Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1] 2 3 ... 15   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 1. Zjazd ForumowiczĂłw  (Przeczytany 38198 razy)
GoguÂś
Ekspert

« : Styczeń 13, 2011, 21:08:40 »

Kochani.

ZnalazÂłem program festiwalu w Dusznikach. Odbywa siĂŞ on w terminie 5-13.08.2011. Co wiĂŞcej wystÂąpiÂą m.in. Ingolf Wunder, Yulianna Awdeewa oraz DaniÂł Trifonov. WiĂŞcej informacji znajdziecie pod poniÂższym adresem:

http://www.festival.pl/festiwal-chopinowski/66-festiwal-program?lang=pl

Uwa¿am, ¿e jest to fantastyczna okazja do poznania siê osobiœcie po³¹czona z niesamowitymi wykonaniami Chopina oraz sprzyjaj¹cymi okolicznoœciami przyrody.

Proszê o wstêpne zadeklarowanie udzia³u, zobaczymy ilu z nas by³oby sk³onnych udaÌ siê w podró¿ a potem przejdziemy do konkretów.

ProszĂŞ jeszcze o sprawdzenie programu i zaproponowanie formuÂły naszego uczestnictwa w koncertach. Chodzi o to, czy wszyscy wykupujemy kosztujÂące ok 800 zÂł karnety czy wybieramy kilka koncertĂłw na ktĂłrych bĂŞdziemy wszyscy a dalsze imprezy pozostanÂą kwestiÂą indywidualnÂą. Rezerwacja karnetĂłw juÂż trwa, bilety dostĂŞpne sÂą od 1 kwietnia.
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #1 : Styczeń 13, 2011, 21:18:57 »

Wstêpna propozycja programu: Imprezy które poda³em nale¿¹ do tzw. Programu obowi¹zkowego - tj. s¹ to imprezy na których bêdziemy wspólnie

1 DzieĂą - 5.08.2011-  Przyjazd
Godz 20:00 - Koncert Ingolfa Wundera

2 DzieĂą -
Koncert o 16:00 lub 20:00 do póŸniejszego ustalenia

3 DzieĂą - 20:00 - Koncert Awdeewej

4 DzieĂą - 16:00 Koncert Geniuszasa po koncercie wyjazd

To plan na 4 dni, bo nie sÂądzĂŞ, Âżeby wiele osĂłb chciaÂło lub byÂło w stanie zostaĂŚ w Dusznikach caÂły tydzieĂą.
Deklaruje mo¿liwoœÌ odbioru kilku osób z dworca we Wroc³awiu gdyby z Waszych miejscowoœci nie by³o bezpoœredniej komunikacji (no chyba, ¿e wczeœniej zabior¹ mi prawo jazdy - punkty zeruj¹ mi siê w lipcu).

Wszystko oczywiscie moÂżna jeszcze dostosowaĂŚ, pobyt moÂżna przedÂłuÂżyĂŚ - wszystko zaleÂży od Was.
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Styczeń 13, 2011, 23:07:46 »

GoguÂś! Kusisz! WstĂŞpna deklaracja jak najbardziej na tak. Natomiast wi¹¿¹ mnie takie przyziemne acz istotne kwestie jak np. plany urlopĂłw wspó³pracownikĂłw. NajwaÂżniejsze zaÂś, Âże moja teÂściowa musi mieĂŚ usuwane gwoÂździe ortopedyczne z nogi (teÂż zÂłamaÂła - jak i ja w zeszÂłym roku nogĂŞ, tyle Âże z o wiele gorszym skutkiem) i to moÂże zupeÂłnie albo wywrĂłciĂŚ plany do gĂłry nogami albo teÂż uniemoÂżliwiĂŚ zaplanowanie czegokolwiek wczeÂśniej. MyÂślĂŞ, Âże za jakiÂś miesiÂąc bĂŞdĂŞ wiedzieĂŚ wiĂŞcej. Ale Âże pamiĂŞtasz o nas tak piĂŞknie -  Buziak
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Styczeń 13, 2011, 23:35:29 »

Bardzo dobra propozycja. Trzeba siĂŞ nad niÂą powaÂżnie zastanowiĂŚ. Uwielbiam te strony
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #4 : Styczeń 13, 2011, 23:47:32 »

Wstêpn¹ deklaracjê z³o¿y³am ju¿ wczeœniej. Czy myœlicie, ¿e nale¿y ju¿ zamawiaÌ bilety? Bojê siê, ¿e w marcu mo¿e byÌ za póŸno na Ingolfa! Mo¿e spróbowalibyœmy wynaj¹Ì pokoje niedaleko siebie? Skoro ma to byÌ zjazd?
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Styczeń 14, 2011, 00:00:04 »

Mo¿e spróbowalibyœmy wynaj¹Ì pokoje niedaleko siebie? Skoro ma to byÌ zjazd?

