Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Najpiêkniejszy temat Chopina  (Przeczytany 53620 razy)
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #45 : Grudzieñ 15, 2010, 16:48:28 »

Dziêki Beatko za info. Mo¿e i spróbujê, ale kiedy¶... jak nauczê sie trochê lepieæ graæ 

Januszu, skoro ju¿ koncertujesz, umieszczasz filmiki ze swoimi wykonaniami oraz wyst±pi³e¶ na "Najd³u¿szych Urodzinach", dlaczego obawiasz siê ChopinTube - jak dla mnie jeste¶ idealnym kandydatem do skorzystania z propozycji NIFC. Naprawdê. Odwagi! 
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #46 : Grudzieñ 15, 2010, 18:18:32 »

Januszu, skoro ju¿ koncertujesz, umieszczasz filmiki ze swoimi wykonaniami oraz wyst±pi³e¶ na "Najd³u¿szych Urodzinach", dlaczego obawiasz siê ChopinTube - jak dla mnie jeste¶ idealnym kandydatem do skorzystania z propozycji NIFC. Naprawdê. Odwagi! 

Wiesz, Piotrze... tu nie chodzi o odwagê. Mam j± i zawsze mia³em, gdy by³o trzeba.  To nie jest tak¿e z mojej strony ¿adne droczenie. Ja po prostu wyznajê zasadê: "wedle stawu grobla". Dlatego zachowujê miejsce w szeregu - i z szacunkiem ustêpujê estradê fachowcom. I dlatego równie¿ grywam tylko dla siebie i dla najbli¿szych przyjació³. Tu, na szafarskim forum, wszystkich Was, kochani, za takich uznajê.

Koncertowanie, o którym piszesz, to by³y tylko dwie nietypowe sytuacje w ca³ej mojej „¿yciowej karierze”, które zdarzy³y siê, owszem – nieprzypadkowo, podczas roku szopenowskiego, bo uzna³em, ¿e to bêdzie (i by³o!) najpiêkniejsze i najm±drzejsze podsumowanie mojej wieloletniej pasji i mi³o¶ci do muzyki Chopina.
…A je¶li rejestrujê na YT nagrania to tylko po to, by po latach stary Janusz móg³ czym¶ zaimponowaæ prawnukom i u¶miechn±æ siê i rzewnie westchn±æ nad swoim „wiekiem mêskim, wiekiem klêski…”.
Ot, i wszystko… reszty grzechów nie pamiêtam 
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 16, 2010, 08:41:37 wys³ane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #47 : Grudzieñ 15, 2010, 20:08:41 »

Ja równie¿ Januszu zachêcam... Chichot
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #48 : Grudzieñ 15, 2010, 21:31:42 »

Dziêki Beatko za info. Mo¿e i spróbujê, ale kiedy¶... jak nauczê sie trochê lepieæ graæ 
Dziêkujê Januszu za Twoje wykonanie, zna³am je ju¿ wcze¶niej. Niczym nie ustêpuje profesjonalistom. W koñcu, prawdziwi arty¶ci graj± sercem i dusz±!!!
aro 59
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1263

--- Marek ---

« Odpowiedz #49 : Grudzieñ 15, 2010, 23:37:23 »

sorry, ale muszê... do³±czam tu i januszowy przeciwny biegun...

http://www.youtube.com/watch?v=vF0nP4KWWt0

Janusz!
wszystkie tematy jakie ty grasz,
s± najpiêkniejsze...

pozdrawiam          
               Marek
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #50 : Grudzieñ 16, 2010, 08:47:16 »

Janusz, na facebooku na stronie NIFC jest zak³adka ChopinTube, mo¿na na niej umieszczaæ w³asne wykonania, mo¿e spróbujesz?
wracajac do propozycji Beatki, zachêt Piotra i Moniki, komplementów Ewy, Marka i ka¿dego z Was - uzmys³owi³em sobie jedn± wa¿n± rzecz: zamieszczajac tam swoje wykonanie by³aby dobra sposobno¶æ zapromowania naszego Forum na NIFC. Jest to argument, z którym warto siê liczyæ. Dlatego, jesli tylko które¶ z wykonañ "wyprowadzê na prost±" i uznam, ze jest sensowne - uelastyczniê decyzjê i, kochani, podporz±dkujê siê Waszym zachêtom Nie wiem tylko, kiedy tak siê stanie  Zawstydzony Smutny
Ale ju¿ teraz wielkie dziêki za wszystkie ciep³e s³owa i zagrzewanie do czynów  
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 16, 2010, 09:27:33 wys³ane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #51 : Grudzieñ 16, 2010, 09:31:04 »

Januszu i  to jest bardzo dobry pomys³ i decyzja.
Ola83
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 182

