Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
Wydarzenia
>
Miêdzynarodowy Konkurs Pianistyczny im. A. Rubinsteina - Tel Aviv 10-26.05.2011
Strony:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
20
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Miêdzynarodowy Konkurs Pianistyczny im. A. Rubinsteina - Tel Aviv 10-26.05.2011 (Przeczytany 70329 razy)
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
Odp: Miêdzynarodowy Konkurs Pianistyczny im. A. Rubinsteina - Tel Aviv 10-26.05.2011
«
Odpowiedz #210 :
Maj 27, 2011, 11:37:04 »
Wielka rado¶æ, ¿e potwierdzi³y siê przewidywania i wygra³ Daniil, wielka rado¶æ, ¿e odby³ siê ten konkurs w kilka miesiêcy po chopinowskim, ¿e mogli¶my obserwowaæ kolejne etapy, s³uchaæ, komentowaæ WSPÓLNIE, ¿e poziom by³ wysoki, w ka¿dym razie od fina³u, ¿e by³o sporo polskich akcentów no i przede wszystkim by³a muzyka Chopina
Tak siê cieszê, ¿e mamy tu nasz k±cik i mimo up³ywu siedmiu miesiêcy nadal tak chêtnie siê spotykamy. Jaka to przyjemno¶æ siedzieæ przed ekranem monitora i nie mieæ z kim podzieliæ siê oczekiwaniami, emocjami, rado¶ci±. My¶lê, ¿e po³owa mojej wczorajszej frajdy to koncert z campanell± i zwyciêstwo Daniila, a druga po³owa, to atmosfera naszego ma³ego zgromadzenia.
Wkrótce, za 17 dni (!) kolejny konkurs, kolejna okazja do dzielenia prze¿yæ i wspólnego spêdzenia czasu w oparach emocji konkursowych, Bartusie, na Teutatesa, je¶li jest taka mo¿liwo¶æ, zorganizuj sobie do tego czasu mo¿liwo¶æ ogl±dania transmisji.
Je¶li Trifonov wygra w lipcu w Moskwie konkurs Czajkowskiego, to us³yszymy go w Dusznikach trzykrotnie?
xbw
Ekspert
Odp: Miêdzynarodowy Konkurs Pianistyczny im. A. Rubinsteina - Tel Aviv 10-26.05.2011
«
Odpowiedz #211 :
Maj 27, 2011, 11:43:11 »
Nie wiem, czy s³uchali¶cie rozmowy z Daniilem wczoraj po jego wystêpie, dziennikarka zapyta³a czy przyjechali z nim rodzice, chyba zapominaj±c, ¿e on doros³y. A po angielsku mówi³ wczoraj fatalnie, ach, te emocje
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #212 :
Maj 27, 2011, 11:44:36 »
Cytat: xbw Maj 27, 2011, 11:37:04
Je¶li Trifonov wygra w lipcu w Moskwie konkurs Czajkowskiego, to us³yszymy go w Dusznikach trzykrotnie?
Je¶li Trifi rzeczywi¶cie postanowi startowaæ u Czajkowskiego - to go zamorduje!! Bo inaczej on mnie wykoñczy emocjonalnie i psychicznie (Bo co by siê stalo, gdyby nie wygra³? - Ranga naszego konkursu mog³aby wtedy byæ postrzegana jako niemiarodajna przymiarka do moskiewskiego
). Zdoby³ juz na tyle du¿o w swojej karierze, ze powinien zaczac przyspasabiaæ siê do roli artysty i byæ bo¿yszczem-artyst±, a nie wci±¿ uczniakiem na kolejnych klasówkach.
«
Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 11:46:27 wys³ane przez Janusz1228
»
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #213 :
Maj 27, 2011, 12:03:55 »
Januszu, on ju¿ dawno postanowi³! Niech je¼dzi, niech wygrywa, oprócz presti¿u, s³awy, kontaktów - konkursy to tak¿e niez³e ¼ród³o dochodu, zw³aszcza je¶li siê otrzymuje liczne nagrody dodatkowe
ewa578
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1471
Ewa
«
Odpowiedz #214 :
Maj 27, 2011, 12:04:58 »
Do¶æ intratne te klasówki!!!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #215 :
Maj 27, 2011, 12:09:46 »
zarêczam, drogim Kole¿ankom, ¿e te konkursowe "kieszonkowe " to piku¶ wobec ga¿ dla uhonorowanych, koncertuj±cych artystów na estradach Universum. Gdy dodaæ do tego prawa do tantiem z nagrañ (Konkursy obdzieraja artystê z tych praw) - to jest siê ju¿ rentierem do konca Wszech¶wiata.
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #216 :
Maj 27, 2011, 12:11:56 »
Tymczasem jedna porazka w wa¿nym konkursie mo¿e poprzekre¶laæ wiele "intratnych recenzji". Niektórzy po nieudanych Konkursach - wycofywali siê (byli wycofywani) w ogole z krwioobiegu wielkich sal koncertowych
Najwa¿niejsza M±dro¶c ¿yciowa: trzeba wiedziec - kiedy przestaæ. (Adwiejewa, widzi mi siê, tê m±dro¶æ posiad³a bez pud³a)
«
Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 12:27:47 wys³ane przez Janusz1228
»
ewa578
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1471
Ewa
«
Odpowiedz #217 :
Maj 27, 2011, 12:19:08 »
Ostateczny termin zg³oszeñ do konkursu mija³ 15 grudnia. Podejrzewam, ¿e Dani³ zag³aszaj±c siê nie by³ jeszcze laureatem MKPCh.
