Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 1. Zjazd ForumowiczĂłw  (Przeczytany 39570 razy)
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #90 : Marzec 20, 2011, 17:46:22 »

W takim razie skontaktujĂŞ siĂŞ jeszcze z MichaÂłem i sprĂłbujemy zarezerwowaĂŚ wspĂłlnie pokĂłj 3-osobowy. MoÂże uda nam siĂŞ dostaĂŚ pokĂłj w tym samym oÂśrodku co dziewczyny - bĂŞdzie raÂźniej.

Wysy³am Ci prywatn¹ wiadomoœÌ z danymi kontaktowymi do mnie, w razie pytaù pisz lub dzwoù.
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #91 : Kwiecień 02, 2011, 14:51:04 »

Asiu, Beatko, Ewo - z tego co zrozumiaÂłem - nocujecie w Grunwaldzie. JeÂżeli tak, to informujĂŞ, Âże ja i SuÂłek dotrzymamy Wam towarzystwa.

Pozdrawiam
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #92 : Kwiecień 04, 2011, 15:13:28 »

OtrzymaÂłem potwierdzenie rezerwacji biletĂłw:

ZmieniÂły siĂŞ ostateczne kwoty - dotyczy osĂłb ktĂłre zgÂłosiÂły siĂŞ na koncert inauguracyjny - brakuje miejsc pierwszej kategorii tak wiĂŞc cena biletu na koncert Wundera obniÂżyÂła siĂŞ z 70 do 50 zÂł. Ceny pozostaÂłych koncertĂłw bez zmian.

SposĂłb pÂłatnoÂści:
Osoby, których ³¹czna kwota zamówienia przekroczy³a 100 z³ s¹ zobowi¹zani do wp³acenia zaliczki w wysokoœci 50% wartoœci zamówienia. Osoby których zamówienie nie przekroczy³o 100 z³ zobowi¹zani s¹ do jednorazowej wp³aty ca³ej sumy.

WpÂłat dokonujemy na konto Fundacji Festiwali Chopinowskich:
BZ WBK S.A. I oddziaÂł w KÂłodzku
nr: 69 1090 2327 0000 0005 9410 0000

W tytule przelewu proszĂŞ umieÂściĂŚ SWOJE imiĂŞ i nazwisko, wstĂŞpna rezerwacja na moje nazwisko zostaÂła podzielona na poszczegĂłlne osoby, tak, Âżeby kaÂżdy mĂłgÂł rozliczaĂŚ siĂŞ bezpoÂśrednio z fundacjÂą.

OdbiĂłr biletĂłw:

Po dokonaniu wpÂłaty do kaÂżdego z Was pocztÂą dotrze faktura VAT (do ktĂłrej dane zbieraÂłem wczeÂśniej) ktĂłra jest podstawÂą do wydania biletĂłw, na miejscu - prawdopodobnie w dworku Chopina. ProszĂŞ o zachowanie dokumentu i zabranie go ze sobÂą do Dusznik.

UWAGA: O ostatecznym przydzieleniu biletĂłw decyduje data wpÂłaty - nie data rezerwacji. Z tego powodu proszĂŞ o jak najszybsze wykonanie przelewu.

Do osób, które zamawia³y bilety za moim poœrednictwem trafi za chwilê prywatna wiadomoœÌ z ostatecznym rozliczeniem po zmianie cen biletów. W razie jakichkolwiek pytaù - jestem do dyspozycji.
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #93 : Kwiecień 05, 2011, 21:05:00 »

Tak Gogusiu, zbiera siĂŞ silna grupa "forumowiczĂłw" w tym Grunwaldzie DziÂś juÂż doklepaÂłam rezerwacjĂŞ, a nawet opÂłaciÂłam, wiĂŞc klamka zapadÂła. Pani z recepcji nawet pytaÂła, czy my z tej samej "grupy" i wymieniÂła Twoje nazwisko. JuÂż nas tam znajÂą, choĂŚ do sierpnia daleko  Mam nadziejĂŞ, Âże skromne grono piĂŞciu osĂłb jeszcze siĂŞ powiĂŞkszy, chociaÂż odrobinĂŞ 
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #94 : Kwiecień 05, 2011, 21:15:21 »

Wspomina³em o znajomych, Pani poda³a mi Twoje nazwisko ale ¿e masz karnet i w zwi¹zku z tym nie podawa³aœ mi swoich danych, nie by³em pewien ¿e to Ty. Na szczêœcie uda³o mi siê nie wyjœÌ na g³upka, twierdz¹c jedynie ¿e nie jestem pewny chocia¿by dlatego, ¿e Twoje nazwisko zalicza siê do tych ca³kiem popularnych.

