Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
O wszystkim i o niczym
>
1. Zjazd Forumowiczów
Strony:
1
[
2
]
3
4
...
15
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: 1. Zjazd Forumowiczów (Przeczytany 35893 razy)
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1049
Odp: 1. Zjazd Forumowiczów
«
Odpowiedz #15 :
Styczeñ 15, 2011, 18:45:43 »
Gogusiu, a czy nale¿y w li¶cie uwzglêdniaæ osoby towarzysz±ce?
Gogu¶
Ekspert
Wiadomo¶ci: 835
«
Odpowiedz #16 :
Styczeñ 15, 2011, 19:05:18 »
O tym - przyznajê - nawet nie pomy¶la³em, ale dlaczego nie - przecie¿ przy okazji rezerwowania biletów dla nas mo¿na zarezerwowaæ je tak¿e dla osób towarzysz±cych. Póki co oczywi¶cie mówimy wy³±cznie o biletach, je¿eli dojdziemy do wniosku, ¿e tak¿e nocleg zarezerwujemy wspólnie, to równie¿ jest taka mo¿liwo¶æ. Z tym, ¿e jak powszechnie wiadomo tutaj w grê wchodzi wiele mo¿liwo¶ci w ró¿nych przedzia³ach cenowych i kompromis mo¿e byæ trudny.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3011
Asia
«
Odpowiedz #17 :
Styczeñ 16, 2011, 18:24:49 »
A raz siê ¿yje:) Karnet:))))
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #18 :
Styczeñ 16, 2011, 20:00:58 »
Cytat: Aleksias Styczeñ 16, 2011, 18:24:49
A raz siê ¿yje:) Karnet:))))
Brawo, Asiu!
(A tak, poza tym, mój karnet identycznymi s³owy wskrzesi³em
)
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
«
Odpowiedz #19 :
Styczeñ 16, 2011, 23:46:18 »
To ¿e raz siê ¿yje - to jedno, ale ten sierpniowy festiwal w Dusznikach nastêpuj±cy kilka miesiêcy po NASZYM WSPÓLNYM Konkursie Chopinowskim, z takim zestawem NASZYCH ULUBIEÑCÓW, "naszych" muzyków, pianistów, ludzi - bêdzie tylko jeden. Kolejny bêdzie ju¿ trochê mniej "NASZ".
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #20 :
Styczeñ 16, 2011, 23:57:49 »
O, w³a¶nie to mia³am na my¶li - raz siê ¿yje i dla mnie - dla nas - tylko raz bêdzie TAKI festiwal w Dusznikach
Nawet je¶li zdarzy mi siê braæ udzia³ w nastêpnych, ten bêdê wspominaæ do koñca ¿ycia
Warto siê postaraæ.
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1049
«
Odpowiedz #21 :
Styczeñ 17, 2011, 09:34:35 »
Pamiêtam, by³o to chyba w 2004 roku, pojechali¶my na festiwal do Dusznik, tak z miejsca i oczywi¶cie nie by³o miejsc. By³o piêknie i gor±co. Poprosili¶my o otworzenie okien w dworku i siedzieli¶my na trawie przed dworkiem w parku. Potem dosiadali siê do nas ludzie. By³o cudownie i ciep³o, nie tylko ze wzglêdu na pogodê. Muzyka Chopina wspaniale wp³ywa na ludzkie serca
Mozart
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3178
Patryk
«
Odpowiedz #22 :
Styczeñ 17, 2011, 21:46:23 »
Ja by³em w Dusznikach ca³kiem niedawno, nie min±³ nawet rok. A zatem by³o to podczas obchodów Roku Chopinowskiego. Wej¶cie do dworku Fryderyka w piêknym, subtelnie pod¶wietlonym parku, o zmroku - wydarzenie niezwyczajne, prze¿ycie, które siê pamiêta...
