Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
Wydarzenia
>
Kultyszew w Polsce
Strony: [
1
]
2
3
...
6
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Kultyszew w Polsce (Przeczytany 27599 razy)
tadesz
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 14
Kultyszew w Polsce
«
:
Styczeñ 30, 2011, 15:30:40 »
Ju¿ w tym tygodniu przyje¿d¿a do Polski Miroslav Kultyshev. Kultyshev jest zwyciêzc± Konkursu im. Piotra Czajkowskiego w Moskwie i finalist± XVI Miêdzynarodowego Konkursu Pianistycznego im F. Chopina w Warszawie w 2010 roku.
Bêdzie to pierwsza trasa koncertowa od czasu Konkursu Chopinowskiego, dlatego w programie Artysty znajd± siê utwory Fryderyka Chopina: Barkarola Fis-dur op. 60, 4 Mazurki z op. 24, 4 Mazurki z op. 24, 4 Mazurki z op. 30, Nokturn cis-moll op. 27 nr 1, Nokturn As-Dur Op. 32, Ballada f-moll op. 52, Polonez-fantazja As-dur op. 61 i Sonata h-moll op.56
Informacje o biletach:
www.miroslavkultyshev.com
Kalendarium
• Rzeszów - Sobota, 5.02, godz. 19.00
Filharmonia im. A. Malawskiego
• Warszawa - Niedziela, 6.02, godz. 19.00
Studio Koncertowe PR im. W. Lutos³awskiego
• Zakopane – Niedziela 13.02, godz. 18.00
Panoramika, Grand Nosalowy Dwór
• Opole - Poniedzia³ek, 14.02, godz. 18.00
Filharmonia im. J. Elsnera
• Wroc³aw - Wtorek, 15.02, godz. 19.00
Filharmonia im. W. Lutos³awskiego
• Nowy S±cz - ¦roda, 16.02, godz. 18.00
Ma³opolskie Centrum Kultury "Sokó³"
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1049
Kultyszew w Polsce
«
Odpowiedz #1 :
Styczeñ 30, 2011, 19:35:58 »
a Kraków?
kozio³
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
Kultyszew w Polsce
«
Odpowiedz #2 :
Styczeñ 30, 2011, 20:00:45 »
Moniko.. Kraków musi g³o¶niej tr±biæ hejna³ z wie¿y Mariackiej, to mo¿e wtedy zostanie wreszcie us³yszany
..Pod warunkiem, ¿e wcze¶niej znów nie trafi trêbacza jaka¶ zab³±kana "strza³ka"..
(przepraszam)
tadesz
Nowy u¿ytkownik
Kultyszew w Polsce
«
Odpowiedz #3 :
Styczeñ 31, 2011, 14:55:24 »
Kraków nie by³ zainteresowany recitalem
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
Kultyszew w Polsce
«
Odpowiedz #4 :
Styczeñ 31, 2011, 16:06:12 »
Tadeszu, witaj!
Zauwa¿y³em, ze od kilku dni do³±czy³e¶ do naszego grona i publikujesz ciekawe informacje nt. zapowiadanych koncertów Miroslava Kultysheva.
Mam nadziejê, ze zago¶cisz u nas na sta³e i bêdziesz wspiera³ nas swoj± naj¶wie¿sza wiedz±, byæ mo¿e nie tylko nt. Miros³ava (który by³ i jest przecie¿ ulubieñcem wielu z nas), ale i innych muzyków.
Czy Kultyshev by³ twoim ulubionym uczestnik ostatniego Konkursu? Gdyby¶ co¶ chcia³ nam napisaæ o sobie - pamiêtaj, ze jest na naszym Forum odpowiedmi ku temu w±tek, ale jesli nie masz takiej ochoty - to nic siê nie stanie, prócz tego, ¿e bedziesz dla nas bardziej tajemniczy
Póki co jeszcze raz ciebie witam i pozdrawiam serdecznie!
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
tadesz
Nowy u¿ytkownik
Kultyszew w Polsce
«
Odpowiedz #5 :
Styczeñ 31, 2011, 16:26:18 »
Witaj Januszu, dzieki ogromne za tak mi³e powitanie na forum. Sledzê wypowiedzi i jestem zbudowany. To o wiele ciekawsze od niejednego tekstu profesjonalnych krytyków.
