Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
Muzyka
>
Arty¶ci i ich muzyka
>
Franciszek Schubert - wieczny wêdrowiec
Strony:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
55
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Franciszek Schubert - wieczny wêdrowiec (Przeczytany 301284 razy)
bartus
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2896
Odp: Franciszek Schubert - wieczny wêdrowiec
«
Odpowiedz #360 :
Pa¼dziernik 01, 2011, 22:28:02 »
Z drugiej strony, je¶li jak rozumiem Joanna chce zaj±æ siê opisami, to mogê skupiæ siê wy³±cznie na t³umaczeniu, i nie bêdziemy sobie wchodziæ w drogê. Tylko ju¿ bêdê uwa¿aæ, ile osób naraz Bartus zaagituje do robienia tego samego:))
Joanna konkretnie podeszla do tematu "Winterrise" (24 piesni)
A gdzie nastepne 576.
Oj Asiu cosik dzisiaj bredzimy.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3011
Asia
«
Odpowiedz #361 :
Pa¼dziernik 01, 2011, 23:19:35 »
Bartku, nie bredzê, tylko mówiê o naszej - miêdzy innymi - rozmowie na w±tku o materia³ach na Schubertsie:) Rozmawiali¶my o Winterreise, wklei³am stronê z angielskimi t³umaczeniami trzech cykli, pisa³am do Tereni, ¿e bêdê je t³umaczyæ, a ty namawia³e¶ mnie, ¿ebym siê wziê³a te¿ za opisy
Przecie¿ to nie tak dawno, ¿eby¶ nie kojarzy³, bo nieca³y tydzieñ temu:)) Pewnie, ¿e jest ich jeszcze ca³e mnóstwo, chodzi natomiast o organizacjê.
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #362 :
Pa¼dziernik 01, 2011, 23:31:34 »
Asiu.
W pewnym sensie zwracam honor.
(
Jest balagan, gdyz sa dwa podobne watki " Inicjatywy: SchubertSite" oraz "Pie¶ni Schuberta - do inicjatywy SchubertSite"
Czy mozemy zrobic z nich jeden watek.
Pomysl na strone opiewal tylko piesni)
Ale o organizacji (grafiku) mowilem wczesniej.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #363 :
Pa¼dziernik 02, 2011, 00:32:45 »
Bartku, to fakt - a w³a¶ciwie dzielimy temat na trzy w±tki (tak¿e ten, stricte Schubertowski) i faktycznie, mo¿na siê w tym momentami trochê zagubiæ.
Kein problem, jedna Joasia zrobi t³umaczenia, druga opisy, a mo¿e faktycznie tamte dwa w±tki mo¿na by skleiæ w jeden - ale i tak pozostan± dwa:)) Grafik to by³by niez³y pomys³, tylko ¿e trudno - najlepiej by by³o, gdyby po prostu umówiæ siê, ¿e deklarujemy, kto co chcia³by zrobiæ, w jednym miejscu - albo tu, u Tereni, albo tam, na w±tku Pie¶ni Schuberta. Bo mo¿e siê zdarzyæ, ¿e kto¶ gdzie¶ akurat nie zajrzy.
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #364 :
Pa¼dziernik 02, 2011, 08:51:11 »
Slawku
Myslac dzisiaj w nocy doszedlem do malej konkluzji.
Otoz Kurier Szafarski nie ma nic do strony FranzSchubert.pl (a przynajmniej bardzo malo)
W wiekszosci czlonkowie forum olali calkowicie inicjatywe powstania stronki.
Ja osobiscie sie nie zgadzam, by Kurier Szafarski byl tak bardzo widoczny na banerze FranzSchubert.pl
Owszem jakis maly link, gdzies z boku.
Rowniez zastanowilem sie nad jednym. Dlaczego Janusz tak latwo dostal prawa administratory strony?
Na takie wyroznienie trzeba zasluzyc konkretna praca.
Koordynacja z tylnych siedzen samochodu (backseat driver) jest zawsze wygodna i cechuje wielu "koordynatorow, konsultantow itd"
jacy nas otaczaja.
Janusz oficjanie odmowil kontrybucji na rzecz strony.
Wyraznie powiedzal, ze nie bedzie robil opisow , a przeciez material strony, to przede wszystkim recenzje.
PS1
Rowniez nie wiem kim tak naprawde jest Casablanka (Casablanek) tutaj na naszym forum.
Ponoc jest w posiadaniu czerwonego guzika (administrator)
Jego kontrybucja dla Kuriera jest znikoma.
Na forum pojawia sie rzadko. Robi zamieszanie i wychodzi.
