Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: MiĂŞdzynarodowy Konkurs Pianistyczny im. A. Rubinsteina - Tel Aviv 10-26.05.2011  (Przeczytany 73423 razy)
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #210 : Maj 27, 2011, 11:37:04 »

Wielka rado¶æ, ¿e potwierdzi³y siê przewidywania i wygra³ Daniil, wielka rado¶æ, ¿e odby³ siê ten konkurs w kilka miesiêcy po chopinowskim, ¿e mogli¶my obserwowaæ kolejne etapy, s³uchaæ, komentowaæ WSPÓLNIE, ¿e poziom by³ wysoki, w ka¿dym razie od fina³u, ¿e by³o sporo polskich akcentów no i przede wszystkim by³a muzyka Chopina
Tak siĂŞ cieszĂŞ, Âże mamy tu nasz kÂącik i mimo upÂływu  siedmiu miesiĂŞcy nadal tak chĂŞtnie siĂŞ spotykamy. Jaka to przyjemnoœÌ siedzieĂŚ przed ekranem monitora i nie mieĂŚ z kim podzieliĂŚ siĂŞ oczekiwaniami, emocjami, radoÂściÂą. MyÂślĂŞ, Âże poÂłowa mojej wczorajszej frajdy to koncert z campanellÂą i zwyciĂŞstwo Daniila, a druga poÂłowa, to atmosfera naszego maÂłego zgromadzenia.

Wkrótce, za 17 dni (!) kolejny konkurs, kolejna okazja do dzielenia prze¿yÌ i wspólnego spêdzenia czasu w oparach emocji konkursowych, Bartusie, na Teutatesa, jeœli jest taka mo¿liwoœÌ, zorganizuj sobie do tego czasu mo¿liwoœÌ ogl¹dania transmisji.

JeÂśli Trifonov wygra w lipcu w Moskwie konkurs Czajkowskiego, to usÂłyszymy go w Dusznikach trzykrotnie? 
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #211 : Maj 27, 2011, 11:43:11 »

Nie wiem, czy sÂłuchaliÂście rozmowy z Daniilem wczoraj po jego wystĂŞpie, dziennikarka zapytaÂła czy przyjechali z nim rodzice, chyba zapominajÂąc, Âże on dorosÂły. A po angielsku mĂłwiÂł wczoraj fatalnie, ach, te emocje
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #212 : Maj 27, 2011, 11:44:36 »

JeÂśli Trifonov wygra w lipcu w Moskwie konkurs Czajkowskiego, to usÂłyszymy go w Dusznikach trzykrotnie? 
Jeœli Trifi rzeczywiœcie postanowi startowaÌ u Czajkowskiego - to go zamorduje!! Bo inaczej on mnie wykoùczy emocjonalnie i psychicznie (Bo co by siê stalo, gdyby nie wygra³? - Ranga naszego konkursu mog³aby wtedy byÌ postrzegana jako niemiarodajna przymiarka do moskiewskiego Smutny ). Zdoby³ juz na tyle du¿o w swojej karierze, ze powinien zaczac przyspasabiaÌ siê do roli artysty i byÌ bo¿yszczem-artyst¹, a nie wci¹¿ uczniakiem na kolejnych klasówkach.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 11:46:27 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #213 : Maj 27, 2011, 12:03:55 »

Januszu, on juÂż dawno postanowiÂł! Niech jeÂździ, niech wygrywa, oprĂłcz prestiÂżu, sÂławy, kontaktĂłw - konkursy to takÂże niezÂłe ÂźrĂłdÂło dochodu, zwÂłaszcza jeÂśli siĂŞ otrzymuje liczne nagrody dodatkowe 
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #214 : Maj 27, 2011, 12:04:58 »

Chichot DoœÌ intratne te klasĂłwki!!!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #215 : Maj 27, 2011, 12:09:46 »

zarĂŞczam, drogim KoleÂżankom, Âże te konkursowe "kieszonkowe " to pikuÂś wobec gaÂż dla uhonorowanych, koncertujÂących artystĂłw na estradach Universum. Gdy dodaĂŚ do tego prawa do tantiem z nagraĂą (Konkursy obdzieraja artystĂŞ z tych praw) - to jest siĂŞ juÂż rentierem do konca WszechÂświata.

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #216 : Maj 27, 2011, 12:11:56 »

Tymczasem jedna porazka w waÂżnym konkursie moÂże poprzekreÂślaĂŚ wiele "intratnych recenzji". NiektĂłrzy po nieudanych Konkursach - wycofywali siĂŞ (byli wycofywani) w ogole z krwioobiegu wielkich sal koncertowych
Najwa¿niejsza M¹droœc ¿yciowa: trzeba wiedziec - kiedy przestaÌ. (Adwiejewa, widzi mi siê, tê m¹droœÌ posiad³a bez pud³a)
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 12:27:47 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #217 : Maj 27, 2011, 12:19:08 »

