Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 22 23 [24] 25 26   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Miêdzynarodowy Festiwal Chopinowski w Dusznikach Zdroju 5-13 sierpnia 2011  (Przeczytany 123847 razy)
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #345 : Sierpieñ 23, 2011, 19:40:47 »

Rozmowa z Piotrem Palecznym na temat tegorocznego festiwalu i jego REPERTUARU.
http://www.polskieradio.pl/8/410/Artykul/414422,Duszniki-po-raz-66
bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #346 : Sierpieñ 23, 2011, 20:20:49 »

Rozmowa z Piotrem Palecznym na temat tegorocznego festiwalu i jego REPERTUARU.

Czyzby odpowiedzialnym bylby pan Paleczny?
To przeciez calkiem poprawny pianista.

Chyba mial zlych doradcow.
kati
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 386

« Odpowiedz #347 : Sierpieñ 23, 2011, 22:01:43 »

Jestem bardzo mile zaskoczony... oto niespodziewanie otrzyma³em od owego rosyjskiego fana nastêpuj±c± wiadomo¶æ:

Dear JANUSZ! There was a misunderstanding on my fault! We really wanted to post a link to your video on the fan page of Daniil Trifonov. But your video is a little malformed (too stretched horizontally). I had to re-encode on my computer. And then get on my channel. Please forgive! I'm not very familiar with the ethics on YouTube. I promise you remove it from my account very soon. Thank you again for the music of Daniil! Excuse me!

Odpowiedzia³em mu, ze nie mam do niego pretensji i ¿e najwa¿niejsze, iz tak¿e i nieoficjalne nagrania Dani³a dziêki takim jak my trafiaj± do wielu, wielu fanów 

O to rzeczywi¶cie bardzo porz±dnie siê zachowa³...Ja, po tym Twoim ostrze¿eniu, napisa³am do niego z youtuba krótk± wiadomo¶æ pa russki, o tym ¿e mam nadziejê, i¿ moje nagrania nie znajd± siê za chwilê na jego koncie jako jego w³asne jak to by³ poczyni³ z Twoim filmikiem...Pokaja³ siê biedny.... A swoj± drog±...Przygania³ kocio³ garnkowi..:-)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #348 : Sierpieñ 24, 2011, 06:56:13 »

O to rzeczywi¶cie bardzo porz±dnie siê zachowa³...Ja, po tym Twoim ostrze¿eniu, napisa³am do niego z youtuba krótk± wiadomo¶æ pa russki, o tym ¿e mam nadziejê, i¿ moje nagrania nie znajd± siê za chwilê na jego koncie jako jego w³asne jak to by³ poczyni³ z Twoim filmikiem...Pokaja³ siê biedny.... A swoj± drog±...Przygania³ kocio³ garnkowi..:-)

Chichot Chichot

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #349 : Sierpieñ 26, 2011, 19:52:37 »

Od czasu do czasu nawiedzaj± mnie migawki z Dusznik, rozanielona marzycielska, lekko nieobecna mina u¶miechniêtej Asi, Gogu¶ przy pianinie w ¶wietlicy, sala koncertowa w Dworku Chopina, zmieniaj±ca barwy fontanna, ksiê¿yc w Parku Zdrojowym wy³aniaj±cy siê zza gro¼nie wygl±daj±cych ga³êzi, dwaj bracia High Tower w bia³ych koszulach, opoka organizatorów, Masataka Goto snuj±cy siê pomiêdzy t³umem, przewa¿nie samotnie, szumi±cy górski potok niedaleko "Grunwaldu", najlepsza cukiernia w mie¶cie i kokosanki, jednak nie tak dobre jak ciacho mamy Piotra Musimy tam wróciæ, ¿eby nie wiem co siê dzia³o, konieczna konieczno¶æ.
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #350 : Sierpieñ 27, 2011, 19:52:22 »

Musimy, to nie ulega w±tpliwo¶ci.

