Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: OgĂłlna dyskusja o muzyce  (Przeczytany 111648 razy)
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #45 : Luty 19, 2011, 19:36:57 »

http://www.dwutygodnik.com/komentarze/126-20110219.html
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #46 : Luty 19, 2011, 20:05:47 »

RĂŞce opadajÂą.. ja osobiÂście czujĂŞ sie bezsilna wobec takiego barbarzyĂąstwa.

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #47 : Luty 19, 2011, 22:00:38 »

TeÂż mi wszystko opadÂło, prĂłcz ciÂśnienia, ktĂłre skoczyÂło  Szok Ró¿nych rzeczy czÂłowiek siĂŞ spodziewa,
ale istniejÂą granice wyobraÂźni wyznaczane przez poczucie istnienia, powiedzmy, ÂświĂŞtoÂści kulturalnych,
pewnych chronionych, nietykalnych miejsc, ktĂłrych przecieÂż i tak nie mamy zbyt wiele.
Gdybym mia³a sobie wyobraziÌ ranking najlepszych artyku³ów z dziedziny kultury
maj¹cych siê ukazaÌ w prasie pierwszego kwietnia, to chyba ten by³by w œcis³ej czo³ówce.
Pan Cyz ma racjĂŞ - gdyby nie byÂło to przeraÂżajÂące, byÂłoby niezwykle zabawne
Oburzenie jest doœÌ powszechne, równie¿ wœród ludzi, z których g³osami mo¿e co niektórzy
bĂŞdÂą siĂŞ trochĂŞ liczyĂŚ. MoÂże jeszcze da siĂŞ coÂś zrobiĂŚ?
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #48 : Luty 19, 2011, 22:58:38 »

Na jakim instrumencie graÂł Chopin? I inne pytania bez odpowiedzi w kolejnym odcinku cyklu: "matura to bzdura"
No comment...

http://www.youtube.com/watch?v=pp2wMhBMXoI&feature=player_embedded#at=560

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #49 : Luty 19, 2011, 23:57:44 »

Januszu.

Smiech przez lzy goryczy
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #50 : Luty 20, 2011, 11:24:50 »

RĂŞce opadajÂą.. ja osobiÂście czujĂŞ sie bezsilna wobec takiego barbarzyĂąstwa.

Razem jestesmy silni.
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #51 : Luty 20, 2011, 11:54:26 »

Petycja:

http://www.petycje.pl/petycja/6614/petycja_w_obronie_studia_koncertowego_polskiego_radia_im._witolda_lutoslawskiego.html
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #52 : Luty 20, 2011, 13:38:57 »

Czy taka petycja umieszczona na nieznanym portalu cos da?
Taka funkcje jalowych petycji od lat spelnia Hide Park Corner w Londynie. Przemawiaj do woli w kazda niedziele i tak nic z tego nie bedzie.
Wentyl dla niezadowolonego spoczenstwa.
Wydaje mi sie , ze powinnismy o tym duzo mowic.
Ja osobiscie doprowadze da polaczenia sil Krakowa i Warszawy (dwoch orkiestr).
A jak trzeba bedzie, to wyjde protestowac na ulice.

Nie moge udawac, ze nic nie widze.
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #53 : Luty 20, 2011, 14:58:26 »

A jak trzeba bedzie, to wyjde protestowac na ulice.

Chichot..Barto jak trzeba bĂŞdzie, to moÂżna by nawet zorganizowaĂŚ jakieÂś "bojĂłwki" Ale nie..tak powaÂżnie, bo to nie jest wcale Âśmieszne..bo jest tak jak mĂłwicie - to skandal, bezczelnoœÌ i barbarzyĂąstwo..WszĂŞdzie tylko ukÂłady, ukÂładziki, kolesiostwo, nieliczenie siĂŞ z ogó³em, wszystko robione jedynie pod siebie.. U nas teÂż taki jeden "gostek" prĂłbowaÂł i prĂłbuje ciÂągle mieszaĂŚ (min chciaÂł wykoĂączyĂŚ MDK - MÂłodz.Dom Kult.) majÂąc jakieÂś powiÂązania z wÂładzami lokalnymi i jeszcze ostatnio bezczelny prĂłbowaÂł startowaĂŚ na burmistrza - caÂłe szczĂŞÂście nie przeszedÂł. Brak s³ów..cholera, wszĂŞdzie tak jest. No ale KrakĂłw, to jednak KrakĂłw - bÂądz co bÂądÂź druga stolica przecieÂż..Ludzie powiÂązani z "KulturÂą" powinni siĂŞ tym problemem bardziej zainteresowaĂŚ i wnieœÌ ogĂłlny protest..bo tak jak mĂłwisz - jedna petycja nic tu nie wskĂłra..
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #54 : Luty 20, 2011, 15:11:27 »

