Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ingolf Wunder w Warszawie 9 stycznia 2011 - Studio im. W. Lutos³awskiego  (Przeczytany 32359 razy)
Allegra
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 110

« Odpowiedz #75 : Luty 02, 2011, 18:02:22 »

DG doceni³o wyj±tkowy kontakt Wundera ze s³uchaczami - szaleñcze tempo koncertowe sie op³aci³o!
W czerwcu bêdzie p³yta!

http://www.universalmusic.pl/news.id_681.backsite_1
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #76 : Luty 02, 2011, 19:12:03 »

Super, bardzo siê cieszê ale poniewa¿ ¿e mnie "wieczne zmartwienie" taka druga Barbara Niechcic,
teraz siê martwiê czy Ingolf bêdzie potrafi³ tê swoj± spontaniczno¶æ i rado¶æ grania
zabraæ do studia Co?

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #77 : Luty 02, 2011, 20:57:50 »

No, i wreszcie przyznali siê oficjalnie - nieoficjalnie wszyscy wiedzieli; po co by³y te podchody  Chichot
A tak w ogóle, dziennikarzom, którzy postanowili, ¿e znaj± angielski nale¿a³oby organizowaæ jakie¶ szkolenia dotycz±ce "false friends", i w ogóle co bardziej wyszukanych terminów. Na przyk³ad ¿eby wiedzieli, ¿e nie ¿aden "ekskluzywny" kontrakt podpisa³ Ingolf, tylko umowê na wy³±czno¶æ, a ekskluzywnego, to sobie za to mo¿e kupi lexusa  Chichot

Mozarcie, co do poszerzenia repertuaru - pe³na zgoda, ogromnie by siê chcia³o pos³uchaæ jeszcze i czego¶ nowego, ale samo to nie przyjdzie; skoro Ingolf skar¿y siê, ¿e nie ma czasu æwiczyæ, to w³a¶nie to szalone tempo z jednej strony poszerza grono wielbicieli, z drugiej jednak przeszkadza w rozwoju. Ale my¶lê, ¿e tak wariacki bêdzie tylko ten pierwszy sezon. Haluch mówi³ w wywiadzie, jak dba o Rafa³a, ¿eby nie gra³ zbyt wielu koncertów i za bardzo siê nie eksploatowa³. My¶lê, ¿e tak samo zadba o naszych ch³opców. Ingolf ju¿ teraz bêdzie musia³ znale¼æ czas, ¿eby nagrywaæ p³ytê. A potem - pewnie, jak bêdzie ju¿ mia³ ten wymarzony dom - na pewno w nim solidnie przysi±dzie do grania  
A w ogóle od wiosny Ingolf bêdzie ju¿ gra³ na recitalach tak¿e utwory Liszta - na przyk³ad w maju w £añcucie. Na pewno go do koñca nie zapomnia³, w koñcu wygra³ jego nagrodê w Budapeszcie, dziewiêæ lat temu, ale co¶ musia³o zostaæ:))  No i przecie¿ gra³ mnóstwo innych utworów, tylko przez ostatnie dwa lata tak siê zafiksowa³ na Chopinie Co do Mozarta, niektórzy w Moskwie twierdzili, ¿e nigdy jeszcze takiego nie s³yszeli Szkoda, ¿e na Czajkowskim nie maj± takich archiwów, jak NIFC

Tereso, Na pewno obecno¶æ publiczno¶ci, ¶wiadomo¶æ jej pozytywnego nastawienia, dzia³a elektryzuj±co - ale my¶lê, ¿e generalnie on siê ogromnie cieszy ju¿ z samego dotkniêcia fortepianu i produkowania muzyki:) By³abym raczej dobrej my¶li:)
Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #78 : Luty 03, 2011, 16:05:29 »

No w³a¶nie - Mozart Wundera musi byæ znakomity, dlatego bardzo chcê go us³yszeæ!

Asiu, tak w³a¶ciwie... Mozart jest tylko jeden. Mówmy (piszmy ) do siebie po imieniu, nie mogê siê równaæ z nazwiskiem z nicku.

