Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 1. Zjazd Forumowiczów  (Przeczytany 36005 razy)
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #105 : Kwiecieñ 13, 2011, 16:59:12 »

A czy kto¶ z Was bierze ze sob± kamerkê?? Nie zapominajcie o wielkich nieobecnych

Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #106 : Kwiecieñ 13, 2011, 18:10:00 »

A czy kto¶ z Was bierze ze sob± kamerkê?? Nie zapominajcie o wielkich nieobecnych

Na pewno wezmê aparat, kamery jako takiej nie posiadam. Fakt faktem bêdzie to chwila warta uwiecznienia a do tego genialna okazja do zaproszenia w nasze skromne progi nowych - poznanych w Dusznikach - melomanów.

xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #107 : Kwiecieñ 15, 2011, 12:47:22 »

Proszê nie stresowaæ Janusza!!  Nie wolno ZMUSZAÆ. Wszak Janusz bêdzie na wakacjach, a te maj± przecie¿ spe³niaæ funkcjê wypoczynkowo - odstresowuj±c±. Nie zapominajmy o tym. Bardzo chcia³abym us³yszeæ Januszowe wykonania Chopina, ale tylko pod warunkiem wykonania dobrowolnego 

A w ogóle, to jakie kryterium ilo¶ci osób stosuje siê by móc u¿yæ s³owa ZJAZD. Bo np. z Melis± ZJECHA£Y¦MY SIÊ ju¿ dwa razy
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2011, 12:49:38 wys³ane przez xbw » Zapisane
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #108 : Kwiecieñ 15, 2011, 13:16:54 »

buziak dla Beatki  Buziak 
Jest w tym trochê racji, co napisa³a, choc z drugiej strony staram sie byæ asertywny (czytaj: uparty) i jesli nie bêdê zamierza³ graæ z róznych powodów, to nie zagrami i ju¿ Chichot
Ja te¿ poproszê o definicjê zjazdu. Chichot Z Beatk± te¿ ju¿ siê przecie¿ raz siê zjecha³em

A poza tym... zbli¿a sie maj. Kiedy¶ obiecywa³em grila. Je¶li wiêc kto¶ z Was bêdzie w Wawie na d³ugi weekend (majowy) i jesli dopisze pogoda - to wstêpnie zapraszam na pikniczek. Niewykluczone, ze oprócz kulinarnych przypiekanek cosik zagram i nawet Fryderyka... jesli do tego czasu ca³kiem go nie pozapominam  Niezdecydowany

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #109 : Kwiecieñ 15, 2011, 14:30:43 »

Buziak dla Janusza  Buziak
Za grilla podziêkujê (w znaczeniu "nie, dziêkujê"), ale ZJADÊ SIÊ z przyjemno¶ci±, a z jeszcze wiêksz± wys³ucham Januszowego LIVE  Oczywi¶cie, je¶li pogoda dopisze 
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #110 : Kwiecieñ 15, 2011, 21:04:51 »

Zgadzam siê ca³kowicie w kwestii nie stresowania Janusza, który wrêcz powinien byæ pod nasz± szczególn± ochron± - wszak nawet na Dzikim Zachodzie zasadniczo ma³o edukowani kulturalnie tubylcy mieli w duszy na tyle delikatno¶ci, by wieszaæ w saloonach notkê "Nie strzelaæ do pianisty" Chichot A mo¿e ka¿dy, kto umie, spróbuje co¶ zagraæ - zrobi siê bardziej nieobowi±zuj±co Chichot 
Fakt, termin zjazd brzmi nie do¶æ konkretnie:) W s³owniku podaj± nam, ¿e jest to przybycie w jedno miejsce osób z ró¿nych stron czy miejscowo¶ci, natomiast nie precyzuj±, czy osób musi byæ wiêcej ni¿ dwie . Zatem je¶li w jedno miejsce przybêd± nawet dwie osoby, to mo¿e ju¿ byæ taki mini-zja¼dzik:) Jednak ja to rozumiem w ten sposób, ¿e wszystkie osoby musz± siê ZJECHAÆ, tak wiêc miejscowi siê nie licz± 
Przy okazji przypomnê, ¿e zjazdy maj± d³ug± i bogata historiê - z tymi najs³ynniejszymi, jak Zjazd Gnie¼nieñski oraz Zjazd na Byle Czym Chichot Chichot
Chêtnie bym przyjecha³a do Was w odwiedziny, ale chyba nie dam rady - ciê¿ko z czasem.  Smutny

Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #111 : Kwiecieñ 18, 2011, 22:46:45 »

Uff ... wróci³em z Warszawy a tutaj czeka na mnie stos nieprzeczytanych wiadomo¶ci ... có¿

Zacznê od tego, ¿e nie by³o moim zamiarem straszyæ Janusza, chcia³em tylko stworzyæ mu jak najlepsze warunki do wystêpu gdyby akurat mia³ tak± ochotê.