TeresaGrob
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2621
«
Odpowiedz #218 :
Maj 27, 2011, 12:46:21 »
Cytat: Janusz1228 Maj 27, 2011, 12:11:56
Tymczasem jedna porazka w wa¿nym konkursie mo¿e poprzekre¶laæ wiele "intratnych recenzji". Niektórzy po nieudanych Konkursach - wycofywali siê (byli wycofywani) w ogole z krwioobiegu wielkich sal koncertowych
Najwa¿niejsza M±dro¶c ¿yciowa: trzeba wiedziec - kiedy przestaæ. (Adwiejewa, widzi mi siê, tê m±dro¶æ posiad³a bez pud³a)
Masz racjê Januszu, ale z drugiej strony jaka jest inna droga dla m³odych pianistów, aby podpisaæ
kontrakt z dobr± wytwórni± p³ytow±.Bo dopiero wydana p³yt± z dobr± dystrybucj± pozwala muzykowi
zaistnieæ.Za tym przecie¿ id± zaproszenia do presti¿owych sal koncertowych, rezenzje w prasie muzycznej itd.
Nie wszyscy maj± takie szczê¶cie jak Gould, który po pierwszym koncercie w NY podpisa³ kontrakt z Columbi±.
Taki np. Alfred Brendel przez ca³e lata nagrywa³ dla ma³ych wytwórni i dopiero kontrakt z EMI pozwoli³
mu rozwin±æ skrzyd³a.
«
Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 12:48:07 wys³ane przez TeresaGrob
»
http://www.franzschubert.pl/
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #219 :
Maj 27, 2011, 12:57:30 »
http://www.trifonov.us/rubinstein-competition/
"Dear friends, I want to sincerely thank all of you who listened to me and supported me at Rubinstein Competition. I am very touched by your appreciation and thank you for voting on Facebook for audience favorite."
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #220 :
Maj 27, 2011, 13:09:32 »
Januszu, spójrz na liczbê jego koncertów
http://www.trifonov.us/concerts/
- w tym roku zaplanowa³ 30 ale na pewno bêdzie wiêcej. Daniil nie nale¿y do pianistów, którzy na czas przygotowania do konkursu zawieszaj± wszystko inne, on potrafi pogodziæ koncertowanie ze zdobywaniem nagród w konkursach. Jest m³odziutki, dlaczego mia³by przestaæ, skoro dopiero zaczyna. Dobrze jest byæ znanym w ¶wiecie i cenionym pianist±, ale potwierdzenie na pi¶mie nie zaszkodzi
¯yczê mu jak najd³u¿szej listy nagród w konkursach, choæ ilo¶æ mo¿liwo¶ci przecie¿ jest powa¿nie ograniczona.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #221 :
Maj 27, 2011, 13:51:38 »
No cóz Beatko... Nie bêdê siê powtarza³. Tak¿e i na podstawie ro¿nych do¶wiadczeñ uwa¿am jak uwa¿am i wiem swoje.
Ty tak¿e masz prawo uwa¿aæ po swojemu. I niech tak pozostanie.
«
Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 13:56:46 wys³ane przez Janusz1228
»
Oktawia
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 43
«
Odpowiedz #222 :
Maj 27, 2011, 14:45:50 »
Konkursy konkursami, ale dopóki nie zdobêdzie siê dobrego kontraktu to raczej nici z tak zwanej kariery. Awdiejewa ma kontrakt wiêc jasne, ¿e nie bêdzie ju¿ startowaæ, Bo¿anow te¿ z nimi skoñczy³ z tego samego powodu i to mniej wiêcej ta sama agencja. Jak wiadomo s± piani¶ci, którzy daj± sobie radê bez konkursów, wiêc mo¿na. S³ysza³am o tym, ¿e menad¿erowie potrafi± czasem szukaæ nawet na YT, ale nie znam konkretnego nazwiska, wiêc to mo¿e przesadzone by³o.
Nie mog³am niestety za bardzo obserwowaæ tego Konkursu (ze dwa razy zerknê³am), wiêc nie mam wiele do powiedzenia; mo¿e z Konkursem Czajkowskiego pójdzie mi lepiej. Trifonowowi i jego fanom moje najszczersze gratulacje.
jaccol55
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 142
«
Odpowiedz #223 :
Maj 27, 2011, 15:24:57 »
Gratulacje dla Trifonova. Mam nadziejê, ¿ê dam radê obejrzeæ powtórkê z wczorajszego koncertu.
Ewa1
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 17
«
Odpowiedz #224 :
Maj 27, 2011, 15:33:11 »
Od wczoraj nie mogê doj¶æ do siebie z rado¶ci:). Taka jestem szczê¶liwa, ¿ê Danii³ wygra³! Hurra!!!
Strony:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
20