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #79 : Luty 03, 2011, 20:07:45 »

Sorry, Pat, ja tak jeszcze z rozpêdu i z przyzwyczajenia Chichot Wiadomo, rzecz jasna, ¿e Maestro Mozart by³ jak najbardziej jedyny i niepowtarzalny Jednak co znaczy magia tego nazwiska - faktycznie, z pocz±tku odruchowo wizualizowa³am sobie Ciebie w peruce i czerwonym surducie   
My¶lê, ¿e niezale¿nie od stopnia wyæwiczenia repertuaru oni graj± teraz g³ównie Chopina, bo s±dz±, ¿e tego siê od nich oczekuje:)
I chyba jednak w du¿ej mierze maj± racjê. W koñcu trzeba trochê czasu, ¿eby objechaæ choæ czê¶æ tych wszystkich miejsc, w których ludzie chcieliby pos³uchaæ zwyciêzców z KCH na ¿ywo, najchêtniej w tym repertuarze, który podziwiali na ekranie, czy przez radio, i w którym oni siêgnêli szczytów. Podczas transmisji s³yszymy ten sam recital, ale dla tamtych konkretnych s³uchaczy na sali to jest pierwsze i jedyne w swoim rodzaju prze¿ycie. W Warszawie Ingolf zd±¿y³ ju¿ dawno daæ recital, a ja jeszcze wci±¿ czekam na emola:) I u nas to chyba bêdzie ostatni raz:))
Ach, mo¿e jestem z³o¶liwa, ale chcia³abym widzieæ minê pani S. kiedy siê dowiedzia³a, ¿e Mr Lang do³±czy³ do licznego grona przyg³uchych i nie znaj±cych siê na muzyce, którzy "nie dostrzegli licznych niedostatków i powierzchownej interpretacji"Chichot
Widzia³e¶ na Facebooku zdjêcie Ingolfa a la Hugh Grant?) Bardzo arystokratycznie siê zaprezentowa³ Japoñczykom:)
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #80 : Luty 03, 2011, 20:54:35 »

Ja w czerwonym surducie - no, na to jeszcze nie wpad³em.

Niez³e jest zdjêcie z dyrektorem muzycznym DG - ró¿nica wysoko¶ci miêdzy nim a Ingolfem... rzuca siê w oczy.

W³a¶nie, w³a¶nie - po co zakrywanie siê "niesfinalizowaniem kontraktu", po co wszystkie tajemnice? Wierni melomani wiedzieli o tym ju¿ wcze¶niej. Ingolfie, czekamy na p³yty! Nokturnów!, etiud!, preludiów!

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #81 : Luty 03, 2011, 21:07:35 »

Ja w czerwonym surducie - no, na to jeszcze nie wpad³em.
Jak siê wybra³o taki nick, Patryku, to mo¿na by³o wpa¶æ, ¿e bêd± Ciê kojarzyæ z najbardziej popularnym portretem w³a¶ciciela nicku 
(o, nawet mi siê zrymowa³o:))

Niez³e jest zdjêcie z dyrektorem muzycznym DG - ró¿nica wysoko¶ci miêdzy nim a Ingolfem... rzuca siê w oczy.
Chichot Nasz Ingolf mo¿e jest niedu¿y wzglêdem wzrostu, ale za to jest wielki duchem:))
Mo¿emy sobie marudziæ, ¿e czas ju¿ na co¶ nowego, ale i tak jutro o siódmej bêdziemy s³uchaæ tego "starego" jak zaczarowani  Chichot

TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #82 : Luty 03, 2011, 21:51:38 »

A Awdjejewa podpisa³a jaki¶ kontrakt, bo mi to ukne³o??

Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #83 : Luty 03, 2011, 22:25:41 »

Hm, mozna bylo. Ale ja siebie w takim 'wystroju' nie wyobra¿am.
A propos Rosjanki - podpisa³a kontrakt za oceanem...