I po to jest ten temat - moÂże znajdziemy jednÂą kwaterĂŞ dla naszej grupy w gre wchodziÂłby pewien rabat ... tak przynajmniej przypuszczam.

ZauwaÂżyÂłem, Âże niektĂłrzy z nas juÂż zarezerwowali miejsca. cytujÂąc xbw

Rezerwacja biletĂłw/karnetĂłw jest prosta, wystarczy wysÂłaĂŚ maila. ZrobiÂłam to wczoraj popoÂłudniu i dziÂś rano dostaÂłam odpowiedÂź z potwierdzeniem. Teraz etap "pÂłacz i pÂłaĂŚ"

Z tej wypowiedzi wynika, Âże juÂż teraz moÂżna rezerwowaĂŚ bilety. Moja propozycja dotyczy w/w koncertĂłw z pierwszych dni festiwalu. UwaÂżam, Âże jest to propozycja najlepsza pod wzglĂŞdem koncertĂłw i caÂłkiem ekonomiczna, bo nie trzeba opÂłaciĂŚ zbyt wielu noclegĂłw. Przepada Trifonov ale myÂślĂŞ, Âże ten koncert bĂŞdzie juÂż w indywidualnych kalendarzach, poza "oficjalnym" zjazdem. Ja jeszcze dziÂś wyÂślĂŞ maila z rezerwacjÂą na Wundera, AwdeewÂą i Geniuszasa - Maila wysyÂłam na chopin@festival.pl - po otrzymaniu potwierdzenia dam znaĂŚ czy to ten adres.
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #6 : Styczeń 14, 2011, 00:27:25 »

Tak, Gogusiu, ten adres: chopin@festival.pl - na ten adres wysÂłaÂłam mojego maila i dostaÂłam potwierdzenie.
Z tego co wiem, na razie moÂżna rezerwowaĂŚ karnety (i to juÂż od 3 stycznia!) obejmujÂące koncerty o godz. 16.00 i 18.00 oraz nocny koncert Nokturn.
Bilety bĂŞdzie moÂżna rezerwowaĂŚ tÂą samÂą drogÂą od 1 kwietnia. Wynika to prawdopodobnie z faktu odlegÂłego terminu koncertĂłw, coÂś jeszcze moÂże ulec zmianie, nazwiska, terminy, organizatorzy to wyraÂźnie zastrzegajÂą. Bo co na przykÂład bĂŞdzie jeÂśli Trifonow wygra konkurs w Tel Avivie, bĂŞdzie miaÂł wystĂŞpy dwa dni pod rzÂąd ? Tylko bym siĂŞ ucieszyÂła, tak na marginesie Chichot
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #7 : Styczeń 14, 2011, 00:56:44 »

Znowu nie tak napisaÂłam, karnet obejmuje koncerty o 16.00 i 20.00.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #8 : Styczeń 14, 2011, 02:19:50 »

Tu od razu mam tak¹ sugestiê, ¿eby wszyscy, którzy nie zdecyduj¹ siê wykupiÌ pe³nych karnetów, do 1 kwietnia dogadali siê, na jakie koncerty chc¹ pójœÌ, i ¿eby tego dnia o 00:01 ktoœ, kto póŸniej chodzi spaÌ z³o¿y³ zamówienie na tyle biletów
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : Styczeń 14, 2011, 09:59:19 »

Ja juÂż wiem, Âże weekendzik uda siĂŞ wysupÂłaĂŚ, na wiĂŞcej nie ma co liczyĂŚ....chociaÂż.... Chichot
W kaÂżdym razie wstĂŞpnie siĂŞ zapisujĂŞ
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #10 : Styczeń 14, 2011, 13:27:15 »

Aleksias chyba czyta mi w myÂślach. W takim razie poproszĂŞ wszystkie osoby wybierajÂące siĂŞ do Dusznik o akceptowanie zamieszczonej wyÂżej propozycji "programu obowiÂązkowego" lub wnoszenie poprawek, ewentualnie proszĂŞ o wybranie dodatkowego koncertu z poÂśrĂłd tych ktĂłre odbywajÂą siĂŞ 6.08.

