Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
Wydarzenia
>
Ingolf Wunder w Warszawie 9 stycznia 2011 - Studio im. W. LutosÂławskiego
Strony:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Ingolf Wunder w Warszawie 9 stycznia 2011 - Studio im. W. LutosÂławskiego (Przeczytany 33814 razy)
Allegra
Aktywny uÂżytkownik
Odp: Ingolf Wunder w Warszawie 9 stycznia 2011 - Studio im. W. LutosÂławskiego
«
Odpowiedz #75 :
Luty 02, 2011, 18:02:22 »
DG doceniÂło wyjÂątkowy kontakt Wundera ze sÂłuchaczami - szaleĂącze tempo koncertowe sie opÂłaciÂło!
W czerwcu bĂŞdzie pÂłyta!
http://www.universalmusic.pl/news.id_681.backsite_1
TeresaGrob
Ekspert
«
Odpowiedz #76 :
Luty 02, 2011, 19:12:03 »
Super, bardzo siĂŞ cieszĂŞ ale poniewaÂż Âże mnie "wieczne zmartwienie" taka druga Barbara Niechcic,
teraz siê martwiê czy Ingolf bêdzie potrafi³ tê swoj¹ spontanicznoœÌ i radoœÌ grania
zabraĂŚ do studia
http://www.franzschubert.pl/
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #77 :
Luty 02, 2011, 20:57:50 »
No, i wreszcie przyznali siĂŞ oficjalnie - nieoficjalnie wszyscy wiedzieli; po co byÂły te podchody
A tak w ogóle, dziennikarzom, którzy postanowili, ¿e znaj¹ angielski nale¿a³oby organizowaÌ jakieœ szkolenia dotycz¹ce "false friends", i w ogóle co bardziej wyszukanych terminów. Na przyk³ad ¿eby wiedzieli, ¿e nie ¿aden "ekskluzywny" kontrakt podpisa³ Ingolf, tylko umowê na wy³¹cznoœÌ, a ekskluzywnego, to sobie za to mo¿e kupi lexusa
Mozarcie, co do poszerzenia repertuaru - pe³na zgoda, ogromnie by siê chcia³o pos³uchaÌ jeszcze i czegoœ nowego, ale samo to nie przyjdzie; skoro Ingolf skar¿y siê, ¿e nie ma czasu ÌwiczyÌ, to w³aœnie to szalone tempo z jednej strony poszerza grono wielbicieli, z drugiej jednak przeszkadza w rozwoju. Ale myœlê, ¿e tak wariacki bêdzie tylko ten pierwszy sezon. Haluch mówi³ w wywiadzie, jak dba o Rafa³a, ¿eby nie gra³ zbyt wielu koncertów i za bardzo siê nie eksploatowa³. Myœlê, ¿e tak samo zadba o naszych ch³opców. Ingolf ju¿ teraz bêdzie musia³ znaleŸÌ czas, ¿eby nagrywaÌ p³ytê. A potem - pewnie, jak bêdzie ju¿ mia³ ten wymarzony dom - na pewno w nim solidnie przysi¹dzie do grania
A w ogĂłle od wiosny Ingolf bĂŞdzie juÂż graÂł na recitalach takÂże utwory Liszta - na przykÂład w maju w ÂŁaĂącucie. Na pewno go do koĂąca nie zapomniaÂł, w koĂącu wygraÂł jego nagrodĂŞ w Budapeszcie, dziewiĂŞĂŚ lat temu, ale coÂś musiaÂło zostaĂŚ:)) No i przecieÂż graÂł mnĂłstwo innych utworĂłw, tylko przez ostatnie dwa lata tak siĂŞ zafiksowaÂł na Chopinie
Co do Mozarta, niektĂłrzy w Moskwie twierdzili, Âże nigdy jeszcze takiego nie sÂłyszeli
Szkoda, Âże na Czajkowskim nie majÂą takich archiwĂłw, jak NIFC
Tereso, Na pewno obecnoœÌ publicznoœci, œwiadomoœÌ jej pozytywnego nastawienia, dzia³a elektryzuj¹co - ale myœlê, ¿e generalnie on siê ogromnie cieszy ju¿ z samego dotkniêcia fortepianu i produkowania muzyki:) By³abym raczej dobrej myœli:)
Mozart
Ekspert
Patryk
«
Odpowiedz #78 :
Luty 03, 2011, 16:05:29 »
No wÂłaÂśnie - Mozart Wundera musi byĂŚ znakomity, dlatego bardzo chcĂŞ go usÂłyszeĂŚ!
Asiu, tak wÂłaÂściwie... Mozart jest tylko jeden. MĂłwmy (piszmy
) do siebie po imieniu, nie mogĂŞ siĂŞ rĂłwnaĂŚ z nazwiskiem z nicku.
