Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Koncert Marcina Koziaka 16 lutego w Warszawie  (Przeczytany 3841 razy)
xbw
Ekspert

« : Luty 12, 2011, 20:57:39 »

Studio Koncertowe im. Witolda LutosÂławskiego
16.02.2011 19:00

Wykonawca:

Marcin Koziak - fortepian
Ireneusz Boczek - fortepian, aranÂżacje
Orkiestra Akademii Beethovenowskiej
MichaÂł Nestorowicz dyrygent

Program:
Franciszek LISZT – I Koncert fortepianiowy Es-dur, Janusz BIELECKI – Sekrety

http://bilety.polskieradio.pl/palio/html.run?_Instance=koncerty4u

Podobno to samo dzieĂą wczeÂśniej W KRAKOWIE:
http://www.ticketpro.pl/jnp/muzyka/579077-orkiestra-akademii-beethovenowskiej.html

DziĂŞkujĂŞ Meliso za informacjĂŞ, przegapiÂłabym jak nic.

« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2011, 13:01:35 wysłane przez Niebieskooki » Zapisane
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Luty 13, 2011, 23:45:40 »

Brawo! WspaniaÂły wybĂłr - I Koncert Liszta - to znak, Âże nasz mÂłody, wielce utalentowany muzycznie rodak nie ogranicza siĂŞ w swym koncertowym repertuarze jedynie do Chopina, lecz siĂŞga rĂłwnieÂż po najbardziej wymagajÂące, najbardziej wirtuozowskie dzieÂła!

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Luty 17, 2011, 16:22:52 »

WywoÂłana off the record przez MelisĂŞ informujĂŞ, Âże koncert wczorajszy wysÂłuchany zostaÂł przeze mnie w caÂłoÂści, na dodatek z gĂłrkÂą i udeptaĂŚ, to znaczy promocja byÂła, niespodzianka, blondyneczka z kokardkÂą we wÂłosach ÂśpiewajÂąca w stylu programu "Mam talent".
Marcin Koziak zosta³ chyba potraktowany jako wabik dla publicznoœci, bo na samego pana Bieleckiego to by chyba a¿ 1/3 sali nie przysz³a, bo tyle mniej wiêcej by³o chêtnych. Ca³oœÌ by³a - no, krótka. Koncert Liszta, fortepianowy pierwszy do najd³u¿szych nie nale¿y, Marcin zagra³ doœÌ energicznie, zreszt¹ do merytorycznych ocen nie bêdê siê wyrywa³a, bo siê nie znam. Podoba³o siê, nawet bardzo, rogalik mi wykwit³ na smutnej twarzy jak tylko rozleg³y siê pierwsze dŸwiêki fortepianu. No lubiê, uwielbiam, kocham koncerty fortepianowe i co mi kto zrobi.
Po odsuniĂŞciu fortepianu w kÂąt nastÂąpiÂły Sekrety w 3 czĂŞÂściach, ÂŻycie, Sen i Przebudzenie, miÂłe dla ucha jak muzyka filmowa, kojÂące, Âłagodne, przyjemne, zwÂłaszcza partie fortepianu, akordeonu, bĂŞbnĂłw i HARMONIJKI. Orkiestra mÂłoda, Âżwawa, harmonia byÂła cudna Dyrygent polski, ale zaangaÂżowany aktualnie w Chile, sympatyczny. Wszystko byÂłoby ok, gdybym nie byÂła zmuszona do wysÂłuchania trzech piosenek jakiejÂś debiutujÂącej blondyneczki, czuÂłam zaÂżenowanie, nie przystawaÂła mi nijak do reszty, choĂŚ pewnie sama w sobie ÂśpiewaÂła nieÂźle.
Zadowolona jestem tak czy inaczej, magia koncertu dziaÂła jeszcze dzisiaj
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

black-for mini-land silverstar thepunisher kalinowatyper