Bartusie, kaÂżda forma protestu i nagÂłoÂśnienia sprawy dobra, a petycja jest zwyczajowym sposobem na udokumentowany "gÂłos ludu".
Kozio³ku, od czegoœ trzeba zacz¹Ì, a pod petycj¹ co minutê podpisuje siê kolejna osoba. Problemy s¹ z weryfikacj¹ jedynie, dziwne.

DziÂś o 19.00 w Filharmonii DwĂłjki transmisja z "gorÂącego" Studia Koncertowego Polskiego Radia im. Witolda LutosÂławskiego, gra Piotr PÂławner. Ciekawe, czy prowadzÂący wspomni choĂŚ sÂłowem o nadciÂągajÂącym schyÂłku tego typu transmisji.

ByÂł kiedyÂś taki jeden, uparÂł siĂŞ na wybudowanie budynku opery w dÂżungli. A u nas najlepsze studio koncertowe niedÂługo dÂżunglÂą poroÂśnie niczym Ta Phrom w KambodÂży.
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2011, 15:18:57 wysłane przez xbw » Zapisane
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #55 : Luty 20, 2011, 15:39:22 »

ObyÂś Bartusie miaÂł racjĂŞ, bo w iloÂści siÂła.Ja podniosÂłam opadÂłe wczoraj rĂŞce i pisze po
znajomych, aby do³¹czyli siê do protestu.

DziĂŞki Beatko za polecenie tekstu o panu H. Tam gdzie wchodzÂą w gre pieniÂądze
tworz¹ siê takie bagienka.Ale dlaczego Zimerman nie rezygnuje z wspó³pracy z p.H??
Druga sprawa to DG. O nagraniach ostatnich sonat Schuberta sÂłyszaÂłam juÂż kiedyÂś, kiedyÂś
w PÂłytomanii. Na co ten koncern czeka? MoÂże na rok szubertowski ?? To juÂż niedÂługo 2047, moÂże doÂżyjemy Chichot Chichot

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #56 : Luty 20, 2011, 18:38:11 »

Agnieszko, tej wspó³pracy ju¿, zdaje siê, nie ma:

http://haluch.com.pl/artysci.html
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #57 : Luty 21, 2011, 17:02:11 »

Forumowicze.

Wierzyc mi sie nie chce, ze na moj post zareagowaly tylko 4 osoby (z 55).
Spodziewalem sie zdecydowanie wiekszej reakcji. Nawet sprzeciwu, czy polemiki. Zostalem jednak kompletnie zignorowany. Aro49, jakbys  sie czul bez swojego Teatru w

Bielsku, czy sali koncertowej w Wadowicach? Wkrotce zamiast "Kontraktu " bedziesz ogladal komercyjny badziew. Gogusiowe Duszniki, tez kiedys moga pojsc pod noz.   

Dziwi mnie ewidentna ignorancja Janusza. Gdze Twoja odpowiedz na moj wazny post? Mowicie o szafarskiej kochajacej sie rodzince? Czy to jest fikcja?
Naszym obowiazkiem jest ostra reakcja na kazdy przejaw niszczenia SZTUKI. Zdecydowany protest. Nie udawany. Sztuka przeobraza sie w masowe monstrum, z ktorego

korzysci czerpie malutkie grono chciwych.

Moja bajka po malu sie konczy.

