Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ciekawe p³yty - dodatki do czasopism  (Przeczytany 8455 razy)
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 752

« : Pa¼dziernik 22, 2010, 17:25:48 »

W codziennym po¶piechu nie zawsze mamy czas ogl±daæ witryny kiosków, ogl±daæ reklamy w TV itp., poza tym ró¿ne gazety czytamy... Zachêcam wiêc, by w tym miejscu dzieliæ siê informacjami o zapowiedziach p³yt dodawanych do czasopism (za darmo lub za dop³at±). Czasami zdarzaj± siê w¶ród nich ciekawe pozycje.

O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
chingate
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Listopad 06, 2011, 20:37:22 »

Ja siê z takimi nie spotka³em, zazwyczaj s± to dziwne sk³adanki typu "The best of Mozart" Smutny
Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Listopad 06, 2011, 20:58:15 »

Jest ostatnio swoisty wysyp p³yt z wyd. DeAgostini - kolekcja 'Wszystkie dzie³a Bacha' (nie wiem, kto wykonuje), a z "Rzeczpospolit±" - faktycznie, mo¿na kupiæ albumy typu "The best of...".

su³ek
Ekspert

Wiadomo¶ci: 647

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 11, 2011, 13:09:06 »

naby³em ostatnio p³ytê z nagraniem dwóch kompozycji Paderewskiego: Jego koncertu a-moll i Fantazji polskiej gis-moll. Wykonawcami s±: Kevin Kenner i Orkiestra Opery i Filharmonii Podlaskiej pod dyrekcj± Pana Marcina Na³êcz-Niesio³owskiego, za którym bardzo ale to baaaardzo têsknimy w Bia³ymstoku. P³yta wydana przez firmê fonograficzn± DUX. Polecam. S³ucham jej mo¿e ju¿ 10-ty raz. Zw³aszcza koncert- s³yszê w nim woln± Polskê.

su³ek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 16, 2011, 23:41:48 »

dzisiaj zupe³nie przez przypadek trafi³a mi do rêki p³yta z bajk± z mojego dzieciñstwa (analogowa oczywi¶cie). Dziwne, ¿e siê jeszcze uchowa³a. A poniewa¿ posiadam gramofon z tamtych lat to sobie ods³ucha³em i siê rozklei³em. Jest te¿ na YT. Mo¿e i Wy macie jakie¶ wspomnienia z t± p³yt±? http://www.youtube.com/watch?v=3cWsoRh909Y (1 cz.) http://www.youtube.com/watch?v=c9otMD-uwCI&feature=related (2 cz.)

ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 17, 2011, 09:52:25 »

Ta p³yta, to równie¿ moje dzieciñstwo. Do dzi¶ znam j± na pamiêæ, ale ilekroæ jej s³ucham, rozklejam siê do ³ez. Ciekawe, dlaczego? To ju¿ chyba staro¶æ?!
Kupi³am tê wersjê Kopciuszka w wersji audiobookowej dwa lata temu, dla mojego maleñkiego wnuczka. Dopiero teraz (ma 2,5 roku), zacz±³ jej s³uchaæ i bardzo mu siê podoba. Moja córka zwróci³a uwagê na archaiczny jêzyk nagrania, ale jemu to nie przeszkadza.
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 752

« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 17, 2011, 10:03:52 »

Czy s± to p³yty aktualnie dostêpne wraz z czasopismami?

O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
su³ek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 17, 2011, 14:41:35 »

Ewuniu, jaka staro¶æ. Po prostu ta p³yta to taki wyciskacz ³ez. Moje dzieci te¿ lubi± jej s³uchaæ, wszak by³y równie¿ na niej wychowane.
£ukaszu, "dostêpne z czasopismami?..."  Chichot Tamten ¶wiat ju¿ nie istnieje  Smutny

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

paktprzyjazni silverstar kalinowatyper animilkowo countrylife