Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Koncert Marcina Koziaka 16 lutego w Warszawie  (Przeczytany 3719 razy)
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« : Luty 12, 2011, 20:57:39 »

Studio Koncertowe im. Witolda Lutos³awskiego
16.02.2011 19:00

Wykonawca:

Marcin Koziak - fortepian
Ireneusz Boczek - fortepian, aran¿acje
Orkiestra Akademii Beethovenowskiej
Micha³ Nestorowicz dyrygent

Program:
Franciszek LISZT – I Koncert fortepianiowy Es-dur, Janusz BIELECKI – Sekrety

http://bilety.polskieradio.pl/palio/html.run?_Instance=koncerty4u

Podobno to samo dzieñ wcze¶niej W KRAKOWIE:
http://www.ticketpro.pl/jnp/muzyka/579077-orkiestra-akademii-beethovenowskiej.html

Dziêkujê Meliso za informacjê, przegapi³abym jak nic.

« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2011, 13:01:35 wys³ane przez Niebieskooki » Zapisane
Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Luty 13, 2011, 23:45:40 »

Brawo! Wspania³y wybór - I Koncert Liszta - to znak, ¿e nasz m³ody, wielce utalentowany muzycznie rodak nie ogranicza siê w swym koncertowym repertuarze jedynie do Chopina, lecz siêga równie¿ po najbardziej wymagaj±ce, najbardziej wirtuozowskie dzie³a!

xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #2 : Luty 17, 2011, 16:22:52 »

Wywo³ana off the record przez Melisê informujê, ¿e koncert wczorajszy wys³uchany zosta³ przeze mnie w ca³o¶ci, na dodatek z górk± i udeptaæ, to znaczy promocja by³a, niespodzianka, blondyneczka z kokardk± we w³osach ¶piewaj±ca w stylu programu "Mam talent".
Marcin Koziak zosta³ chyba potraktowany jako wabik dla publiczno¶ci, bo na samego pana Bieleckiego to by chyba a¿ 1/3 sali nie przysz³a, bo tyle mniej wiêcej by³o chêtnych. Ca³o¶æ by³a - no, krótka. Koncert Liszta, fortepianowy pierwszy do najd³u¿szych nie nale¿y, Marcin zagra³ do¶æ energicznie, zreszt± do merytorycznych ocen nie bêdê siê wyrywa³a, bo siê nie znam. Podoba³o siê, nawet bardzo, rogalik mi wykwit³ na smutnej twarzy jak tylko rozleg³y siê pierwsze d¼wiêki fortepianu. No lubiê, uwielbiam, kocham koncerty fortepianowe i co mi kto zrobi.
Po odsuniêciu fortepianu w k±t nast±pi³y Sekrety w 3 czê¶ciach, ¯ycie, Sen i Przebudzenie, mi³e dla ucha jak muzyka filmowa, koj±ce, ³agodne, przyjemne, zw³aszcza partie fortepianu, akordeonu, bêbnów i HARMONIJKI. Orkiestra m³oda, ¿wawa, harmonia by³a cudna Dyrygent polski, ale zaanga¿owany aktualnie w Chile, sympatyczny. Wszystko by³oby ok, gdybym nie by³a zmuszona do wys³uchania trzech piosenek jakiej¶ debiutuj±cej blondyneczki, czu³am za¿enowanie, nie przystawa³a mi nijak do reszty, choæ pewnie sama w sobie ¶piewa³a nie¼le.
Zadowolona jestem tak czy inaczej, magia koncertu dzia³a jeszcze dzisiaj
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mini-land black-for neder-live countrylife silverstar