Co wiêcej, bardzo wa¿na kwestia - osoby które jad¹ do Dusznik a które maj¹ zarezerwowany/planuj¹ zakupiÌ karnet proszone s¹ o zg³oszenie tutaj tego faktu, poniewa¿ w takim wypadku nie bêd¹ uwzglêdniane przy zamawianiu biletów. Czekam jeszcze na odpowiedŸ od organizatorów na mojego maila. Myœlê, ¿e wyœlê jeszcze kolejnego z zapytaniem czy jedna osoba mog³aby zrobiÌ rezerwacjê z wyszczególnieniem konkretnych osób (nastêpstwami s¹ p³atnoœci i odbiór biletów) tak aby ka¿dy móg³ samodzielnie uregulowaÌ rachunek i bez problemu - w razie ewentualnego spóŸnienia rezerwuj¹cego - odebraÌ swój bilet (tudzie¿, aby bilet móg³ byÌ wys³any poczt¹ ka¿demu z uczestników zjazdu).

Mogê siê podj¹Ì organizacji wyjazdu, choÌ wola³bym nie pe³niÌ funkcji skarbnika (mam nadziejê, ¿e uda siê zorganizowaÌ p³atnoœci tak, jak napisa³em powy¿ej). Zaczynam prowadziÌ listê osób wybieraj¹cych siê na zjazd. Proszê o potwierdzanie uczestnictwa. Je¿eli bilety bêd¹ wysy³ane poczt¹ zbiorê od Was adresy tak, ¿eby bilety mog³y dotrzeÌ na miejsce.

ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #11 : Styczeń 14, 2011, 17:56:17 »

DopisujĂŞ siĂŞ do podanych terminĂłw i juÂż bardzo siĂŞ cieszĂŞ!!!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Styczeń 14, 2011, 19:47:22 »

Piotrze, chwaÂła Ci za zaangaÂżowanie i deklaracjĂŞ pomocy dla naszej Rodzinki. jestes naprawdĂŞ nieoceniony!
Ja z niej, tym razem, nie skorzystam, bo mam juz zarezerwowany karnet i pokĂłj w hotelu na caÂły okres festiwalu. Nie wiem tylko, czy pojadĂŞ sam, czy w towarzystwie mojej Pani. Z pewnoÂściÂą nie bĂŞdĂŞ na kaÂżdym koncercie i swoje niewykorzystane sesje odstÂąpie, choĂŚ nie wiem jeszcze ktĂłre  Smutny
Z chĂŞciÂą za to bĂŞdĂŞ do³¹czaĂŚ do wspĂłlnych pokoncertowych naszych szafarskich zbiegowisk 

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #13 : Styczeń 15, 2011, 00:58:11 »

Czyli lista uczestnikĂłw pĂłki co wyglÂąda nastĂŞpujÂąco:

1) Janusz (karnet)
2) Monika
3) Ewa
4) xbw (karnet)
5) Aleksias
6) Anielik (?)
7) GoguÂś

Jak na jeden dzieĂą od pojawienia siĂŞ propozycji wyglÂąda to nieÂźle - myÂślĂŞ, Âże nasze spotkanie dojdzie do skutku.

Sprawdzi³em w³aœnie trasy Lubin-Duszniki i Wroc³aw-Duszniki - dla mnie to ok 200 km. Mam do dyspozycji w samochodzie miejsca dla 3-4 osob ze skromnym baga¿em wiec je¿eli ktoœ ju¿ wie, ¿e wybiera siê transportem publicznym a nie ma bezpoœredniego po³¹czenia z Dusznikami to s³u¿ê pomoc¹. Proszê siê do mnie zg³aszaÌ nawet teraz.

I kolejne pytanie, czy bĂŞdziemy rezerwowaĂŚ jakiÂś wspĂłlny nocleg czy bĂŞdzie to sprawa indywidualna?
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #14 : Styczeń 15, 2011, 10:34:15 »

Gdyby siê da³o wynaj¹Ì coœ wspólnie, by³oby przyjemnie, a mo¿e nawet taniej?
Strony: [1] 2 3 ... 15   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

neder-live thepunisher kalinowatyper mini-land animilkowo