Powiem szczerze, Âże chyba zarezerwowaÂłem ostatni wolny pokĂłj w tym terminie w Grunwaldzie. Kochani - poÂśpieszcie siĂŞ z noclegami, niedÂługo moÂże byĂŚ z tym problem.
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #95 : Kwiecień 05, 2011, 22:35:42 »

Piotrze, wczoraj opÂłaciÂłem rezerwacjĂŞ biletĂłw na koncerty (zgodnie z TwojÂą instrukcjÂą). CieszĂŞ siĂŞ, Âże spora grupka z nas siĂŞ spotka. MoÂże jeszcze inni siĂŞ zdecydujÂą

GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #96 : Kwiecień 05, 2011, 22:45:10 »

SÂławku, mailem wysÂłaÂłem Ci potwierdzenie zapÂłaty zaliczki za pokĂłj - wydrukuj je ÂżebyÂś mĂłgÂł siĂŞ zameldowaĂŚ gdybyÂś dojechaÂł przede mnÂą.

PamiĂŞtajcie o fakturach - na ich podstawie wydawane sÂą bilety!!!
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #97 : Kwiecień 07, 2011, 01:10:25 »

My z Beat¹ i Ew¹ mamy "czwórkê" - czyli w razie czego jeszcze jedna osoba bêdzie mog³a do nas do³¹czyÌ.

Piotrze, byÂłoby naprawdĂŞ Âświetnie, gdybyÂś faktycznie mĂłgÂł mnie zabraĂŚ z Lubina. To bardzo blisko Polkowic
i na pewno mnie podwiozÂą:))
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #98 : Kwiecień 07, 2011, 01:19:07 »

Nie ma problemu. Z Lubina to dwie godziny drogi. Poza tym, zawsze moge podjechaĂŚ do Polkowic, dla mnie to naprawdĂŞ Âżaden problem niÂż gdybyÂśmy siĂŞ mieli szukaĂŚ gdzieÂś po przystankach.
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #99 : Kwiecień 07, 2011, 17:39:23 »

DostaÂłem wÂłaÂśnie list z Fundacji, w Âśrodku faktura zaliczkowa - rezerwacjĂŞ moÂżna uznaĂŚ za skutecznÂą.
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #100 : Kwiecień 08, 2011, 11:22:53 »

Tak Piotrze. Ja rĂłwnieÂż dostaÂłem fakturĂŞ potwierdzajÂącÂą wpÂłatĂŞ. Tak wiĂŞc czekam z niecierpliwoÂściÂą na nasze wspĂłlne spotkanie. Oby byÂło nas jak najwiĂŞcej. i jeszcze raz dziĂŞki za pomoc w zaÂłatwieniu spraw

GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #101 : Kwiecień 12, 2011, 13:49:52 »

Informacja z fundacji:

Szanowny Panie
w dniu wczorajszym nastÂąpiÂła zmiana w programie, koncert inauguracyjny bedzie recitalem fortepianowym i  odbĂŞdzie siĂŞ w Dworku Chopina. Bardzo prosze o informacje czy Pana i PaĂąskich znajomych rezerwacja pozostaje bez zmian.
w za³¹czeniu przesy³am program

Zmiana dotyczy piÂątkowego koncertu, wczeÂśniejsza informacja brzmiaÂła nastĂŞpujÂąco:

Koncert Inauguracyjny

Orkiestra Filharmonii WrocÂławskiej Dyr. Tomasz Bugaj        Ingolf Wunder – Laureat II Nagrody XVI Konkursu im. F. Chopina -Wa-wa

Aleksandra ÂŚwigut – Laureatka MiĂŞdzyn. KonkursĂłw Pianistycznych w: Nowym Orleanie- USA, Ettlingen – Niemcy, Enschede – Holandia

W chwili obecnej pozostaÂł jedynie Wunder bez orkiestry.

UmĂłwmy siĂŞ w ten sposĂłb, jeÂżeli do koĂąca dnia nie otrzymam informacji o rezygnacji wysyÂłam do Fundacji informacjĂŞ, Âże rezerwacja pozostaje bez zmian.

Pozdrawiam
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #102 : Kwiecień 13, 2011, 14:54:12 »

ZnalazÂłem miejsce na spotkanie przy akompaniamencie Janusza! 