Blog o muzyce:
https://muzykophil.wordpress.com
Gogu¶
Ekspert
«
Odpowiedz #23 :
Styczeñ 25, 2011, 16:11:58 »
Kochani, 12 lutego wyje¿dzam na tydzieñ do L±dka Zdroju, bêd±c w okolicy postaram siê odwiedziæ Duszniki - pomy¶la³em, ¿e uda mi siê osobi¶cie porozmawiaæ na temat rezerwacji biletów co oznacza, ¿e byæ mo¿e uda nam siê zarezerwowaæ je wcze¶niej. Wieczorem podliczê ile osób do tej pory zg³osi³o swój akces. Postaram siê równie¿ sprawdziæ gdzie mogliby¶my siê zatrzymaæ podczas festiwalu, dowiem siê tak¿e, kiedy trzeba by rezerwowaæ noclegi. Je¶li macie jeszcze inne pomys³y co nale¿a³oby sprawdziæ piszcie, bo byæ mo¿e uda mi siê za³atwiæ co¶ konkretnego bêd±c na miejscu.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #24 :
Styczeñ 25, 2011, 18:55:31 »
Piotrze, jeste¶ urodzonym organizatorem:)
Wydaje mi siê, ¿e warto zwróciæ uwagê na o¶rodki Grunwald i Szymanowski. Oba s± chyba blisko centrum. To jednak wa¿ne, bo jak mamy po nocy wracaæ z atrakcji, lepiej, ¿eby to nie by³o 5 kilometrów przez las;)) Tam jest nasz bydgoski o¶rodek, Warszawianka, znajomy profesor tam bywa czêsto na nartach, ale w³a¶nie uprzedza³, ¿e trochê z boku.
W Grunwaldzie maj± jakie¶ specjalne oferty cenowe dla grup zorganizowanych - nie wiem, czy nas mo¿na by uznaæ za tak± grupê:) Ceny bardzo przystêpne, i obni¿ki przy d³u¿szym pobycie. W Szymanowskim te¿ pokoje chyba niezbyt drogie (o ile to s± ceny za pokój, nie od osoby:) )
Ale w koñcu mo¿e Ci co¶ jeszcze ciekawego wpadnie w oko na miejscu.
Gogu¶
Ekspert
«
Odpowiedz #25 :
Styczeñ 25, 2011, 19:07:09 »
Jeszcze gdyby¶my zrobili tak± ma³± ankietê - kto jakim ¶rodkiem transportu siê wybiera. Do czego zmierzam - chcia³bym wiedzieæ, czy je¿eli macie zamiar jechaæ transportem publicznym, to czy jest bezpo¶rednie po³±czenie z Dusznikami. Tak jak wspomina³em, mogê odebraæ kilka osób z Wroc³awia ale problemem mo¿e okazaæ siê powrót, zw³aszcza, je¿eli z Dusznik - tak jak zak³adali¶my - wyje¿dzaliby¶my w poniedzia³ek po koncercie Geniuszasa czyli ok 18. Licz±c zachowawczo we Wroc³awiu samochodem byliby¶my ok 20-21 i co dalej? Co je¿eli kto¶ z Was nie bêdzie mia³ o tej porze jak wróciæ do domu? Mo¿e wiêc warto zostaæ jeden dzieñ d³u¿ej i wyjechaæ we wtorek rano. Pytam teraz, bo je¶li za dwa tygodnie mia³bym siê wstêpnie orientowaæ w temacie rezerwacji chcia³bym znaæ ilo¶æ noclegów.
Dziêkuje Asiu, dobrze, ¿e mamy ju¿ jaki¶ punkt wyj¶cia w sprawie zakwaterowania, na miejscu rozejrzê siê co i jak.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #26 :
Styczeñ 25, 2011, 21:55:28 »
Tak, Piotr to nasz prawdziwy organizacyjny Cicerone. Chwa³a, ze ju¿ teraz my¶li i przewiduje za nas wszystkich...