Oto link
http://www.youtube.com/watch?v=aQcj-tV52ow
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #58 : Luty 21, 2011, 18:22:58 »

Bartusie, na Jowisza, rozumiem gotuj¹ca sie Tw¹ krew, ale pozwól, ze ka¿dy na swój sposób bêdzie czyni³ to co uznaje w danym momencie za racjonalne. W tak wa¿nej sprawie, uwa¿am, ze inicjatywê i kierowanie poczynaniami nale¿y zostawiÌ œrodowiskom duzo bardziej doswiadczonym ni¿ nasze szafarskie Forum. Tym bardziej, ze wiele takich œrodowisk ju¿ podjê³o dzia³ania, z którymi ca³kowicie siê solidaryzujemy. Tu co najwy¿ej mo¿emy i powinniœmy wyra¿aÌ nasz¹ dezaprobatê i poparcie dla tych, którzy powinni i którzy mog¹ wp³yn¹Ì na stan rzeczy. Kto tu, do licha, mowi i pisze o udawanym proteœcie? Opanuj siê trochê, Bartusie...proszê!
Przyjacielu, w przeciwieĂąstwie do Ciebie, nie widzĂŞ sensu i nie zamierzam na tym etapie wychodziĂŚ spontanicznie na ulice, bo jako samotny Mohikanin oprĂłcz przeziĂŞbienia Âżadnych z tego dywidend dla sprawy nie wywojujĂŞ (i nie obraÂź siĂŞ - ty teÂż nie). I bynajmniej nie tylko dlatego, ze w przeciwieĂąstwie do Ciebie nie mam nawet kontaktu z Âżadnymi orkiestrami nie tylko z Krakowa i Warszawy, ale nawet Starych Babic.
Bartusie, Niechaj ka¿dy robi dla sprawy to, co potrafi i co mo¿e. Wg mnie jedyne co mo¿emy zrobiÌ na teraz z sensem, to podpisaÌ sie pod petycj¹ (co zreszt¹ ja - uczyni³em dwukrotnie). Mo¿emy tez czekaÌ na rozwój wydarzeù, by do³¹czyÌ do kolejnej zorganizowanej akcji. (Ja, niestety, Na prowodyra siê nie nadajê, z racji ograniczeù czasowych, zawodowych i innych).
I oczywiÂście moÂżemy tu pisaĂŚ, na forum, Âże popieramy, Âże jesteÂśmy oburzeni itd. itp. To zresztÂą i tu i na FaceBooku wiĂŞkszoÂśc z nas juÂż uczyniÂła. 
A co do fikcji i kochajacej siĂŞ rodziny - to wybacz... Nie bardzo rozumiem paraleli
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2011, 19:24:28 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #59 : Luty 21, 2011, 20:37:40 »

Bartus, nikt Ciê nie ignoruje. My Ciê bardzo lubimy i cenimy. Forum jest dobrowolne, nie jesteœmy armi¹, ka¿dy mo¿e braÌ udzia³ w danym w¹tku, albo nie, nie wnikaj¹c w przyczyny. A tych mo¿e byÌ bardzo wiele, praca, lub co gorsza, jej brak, choroba, sprawy osobiste, rodzinne, problemy lub niechêÌ w aktywne anga¿owanie siê, ujawnienie prawdziwego ja ukrytego za nickiem, itp., itd. Dowiedzia³am siê o sprawie, przekaza³am Wam informacjê i sama nie bardzo wiem, czy mo¿na teraz coœ SENSOWNEGO jeszcze zrobiÌ. Podpisa³am petycjê, œledzê rozwój wydarzeù, wiem o zaanga¿owaniu siê w temat na przyk³ad wojewody mazowieckiego. Na razie sprawy rozstrzygaj¹ siê w œwiecie polityki, partii, stronnictw, zarz¹dów, uk³adów - jak wyobra¿asz sobie nasze forumijne SENSOWNE skuteczne dzia³anie? Nawet nie znamy sprawy dog³êbnie, jej wszystkich aspektów, kulisów, mamy tylko artyku³ z pi¹tkowej Wyborczej. Ka¿de dzia³anie to ju¿ dziedzina polityki, a nie ka¿dy ma ochotê wkraczaÌ na ten zabagniony co nieco obszar, zw³aszcza w obrêbie naszego przytulnego forum, gdzie brak polityki sta³ siê spontanicznie regu³¹. Miejmy nadziejê, ¿e nag³oœnienie sprawy wystarczy, ¿e to co mia³o staÌ siê po cichu i ujrzeÌ œwiat³o jako fakt dokonany, nie nast¹pi. Skoro nikt wiêcej na Twoje s³owa nie zareagowa³, to znaczy, ¿e nie móg³ albo nie chcia³, albo nawet w tym czasie nie wchodzi³ na forum. Proszê, pozwól ludziom reagowaÌ po swojemu, tak¿e poprzez brak reakcji, na pewno ka¿dy ma po temu powody.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

neder-live twistedgamers kalinowatyper countrylife thepunisher