Ostateczny termin zgÂłoszeĂą do konkursu mijaÂł 15 grudnia. Podejrzewam, Âże DaniÂł zagÂłaszajÂąc siĂŞ nie byÂł jeszcze laureatem MKPCh.
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #218 : Maj 27, 2011, 12:46:21 »

Tymczasem jedna porazka w waÂżnym konkursie moÂże poprzekreÂślaĂŚ wiele "intratnych recenzji". NiektĂłrzy po nieudanych Konkursach - wycofywali siĂŞ (byli wycofywani) w ogole z krwioobiegu wielkich sal koncertowych
Najwa¿niejsza M¹droœc ¿yciowa: trzeba wiedziec - kiedy przestaÌ. (Adwiejewa, widzi mi siê, tê m¹droœÌ posiad³a bez pud³a)
Masz racjĂŞ Januszu, ale z drugiej strony jaka jest inna droga dla mÂłodych pianistĂłw, aby podpisaĂŚ
kontrakt z dobrÂą wytwĂłrniÂą pÂłytowÂą.Bo dopiero wydana pÂłytÂą z dobrÂą dystrybucjÂą pozwala muzykowi
zaistnieĂŚ.Za tym przecieÂż idÂą zaproszenia do prestiÂżowych sal koncertowych, rezenzje w prasie muzycznej itd.
Nie wszyscy majÂą takie szczĂŞÂście jak Gould, ktĂłry po pierwszym koncercie w NY podpisaÂł kontrakt z ColumbiÂą.
Taki np. Alfred Brendel przez caÂłe lata nagrywaÂł dla maÂłych wytwĂłrni i dopiero kontrakt z EMI pozwoliÂł
mu rozwin¹Ì skrzyd³a.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 12:48:07 wysłane przez TeresaGrob » Zapisane

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #219 : Maj 27, 2011, 12:57:30 »

http://www.trifonov.us/rubinstein-competition/

"Dear friends, I want to sincerely thank all of you who listened to me and supported me at Rubinstein Competition. I am very touched by your appreciation and thank you for voting on Facebook for audience favorite."

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #220 : Maj 27, 2011, 13:09:32 »

Januszu, spójrz na liczbê jego koncertów http://www.trifonov.us/concerts/ - w tym roku zaplanowa³ 30 ale na pewno bêdzie wiêcej. Daniil nie nale¿y do pianistów, którzy na czas przygotowania do konkursu zawieszaj¹ wszystko inne, on potrafi pogodziÌ koncertowanie ze zdobywaniem nagród w konkursach. Jest m³odziutki, dlaczego mia³by przestaÌ, skoro dopiero zaczyna. Dobrze jest byÌ znanym w œwiecie i cenionym pianist¹, ale potwierdzenie na piœmie nie zaszkodzi ¯yczê mu jak najd³u¿szej listy nagród w konkursach, choÌ iloœÌ mo¿liwoœci przecie¿ jest powa¿nie ograniczona.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #221 : Maj 27, 2011, 13:51:38 »

No cĂłz Beatko... Nie bĂŞdĂŞ siĂŞ powtarzaÂł. TakÂże i na podstawie roÂżnych doÂświadczeĂą uwaÂżam jak uwaÂżam i wiem swoje. Ty takÂże masz prawo uwaÂżaĂŚ po swojemu. I niech tak pozostanie.  Buziak
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 13:56:46 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

Oktawia
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #222 : Maj 27, 2011, 14:45:50 »

Konkursy konkursami, ale dopĂłki nie zdobĂŞdzie siĂŞ dobrego kontraktu to raczej nici z tak zwanej kariery. Awdiejewa ma kontrakt wiĂŞc jasne, Âże nie bĂŞdzie juÂż startowaĂŚ, BoÂżanow teÂż z nimi skoĂączyÂł z tego samego powodu i to mniej wiĂŞcej ta sama agencja. Jak wiadomo sÂą pianiÂści, ktĂłrzy dajÂą sobie radĂŞ bez konkursĂłw, wiĂŞc moÂżna. SÂłyszaÂłam o tym, Âże menadÂżerowie potrafiÂą czasem szukaĂŚ nawet na YT, ale nie znam konkretnego nazwiska, wiĂŞc to moÂże przesadzone byÂło.
Nie mogÂłam niestety za bardzo obserwowaĂŚ tego Konkursu (ze dwa razy zerknĂŞÂłam), wiĂŞc nie mam wiele do powiedzenia; moÂże z Konkursem Czajkowskiego pĂłjdzie mi lepiej. Trifonowowi i jego fanom moje najszczersze gratulacje.
jaccol55
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #223 : Maj 27, 2011, 15:24:57 »

Gratulacje dla Trifonova. Mam nadziejê, ¿ê dam radê obejrzeÌ powtórkê z wczorajszego koncertu. Z politowaniem
Ewa1
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #224 : Maj 27, 2011, 15:33:11 »

Od wczoraj nie mogê dojœÌ do siebie z radoœci:). Taka jestem szczêœliwa, ¿ê Danii³ wygra³! Hurra!!!
Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kalinowatyper black-for twistedgamers neder-live countrylife