Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Miêdzynarodowy Konkurs Pianistyczny im. A. Rubinsteina - Tel Aviv 10-26.05.2011  (Przeczytany 70312 razy)
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #210 : Maj 27, 2011, 11:37:04 »

Wielka rado¶æ, ¿e potwierdzi³y siê przewidywania i wygra³ Daniil, wielka rado¶æ, ¿e odby³ siê ten konkurs w kilka miesiêcy po chopinowskim, ¿e mogli¶my obserwowaæ kolejne etapy, s³uchaæ, komentowaæ WSPÓLNIE, ¿e poziom by³ wysoki, w ka¿dym razie od fina³u, ¿e by³o sporo polskich akcentów no i przede wszystkim by³a muzyka Chopina
Tak siê cieszê, ¿e mamy tu nasz k±cik i mimo up³ywu  siedmiu miesiêcy nadal tak chêtnie siê spotykamy. Jaka to przyjemno¶æ siedzieæ przed ekranem monitora i nie mieæ z kim podzieliæ siê oczekiwaniami, emocjami, rado¶ci±. My¶lê, ¿e po³owa mojej wczorajszej frajdy to koncert z campanell± i zwyciêstwo Daniila, a druga po³owa, to atmosfera naszego ma³ego zgromadzenia.

Wkrótce, za 17 dni (!) kolejny konkurs, kolejna okazja do dzielenia prze¿yæ i wspólnego spêdzenia czasu w oparach emocji konkursowych, Bartusie, na Teutatesa, je¶li jest taka mo¿liwo¶æ, zorganizuj sobie do tego czasu mo¿liwo¶æ ogl±dania transmisji.

Je¶li Trifonov wygra w lipcu w Moskwie konkurs Czajkowskiego, to us³yszymy go w Dusznikach trzykrotnie? 
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #211 : Maj 27, 2011, 11:43:11 »

Nie wiem, czy s³uchali¶cie rozmowy z Daniilem wczoraj po jego wystêpie, dziennikarka zapyta³a czy przyjechali z nim rodzice, chyba zapominaj±c, ¿e on doros³y. A po angielsku mówi³ wczoraj fatalnie, ach, te emocje
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #212 : Maj 27, 2011, 11:44:36 »

Je¶li Trifonov wygra w lipcu w Moskwie konkurs Czajkowskiego, to us³yszymy go w Dusznikach trzykrotnie? 
Je¶li Trifi rzeczywi¶cie postanowi startowaæ u Czajkowskiego - to go zamorduje!! Bo inaczej on mnie wykoñczy emocjonalnie i psychicznie (Bo co by siê stalo, gdyby nie wygra³? - Ranga naszego konkursu mog³aby wtedy byæ postrzegana jako niemiarodajna przymiarka do moskiewskiego Smutny ). Zdoby³ juz na tyle du¿o w swojej karierze, ze powinien zaczac przyspasabiaæ siê do roli artysty i byæ bo¿yszczem-artyst±, a nie wci±¿ uczniakiem na kolejnych klasówkach.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 11:46:27 wys³ane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #213 : Maj 27, 2011, 12:03:55 »

Januszu, on ju¿ dawno postanowi³! Niech je¼dzi, niech wygrywa, oprócz presti¿u, s³awy, kontaktów - konkursy to tak¿e niez³e ¼ród³o dochodu, zw³aszcza je¶li siê otrzymuje liczne nagrody dodatkowe 
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #214 : Maj 27, 2011, 12:04:58 »

Chichot Do¶æ intratne te klasówki!!!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #215 : Maj 27, 2011, 12:09:46 »

zarêczam, drogim Kole¿ankom, ¿e te konkursowe "kieszonkowe " to piku¶ wobec ga¿ dla uhonorowanych, koncertuj±cych artystów na estradach Universum. Gdy dodaæ do tego prawa do tantiem z nagrañ (Konkursy obdzieraja artystê z tych praw) - to jest siê ju¿ rentierem do konca Wszech¶wiata.

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #216 : Maj 27, 2011, 12:11:56 »

Tymczasem jedna porazka w wa¿nym konkursie mo¿e poprzekre¶laæ wiele "intratnych recenzji". Niektórzy po nieudanych Konkursach - wycofywali siê (byli wycofywani) w ogole z krwioobiegu wielkich sal koncertowych
Najwa¿niejsza M±dro¶c ¿yciowa: trzeba wiedziec - kiedy przestaæ. (Adwiejewa, widzi mi siê, tê m±dro¶æ posiad³a bez pud³a)
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 12:27:47 wys³ane przez Janusz1228 » Zapisane

ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #217 : Maj 27, 2011, 12:19:08 »

