Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ach, co za piĂŞkna zima ::)  (Przeczytany 22662 razy)
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #45 : Listopad 30, 2010, 18:05:02 »

A idŸcie z t¹ wasz¹ zim¹! Miasto stoi w korkach, dojechaÌ owszem, da siê, ale z ogromnymi opóŸnieniami. Autobusy je¿d¿¹, jak chc¹, jeœli w ogóle jakiœ przyjedzie, z tramwajami podobnie. Zimno jak... A jeszcze wczoraj jak mi pó³nocny wiatr w ryja zawia³, to myœla³em, ¿e drogi do domu nie znajdê, tym bardziej ¿e dozorcy siê opierniczaj¹ - bez butów rybackich lepiej nie wychodziÌ, ale takowych nie posiadam. A weŸ jeszcze na balkonie coœ znajdŸ: s³ój wielki na ogórki, garnki i inne dobra zasypane tak, ¿e nie widaÌ, co gdzie sta³o. Pole¿y œnieg kilka dni, to patrzeÌ na niego nie bêdzie mo¿na - przecie¿ ta swo³ocz nie ma zwyczaju sprz¹taÌ po swoich pieskach, a na bielutkim œniegu balaski s¹ widoczne du¿o lepiej ni¿ na rozje¿d¿onej przez samochody prostactwa trawie. Pyszna zima, nie ma co...

O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #46 : Listopad 30, 2010, 18:34:45 »

Nie daj BĂłg siĂŞ poÂślizgn¹Ì i ciapn¹Ì prosto w ¿ó³tÂą plamĂŞ 
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #47 : Listopad 30, 2010, 22:27:23 »

Walc na Âślizgawce. ProszĂŞ bardzo. Mistrzostwo i wdziĂŞk. I jeszcze ten walc!
http://www.youtube.com/watch?v=zRvgMhM9SQw
http://www.youtube.com/watch?v=ObiFIVdZovo&feature=related
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #48 : Listopad 30, 2010, 22:34:48 »

Nie daj BĂłg siĂŞ poÂślizgn¹Ì i ciapn¹Ì prosto w ¿ó³tÂą plamĂŞ 

Kiedyœ zdarzy³o mi siê coœ podobnego..ale ca³e szczêœcie, ¿e by³a to plama mojego psa. Zorientowa³em siê, bo wraca³em t¹ sam¹ œcie¿k¹..ale jak tak patrzy³ na mnie le¿¹cego, to odnosi³em wra¿enie jakby siê ze mnie œmia³..
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #49 : Listopad 30, 2010, 22:51:54 »

Elu!
Klimova i Ponomarenko - cudowni.

A pamiĂŞtacie IrinĂŞ Rodnine i... Zajcewa?

pozdrawiam          
               Marek
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #50 : Listopad 30, 2010, 23:17:59 »

Albo wyobraÂźcie sobie zimowy wieczĂłr, lekki mrozek, Âśnieg tylko delikatnie
prĂłszy, ÂświecÂą siĂŞ kolorowe lampiony, pachnie watÂą cukrowÂą i smaÂżonymi
kieÂłbaskami a orkiestra gra walc ÂłyÂżwiarzy

http://www.youtube.com/watch?v=TV4BxDcWus8&feature=related

a swojÂą drogÂą chyba takich lodowisk teÂż juÂż nie ma,
przynajmniej w Wawie.

Tereso!
Jest takie lodowisko
na Placu SolidarnoÂści
w Wadowicach.

pozdrawiam          
               Marek
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #51 : Listopad 30, 2010, 23:25:27 »

Hu hu ha, nasza zima zÂła... Nie taka ona zÂła. U nas na wschodzie aktualnie jest -17C. Rano bĂŞdzie pewnie ok -22C. Jest uroczo. Sniegu dowaliÂło chyba jak wszĂŞdzie. BiaÂłe niedÂźwiedzie wÂłaÂśnie powyÂłaziÂły. Nawet Âłapki podajÂą. A Âże dÂługo wracaÂłem do domu? nic to. WysÂłuchaÂłem sobie w samochodzie koncert f-moll (Wakarecy), koncert e-moll (Wunder), sonatĂŞ b-moll (Awdiejewa), cztery scherza, cztery ballady, caÂły opus 25 etiud (Geniuszas). I nawet nie zauwaÂżyÂłem jak dojechaÂłem do garaÂżu. Jest bosko.

aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #52 : Grudzień 01, 2010, 08:21:09 »

Tereso!
Jest takie lodowisko
na Placu SolidarnoÂści
w Wadowicach.

http://www.wadowice24.pl/na-luzie/styl-zycia/2175-od-czwartku-czynne-bedzie-lodowisko

pozdrawiam          
               Marek
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #53 : Grudzień 01, 2010, 21:43:26 »

