Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1] 2 3 ... 6   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kultyszew w Polsce  (Przeczytany 27601 razy)
tadesz
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 14

« : Styczeñ 30, 2011, 15:30:40 »

Ju¿ w tym tygodniu przyje¿d¿a do Polski Miroslav Kultyshev. Kultyshev jest zwyciêzc± Konkursu im. Piotra Czajkowskiego w Moskwie i finalist± XVI Miêdzynarodowego Konkursu Pianistycznego im F. Chopina w Warszawie w 2010 roku.
Bêdzie to pierwsza trasa koncertowa od czasu Konkursu Chopinowskiego, dlatego w programie Artysty znajd± siê utwory Fryderyka Chopina: Barkarola Fis-dur op. 60, 4 Mazurki z op. 24,  4 Mazurki z op. 24, 4 Mazurki z op. 30, Nokturn cis-moll op. 27 nr 1, Nokturn As-Dur Op. 32,  Ballada f-moll op. 52, Polonez-fantazja As-dur op. 61 i Sonata h-moll op.56                             

Informacje o biletach: www.miroslavkultyshev.com

Kalendarium

•   Rzeszów - Sobota, 5.02, godz. 19.00
Filharmonia im. A. Malawskiego

•   Warszawa - Niedziela, 6.02, godz. 19.00
Studio Koncertowe PR im. W. Lutos³awskiego

•   Zakopane – Niedziela 13.02, godz. 18.00
Panoramika, Grand Nosalowy Dwór

•   Opole - Poniedzia³ek, 14.02, godz. 18.00
Filharmonia im. J. Elsnera

•   Wroc³aw - Wtorek, 15.02, godz. 19.00
Filharmonia im. W. Lutos³awskiego

•   Nowy S±cz - ¦roda, 16.02, godz. 18.00
Ma³opolskie Centrum Kultury "Sokó³"

Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 30, 2011, 19:35:58 »

a Kraków?Co? 
kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #2 : Styczeñ 30, 2011, 20:00:45 »

Moniko.. Kraków musi g³o¶niej tr±biæ hejna³ z wie¿y Mariackiej, to mo¿e wtedy zostanie wreszcie us³yszany Chichot..Pod warunkiem, ¿e wcze¶niej znów nie trafi trêbacza jaka¶ zab³±kana "strza³ka".. Chichot (przepraszam)
tadesz
Nowy u¿ytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Styczeñ 31, 2011, 14:55:24 »

Kraków nie by³ zainteresowany recitalem
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 31, 2011, 16:06:12 »

Tadeszu, witaj!
Zauwa¿y³em, ze od kilku dni do³±czy³e¶ do naszego grona i publikujesz ciekawe informacje nt. zapowiadanych koncertów Miroslava Kultysheva.
Mam nadziejê, ze zago¶cisz u nas na sta³e i bêdziesz wspiera³ nas swoj± naj¶wie¿sza wiedz±, byæ mo¿e nie tylko nt. Miros³ava (który by³ i jest przecie¿ ulubieñcem wielu z nas), ale i innych muzyków.
Czy Kultyshev by³ twoim ulubionym uczestnik ostatniego Konkursu? Gdyby¶ co¶ chcia³ nam napisaæ o sobie - pamiêtaj, ze jest na naszym Forum odpowiedmi ku temu w±tek, ale jesli nie masz takiej ochoty - to nic siê nie stanie, prócz tego, ¿e bedziesz dla nas bardziej tajemniczy 
Póki co jeszcze raz ciebie witam i pozdrawiam serdecznie!