Hotel Muza w Dusznikach, w kawiarni maj¹ pianino jak tylko zdecydujemy siê na konkretny termin i godzinê robimy rezerwacjê kilku stolików (mo¿emy poprosic o uk³ad taki, ¿ebyœmy usiedli wszyscy razem) i przy kawie, ciastku lub te¿ kieliszku czegoœ mocniejszego usi¹dzemy wszyscy razem. Mam nadziejê, ¿e Janusz nie odmówi. Ja sam ci¹gle cwiczê, ale nie podj¹³em jeszcze decyzji czy odwa¿ê sie wyst¹piÌ.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #103 : Kwiecień 13, 2011, 15:27:57 »

Piotrze, dziêkuje za Twoje starania i rozpoznanie terenu. Obawiam siê tylko, abyœ na pró¿no nie narobi³ sobie i chyba wszystkim apetytu. Co do mojego koncerciku: oczywiœcie, nie odmówiê, ale pod warunkiem, ¿e z instrumentem i graniem bêdê w sierpniu na bie¿¹co, a to nie jest takie oczywiste. W moim przypadku jest tak, ¿e dla "podtrzymania" krótkiego (pó³godzinnego) recitalku muszê codziennie ÌwiczyÌ po ok. 2 godz. To olbrzymie obci¹¿enie czasowe, zwa¿ywszy, ze przecie¿ jestem totalnym amatorem i muszê chodziÌ do swojej normalnej pracy zawodowej i funkcjonowaÌ w normalnym ¿yciu domownika. I o ile do dzisiaj - jakoœ dawa³em radê (do roku szopenowskiego przygotowywa³em siê przez ponad rok), o tyle trudno mi powiedzieÌ, co bêdzie za kilka tygodni a tym bardziej miesiêcy.
Sugeruje wiĂŞc na razie nie rozkrĂŞcaĂŚ Âżadnych dziaÂłaĂą organizacyjnych. Co nie oznacza, ze dla pomysÂłu wspĂłlngo spotkania przy pianinie i lampce wina - gdziekolwiek by nie byÂł i ktokolwiek na nim cokolwiek by nie zagraÂł - nie mam przekonania. WrĂŞcz przeciwnie. 

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #104 : Kwiecień 13, 2011, 16:43:18 »

Piotrze, dziêkuje za Twoje starania i rozpoznanie terenu. Obawiam siê tylko, abyœ na pró¿no nie narobi³ sobie i chyba wszystkim apetytu. Co do mojego koncerciku: oczywiœcie, nie odmówiê, ale pod warunkiem, ¿e z instrumentem i graniem bêdê w sierpniu na bie¿¹co, a to nie jest takie oczywiste. W moim przypadku jest tak, ¿e dla "podtrzymania" krótkiego (pó³godzinnego) recitalku muszê codziennie ÌwiczyÌ po ok. 2 godz. To olbrzymie obci¹¿enie czasowe, zwa¿ywszy, ze przecie¿ jestem totalnym amatorem i muszê chodziÌ do swojej normalnej pracy zawodowej i funkcjonowaÌ w normalnym ¿yciu domownika. I o ile do dzisiaj - jakoœ dawa³em radê (do roku szopenowskiego przygotowywa³em siê przez ponad rok), o tyle trudno mi powiedzieÌ, co bêdzie za kilka tygodni a tym bardziej miesiêcy.
Sugeruje wiĂŞc na razie nie rozkrĂŞcaĂŚ Âżadnych dziaÂłaĂą organizacyjnych. Co nie oznacza, ze dla pomysÂłu wspĂłlngo spotkania przy pianinie i lampce wina - gdziekolwiek by nie byÂł i ktokolwiek na nim cokolwiek by nie zagraÂł - nie mam przekonania. WrĂŞcz przeciwnie. 

Januszu, rozumiem Twoje zaanga¿owanie ale zapewniam, ¿e nie oczekujemy gry na poziomie s³aw œwiatowej pianistyki. Pewien repertuar ju¿ masz. Zdajemy sobie sprawê z wp³ywu szarej rzeczywistoœci na mo¿liwoœci muzykowania. Mo¿e okreœleniami "Recital Janusza" trochê Ciê wystraszyliœmy ale zapewniam, ¿e forma takiego spotkania wcale nie odbiega od tego, co napisa³eœ - to znaczy towarzyskiego spotkania po³¹czonego z krótkim popisem dla znajomych.

Bez obaw.
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 15   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

twistedgamers countrylife black-for thepunisher neder-live