Lukaszu powiedz mi dlaczego Casablanek jest administratorem?
PS2
Monika tez sprawia wrazenie, jakby koordynowala wiele portali spolecznosciowych naraz
Mysle, ze na forum pojawia sie troche z przymusu od czasu do czasu.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #365 :
Pa¼dziernik 02, 2011, 10:16:44 »
bartusie, zdumiewasz mnie i zasmucasz swoj± nonszalancj± (i darem niekonstruktywnego j±trzenia).
Je¶li nie widzisz zwi±zku miedzy szubertiad± a kurierem szafarskim - to albo jeste¶ przepracowany i zmêczony (na co wp³yw mia³a ta niedospana noc
), albo masz aktualnie problem z kojarzeniem zupe³nie prostych faktów i budowania konstruktywnych relacji (ku czemu siê raczej sk³aniam, podsumowuj±c twe wielorakie dotychczasowe wypowiedzi na Forum i sk³onno¶æ do irytowania wielu, wielu u¿ytkowników).
Dziwi mnie, ze zabierasz g³os na tym etapie projektu, gdy jeszcze wiele mo¿e czekac nas problemów i ¶lepych uliczek (gdy powinni¶my byæ zwarci i nastawienie na budowê, bazuj±cy na naszym zbiorowym do¶wiadczeniu, w tym: osób które najbardziej przys³u¿y³y siê do wykreowania Kuriera)) - i jako ten, który kilkakrotnie ostentacyjnie odwraca³ siê od naszej szafarskiej inicjatywy - szubertiady i w pewnym sensie zniechêca³ wszystkich do jej kontynuowania.
Poza tym wyt³umacz mi, co komu przeszkadza, ze adminem jest ten, lub tamten? Czy¿by osoby te by³y podkre¶lone na stronie jak±s z³ot± czionka, a mo¿e ich nazwiska i nicki maja dzieki temu trafiæ do Panteonu s³aw? Nie wiem. Dla mnie - adminowanie - to odpowiedzialno¶æ i obowi±zki. Wcale mi na nim nie zalezy. czuje siê po prostu cz³onkiem naszej szafarskiej rodziny i nie obojêtna mi, jej przysz³o¶c i rozwój. I tyle. Dlatego przedyskutowa³em ze wszystkimi, zarezerwowa³em a nastepnie wykupi³em dla szubertiady deomenê i dlatego jako ¶wie¿y admin od razu z kopyta dokona³em kilku poprawek edycyjncych w ju¿ funkcjonuj±cej stronce. Tyle na ju¿. Gdy w przysz³o¶ci znajde dla siebie niszê w której bêde mog³ bardziej spektakularnie dzia³ac - zadzia³am. Na razie staram sie nie preszkadzac innym, a s³u¿yc swoj± rad±. Mam nadzieje, ze to zauwa¿y³e¶. Raz - nawet na pewno, gdy wsponia³es ¿e stronak pozby³a siê "fajansowej czcionki")
Jesli moja obecno¶æ w szubertiacie w charakterze admina mierzi Ciebie -
mogê z niej zrezygnowaæ natychmiast
. Wola³bym tylko przekonaæ siê, czy aby nie jeste¶ w swojej opinii arbitralny i odosobniony.
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 02, 2011, 16:09:42 wys³ane przez Janusz1228
»
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #366 :
Pa¼dziernik 02, 2011, 10:29:01 »
Cytat: bartus Pa¼dziernik 02, 2011, 08:51:11
Janusz oficjanie odmowil kontrybucji na rzecz strony.
Wyraznie powiedzal, ze nie bedzie robil opisow , a przeciez material strony, to przede wszystkim recenzje.
¿enada i brak wyobra¼ni interlokutora, nie warta repliki
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 02, 2011, 10:35:26 wys³ane przez Janusz1228
»
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #367 :
Pa¼dziernik 02, 2011, 10:52:13 »
¿enada i brak wyobra¼ni interlokutora, nie warta repliki
Interloku-co?
Mow po Polsku.
Przypominam Twoj post.
Co do mojego wkaldu w witrynê Szuberta mogê obiecac, ¿e jesli tylko natknê siê na ciekawostkê w temacie - natychcmast podrzucê. (Opracowywanie pie¶ni zdecydowanie jest poza moimi preferencjami).
Twoje obraziatka nie maja na mnie zadnego dzialania.
Wypowiadaj sie merytorycznie, a nie obrazaj.
Juz ten chwyt kiedys stosowales.
Bylo to zalosne zachowanie sie licealisty.