S³yszeliœcie mo¿e w "Wiadomoœciach" o 20 tys opuszczonych (a raczej wypêdzonych z zagród) koni..strasznie wyrachowany naród ci Irlandczycy. To tak jakby pozbyÌ siê w³asnego psa, wyrzucaj¹c go ot tak sobie za drzwi..Rozumiem problemy finansowe, kryzys, zima - ale to w niczym nie usprawiedliwia takiego postepowania..a podobno mo¿na tam nabyÌ konika ju¿ za 10-15 euro. Sam z chêci¹ przyj¹³bym kilka, kieruj¹c siê najzwyklejszymi ludzkimi uczuciami. Wprawdzie nie s¹ to jedynie "koniki polne",a najprawdziwsze konie - ale zawsze w razie ewentualnych problemów mo¿na post¹piÌ chocia¿by w taki sposób:

www.youtube.com/watch?v=2ziNhX7lOW8&feature=related

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #54 : Grudzień 01, 2010, 21:52:00 »

Irlandczycy - nie Szkoci, ale geograficznie i jak widaĂŚ mentalnie - blisko siebie...
Za najwiêksze draùstwo zawsze uwa¿a³em pozbywanie siê domowego zwierzêcia, gdy stwarza problem. Tacy ludzie, którzy nie maj¹ serca dla zwierz¹t - niewiele ró¿ni¹ siê od dzikusów...
Od dziÂś, trochĂŞ mniej bĂŞdĂŞ lubiÂł IrlandczykĂłw.

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #55 : Grudzień 01, 2010, 21:55:42 »

KoziĂłlku, coÂś dziÂś strasznie tu pusto. Obawiam siĂŞ, Âże Pani zima chyba pochowaÂła pod swoim Âśnieznym szalem naszych przyjació³ szafarczykĂłw  Z politowaniem

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #56 : Grudzień 01, 2010, 22:39:43 »

Teresko, jak Twoje zdrĂłwko  Co?

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #57 : Grudzień 01, 2010, 22:45:23 »

Chyba dzisiaj jakiÂś pomĂłr, albo nikt nie chce gadaĂŚ. IdĂŞ sobie precz....

kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #58 : Grudzień 01, 2010, 22:51:50 »

Irlandczycy - nie Szkoci, ale geograficznie i jak widaĂŚ mentalnie - blisko siebie...
Za najwiêksze draùstwo zawsze uwa¿a³em pozbywanie siê domowego zwierzêcia, gdy stwarza problem. Tacy ludzie, którzy nie maj¹ serca dla zwierz¹t - niewiele ró¿ni¹ siê od dzikusów...
Od dziÂś, trochĂŞ mniej bĂŞdĂŞ lubiÂł IrlandczykĂłw.

ja tam nigdy nie darzyÂłem sympatiÂą AnglosasĂłw i CeltĂłw..Wprawdzie tacy Szkoci, czy Irlandczycy - to narody "charakterne" (co sobie ceniĂŞ), ale ta cecha przejawia siĂŞ rĂłwnieÂż w nadmiernej chciwoÂści i chytroÂści na "mamonĂŞ"..i w tym chyba tkwi najwiĂŞkszy problem..
Nie maja oni w sobie tego "ducha" -  zwÂłaszcza "ducha", tak bardzo charakterystycznego dla narodĂłw wschodnich..
A "dzikusów" Januszu powiem Ci, nawet trochê lubiê - zw³aszcza w sensie historycznym..Przyk³adowo tacy Hunowie - naród dziki, barbarzyùski, nie maj¹cy serca wobec wrogów w walce..Ale wobec zwierz¹t bywali jak najbardziej ludzcy, zawsze traktuj¹c ich z nale¿ytym szacunkiem..potrafili sypiaÌ na koniu, spo¿ywaÌ posi³ki, a nawet za³atwiaÌ potrzeby fizjonomiczne Chichot W ich mentalnoœci czymœ niepodobnym by³oby pozbywaÌ siê zwierzêcia nale¿¹cego do nich..jak g³odowali, to g³odowali razem z nim, zaœ ka¿de oswojone zwierzê bêd¹ce pod ich opiek¹, a tym bardziej konia - traktowali niemal jak domownika..Czyli prawie tak jak MY..
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #59 : Grudzień 01, 2010, 23:07:20 »

KrakĂłw zasypany po uszy. W telewizji apelujÂą, Âżeby nie wychodziĂŚ z domu, jeÂśli siĂŞ nie musi. Ale oczywiÂście Monisia wybraÂła siĂŞ na zakupy. Bo nic kobiety nie odciÂągnie od zamiaru robienia sprawunkĂłw , nawet zaspy wielkoÂści kopca KoÂściuszki.

Korki w caÂłym mieÂście, policja kieruje ruchem. Czyli wszystko normalne, znowu mamy zimĂŞ stulecia. To juÂż druga tak w tym roku 
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

paktprzyjazni twistedgamers neder-live black-for animilkowo