Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1] 2 3 ... 15   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 1. Zjazd Forumowiczów  (Przeczytany 35840 razy)
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« : Styczeñ 13, 2011, 21:08:40 »

Kochani.

Znalaz³em program festiwalu w Dusznikach. Odbywa siê on w terminie 5-13.08.2011. Co wiêcej wyst±pi± m.in. Ingolf Wunder, Yulianna Awdeewa oraz Dani³ Trifonov. Wiêcej informacji znajdziecie pod poni¿szym adresem:

http://www.festival.pl/festiwal-chopinowski/66-festiwal-program?lang=pl

Uwa¿am, ¿e jest to fantastyczna okazja do poznania siê osobi¶cie po³±czona z niesamowitymi wykonaniami Chopina oraz sprzyjaj±cymi okoliczno¶ciami przyrody.

Proszê o wstêpne zadeklarowanie udzia³u, zobaczymy ilu z nas by³oby sk³onnych udaæ siê w podró¿ a potem przejdziemy do konkretów.

Proszê jeszcze o sprawdzenie programu i zaproponowanie formu³y naszego uczestnictwa w koncertach. Chodzi o to, czy wszyscy wykupujemy kosztuj±ce ok 800 z³ karnety czy wybieramy kilka koncertów na których bêdziemy wszyscy a dalsze imprezy pozostan± kwesti± indywidualn±. Rezerwacja karnetów ju¿ trwa, bilety dostêpne s± od 1 kwietnia.
Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #1 : Styczeñ 13, 2011, 21:18:57 »

Wstêpna propozycja programu: Imprezy które poda³em nale¿± do tzw. Programu obowi±zkowego - tj. s± to imprezy na których bêdziemy wspólnie

1 Dzieñ - 5.08.2011-  Przyjazd
Godz 20:00 - Koncert Ingolfa Wundera

2 Dzieñ -
Koncert o 16:00 lub 20:00 do pó¼niejszego ustalenia

3 Dzieñ - 20:00 - Koncert Awdeewej

4 Dzieñ - 16:00 Koncert Geniuszasa po koncercie wyjazd

To plan na 4 dni, bo nie s±dzê, ¿eby wiele osób chcia³o lub by³o w stanie zostaæ w Dusznikach ca³y tydzieñ.
Deklaruje mo¿liwo¶æ odbioru kilku osób z dworca we Wroc³awiu gdyby z Waszych miejscowo¶ci nie by³o bezpo¶redniej komunikacji (no chyba, ¿e wcze¶niej zabior± mi prawo jazdy - punkty zeruj± mi siê w lipcu).

Wszystko oczywiscie mo¿na jeszcze dostosowaæ, pobyt mo¿na przed³u¿yæ - wszystko zale¿y od Was.
anelik
Ekspert

Wiadomo¶ci: 544

« Odpowiedz #2 : Styczeñ 13, 2011, 23:07:46 »

Gogu¶! Kusisz! Wstêpna deklaracja jak najbardziej na tak. Natomiast wi±¿± mnie takie przyziemne acz istotne kwestie jak np. plany urlopów wspó³pracowników. Najwa¿niejsze za¶, ¿e moja te¶ciowa musi mieæ usuwane gwo¼dzie ortopedyczne z nogi (te¿ z³ama³a - jak i ja w zesz³ym roku nogê, tyle ¿e z o wiele gorszym skutkiem) i to mo¿e zupe³nie albo wywróciæ plany do góry nogami albo te¿ uniemo¿liwiæ zaplanowanie czegokolwiek wcze¶niej. My¶lê, ¿e za jaki¶ miesi±c bêdê wiedzieæ wiêcej. Ale ¿e pamiêtasz o nas tak piêknie -  Buziak
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 13, 2011, 23:35:29 »

Bardzo dobra propozycja. Trzeba siê nad ni± powa¿nie zastanowiæ. Uwielbiam te strony
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #4 : Styczeñ 13, 2011, 23:47:32 »

Wstêpn± deklaracjê z³o¿y³am ju¿ wcze¶niej. Czy my¶licie, ¿e nale¿y ju¿ zamawiaæ bilety? Bojê siê, ¿e w marcu mo¿e byæ za pó¼no na Ingolfa! Mo¿e spróbowaliby¶my wynaj±æ pokoje niedaleko siebie? Skoro ma to byæ zjazd?
Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Styczeñ 14, 2011, 00:00:04 »

Mo¿e spróbowaliby¶my wynaj±æ pokoje niedaleko siebie? Skoro ma to byæ zjazd?