« Odpowiedz #52 : Grudzieñ 16, 2010, 20:01:47 »

wracajac do propozycji Beatki, zachêt Piotra i Moniki, komplementów Ewy, Marka i ka¿dego z Was - uzmys³owi³em sobie jedn± wa¿n± rzecz: zamieszczajac tam swoje wykonanie by³aby dobra sposobno¶æ zapromowania naszego Forum na NIFC. Jest to argument, z którym warto siê liczyæ. Dlatego, jesli tylko które¶ z wykonañ "wyprowadzê na prost±" i uznam, ze jest sensowne - uelastyczniê decyzjê i, kochani, podporz±dkujê siê Waszym zachêtom Nie wiem tylko, kiedy tak siê stanie  Zawstydzony Smutny
Ale ju¿ teraz wielkie dziêki za wszystkie ciep³e s³owa i zagrzewanie do czynów  
Popieram i zachêcam z ca³ych si³, ja te¿  .
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #53 : Grudzieñ 16, 2010, 20:56:05 »

Bardzo dobry pomys³ Januszu. Przyznaje, ¿e sam zapomnia³em, ¿e istnieje taka mo¿liwo¶æ. Dobrym rozwi±zaniem by³oby umieszczenie na dole ekranu paska z adresem forum. Ten pasek wy¶wietlaæ by siê móg³ przez ca³± d³ugo¶æ filmu. To zwiêksza szansê, ¿e nasz adres bêdzie zauwa¿ony.

A wracaj±c do twoich wyja¶nieñ - fakt, nie chodzi tu o odwagê, bo t± wykaza³e¶ siê publikuj±c po raz pierwszy. Wychodzenie przed szereg? Hmm ... skoro NIFC daje mo¿liwo¶æ wysy³ania swoich wykonañ, to jest to sygna³, miêdzy innymi do osób takich jak Ty - to znaczy pó³profesjonalistów, pianistów samouków ... jakkolwiek by tego nie nazwaæ - do podzielenia siê swoimi dokonaniami. Przecie¿ swoich nagrañ na tym portalu nie ma zamieszczaæ Paleczny czy Blechacz ale Nowak lub Kowalski.

Nie jest moim zamiarem to, ¿eby zmuszaæ Ciê do zamieszczania filmów na stronach instytutu po to, ¿eby forum zaistnia³o - to Twoja w³asna decyzja. Sugerujê tylko, ¿e jeste¶ osob±, która z tej mo¿liwo¶ci powinna skorzystaæ. Jêzykiem marketingu nale¿ysz to grupy docelowej tego przedsiêwziêcia - skoro tak, to skorzystanie z niej nie bêdzie ¿adnym wyj¶ciem przed szereg.

Mam nadziejê, ¿e choæ trochê Ciê przekona³em. Powodzenia!
bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #54 : Grudzieñ 17, 2010, 22:30:32 »

Januszu.
Goraco popieram i prosze o przygotowanie walca a-moll.
Spokojnie bedziesz z Twoim walczykiem zauwazony.
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #55 : Grudzieñ 17, 2010, 22:35:27 »

Popieram Bartusia w ca³ej rozci±g³o¶ci a ten klip z Szafarni jest cudny oglada³am
go chyba ze sto razy.

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #56 : Grudzieñ 17, 2010, 23:05:05 »

Olu, Piotrze, bartusie i Teresko...
wzi±³em sobie do serca Wasze zachêty i obiecujê - wkrótce zaproszê Was i wszystkich pozosta³ych przyjació³ z naszego Forum do walca (spod Chopin Tube na Facebooku) 
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 17, 2010, 23:07:42 wys³ane przez Janusz1228 » Zapisane

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #57 : Grudzieñ 17, 2010, 23:09:28 »

Teresko, moja ma³a gratulka z okazji rozpoczêcia kolejnej setuchy Twych forumowych wpisów 

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #58 : Grudzieñ 18, 2010, 13:08:24 »

Dziêkujê bardzo Janusz i GRATULACJE!!!!!!!!!!
Ale, ale sam nas mia³e¶ zaprosiæ Chichot Chichot Chichot Chichot

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #59 : Grudzieñ 18, 2010, 13:54:53 »

I jeszcze tylko proszê Januszu nie ¶miej siê ze mnie, ale czujê siê dumna jakbym sama stworzy³a ten
klip .Mam pro¶bê do tych z Was którzy spikaj± po angielsku, ¿eby mo¿e w komentarzach napisali jak±¶ krótk±
notkê dla nie Polaków co to jest Szafarnia.

A to ode mnie, to tylko popowa piosenka ale my¶le ¿e trochê o Tobie:

http://www.youtube.com/watch?v=3TH8XEXC4zY

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kalinowatyper animilkowo mini-land silverstar neder-live