Tak Mirek by³ jednym z moich faworytów obok Wundera i Trifonowa. Zreszt± u mnie w domu æwiczy³ podczas konkursu i od tamtej pory jestem z nim w sta³ym kontakcie. Nie jestem wielbicielem laureatki, co nie amienia faktu, ¿e to znakomita pianistka. Zreszt± o ca³ej dziesi±tce to mo¿na powiedzieæ. Kultyszew prosi³ mnie abym zaj±³ siê nim impresaryjnie i lutowa trasa koncertowa to w³asnie efekt. Mo¿e zobaczymy siê w niedzielê w S-1, o ile jeste¶ z Warszawy?
Pozdrawiam Forumowiczów serdecznie, a je¶li chodzi o mnie to naj³atwiej siê zorientowaæ w moim portalu
www.kamerton.net
w zak³adce O nas (
http://kamerton.hapay.pl/files/File/TD.pdf
)
Tadeusz
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
Kultyszew w Polsce
«
Odpowiedz #6 :
Styczeñ 31, 2011, 21:47:12 »
Tadeuszu, fantastycznie, ¿e nasza szafarska rodzina pozyska³a w Twojej osobie znakomitego informatora i organizatora tak nam bliskich i wa¿nych wydarzeñ muzycznych. My¶lê, ze bêdziemy mieli z pierwszej rêki wiele od Ciebie naj¶wie¿szych informacji o ciekawych koncertach i wydarzeniach muzycznych wspó³organizowanych przez Twój impresariat.
Na niedzielny koncert ju¿ zakupi³em 2 bilety i pozwól, ze takze bêdê mia³ nadziejê poznaæ Ciê osobi¶cie, poznaæ Ciebie i kilku innych uczestników naszego Kuriera. Ju¿ nie mogê siê doczekaæ!
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
tadesz
Nowy u¿ytkownik
Kultyszew w Polsce
«
Odpowiedz #7 :
Styczeñ 31, 2011, 22:01:57 »
Ogromnie siê cieszê a pewnie jeszcze bardziej ucieszy siê Mirek, ¿e pozna przedstawicieli wielkiej rzeszy mi³o¶ników i znawców pianistyki.
Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia w niedzielê. W pi±tek Artysta przyje¿d¿a a w sobotê rano jedziemy do Rzeszowa.
:-)
Tadeusz
kozio³
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
Kultyszew w Polsce
«
Odpowiedz #8 :
Luty 01, 2011, 01:05:21 »
Dobry wieczór "Panie Tadeuszu"..
To wspaniale, ¿e w¶ród naszego skromnego, szafarskiego grona mi³o¶ników muzyki Chopina i w ogóle muzyki klasycznej (ale i nie tylko klasycznej), znalaz³a siê równie¿ i osoba, która na co dzieñ ma okazjê obcowaæ ze ¶wiatowej s³awy Artystami..i której nieobc± jest wiedza dotycz±ca szczegó³ów ich pracy, poczynañ, niezbêdnych przygotowañ - dokonuj±cych siê poza muzyczn± scen±..
Szkoda, ¿e co niektórzy ze wzglêdu na odleg³o¶æ
,niestety nie bêd± mogli uczestniczyæ w którymkolwiek z koncertów. W ka¿dym razie Wszystkim tym, którzy tam siê znajd±, ¿yczê wspania³ej muzycznej uczty..
Gogu¶
Ekspert
Wiadomo¶ci: 835
Kultyszew w Polsce
«
Odpowiedz #9 :
Luty 01, 2011, 01:13:46 »
Otó¿ to, liczymy na jakie¶ zakulisowe szczegó³y, na pewno zainteresuje to fanów pianistyki. Oczywi¶cie, o ile nie jest to jaka¶ tajemnica. Witamy w naszym gronie.
Pojecha³bym na koncert do Wroc³awia ale niestety (a jednocze¶nie - na szczê¶cie) bêdê wtedy w górach. Zawsze mnie omin± ciekawe imprezy, to siê nazywa szczê¶cie...
tadesz
Nowy u¿ytkownik
Kultyszew w Polsce
«
Odpowiedz #10 :
Luty 01, 2011, 01:21:18 »
Cytat: Gogu¶ Luty 01, 2011, 01:13:46
Otó¿ to, liczymy na jakie¶ zakulisowe szczegó³y, na pewno zainteresuje to fanów pianistyki. Oczywi¶cie, o ile nie jest to jaka¶ tajemnica. Witamy w naszym gronie.