I po to jest ten temat - mo¿e znajdziemy jedn± kwaterê dla naszej grupy w gre wchodzi³by pewien rabat ... tak przynajmniej przypuszczam.

Zauwa¿y³em, ¿e niektórzy z nas ju¿ zarezerwowali miejsca. cytuj±c xbw

Rezerwacja biletów/karnetów jest prosta, wystarczy wys³aæ maila. Zrobi³am to wczoraj popo³udniu i dzi¶ rano dosta³am odpowied¼ z potwierdzeniem. Teraz etap "p³acz i p³aæ"

Z tej wypowiedzi wynika, ¿e ju¿ teraz mo¿na rezerwowaæ bilety. Moja propozycja dotyczy w/w koncertów z pierwszych dni festiwalu. Uwa¿am, ¿e jest to propozycja najlepsza pod wzglêdem koncertów i ca³kiem ekonomiczna, bo nie trzeba op³aciæ zbyt wielu noclegów. Przepada Trifonov ale my¶lê, ¿e ten koncert bêdzie ju¿ w indywidualnych kalendarzach, poza "oficjalnym" zjazdem. Ja jeszcze dzi¶ wy¶lê maila z rezerwacj± na Wundera, Awdeew± i Geniuszasa - Maila wysy³am na chopin@festival.pl - po otrzymaniu potwierdzenia dam znaæ czy to ten adres.
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #6 : Styczeñ 14, 2011, 00:27:25 »

Tak, Gogusiu, ten adres: chopin@festival.pl - na ten adres wys³a³am mojego maila i dosta³am potwierdzenie.
Z tego co wiem, na razie mo¿na rezerwowaæ karnety (i to ju¿ od 3 stycznia!) obejmuj±ce koncerty o godz. 16.00 i 18.00 oraz nocny koncert Nokturn.
Bilety bêdzie mo¿na rezerwowaæ t± sam± drog± od 1 kwietnia. Wynika to prawdopodobnie z faktu odleg³ego terminu koncertów, co¶ jeszcze mo¿e ulec zmianie, nazwiska, terminy, organizatorzy to wyra¼nie zastrzegaj±. Bo co na przyk³ad bêdzie je¶li Trifonow wygra konkurs w Tel Avivie, bêdzie mia³ wystêpy dwa dni pod rz±d ? Tylko bym siê ucieszy³a, tak na marginesie Chichot
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #7 : Styczeñ 14, 2011, 00:56:44 »

Znowu nie tak napisa³am, karnet obejmuje koncerty o 16.00 i 20.00.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #8 : Styczeñ 14, 2011, 02:19:50 »

Tu od razu mam tak± sugestiê, ¿eby wszyscy, którzy nie zdecyduj± siê wykupiæ pe³nych karnetów, do 1 kwietnia dogadali siê, na jakie koncerty chc± pój¶æ, i ¿eby tego dnia o 00:01 kto¶, kto pó¼niej chodzi spaæ z³o¿y³ zamówienie na tyle biletów
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Styczeñ 14, 2011, 09:59:19 »

Ja ju¿ wiem, ¿e weekendzik uda siê wysup³aæ, na wiêcej nie ma co liczyæ....chocia¿.... Chichot
W ka¿dym razie wstêpnie siê zapisujê
Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #10 : Styczeñ 14, 2011, 13:27:15 »

Aleksias chyba czyta mi w my¶lach. W takim razie poproszê wszystkie osoby wybieraj±ce siê do Dusznik o akceptowanie zamieszczonej wy¿ej propozycji "programu obowi±zkowego" lub wnoszenie poprawek, ewentualnie proszê o wybranie dodatkowego koncertu z po¶ród tych które odbywaj± siê 6.08.