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
tadesz
Nowy u¿ytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Styczeñ 31, 2011, 16:26:18 »

Witaj Januszu, dzieki ogromne za tak mi³e powitanie na forum. Sledzê wypowiedzi i jestem zbudowany. To o wiele ciekawsze od niejednego tekstu profesjonalnych krytyków.
Tak Mirek by³ jednym z moich faworytów obok Wundera i Trifonowa. Zreszt± u mnie w domu æwiczy³ podczas konkursu i od tamtej pory jestem z nim w sta³ym kontakcie. Nie jestem wielbicielem laureatki, co nie amienia faktu, ¿e to znakomita pianistka. Zreszt± o ca³ej dziesi±tce to mo¿na powiedzieæ. Kultyszew prosi³ mnie abym zaj±³ siê nim impresaryjnie i lutowa trasa koncertowa to w³asnie efekt. Mo¿e zobaczymy siê w niedzielê w S-1, o ile jeste¶ z Warszawy?
Pozdrawiam Forumowiczów serdecznie, a je¶li chodzi o mnie to naj³atwiej siê zorientowaæ w moim portalu www.kamerton.net w zak³adce O nas (http://kamerton.hapay.pl/files/File/TD.pdf)

Tadeusz
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 31, 2011, 21:47:12 »

Tadeuszu, fantastycznie, ¿e nasza szafarska rodzina pozyska³a w Twojej osobie znakomitego informatora i organizatora tak nam bliskich i wa¿nych wydarzeñ muzycznych. My¶lê, ze bêdziemy mieli z pierwszej rêki wiele od Ciebie naj¶wie¿szych informacji o ciekawych koncertach i wydarzeniach muzycznych wspó³organizowanych przez Twój impresariat.
Na niedzielny koncert ju¿ zakupi³em 2 bilety i pozwól, ze takze bêdê mia³ nadziejê poznaæ Ciê osobi¶cie, poznaæ Ciebie i kilku innych uczestników naszego Kuriera. Ju¿ nie mogê siê doczekaæ! 

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
tadesz
Nowy u¿ytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Styczeñ 31, 2011, 22:01:57 »

Ogromnie siê cieszê a pewnie jeszcze bardziej ucieszy siê Mirek, ¿e pozna przedstawicieli wielkiej rzeszy mi³o¶ników i znawców pianistyki.
Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia w niedzielê. W pi±tek Artysta przyje¿d¿a a w sobotê rano jedziemy do Rzeszowa.

:-)
Tadeusz
kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #8 : Luty 01, 2011, 01:05:21 »

Dobry wieczór "Panie Tadeuszu".. To wspaniale, ¿e w¶ród naszego skromnego, szafarskiego grona mi³o¶ników muzyki Chopina i w ogóle muzyki klasycznej (ale i nie tylko klasycznej), znalaz³a siê równie¿ i osoba, która na co dzieñ ma okazjê obcowaæ ze ¶wiatowej s³awy Artystami..i której nieobc± jest wiedza dotycz±ca szczegó³ów ich pracy, poczynañ, niezbêdnych przygotowañ - dokonuj±cych siê poza muzyczn± scen±..

Szkoda, ¿e co niektórzy ze wzglêdu na odleg³o¶æ ,niestety nie bêd± mogli uczestniczyæ w którymkolwiek z koncertów. W ka¿dym razie Wszystkim tym, którzy tam siê znajd±, ¿yczê wspania³ej muzycznej uczty..
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #9 : Luty 01, 2011, 01:13:46 »

Otó¿ to, liczymy na jakie¶ zakulisowe szczegó³y, na pewno zainteresuje to fanów pianistyki. Oczywi¶cie, o ile nie jest to jaka¶ tajemnica. Witamy w naszym gronie.

Pojecha³bym na koncert do Wroc³awia ale niestety (a jednocze¶nie - na szczê¶cie) bêdê wtedy w górach. Zawsze mnie omin± ciekawe imprezy, to siê nazywa szczê¶cie...
tadesz
Nowy u¿ytkownik
*

« Odpowiedz #10 : Luty 01, 2011, 01:21:18 »

Otó¿ to, liczymy na jakie¶ zakulisowe szczegó³y, na pewno zainteresuje to fanów pianistyki. Oczywi¶cie, o ile nie jest to jaka¶ tajemnica. Witamy w naszym gronie.

Pojecha³bym na koncert do Wroc³awia ale niestety (a jednocze¶nie - na szczê¶cie) bêdê wtedy w górach. Zawsze mnie omin± ciekawe imprezy, to siê nazywa szczê¶cie...