Pojecha³bym na koncert do Wroc³awia ale niestety (a jednocze¶nie - na szczê¶cie) bêdê wtedy w górach. Zawsze mnie omin± ciekawe imprezy, to siê nazywa szczê¶cie...
W niedzielê 13 jest koncert w Zakopanem, a 16 lutego w Nowym S±czu. Chyba, ¿e jest Pan w tak modnych ostatnio Dolomitach. Zapraszam
tadesz
Nowy u¿ytkownik
Kultyszew w Polsce
«
Odpowiedz #11 :
Luty 01, 2011, 01:24:27 »
Cytat: kozio³ Luty 01, 2011, 01:05:21
Dobry wieczór "Panie Tadeuszu"..
To wspaniale, ¿e w¶ród naszego skromnego, szafarskiego grona mi³o¶ników muzyki Chopina i w ogóle muzyki klasycznej (ale i nie tylko klasycznej), znalaz³a siê równie¿ i osoba, która na co dzieñ ma okazjê obcowaæ ze ¶wiatowej s³awy Artystami..i której nieobc± jest wiedza dotycz±ca szczegó³ów ich pracy, poczynañ, niezbêdnych przygotowañ - dokonuj±cych siê poza muzyczn± scen±..
Szkoda, ¿e co niektórzy ze wzglêdu na odleg³o¶æ
,niestety nie bêd± mogli uczestniczyæ w którymkolwiek z koncertów. W ka¿dym razie Wszystkim tym, którzy tam siê znajd±, ¿yczê wspania³ej muzycznej uczty..
Jest mi ogromnie mi³o, ¿e spotka³em tu wirtualnie tylu sympatycznych forumowiczów. Oczywi¶cie bêdê - w miarê wolnego czasu - informowa³ o ciekawych wydarzeniach. Tymczasem zapraszam do lektury "Kamertona" i jego archiwalnej wersji w której np. umie¶ci³em kilka ze swych 400 wywiadów zrobionych niegdy¶ dla radiowej "Dwójki". Pozdrawiam. T
Gogu¶
Ekspert
Wiadomo¶ci: 835
Kultyszew w Polsce
«
Odpowiedz #12 :
Luty 01, 2011, 01:33:02 »
Cytat: tadesz Luty 01, 2011, 01:21:18
W niedzielê 13 jest koncert w Zakopanem, a 16 lutego w Nowym S±czu. Chyba, ¿e jest Pan w tak modnych ostatnio Dolomitach. Zapraszam
Tylko nie "pan" - Piotr mam w dowodzie i bêdzie mi bardzo mi³o je¶li unikniemy zbêdnego tytu³owania. A wyjazd szykuje siê do L±dka Zdroju a przy okazji do Dusznik, tak wiêc bêdê musia³ obej¶æ siê smakiem.
tuco82
Ekspert
Wiadomo¶ci: 529
Kultyszew w Polsce
«
Odpowiedz #13 :
Luty 01, 2011, 09:51:08 »
Te¿ siê cieszê, ¿e bêdê móg³ przyj¶æ na koncert Mirka. Ponoæ ma grac mazurki:), barecole fis, fantazje f-moll
i sonate h-moll
Dla takiego miasta jak Nowy S±cz to jest wielki zaszczyt go¶ciæ Laureata ostatniego Konkursu Chopinowskiego, bo powiedzmy sobie szczerze to nie jest zbyt du¿e miasto.
"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w±tpliwa autentyczno¶æ." - Albert Einstein
aro 59
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1263
--- Marek ---
Kultyszew w Polsce
«
Odpowiedz #14 :
Luty 01, 2011, 09:53:34 »
Tadeuszu! Witam!
Z CV wynika, ¿e jeste¶ osob± bardzo zajêt± kultur± w Polsce,
wrêcz kreuj±c± kulturê w Polsce i w¶ród Polonii i Polaków mieszkaj±cych poza granicami Polski.
Wspó³pracujesz z wieloma artystami, filharmoniami, operami, stowarzyszeniami,
instytucjami i lud¼mi decyduj±cymi o kulturze w Polsce.
Mam nadziejê, ¿e wzbogacisz nasze forum równie¿ informacjami kulturalnymi
z wielkiego ¶wiata.
Czy Rozg³o¶nia „Radio ART” nadaje w Polsce?
A je¶li tak, to na jakiej czêstotliwo¶ci dla Wadowic?
pozdrawiam
Marek
Strony: [
1
]
2
3
...
6
Do góry
Drukuj
« poprzedni