Co wiêcej, bardzo wa¿na kwestia - osoby które jad± do Dusznik a które maj± zarezerwowany/planuj± zakupiæ karnet proszone s± o zg³oszenie tutaj tego faktu, poniewa¿ w takim wypadku nie bêd± uwzglêdniane przy zamawianiu biletów. Czekam jeszcze na odpowied¼ od organizatorów na mojego maila. My¶lê, ¿e wy¶lê jeszcze kolejnego z zapytaniem czy jedna osoba mog³aby zrobiæ rezerwacjê z wyszczególnieniem konkretnych osób (nastêpstwami s± p³atno¶ci i odbiór biletów) tak aby ka¿dy móg³ samodzielnie uregulowaæ rachunek i bez problemu - w razie ewentualnego spó¼nienia rezerwuj±cego - odebraæ swój bilet (tudzie¿, aby bilet móg³ byæ wys³any poczt± ka¿demu z uczestników zjazdu).

Mogê siê podj±æ organizacji wyjazdu, choæ wola³bym nie pe³niæ funkcji skarbnika (mam nadziejê, ¿e uda siê zorganizowaæ p³atno¶ci tak, jak napisa³em powy¿ej). Zaczynam prowadziæ listê osób wybieraj±cych siê na zjazd. Proszê o potwierdzanie uczestnictwa. Je¿eli bilety bêd± wysy³ane poczt± zbiorê od Was adresy tak, ¿eby bilety mog³y dotrzeæ na miejsce.

ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #11 : Styczeñ 14, 2011, 17:56:17 »

Dopisujê siê do podanych terminów i ju¿ bardzo siê cieszê!!!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Styczeñ 14, 2011, 19:47:22 »

Piotrze, chwa³a Ci za zaanga¿owanie i deklaracjê pomocy dla naszej Rodzinki. jestes naprawdê nieoceniony!
Ja z niej, tym razem, nie skorzystam, bo mam juz zarezerwowany karnet i pokój w hotelu na ca³y okres festiwalu. Nie wiem tylko, czy pojadê sam, czy w towarzystwie mojej Pani. Z pewno¶ci± nie bêdê na ka¿dym koncercie i swoje niewykorzystane sesje odst±pie, choæ nie wiem jeszcze które  Smutny
Z chêci± za to bêdê do³±czaæ do wspólnych pokoncertowych naszych szafarskich zbiegowisk 

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #13 : Styczeñ 15, 2011, 00:58:11 »

Czyli lista uczestników póki co wygl±da nastêpuj±co:

1) Janusz (karnet)
2) Monika
3) Ewa
4) xbw (karnet)
5) Aleksias
6) Anielik (?)
7) Gogu¶

Jak na jeden dzieñ od pojawienia siê propozycji wygl±da to nie¼le - my¶lê, ¿e nasze spotkanie dojdzie do skutku.

Sprawdzi³em w³a¶nie trasy Lubin-Duszniki i Wroc³aw-Duszniki - dla mnie to ok 200 km. Mam do dyspozycji w samochodzie miejsca dla 3-4 osob ze skromnym baga¿em wiec je¿eli kto¶ ju¿ wie, ¿e wybiera siê transportem publicznym a nie ma bezpo¶redniego po³±czenia z Dusznikami to s³u¿ê pomoc±. Proszê siê do mnie zg³aszaæ nawet teraz.

I kolejne pytanie, czy bêdziemy rezerwowaæ jaki¶ wspólny nocleg czy bêdzie to sprawa indywidualna?
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #14 : Styczeñ 15, 2011, 10:34:15 »

Gdyby siê da³o wynaj±æ co¶ wspólnie, by³oby przyjemnie, a mo¿e nawet taniej?
Strony: [1] 2 3 ... 15   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

thepunisher black-for silverstar paktprzyjazni twistedgamers