Ostateczny termin zg³oszeñ do konkursu mija³ 15 grudnia. Podejrzewam, ¿e Dani³ zag³aszaj±c siê nie by³ jeszcze laureatem MKPCh.
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #218 : Maj 27, 2011, 12:46:21 »

Tymczasem jedna porazka w wa¿nym konkursie mo¿e poprzekre¶laæ wiele "intratnych recenzji". Niektórzy po nieudanych Konkursach - wycofywali siê (byli wycofywani) w ogole z krwioobiegu wielkich sal koncertowych
Najwa¿niejsza M±dro¶c ¿yciowa: trzeba wiedziec - kiedy przestaæ. (Adwiejewa, widzi mi siê, tê m±dro¶æ posiad³a bez pud³a)
Masz racjê Januszu, ale z drugiej strony jaka jest inna droga dla m³odych pianistów, aby podpisaæ
kontrakt z dobr± wytwórni± p³ytow±.Bo dopiero wydana p³yt± z dobr± dystrybucj± pozwala muzykowi
zaistnieæ.Za tym przecie¿ id± zaproszenia do presti¿owych sal koncertowych, rezenzje w prasie muzycznej itd.
Nie wszyscy maj± takie szczê¶cie jak Gould, który po pierwszym koncercie w NY podpisa³ kontrakt z Columbi±.
Taki np. Alfred Brendel przez ca³e lata nagrywa³ dla ma³ych wytwórni i dopiero kontrakt z EMI pozwoli³
mu rozwin±æ skrzyd³a.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 12:48:07 wys³ane przez TeresaGrob » Zapisane

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #219 : Maj 27, 2011, 12:57:30 »

http://www.trifonov.us/rubinstein-competition/

"Dear friends, I want to sincerely thank all of you who listened to me and supported me at Rubinstein Competition. I am very touched by your appreciation and thank you for voting on Facebook for audience favorite."

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #220 : Maj 27, 2011, 13:09:32 »

Januszu, spójrz na liczbê jego koncertów http://www.trifonov.us/concerts/ - w tym roku zaplanowa³ 30 ale na pewno bêdzie wiêcej. Daniil nie nale¿y do pianistów, którzy na czas przygotowania do konkursu zawieszaj± wszystko inne, on potrafi pogodziæ koncertowanie ze zdobywaniem nagród w konkursach. Jest m³odziutki, dlaczego mia³by przestaæ, skoro dopiero zaczyna. Dobrze jest byæ znanym w ¶wiecie i cenionym pianist±, ale potwierdzenie na pi¶mie nie zaszkodzi ¯yczê mu jak najd³u¿szej listy nagród w konkursach, choæ ilo¶æ mo¿liwo¶ci przecie¿ jest powa¿nie ograniczona.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #221 : Maj 27, 2011, 13:51:38 »

No cóz Beatko... Nie bêdê siê powtarza³. Tak¿e i na podstawie ro¿nych do¶wiadczeñ uwa¿am jak uwa¿am i wiem swoje. Ty tak¿e masz prawo uwa¿aæ po swojemu. I niech tak pozostanie.  Buziak
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2011, 13:56:46 wys³ane przez Janusz1228 » Zapisane

Oktawia
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 43

« Odpowiedz #222 : Maj 27, 2011, 14:45:50 »

Konkursy konkursami, ale dopóki nie zdobêdzie siê dobrego kontraktu to raczej nici z tak zwanej kariery. Awdiejewa ma kontrakt wiêc jasne, ¿e nie bêdzie ju¿ startowaæ, Bo¿anow te¿ z nimi skoñczy³ z tego samego powodu i to mniej wiêcej ta sama agencja. Jak wiadomo s± piani¶ci, którzy daj± sobie radê bez konkursów, wiêc mo¿na. S³ysza³am o tym, ¿e menad¿erowie potrafi± czasem szukaæ nawet na YT, ale nie znam konkretnego nazwiska, wiêc to mo¿e przesadzone by³o.
Nie mog³am niestety za bardzo obserwowaæ tego Konkursu (ze dwa razy zerknê³am), wiêc nie mam wiele do powiedzenia; mo¿e z Konkursem Czajkowskiego pójdzie mi lepiej. Trifonowowi i jego fanom moje najszczersze gratulacje.
jaccol55
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 142

« Odpowiedz #223 : Maj 27, 2011, 15:24:57 »

Gratulacje dla Trifonova. Mam nadziejê, ¿ê dam radê obejrzeæ powtórkê z wczorajszego koncertu. Z politowaniem
Ewa1
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 17

« Odpowiedz #224 : Maj 27, 2011, 15:33:11 »

Od wczoraj nie mogê doj¶æ do siebie z rado¶ci:). Taka jestem szczê¶liwa, ¿ê Danii³ wygra³! Hurra!!!
Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

thepunisher countrylife kalinowatyper neder-live animilkowo