Blog o muzyce:
https://muzykophil.wordpress.com
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #79 :
Luty 03, 2011, 20:07:45 »
Sorry, Pat, ja tak jeszcze z rozpĂŞdu i z przyzwyczajenia
Wiadomo, rzecz jasna, Âże Maestro Mozart byÂł jak najbardziej jedyny i niepowtarzalny
Jednak co znaczy magia tego nazwiska - faktycznie, z poczÂątku odruchowo wizualizowaÂłam sobie Ciebie w peruce i czerwonym surducie
Myœlê, ¿e niezale¿nie od stopnia wyÌwiczenia repertuaru oni graj¹ teraz g³ównie Chopina, bo s¹dz¹, ¿e tego siê od nich oczekuje:)
I chyba jednak w du¿ej mierze maj¹ racjê. W koùcu trzeba trochê czasu, ¿eby objechaÌ choÌ czêœÌ tych wszystkich miejsc, w których ludzie chcieliby pos³uchaÌ zwyciêzców z KCH na ¿ywo, najchêtniej w tym repertuarze, który podziwiali na ekranie, czy przez radio, i w którym oni siêgnêli szczytów. Podczas transmisji s³yszymy ten sam recital, ale dla tamtych konkretnych s³uchaczy na sali to jest pierwsze i jedyne w swoim rodzaju prze¿ycie. W Warszawie Ingolf zd¹¿y³ ju¿ dawno daÌ recital, a ja jeszcze wci¹¿ czekam na emola:) I u nas to chyba bêdzie ostatni raz:))
Ach, mo¿e jestem z³oœliwa, ale chcia³abym widzieÌ minê pani S. kiedy siê dowiedzia³a, ¿e Mr Lang do³¹czy³ do licznego grona przyg³uchych i nie znaj¹cych siê na muzyce, którzy "nie dostrzegli licznych niedostatków i powierzchownej interpretacji"
WidziaÂłeÂś na Facebooku zdjĂŞcie Ingolfa a la Hugh Grant?
) Bardzo arystokratycznie siĂŞ zaprezentowaÂł JapoĂączykom:)
Mozart
Ekspert
Patryk
«
Odpowiedz #80 :
Luty 03, 2011, 20:54:35 »
Ja w czerwonym surducie - no, na to jeszcze nie wpadÂłem.
Niez³e jest zdjêcie z dyrektorem muzycznym DG - ró¿nica wysokoœci miêdzy nim a Ingolfem... rzuca siê w oczy.
WÂłaÂśnie, wÂłaÂśnie - po co zakrywanie siĂŞ "niesfinalizowaniem kontraktu", po co wszystkie tajemnice? Wierni melomani wiedzieli o tym juÂż wczeÂśniej. Ingolfie, czekamy na pÂłyty! NokturnĂłw!, etiud!, preludiĂłw!
Blog o muzyce:
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #81 :
Luty 03, 2011, 21:07:35 »
Cytat: Mozart Luty 03, 2011, 20:54:35
Ja w czerwonym surducie - no, na to jeszcze nie wpadÂłem.
Jak siê wybra³o taki nick, Patryku, to mo¿na by³o wpaœÌ, ¿e bêd¹ Ciê kojarzyÌ z najbardziej popularnym portretem w³aœciciela nicku
(o, nawet mi siĂŞ zrymowaÂło:))
Cytat: Mozart Luty 03, 2011, 20:54:35
Niez³e jest zdjêcie z dyrektorem muzycznym DG - ró¿nica wysokoœci miêdzy nim a Ingolfem... rzuca siê w oczy.
Nasz Ingolf moÂże jest nieduÂży wzglĂŞdem wzrostu, ale za to jest wielki duchem:))
MoÂżemy sobie marudziĂŚ, Âże czas juÂż na coÂś nowego, ale i tak jutro o siĂłdmej bĂŞdziemy sÂłuchaĂŚ tego "starego" jak zaczarowani
TeresaGrob
Ekspert
«
Odpowiedz #82 :
Luty 03, 2011, 21:51:38 »
A Awdjejewa podpisaÂła jakiÂś kontrakt, bo mi to ukneÂło??
http://www.franzschubert.pl/
Mozart
Ekspert
Patryk
«
Odpowiedz #83 :
Luty 03, 2011, 22:25:41 »
Hm, mozna bylo.
Ale ja siebie w takim 'wystroju' nie wyobraÂżam.
A propos Rosjanki - podpisaÂła kontrakt za oceanem...
Blog o muzyce:
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #84 :
Luty 04, 2011, 03:54:19 »
Cytat: Mozart Luty 03, 2011, 22:25:41
Hm, mozna bylo.
Ale ja siebie w takim 'wystroju' nie wyobraÂżam.
A propos Rosjanki - podpisaÂła kontrakt za oceanem...
