Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Taniec na lodzie przy piêknej muzyce - czyli ³y¿wiarstwo figurowe  (Przeczytany 2305 razy)
Bodek1
Ekspert

Wiadomo¶ci: 576

« : Styczeñ 29, 2011, 22:32:14 »

Z przyjemno¶ci± ogl±dam co roku mistrzostwa w ³y¿wiarstwie figurowym - mo¿na pos³uchaæ ciekaw± muzykê i obejrzeæ jej interpretacjê przez ³y¿wiarzy. W³a¶nie ogl±da³em wystêpy solistek. Niestety m³ode panie zbyt czêsto siê przewraca³y co psu³o wra¿enia z ich wystêpów. Zwróci³em uwagê na Niemkê, która tañczy³a do piêknej muzyki Kilara i przerobionej na pop etiudy rewolucyjnej. W sumie najlepiej zaprezentowa³a siê Szwajcarka S. Meyer - jedyna bezb³êdnie wykona³a wszystkie skoki i piêknie tañczy³a do "Popo³udnia fauny" i zas³u¿enie wygra³a.
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #1 : Styczeñ 29, 2011, 22:58:45 »

Tak, Niemka tañcz±ca do Chopina - mi³o by³o to us³yszeæ, zapewne dlatego, ¿e ma polskiego trenera Szkoda, ¿e zawiedziona niezliczonymi upadkami nie doczeka³am "Popo³udnia". Ciekawe, czy kiedy¶ lataj±cym na deskach ch³opakom puszcz± zamiast dyskoteki jak±¶ uskrzydlaj±c± klasykê. Nasi dzisiaj ca³± dru¿yn± pofrunêli na podium, na 3 stopieñ, czyli, po mojemu, dostali medal br±zowy 
Bodek1
Ekspert

Wiadomo¶ci: 576

« Odpowiedz #2 : Styczeñ 29, 2011, 23:19:07 »

Za to bardzo podoba³y mi siê wystêpy solistów. Czysto wykonywali trudne skoki ( w tym z czterema obrotami) i pokazali ciekawe interpretacje. B. Joubert mia³ udany wystêp do IX Symfonii Beethovena - choæ program ma³o dynamiczny to podoba³o mi siê idealne zespolenie jego gestów z muzyk±. Wspania³y by³ te¿ program Hiszpana Fernandeza, który wybra³ sobie za podk³ad "Piratów z Karaibów" - ¶wietnie na¶ladowa³ J. Deepa (pijane kroki, walki na szable, gonitwy) i Francuza Amodio - który na¶ladowa³ M. Jacksona. Pojawi³a siê nowa gwiazda w¶ród solistów 17-letni Rosjanin A. Gaczyñski, który przedstawi³ artystyczny balet do muzyki Szostakowicza - szkoda, ¿e nie przyj±³ obywatelstwa Polskiego...
Ogólnie w¶ród solistów królowa³a muzyka M. Jacksona - pojawi³a siê 3 razy.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

animilkowo kalinowatyper countrylife neder-live twistedgamers