PS
Zdecydowanie nie chce zebys byl adminem.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #368 :
Pa¼dziernik 02, 2011, 11:04:46 »
Dobrze bartusie. Jesli tylko choæ jedna z osób zaanga¿owanych w Szubertiade podzieli Twoj± wolê - natychmiast poproszê S³awka o usuniêcie moich uprawnieñ.
Jesli natomiat nie uczyni tego zadna - zastanów siê wtedy, czy moja diagnoza o niekonstruktywnym j±trzeniu nie powinna daæ ci trochê do my¶lenia.
ps
Dziêlkujê, ze prztoczy³es mój post. Teraz - spokojnie i ze zrozumieniem po prostu go odczytaj
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 02, 2011, 11:07:14 wys³ane przez Janusz1228
»
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #369 :
Pa¼dziernik 02, 2011, 11:07:28 »
Dobrze bartusie. Jesli tylko choæ jedna z osób zaanga¿owanych w Szubertiade podzieli Twoj± wolê - natychmiast poproszê S³awka o usuniêcie moich uprawnieñ.
Jesli natomiat nie uczyni tego zadna - zastanów siê wtedy, czy moja diagnoza o niekonstruktywnym j±trzeniu nie powinna daæ ci trochê do my¶lenia.
Cios ponizej pasa.
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #370 :
Pa¼dziernik 02, 2011, 11:21:58 »
Dziêlkujê, ze prztoczy³es mój post. Teraz - spokojnie i ze zrozumieniem po prostu go odczytaj
Czytam i czytam i widze ciagle to zdanie "
Opracowywanie pie¶ni zdecydowanie jest poza moimi preferencjami
"
Prawda jest taka, ze nie wrzuciles jeszcze zadnego materialu do SchubertSite.
Asia, Slawek, Agnieszka, Patryk. Wszyscy cos zrobili konkretnego.
Podziwiam pracowita sowke Asie, ktora wykonala juz ogromna prace (poswiecila wiele godzin swojego bardzo limitowanego czasu a przeciez tez moglaby koordynowac)
A Ty co? Doradca.
PS
Tak prawde mowiac, to dlaczego nie chcesz napisac zadnej recenzji.
Jak juz mowilem piszesz znakomicie (no ,poza kwiecista nadpoetyka)
Brak dobrej woli?
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #371 :
Pa¼dziernik 02, 2011, 11:57:06 »
Nie, nie brak dobrej woli. Po prostu, mnie piesni Szuberta, jako materia³ do opracowania lingwistycznego na razie jeszcze nie interesuj±. Pisze jeszcze - bo byc mo¿e w przysz³o¶ci zara¿ê siê waszym bakcylem.
Dzisiaj - mogê za to pomóc w adminowaniu. To te¿ bardzo wa¿na i potrzebna funkcja. (Jako edytor mojej prywatnej strony internetowej mam 20 letnie do¶wiadczenie). Ale je¶li mam byæ w Szubertiacie ko¶ci± niezgody... to proszê mnie natychmiast wykre¶liæ!
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #372 :
Pa¼dziernik 02, 2011, 16:43:45 »
Cytat: Janusz1228 Pa¼dziernik 02, 2011, 10:16:44
bartusie, zdumiewasz mnie i zasmucasz swoj± nonszalancj± (i darem niekonstruktywnego j±trzenia).
Je¶li nie widzisz zwi±zku miedzy szubertiad± a kurierem szafarskim - to albo jeste¶ przepracowany i zmêczony (na co wp³yw mia³a ta niedospana noc
), albo masz aktualnie problem z kojarzeniem zupe³nie prostych faktów i budowania konstruktywnych relacji (ku czemu siê raczej sk³aniam, podsumowuj±c twe wielorakie dotychczasowe wypowiedzi na Forum i sk³onno¶æ do irytowania wielu, wielu u¿ytkowników).
Dziwi mnie, ze zabierasz g³os na tym etapie projektu, gdy jeszcze wiele mo¿e czekac nas problemów i ¶lepych uliczek (gdy powinni¶my byæ zwarci i nastawienie na budowê, bazuj±cy na naszym zbiorowym do¶wiadczeniu, w tym: osób które najbardziej przys³u¿y³y siê do wykreowania Kuriera)) - i jako ten, który kilkakrotnie ostentacyjnie odwraca³ siê od naszej szafarskiej inicjatywy - szubertiady i w pewnym sensie zniechêca³ wszystkich do jej kontynuowania.
Januszu, wydaje mi siê, ¿e trochê Ciê jednak ponios³o. Po pierwsze, w³a¶nie na tym etapie projektu, kiedy jest sporo do zrobienia, nale¿y zabieraæ g³os.