Zastanawia mnie tylko dlaczego zapad³ Ci w pamiêæ mój wizerunek przy pianinie a nie wizerunek Janusza ... mo¿e dlatego, ¿e gdy gra³ Janusz to skupi³a¶ siê na piêknej muzyce 
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #351 : Sierpieñ 27, 2011, 20:17:02 »

Bos podobny do slynnego kompozytora, o ktorym mowilem wczesniej.
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #352 : Sierpieñ 27, 2011, 20:33:11 »

Ale jako¶ wcze¶niej nikt nie zwróci³ uwagi na to podobieñstwo
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #353 : Sierpieñ 27, 2011, 21:14:43 »

Ale jako¶ wcze¶niej nikt nie zwróci³ uwagi na to podobieñstwo

Nazywam sie NIKT i co Ty na to.
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #354 : Sierpieñ 27, 2011, 22:53:41 »

http://www.youtube.com/watch?v=2t2dZ99l8q4
Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #355 : Wrzesieñ 07, 2011, 19:02:29 »

Dzi¶ o 18.00 na TVP Wroc³aw by³ krótki reporta¿ o tegorocznym Festiwalu. Zaprezentowano niewielkie fragmenty wystêpów, m.in. Avdeevej (która sta³a pod koniec brawurowego i automatycznie wykonanego Walca Mefisto  Chichot), Piemontesiego, Kozhukhina, Geniuszasa (Etiuda C-dur op. 10/1) czy Wakarecego. Nie by³o Ingolfa.
Uderzy³o mnie, ¿e ogl±daj±cych transmisje na zewn±trz Dworku by³o niewiele. Recenzje festiwalu by³y ¶wietne. Wypowiadali siê m.in. Skulska, Kañski, Poniatowska.

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #356 : Wrzesieñ 09, 2011, 00:47:58 »

Bos podobny do slynnego kompozytora, o ktorym mowilem wczesniej.
Ciekawe, z kim Ci siê skojarzy³ - bo np. w moim odczuciu Piotr jest trochê podobny do Belliniego
http://pl.wikipedia.org/wiki/Vincenzo_Bellini
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #357 : Wrzesieñ 09, 2011, 00:59:44 »

Dzi¶ o 18.00 na TVP Wroc³aw by³ krótki reporta¿ o tegorocznym Festiwalu. Zaprezentowano niewielkie fragmenty wystêpów, m.in. Avdeevej (która sta³a pod koniec brawurowego i automatycznie wykonanego Walca Mefisto  Chichot), Piemontesiego, Kozhukhina, Geniuszasa (Etiuda C-dur op. 10/1) czy Wakarecego. Nie by³o Ingolfa.
Uderzy³o mnie, ¿e ogl±daj±cych transmisje na zewn±trz Dworku by³o niewiele. Recenzje festiwalu by³y ¶wietne. Wypowiadali siê m.in. Skulska, Kañski, Poniatowska.
Wspaniale, ¿e wielcy recenzenci mieli podobne odczucia do nas, drobnych melomañskich p³otek  Chichot Chêtnie bym pos³ucha³a ich opinii.
Pat, wydaje mi siê, ¿e na niektórych koncertach w namiocie by³o sporo s³uchaczy. Chocia¿ pewnie nie szturmowa³y t³umy. Ale w Dusznikach chyba w ogóle nie by³o t³oku tego lata, przynajmniej takie odnios³am wra¿enie, choæ nie wiem, jak siê przedstawia norma:) 
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #358 : Listopad 03, 2011, 13:33:17 »

Kochani, dziêki nieocenionej Ewie A. mamy wreszcie mo¿liwo¶æ powrotu do Dusznik i koncertu Danii³a!
http://sites.radiofrance.fr/francemusique/_c/php/emission/popupMP3.php?e=90000064&d=425004902
Co za rado¶æ, móc pos³uchaæ znów!!!
Czy kto¶ potrafi to nagraæ?

Swoj± drog± dlaczego musimy tego s³uchaæ w Radio France a nie w naszej rodzimej dwójce?!
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #359 : Listopad 03, 2011, 13:51:11 »

Wydaje mi siê, ¿e je¶li Dwójka nada³a z Dusznik Wundera, w przysz³ym tygodniu bêdzie Geniusas
to doczekamy siê i Dani³a. Mo¿e po prostu lec± kolejno¶ci±  z KCH :)A to nagranie super.

Strony: 1 ... 22 23 [24] 25 26   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

paktprzyjazni thepunisher neder-live twistedgamers kalinowatyper