Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 55   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Franciszek Schubert - wieczny wĂŞdrowiec  (Przeczytany 312653 razy)
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #600 : Kwiecień 01, 2012, 23:14:24 »

Strona o Schubercie nabiera rozmachu.
Dla mnie nadal troche chaotyczna (bez urazy, please), ale czuje, ze bedzie wkrotce bomba!!
Chyba duch Franciszka zaczyna oplatac cala akcje.

Czy umieszczenie radia jest legalne?

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #601 : Kwiecień 02, 2012, 10:37:12 »

U mnie to radio na razie nie chce graĂŚ:)
Wydaje mi siĂŞ, Âże umieszczenie linku chyba nie powinno byĂŚ traktowane jako naduÂżycie. Czy gdybyÂśmy wkleili link do DwĂłjki, byÂłoby to naruszenie praw, w sytuacji, gdy wystarczy wpisaĂŚ odpowiedni adres, aby jej swobodnie sÂłuchaĂŚ??
Ale oczywiÂście moÂżna popytaĂŚ.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #602 : Kwiecień 02, 2012, 11:47:24 »

Wydaje mi siĂŞ, Âże umieszczenie linku chyba nie powinno byĂŚ traktowane jako naduÂżycie. Czy gdybyÂśmy wkleili link do DwĂłjki, byÂłoby to naruszenie praw, w sytuacji, gdy wystarczy wpisaĂŚ odpowiedni adres, aby jej swobodnie sÂłuchaĂŚ??
Ale oczywiÂście moÂżna popytaĂŚ.
Dokladnie tak, jako rzecze Asia...
Link jest przecieÂż ogolnodostĂŞpny, a od jego klikania nie nam nabijajÂą siĂŞ tantiemy

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #603 : Kwiecień 06, 2012, 09:48:19 »

Radio Franz Schubert (link jest na naszej Schubertiadzie) coraz Âładniej gra i ma coraz Âładniejszy wyglÂąd. SkontaktowaliÂśmy siĂŞ (tzn. Agnieszka wspĂłlnie z AsiÂą skontaktowaÂła siĂŞ) z autorami strony. Nie majÂą nic przeciw umieszczeniu linka u nas, wrĂŞcz siĂŞ cieszÂą. MoÂżna juÂż do nich napisaĂŚ bezpoÂśrednio na stronie. OczywiÂście bĂŞdziemy siĂŞ z nimi kontaktowaĂŚ - mamy wspĂłlne pasje.
A u nas prace trwaj¹. Wkrótce bêdzie nasze nagranie Œpiewu duchów nad wodami. Intensywnie nad tym pracujemy. Jest przy tym sporo pracy. Te¿ mamy nadziejê wkrótce wrzuciÌ resztê pieœni do s³ów Heinego.

suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #604 : Kwiecień 09, 2012, 20:59:35 »

udaÂło siĂŞ skoĂączyĂŚ nagranie "PieÂśni duchĂłw" w Schubertiadzie. ByÂło przy tym sporo pracy. Jestem bardzo ciekaw Waszej opinii jak ono wyszÂło. Tym razem jest to juÂż nie plik typu mid ale mp3. Tych wiolonczeli, kontrabasĂłw, etc nie da siĂŞ zsyntetyzowaĂŚ na prostym narzĂŞdziu.

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #605 : Kwiecień 10, 2012, 09:05:08 »

DzieĂą dobry piĂŞkne mÂłynarki i piĂŞkni mÂłynarze:

http://www.youtube.com/watch?v=JHInfpZfIbI

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #606 : Kwiecień 10, 2012, 09:08:17 »

DzieĂą dobry piĂŞkne mÂłynarki i piĂŞkni mÂłynarze:

http://www.youtube.com/watch?v=JHInfpZfIbI

W imieniu mlynarzy, dziekuje.
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #607 : Kwiecień 10, 2012, 12:15:12 »

udaÂło siĂŞ skoĂączyĂŚ nagranie "PieÂśni duchĂłw" w Schubertiadzie. ByÂło przy tym sporo pracy. Jestem bardzo ciekaw Waszej opinii jak ono wyszÂło. Tym razem jest to juÂż nie plik typu mid ale mp3. Tych wiolonczeli, kontrabasĂłw, etc nie da siĂŞ zsyntetyzowaĂŚ na prostym narzĂŞdziu.