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #84 : Luty 04, 2011, 03:54:19 »

Hm, mozna bylo. Ale ja siebie w takim 'wystroju' nie wyobra¿am.
A propos Rosjanki - podpisa³a kontrakt za oceanem...
Chichot Co Ci bardziej nie podchodzi - krój czy kolor?)) Mnie tam podobaj± siê XVII-XVIII wieczne stroje. Panowie mieli fantazjê i lubili kolory:) Potem jak siê w XIX wbili w czarne ubrania, przyzwyczaili siê i tak im ju¿ zosta³o:) Chocia¿ akurat za czerwieni± te¿ nie przepadam:))
Wiesz co¶ wiêcej o kontrakcie Julki? Z jak± firm±? Jako¶ nie mogê nigdzie trafiæ na ¿adne informacje.
Za to znalaz³am co¶ innego. CV z Mariñskiego Teatru.
http://www.mariinsky.ru/en/playbill/playbill/2011/2/15/2_1900/
Zwróæ uwagê na trzeci akapit od do³u. Na koñcówkê.
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #85 : Luty 04, 2011, 14:49:19 »

She continues to hone her talents under the guidance of such renowned pianists such as Dmitri Bashkirov, Boris Berman, William Grant Naboré and Fou Ts’ong. Oj, nieostro¿ni! Choæ - faktów nie da siê ukryæ. Przykryjmy to zas³on± milczenia...

Avdeeva podpisa³a kontrakt z Columbia Artists Management. Szczegó³ów nie znam.

Asiu, surdut - ok, nawet mam takie zdjêcie z mojego pobytu we Wiedniu. Ale czerwieñ - nie...  Potwierdzam jednak - ubiór, zw³aszcza mêski - by³ znacznie ciekawszy za czasów Wolfiego.
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2011, 14:55:55 wys³ane przez Mozart » Zapisane

Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #86 : Luty 04, 2011, 16:24:06 »

Co z dzisiejszym recitalem Wundera? Zgodnie z zapowiedziami w Dwójce oczekiwali¶my transmisji. Na stronie internet. radia nie ma jednak o tym wzmianki.

Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #87 : Luty 04, 2011, 16:24:20 »

Co z dzisiejszym recitalem Wundera? Zgodnie z zapowiedziami w Dwójce oczekiwali¶my transmisji. Na stronie internet. radia nie ma jednak o tym wzmianki.

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #88 : Luty 04, 2011, 20:10:36 »

No i jednak nie bêdzie transmisji:( Widocznie trochê na wyrost obiecali, a potem mo¿e w³a¶nie doszli do wniosku, ¿e skoro ju¿ to nie raz s³yszeli¶my, to nie bêd± nam powtarzaæ. Có¿, Berg to zasadniczo nie moja bajka:)

She continues to hone her talents under the guidance of such renowned pianists such as Dmitri Bashkirov, Boris Berman, William Grant Naboré and Fou Ts’ong. Oj, nieostro¿ni! Choæ - faktów nie da siê ukryæ. Przykryjmy to zas³on± milczenia...
No tak. W zasadzie nie ma o czym mówiæ. Dziwi³o mnie to wszystko, korci³o, ¿eby zrozumieæ, dowiedzieæ siê, co siê tam sta³o, jakie by³y mechanizmy dzia³aj±ce pod powierzchni± podan± publicznie. No i w³a¶ciwie ju¿ wiem. Nie mam wiêcej pytañ, wysoki s±dzie:(
Tym bardziej, ¿e mogê uznaæ, ¿e sprawiedliwo¶ci sta³o siê zado¶æ; w styczniu, w Londynie:)
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #89 : Luty 05, 2011, 00:00:08 »

Szkoda, Wunder mia³ graæ (a zapisane to by³o w programie recitalu) bolero i ca³a sonatê... A na bisy - mo¿e Clair..., mo¿e Beethoven, mo¿e Marsz turecki...

Mnie te¿ nie najbli¿ej do Berga. W zwi±zku z tym wybra³em Mozarta i jego koncerty fortepianowe - d-moll i "Elvira madigan"...

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

silverstar animilkowo kalinowatyper neder-live mini-land