Po prawdzie ustalanie ¶rodków transportu mo¿e byæ przedwczesne (ja nawet nie wiem, jakim bêdê jecha³ samochodem, tj. ma³ym, czy jeszcze mniejszym
), ale co nam szkodzi czyniæ ju¿ teraz pierwsze przymiarki do krojonego fraku?
A zatem, co do mnie: na pewno pojadê w³asnym autkiem w dniu 4 VIII z Warszawy, tak, aby przybyæ w wigiliê rozpoczêcia festiwalu. Nie wiem jednak czy pojadê sam, czy razem z moj± pani±. Oznacza to tylko tyle, ze z pewno¶ci± bêdê mia³ 1 wolne miejsce w samochodzie, ale gdybym jecha³ sam - to ilo¶æ miejsc wzrasta. Noclegi mam ju¿ zarezerwowane w jednym z bliskich parku zdrojowego hoteli, wiêc nie trzeba mnie braæ pod uwagê przy organizowaniu zbiorowej noclegowni. Popieram jednak by by³a niezbyt daleko od Parku. Chcia³bym miec dziêki temu wiêksz± szansê bycia cz±stk± naszej Rodzinki
«
Ostatnia zmiana: Styczeñ 25, 2011, 21:58:23 wys³ane przez Janusz1228
»
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Gogu¶
Ekspert
«
Odpowiedz #27 :
Styczeñ 25, 2011, 22:28:56 »
Pytanie o transport dotyczy g³ównie powrotów w kontek¶cie planu wyjazdu w poniedzia³ek wieczór, zw³aszcza, je¿eli na przyk³ad zabiera³bym kogo¶ z Wroc³awia do Dusznik (i z powrotem). Oczywi¶cie nie liczê na to, ¿eby od razu znaæ godzinê odjazdu poci±gu powrotnego, zw³aszcza przy obecnej sytuacji na kolei (mówi siê, ¿e je¿eli poci±g przyje¿d¿a punktualnie to znaczy, ¿e ma równo 24 godziny opó¼nienia) ale o zorientowanie siê, czy istnieje jakakolwiek mo¿liwo¶æ powrotu o tej porze czy mo¿e lepiej wyd³u¿yæ pobyt o jeden dzieñ.
Tycjan
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 41
«
Odpowiedz #28 :
Styczeñ 25, 2011, 23:03:40 »
Doskona³y pomys³! Muszê pomy¶leæ, posprawdzam terminy, fajnie by³oby siê spotkaæ:)
su³ek
Ekspert
Wiadomo¶ci: 647
«
Odpowiedz #29 :
Styczeñ 25, 2011, 23:22:55 »
Gogusiu! ¶wietny pomys³. Ja deklarujê swoj± obecno¶æ w weekend. Wiêc przyjecha³bym w pi±tek (5.08) a wyjecha³bym po koncercie Awdiejewej w niedzielê lub rano w poniedzia³ek. Z Awdiejewej zrezygnowaæ nie mogê, bo jestem (byæ mo¿e w mniejszo¶ci) mi³o¶nikiem jej talentu. Liczê jednak na Twoj± pomoc w zarezerwowaniu noclegów. Jestem zdania, ¿e fajniej by³oby zamieszkaæ razem. Nigdy nie by³em w Dusznikach nie mam pojêcia jakie s± tam "regu³y gry" w tych sprawach. Je¶li chodzi o bilety na koncerty to powiedz czy powinienem sam je rezerwowaæ (przez internet jak pisz± koledzy) czy te¿ bêdziemy je wspólnie rezerwowaæ. Je¶li chodzi o ¶rodek lokomocji to najpewniej przyjadê swoim samochodem. No niestety muszê przejechac Polskê po przek±tnej. Ale precyzyjnie wypowiem siê potem (zorientujê siê czy innymi srodkami lokomocji mam szansê dojechaæ).
http://franzschubert.pl
Strony:
1
[
2
]
3
4
...
15
Do góry
Drukuj