W niedzielê 13 jest koncert w Zakopanem, a 16 lutego w Nowym S±czu. Chyba, ¿e jest Pan w tak modnych ostatnio Dolomitach. Zapraszam
tadesz
Nowy u¿ytkownik
*

« Odpowiedz #11 : Luty 01, 2011, 01:24:27 »

Dobry wieczór "Panie Tadeuszu".. To wspaniale, ¿e w¶ród naszego skromnego, szafarskiego grona mi³o¶ników muzyki Chopina i w ogóle muzyki klasycznej (ale i nie tylko klasycznej), znalaz³a siê równie¿ i osoba, która na co dzieñ ma okazjê obcowaæ ze ¶wiatowej s³awy Artystami..i której nieobc± jest wiedza dotycz±ca szczegó³ów ich pracy, poczynañ, niezbêdnych przygotowañ - dokonuj±cych siê poza muzyczn± scen±..

Szkoda, ¿e co niektórzy ze wzglêdu na odleg³o¶æ ,niestety nie bêd± mogli uczestniczyæ w którymkolwiek z koncertów. W ka¿dym razie Wszystkim tym, którzy tam siê znajd±, ¿yczê wspania³ej muzycznej uczty..
Jest mi ogromnie mi³o, ¿e spotka³em tu wirtualnie tylu sympatycznych forumowiczów. Oczywi¶cie bêdê - w miarê wolnego czasu - informowa³ o ciekawych wydarzeniach. Tymczasem zapraszam do lektury "Kamertona" i jego archiwalnej wersji w której np. umie¶ci³em kilka ze swych 400 wywiadów zrobionych niegdy¶ dla radiowej "Dwójki". Pozdrawiam. T
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #12 : Luty 01, 2011, 01:33:02 »

W niedzielê 13 jest koncert w Zakopanem, a 16 lutego w Nowym S±czu. Chyba, ¿e jest Pan w tak modnych ostatnio Dolomitach. Zapraszam

Tylko nie "pan" - Piotr mam w dowodzie i bêdzie mi bardzo mi³o je¶li unikniemy zbêdnego tytu³owania. A wyjazd szykuje siê do L±dka Zdroju a przy okazji do Dusznik, tak wiêc bêdê musia³ obej¶æ siê smakiem.
tuco82
Ekspert

Wiadomo¶ci: 529

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Luty 01, 2011, 09:51:08 »

Te¿ siê cieszê, ¿e bêdê móg³ przyj¶æ na koncert Mirka. Ponoæ ma grac mazurki:), barecole fis, fantazje f-moll i sonate h-moll
Dla takiego miasta jak Nowy S±cz to jest wielki zaszczyt go¶ciæ Laureata ostatniego Konkursu Chopinowskiego, bo powiedzmy sobie szczerze to nie jest zbyt du¿e miasto.

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w±tpliwa autentyczno¶æ." - Albert Einstein
aro 59
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1263

--- Marek ---

« Odpowiedz #14 : Luty 01, 2011, 09:53:34 »

Tadeuszu! Witam! 

Z CV wynika, ¿e jeste¶ osob± bardzo zajêt± kultur± w Polsce,
wrêcz kreuj±c± kulturê w Polsce i w¶ród Polonii i Polaków mieszkaj±cych poza granicami Polski.
Wspó³pracujesz z wieloma artystami, filharmoniami, operami, stowarzyszeniami,
instytucjami i lud¼mi decyduj±cymi o kulturze w Polsce.

Mam nadziejê, ¿e wzbogacisz nasze forum równie¿ informacjami kulturalnymi
z wielkiego ¶wiata.

Czy Rozg³o¶nia „Radio ART” nadaje w Polsce?
A je¶li tak, to na jakiej czêstotliwo¶ci dla Wadowic?

pozdrawiam          
               Marek
Strony: [1] 2 3 ... 6   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

silverstar kalinowatyper black-for mini-land countrylife