Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Ach, co za piêkna zima ::)
Strony:
1
[
2
]
3
4
...
8
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Ach, co za piêkna zima ::) (Przeczytany 20523 razy)
aro 59
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1263
--- Marek ---
Odp: Ach, co za piêkna zima ::)
«
Odpowiedz #15 :
Listopad 29, 2010, 22:39:36 »
No jednak - naprawdê piêknie
pozdrawiam
Marek
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1049
«
Odpowiedz #16 :
Listopad 29, 2010, 22:42:32 »
Mam nadziejê, ¿e zima nie zaszaleje tak jak na pocz±tku tego roku. W krakowskim tyle lasu poniszczy³a ta bezwzglêdna Królowa ¦niegu
Gogu¶
Ekspert
Wiadomo¶ci: 835
«
Odpowiedz #17 :
Listopad 29, 2010, 22:43:41 »
U mnie mrozów nie by³o tote¿ spokojnie odpali³em rano auto. Potem zaczê³o siê robiæ coraz zimniej. Szyby zamarzniête, zima znowu zaskoczy³a drogowców, bo kto normalny mo¿e siê spodziewaæ ¶niegu pod koniec listopada? Nauczy³em siê je¼dziæ (bêdê wylicza³) - bokiem, po¶lizgiem, z dwoma rêkami na kierownicy, wolno, spokojnie ... i bez papierosa.
Kiedy¶ lubi³em zimê - sanki ba³wan i te sprawy. Z wiekiem ta g³upia mi³o¶æ przechodzi. Jeszcze tylko kilka miesiêcy do wiosny. Damy radê! A tutaj sobie bêdziemy mogli ponarzekaæ. Aha ... w ¶rodê u mnie minus 11 stopni a w czê¶ci miasta brak ciep³ej wody. Bosko.
aro 59
Ekspert
--- Marek ---
«
Odpowiedz #18 :
Listopad 29, 2010, 22:45:29 »
Cytat: Monika_Aleksandra Listopad 29, 2010, 22:42:32
Mam nadziejê, ¿e zima nie zaszaleje tak jak na pocz±tku tego roku. W krakowskim tyle lasu poniszczy³a ta bezwzglêdna Królowa ¦niegu
A ilu ludzi pr±du nie mia³o przez 4 tygodnie...
pozdrawiam
Marek
Gogu¶
Ekspert
Wiadomo¶ci: 835
«
Odpowiedz #19 :
Listopad 29, 2010, 22:45:37 »
Cytat: Gogu¶ Listopad 29, 2010, 22:43:41
U mnie mrozów nie by³o tote¿ spokojnie odpali³em rano auto. Potem zaczê³o siê robiæ coraz zimniej. Szyby zamarzniête, zima znowu zaskoczy³a drogowców, bo kto normalny mo¿e siê spodziewaæ ¶niegu pod koniec listopada? Nauczy³em siê je¼dziæ (bêdê wylicza³) - bokiem, po¶lizgiem, z dwoma rêkami na kierownicy, wolno, spokojnie ... i bez papierosa.
Kiedy¶ lubi³em zimê - sanki ba³wan i te sprawy. Z wiekiem ta g³upia mi³o¶æ przechodzi. Jeszcze tylko kilka miesiêcy do wiosny. Damy radê! A tutaj sobie bêdziemy mogli ponarzekaæ. Aha ... w ¶rodê u mnie minus 11 stopni a w czê¶ci miasta brak ciep³ej wody. Bosko.
Zapomnia³em dodaæ ze wymy¶lili¶my sobie z kolegami ¶wietn± zabawê zasypywania ³opat± samochodów znajomych. Zaspywa³o siê ¶wietnie ... chwila nieuwagi i có¿ ... odkopywanie nie by³o ju¿ tak przyjemne.
anelik
Ekspert
Wiadomo¶ci: 544
«
Odpowiedz #20 :
Listopad 29, 2010, 23:31:38 »
A ja zimê kocham, na ile bezinteresownie zrozumiej± Ci, którzy jak Janusz od¶nie¿aj±. Ja te¿ od¶nie¿am! A mimo to kocham zimê i ¶nieg i krêc±cy m³ynki ¶nie¿ne wiatr. Najlepiej przy tym je¶li jest to zima w górach (domku jednak nie kupiê z uwagi na czaj±ce siê za zakrêtami p³ugi), jeszcze lepiej je¶li w Tatrach a najlepiej w Zakopanem. I tu tytu³em utrzymania siê w konwencji, od której zacz±³ Janusz - historyjka z zesz³ego roku. Do Zakopanego jechali¶my 5 godzin (normalnie 3), bo tak du³o i sypa³o. Zakopane wygl±da³o jak jedna wielka zaspa podzielona korytarzykami na szeroko¶æ ³opaty ¶niegowej. Przez nastêpne dwa dni dalej sypa³o, wiêc ¶ciany ¶niegowych korytarzyków uros³y "na ch³opa" a samochodów osobowych w ogóle nie by³o widaæ spod zasp usypanych tyle¿ przez niebiosa co i us³u¿ne p³ugi, które wcale siê czai³y, tylko beztrosko od¶nie¿aj±c, zasypywa³y co znalaz³o siê w ich zasiêgu. I oto nadesz³a niedziela i mus by³o do dom wróciæ. Kto ¿yw opuszcza³ go¶cinny o¶rodek - w tym za¿ywny szatyn w czapeczce z zawadiackim pomponem. Kiedy zmierzali¶my do naszego autobusu, wlok±c obola³e koñczyny po pi±tkowym balu, sobotnich: wycieczce na Kasprowy, ognisku góralskim i dyskotece, szatyn ra¼no parskaj±c koñczy³ w³a¶nie od¶nie¿anie swojego samochodu, z politowaniem patrz±c na nas i nasze oblicza nosz±ce wyra¼ne ¶lady trzydniowego lamparcenia siê. Nastêpnie nonszalanckim gestem siêgn±³ do kieszeni spodni narciarskich po kluczyki do pojazdu, wcisn±³ stosowny guziczek i rozleg³o siê charakterystyczne pik-pik-pik oznaczaj±ce otwarcie zamka centralnego samochodu... stoj±cego w zaspie obok. Szatyn siê w¶ciek³, my le¿eli¶my na ¶niegu w paroksy¼mie obezw³adniaj±cego ¶miechu a rzeczywisty w³a¶ciciel co dopiero od¶nie¿onego samochodu pewnie szatyna b³ogos³awi³...