Co Ci bardziej nie podchodzi - krĂłj czy kolor?
)) Mnie tam podobajÂą siĂŞ XVII-XVIII wieczne stroje. Panowie mieli fantazjĂŞ i lubili kolory:) Potem jak siĂŞ w XIX wbili w czarne ubrania, przyzwyczaili siĂŞ i tak im juÂż zostaÂło:) ChociaÂż akurat za czerwieniÂą teÂż nie przepadam:))
Wiesz coÂś wiĂŞcej o kontrakcie Julki? Z jakÂą firmÂą? JakoÂś nie mogĂŞ nigdzie trafiĂŚ na Âżadne informacje.
Za to znalazÂłam coÂś innego. CV z MariĂąskiego Teatru.
http://www.mariinsky.ru/en/playbill/playbill/2011/2/15/2_1900/
ZwróÌ uwagê na trzeci akapit od do³u. Na koùcówkê.
Mozart
Ekspert
Patryk
«
Odpowiedz #85 :
Luty 04, 2011, 14:49:19 »
She continues to hone her talents under the guidance of such renowned pianists such as Dmitri Bashkirov, Boris Berman, William Grant NaborĂŠ and
Fou Ts’ong
. Oj, nieostroÂżni! ChoĂŚ - faktĂłw nie da siĂŞ ukryĂŚ. Przykryjmy to zasÂłonÂą milczenia...
Avdeeva podpisa³a kontrakt z Columbia Artists Management. Szczegó³ów nie znam.
Asiu, surdut - ok, nawet mam takie zdjĂŞcie z mojego pobytu we Wiedniu.
Ale czerwieĂą - nie...
Potwierdzam jednak - ubiĂłr, zwÂłaszcza mĂŞski - byÂł znacznie ciekawszy za czasĂłw Wolfiego.
«
Ostatnia zmiana: Luty 04, 2011, 14:55:55 wysłane przez Mozart
»
Blog o muzyce:
Mozart
Ekspert
Patryk
«
Odpowiedz #86 :
Luty 04, 2011, 16:24:06 »
Co z dzisiejszym recitalem Wundera? Zgodnie z zapowiedziami w DwĂłjce oczekiwaliÂśmy transmisji. Na stronie internet. radia nie ma jednak o tym wzmianki.
Blog o muzyce:
Mozart
Ekspert
Patryk
«
Odpowiedz #87 :
Luty 04, 2011, 16:24:20 »
Co z dzisiejszym recitalem Wundera? Zgodnie z zapowiedziami w DwĂłjce oczekiwaliÂśmy transmisji. Na stronie internet. radia nie ma jednak o tym wzmianki.
Blog o muzyce:
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #88 :
Luty 04, 2011, 20:10:36 »
No i jednak nie bĂŞdzie transmisji:( Widocznie trochĂŞ na wyrost obiecali, a potem moÂże wÂłaÂśnie doszli do wniosku, Âże skoro juÂż to nie raz sÂłyszeliÂśmy, to nie bĂŞdÂą nam powtarzaĂŚ.
Có¿, Berg to zasadniczo nie moja bajka:)
Cytat: Mozart Luty 04, 2011, 14:49:19
She continues to hone her talents under the guidance of such renowned pianists such as Dmitri Bashkirov, Boris Berman, William Grant NaborĂŠ and
Fou Ts’ong
. Oj, nieostroÂżni! ChoĂŚ - faktĂłw nie da siĂŞ ukryĂŚ. Przykryjmy to zasÂłonÂą milczenia...
No tak. W zasadzie nie ma o czym mĂłwiĂŚ. DziwiÂło mnie to wszystko, korciÂło, Âżeby zrozumieĂŚ, dowiedzieĂŚ siĂŞ, co siĂŞ tam staÂło, jakie byÂły mechanizmy dziaÂłajÂące pod powierzchniÂą podanÂą publicznie. No i wÂłaÂściwie juÂż wiem. Nie mam wiĂŞcej pytaĂą, wysoki sÂądzie:(
Tym bardziej, ¿e mogê uznaÌ, ¿e sprawiedliwoœci sta³o siê zadoœÌ; w styczniu, w Londynie:)
Mozart
Ekspert
Patryk
«
Odpowiedz #89 :
Luty 05, 2011, 00:00:08 »
Szkoda, Wunder miaÂł graĂŚ (a zapisane to byÂło w programie recitalu) bolero i caÂła sonatĂŞ... A na bisy - moÂże Clair..., moÂże Beethoven, moÂże Marsz turecki...
Mnie teÂż nie najbliÂżej do Berga. W zwiÂązku z tym wybraÂłem Mozarta i jego koncerty fortepianowe - d-moll i "Elvira madigan"...
Blog o muzyce:
Strony:
1
...
4
5
[
6
]
7
8