Co do zakwalifikowania naszego spotkania jako zjazdu - moim zdaniem kryterium jest nastêpuj±ce - spotkaj± siê nie tylko Ci, którzy mieszkaj± blisko siebie - jak np. Janusz i Beata - na miejscu znajd± siê przedstawiciele Warszawy, Krakowa i wielu innych miast Polski. Jakby nie by³o - nomenklatura ma tu najmniejsze znaczenie, liczy siê to, ¿e spotkamy siê wszyscy razem - mo¿e z kilkoma wyj±tkami, ale je¶li wchodziæ w szczegó³y to temat nazywa siê "1. Zjazd Forumowiczów" co mo¿e sugerowaæ, ¿e nadarz± siê kolejne okazje dla tegorocznych nieobecnych.
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #112 : Kwiecieñ 27, 2011, 16:50:48 »

Czy oprócz Beatki i mnie(ubi te Caja..)nikt nie wybiera siê do Janusza na grilla?
Rozumiem, ¿e wszyscy jad± w pi±tek na ¶lub ale w niedzielê mo¿na przecie¿ wróciæ.My tak w ka¿dym razie
zrobimy
Umieram z ciekawo¶ci jak± panna m³oda bêdzie mia³a sukniê.
Pamiêtam Lady Di mia³a bardzo romantyczn± z haftem i falbanami.

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #113 : Kwiecieñ 27, 2011, 17:45:49 »

Czy oprócz Beatki i mnie(ubi te Caja..)nikt nie wybiera siê do Janusza na grilla?
Rozumiem, ¿e wszyscy jad± w pi±tek na ¶lub ale w niedzielê mo¿na przecie¿ wróciæ.My tak w ka¿dym razie
zrobimy
Umieram z ciekawo¶ci jak± panna m³oda bêdzie mia³a sukniê.
Pamiêtam Lady Di mia³a bardzo romantyczn± z haftem i falbanami.
No otó¿ i dobre pytanie
Je¶li jednak kto¶ jedzie na ten ¶lub to niech rozwa¿y, czy warto, bo nie wykluczam, ze po ¶lubie para m³oda odwiedzi mnie w Babicach (Musze tylko nie zapomnieæ wys³aæ im zaproszenia). Póki co, to zapraszam wszystkich kurierowiczów. Proponujê niedzielê godz. 14:00. Mam nadziejê, ze m³oda para nie dowiezie nam z Londynu fatalnie zapowiadanej tam na pi±tek i weekend pogody.

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #114 : Kwiecieñ 27, 2011, 18:28:18 »

(ubi te Caja..)

No proszê, jakie siê z nas nieroz³±czki zrobi³y  Chichot
S³uchaj Tereniu, a my jeste¶my tylko na ¶lub czy na przyjêcie weselne tak¿e, bo nie pamiêtam, a muszê wiedzieæ ile kreacji spakowaæ.
Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #115 : Kwiecieñ 27, 2011, 20:17:13 »

Nie zapominajcie tez o wydarzeniach w Rzymie, mo¿e tam osobi¶cie lub duchowo forumowicze wybieraj± siê 1 maja...

kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #116 : Kwiecieñ 27, 2011, 23:41:47 »

Niechaj mi wybaczy - Ja¶nie O¶wiecony z Bo¿ej ³aski (i nie tylko) kandydat do tronu Królestwa Wielkiej Brytanii i Irlandii Pó³nocnej oraz pozosta³ych 15 krajów wchodz.w sk³ad Wspólnoty, ksi±¿ê Walii Williams (a w³. Wilhelm V)  ...¿e niestety, nie tylko nie bêdzie mnie w tym dniu w pobli¿u ogromnego niczym "piramida Chufu" - Pa³acu Westminster, ale równie¿ nie zamierzam ogladaæ uroczysto¶ci, nawet na ekranie tv - bo bêd±c zagorza³ym przeciwnikiem jakiejkolwiek monarchii (nie tylko tej brytyjskiej), osobi¶cie twierdzê, ¿e miliony przeznaczone na ten cel - s± milionami wyrzuconymi w b³oto, a jednocze¶nie miliony ludzi na ¶wiecie g³oduje (nie móg³by zatem nieco skromniej..??) Ile¿ wiêc tysiêcy ludzkich istnieñ, mo¿na by by³o uratowaæ za podobn± sumê...z pewno¶ci± nie ma³o
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #117 : Kwiecieñ 28, 2011, 13:03:12 »

Oj, chyba przespa³am zaproszenie do Janusza!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #118 : Kwiecieñ 28, 2011, 13:14:48 »

Nie przespa³a¶, Ewo, moje zaproszenie jest dla wszystkich otwarte... Problem tylko mo¿e byæ z pogod±, bo prognozy s± ma³o optymistyczne. Byc mo¿e trzeba bêdzie zdecydowaæ siê na inny wekend  Co?

Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #119 : Kwiecieñ 28, 2011, 18:33:18 »

Nie przespa³a¶, Ewo, moje zaproszenie jest dla wszystkich otwarte... Problem tylko mo¿e byæ z pogod±, bo prognozy s± ma³o optymistyczne. Byc mo¿e trzeba bêdzie zdecydowaæ siê na inny wekend  Co?

Gdybym tylko mieszka³ bli¿ej z chêci± zago¶ci³bym w Babicach. Taki ¶lub nie jest ¿adn± konkurencj± dla naszego spotkania przy grillu - wrêcz mam ju¿ dosyæ ci±g³ego roztrz±sania tego tematu - nie jest dla mnie istotn± informacj± kogo zaproszono i kto gdzie bêdzie siedzia³. Obawiam siê, ¿e w d³ugi weekend, podobnie jak 10 kwietnia, zrobiê sobie dzieñ (a w³a¶ciwie dni) bez telewizji.
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

twistedgamers countrylife black-for mini-land paktprzyjazni