A j±trzenie Bartusa bywa w³a¶nie konstruktywne, choæ denerwuj±ce, bo dotyczy konkretnych spraw, które on nazywa po imieniu, jakby to nam siê wydawa³o niewygodne, niczym w wiadomej ba¶ni Andersena:))
Pisz±c ¿e Bartus "kilkakrotnie odwraca³ siê od NASZEJ inicjatywy" odwróci³e¶ kota ju¿ wrêcz na lew± stronê:)) - to Bartus jest autorem Schubertiady, on poda³ pomys³ jej utworzenia, zaapelowa³ o nasz± pomoc, proponowa³ przeró¿ne pomys³y opracowania. I fakt, obcesowo próbowa³ egzekwowaæ aktywno¶æ niektórych kolegów:) Jego deklaracja o odej¶ciu by³a jak mo¿na siê by³o ³atwo domy¶liæ aktem protestu przeciw - jego zdaniem - zbyt s³abej aktywno¶ci, naj±cy trochê nas pobudziæ do dzia³ania - bo faktycznie, bez profesjonalnej pracy Bartusa Schubertiada jest niemal niemo¿liwa do zaistnienia w takim kszta³cie, jakim j± sobie wyobra¿amy. W moim odczuciu Bartus jest niejako "organicznym" adminem tej strony, bo by³ jej duchem i motorem, i zajmuje siê tym, co stanowi samo serce strony - muzyk±. I jak najbardziej nie tylko powinien zabieraæ g³os, ale i nale¿y jego g³osu s³uchaæ. Co do zwi±zków z Kurierem za¶ - oczywi¶cie Schubertiada jest zwi±zana z Kurierem o tyle, ¿e osoby j± tworz±ce to my - uczestnicy tego forum, zwi±zani ze sob± od d³u¿szego czasu, i tu w³a¶nie narodzi³a siê inicjatywa strony Schuberta. Jednak przy ca³ym naszym entuzjazmie i twórczym zapale nie nale¿y tez zapominaæ, ¿e generalnie jest to strona Agnieszki. Taka by³a idea tej inicjatywy i jak wierzê, tak± pozosta³a. Dajemy z w³asnej woli swój udzia³, zreszt± doceniany i dokumentowany naszymi imionami, jednak we wszystkim ostatecznie, wed³ug mojego odczucia, bêdzie tak, jak zechce Agnieszka. To co robiê, robiê przede wszystkim dla niej.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #373 :
Pa¼dziernik 02, 2011, 17:15:43 »
Joanno, nie by³oby Szubertiady, gdyby nie by³o Kuriera. On jest praojcem. I ludzie, którzy go zak³adali - te¿. I ci, którzy trzymaj± do dzi¶ pieczê nad kurierem - te¿. W tym kontek¶cie rozliczanie Moniki i mojej skromnej osoby przez bartusa, który wielokrotnie by³ ¼ród³em konfliktów na naszym Forum - jest dla takich, jak my - szczególnie przykre. Szkoda, ze jako wra¿liwy uczestnik tego Forum uzna³as, ze to w³asnie mnie ponios³o.
Jesli wiec, jak zrozumia³em, usprawiedliwiasz takie kreowanie wyroków bartusa - to cóz? nie pozostaje mi nic innego, jak podziêkowaæ za dotychczasow± wspólpracê i ¿yczyc Tobie, bartusowi i wszystkim innym szczerego powodzenia...
Ja - nie zamierzam na tym Forum wys³uchiwaæ zarzutów, ze nie zas³u¿y³em swoj± praca, akywno¶ci± i ogólnym zaanga¿owaniem w sprawy Forum - aby mnie (ju¿ na wstêpie) wyrózniac administrowaniem w inicjatywie, która korzeniami wyrasta z gleby tego Forum.
S³awku, proszê o usuniêcie mnie z Szubertiady (jako administatora i zarejestrowanego u¿ytkownika).
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 02, 2011, 17:33:31 wys³ane przez Janusz1228
»
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #374 :
Pa¼dziernik 02, 2011, 17:48:06 »
Januszu.
Teraz wykreowales sytuacje, w ktorej Asia jest glowym powodem Twojego odejscia z Schubertiady.
Stawiasz ja w niezrecznej sytuacji.
Niesprawiedliwie.
Ok. Ja zakopuje topor.
Moze to sie jakos wszystko ulozy.
Badz doradca i wspoltworca fs.pl
Widocznie tak to ma byc. (aktywni i mniej aktywni z tendencjami do uaktywizowania sie)
Podaje reke na zgode
Strony:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...