kozio³
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #21 :
Listopad 30, 2010, 00:47:37 »
kocham zimê podobnie jak Ela..niechaj wiêc pada obficie bia³y puch, powoduj±c ¿e od blasku tej bia³o¶ci przymru¿amy oczy i niechaj mrozi srodze, by mrozne powietrze da³o siê odczuæ przy ka¿dym oddechu - to te¿ ma swoje uroki, podobnie jak pora wiosenna gdzie wszystko powtórnie powraca do ¿ycia..Sentyment do zimy wynios³em chyba z dzieciñstwa, kiedy to ca³ymi godzinami przebywa³o siê poza domem, spêdzaj±c czas na beztroskich zabawach. Nie ma to jak poczuæ smak urwanego kawa³ka sopla, toczyæ bitewki ¶nie¿nymi kulkami bêd±c stron± atakuj±c± - b±dz tylko stale siê broni±c± i jedynie chowaj±c± za "murkiem" ulepionym ze ¶niegu, czy te¿ podziwiaæ szyby okien wymalowane przez naturê przeró¿nymi wzorami..Ponadto z zim± kojarz± siê równie¿ "¶wiêta, a co za tym idzie przyjemno¶æ odpakowywania prezentów i syte jedzenie
i oczywi¶cie Nowy Rok..Nie znoszê natomiast gor±cego lata, mêczê siê wówczas niemi³osiernie, duszê i pocê..zdecydowanie wolê wiosnê, ale najlepiej zimê
aro 59
Ekspert
--- Marek ---
«
Odpowiedz #22 :
Listopad 30, 2010, 09:10:28 »
Jak Wam przepowiedzia³y wró¿by andrzejkowe?
pozdrawiam
Marek
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #23 :
Listopad 30, 2010, 09:15:36 »
Marku, ojej, no tak... Zaponia³em.
Tak wczoraj macha³em ³opat±, ze zapomnia³em o wró¿bach. Zreszt±, nawet gdy moja pow³owica wróci³a z pracy po 4,5 godazinnej je¼dzie-horrorze przez miasto to ju¿ w ogóle nam w g³owach nie by³o i w ogóle nie by³o nastroju do "¶wiêtowania" i wró¿enia
«
Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2010, 09:36:47 wys³ane przez Janusz1228
»
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Bodek1
Ekspert
Wiadomo¶ci: 576
«
Odpowiedz #24 :
Listopad 30, 2010, 09:28:23 »
Z okazji zbli¿aj±cego siê grudnia - moja ulubiona piosenka "White Christmas" - szczególnie podoba mi siê tu podk³ad harmoniczny (funkcje). Pozdrawiam gor±co
http://www.youtube.com/watch?v=e7_NIeTK8tw&feature=related
TeresaGrob
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2621
«
Odpowiedz #25 :
Listopad 30, 2010, 10:04:42 »
Nienawidzê zimy, oczywi¶cie w mie¶cie. Nigdy nie rozumia³am co jest ³adnego w bieli.
Ja wczoraj wraca³am równo 5 godzin i dzisiaj mam 38.5.
Niech to....
http://www.franzschubert.pl/
bartus
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2896
«
Odpowiedz #26 :
Listopad 30, 2010, 10:05:06 »
Moja tez, ale nie w tej aranzacji. Wole "klasyczne" instrumenty
bartus
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2896
«
Odpowiedz #27 :
Listopad 30, 2010, 10:08:02 »
Teresko.
Herbatka z miodem i koniakiem, maly walczyk Chopina i do lozeczka.
Zdrowiej! szybko. A zima jest wspaniala
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #28 :
Listopad 30, 2010, 10:12:24 »
Cytat: TeresaGrob Listopad 30, 2010, 10:04:42
Nienawidzê zimy, oczywi¶cie w mie¶cie. Nigdy nie rozumia³am co jest ³adnego w bieli.
Ja wczoraj wraca³am równo 5 godzin i dzisiaj mam 38.5.
Niech to....
Teresko, ³ac¿e siê z twoim ubolewaniem i ku pokrzepieniu zasy³am dwa zimowe koraliki:
http://www.youtube.com/watch?v=N2zXK-qyOXQ
http://www.youtube.com/watch?v=cLkg6jVqlg0
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #29 :
Listopad 30, 2010, 10:13:43 »
Cytat: bartus Listopad 30, 2010, 10:08:02
Teresko.
Herbatka z miodem i koniakiem, maly walczyk Chopina i do lozeczka.
Zdrowiej! szybko. A zima jest wspaniala
Bartus, to nie tak... bo najlepszym na przeziêbienie jest rumianek: rum do herbaty i do ³ózka Janek
Strony:
1
[
2
]
3
4
...
8
Do góry
Drukuj