Slawku.

Bardzo doceniam Twoj trud i kunszt, ktory musial towarzyszyc powstaniu tego nagrania.
Jednak zadalem sobie pytanie, jaki cel ma ta sciezka dzwiekowa.
Utwor ten jest na chor i orkiestre a zatem spiewanie ktoregos glosu w domowym zaciszu jako "karioke" dla mnie nie ma sensu.
Co innego z utworami na solo glos i akompaniament.
Lepiej wstawic orginalne wykonanie.
Nagranie brzmi czasami jak jakies nowe organy,
a czasami jak psu z gardla (nie Twoja wina tylko technicznych mozliwosci  probek jakich uzyles)
Z natury nie lubie syntetycznych smyczkow.
Jak czasami sam ich uzywam,to tylko z koniecznosci i z braku mozliwosci.

Tak czy inaczej brawo Slawa.
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #608 : Kwiecień 10, 2012, 15:59:08 »

Masz chyba racjĂŞ Bartku. CieszĂŞ siĂŞ, Âże wypowiedziaÂłeÂś siĂŞ. ZaleÂżaÂło mi na Twojej opinii. PrawdĂŞ mĂłwiÂąc teÂż siĂŞ zastanawiaÂłem czy ktoÂś zechce z tego nagrania skorzystaĂŚ? Ale wiesz... Asia przetÂłumaczyÂła w sumie nie prosty tekst, napracowaÂła siĂŞ. Nie mogÂłem zostaĂŚ dÂłuÂżnym  Chichot. Jeszcze skonsultujĂŞ to z AgnieszkÂą ale myslĂŞ, Âże po daniu szansy innym przyjacioÂłom odsÂłuchania tego - wyrzucimy to nagranie. MoÂże kiedyÂś do czegos sie przyda. Zobaczymy. DziĂŞki za krytyczne uwagi.

suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #609 : Kwiecień 10, 2012, 16:07:17 »

A radyjko Franz Schubert (zalinkowane w naszej Schubertiadzie) piĂŞknie gra i "nigdy nie Âśpi"  Chichot. I wÂłaÂśnie w zwiÂązku z nim przyszedÂł mi do gÂłowy pomysÂł aby na podobny wzĂłr stworzyĂŚ radio Fryderyk Chopin. Na pewno wiÂązaÂłoby sie to z wieloma problemami natury formalnej, etc, etc... MoÂże ktoÂś z nas mĂłgÂłby zaj¹Ì siĂŞ zorganizowaniem takiego radia. Nie sÂłyszaÂłem aby juÂż ktoÂś coÂś podobnego wymyÂśliÂł. Co Wy na to?

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #610 : Kwiecień 10, 2012, 16:33:46 »

W internecie moÂżna posÂłuchaĂŚ trzech stacji z muzykÂą Chopina.DokÂładnie nie wiem czy to jest taka sama formuÂła tzn 24 godz. non
stop bo nigdy nie sÂłuchaÂłam. Ale pamietam, Âże Beata cos o tym pisaÂła.

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #611 : Kwiecień 10, 2012, 17:37:49 »

Jest ZET Chopin http://www.radiozet.pl/sluchaj-online/ZET-Chopin.html

Jest Radio Chopin http://fm.tuba.pl/stacja-radiowa/Chopin#

I RMF Chopin http://www.rmfon.pl/play.html?id=85

Wszystkie trzy SUPER, sÂłucham na zmianĂŞ, kiedy tylko mogĂŞ, oczywiÂście sÂłucham takÂże radia Schubert. Tylko doba za krĂłtka...
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #612 : Kwiecień 10, 2012, 18:42:04 »

Masz chyba racjĂŞ Bartku. CieszĂŞ siĂŞ, Âże wypowiedziaÂłeÂś siĂŞ. ZaleÂżaÂło mi na Twojej opinii. PrawdĂŞ mĂłwiÂąc teÂż siĂŞ zastanawiaÂłem czy ktoÂś zechce z tego nagrania skorzystaĂŚ? Ale wiesz... Asia przetÂłumaczyÂła w sumie nie prosty tekst, napracowaÂła siĂŞ. Nie mogÂłem zostaĂŚ dÂłuÂżnym  Chichot. Jeszcze skonsultujĂŞ to z AgnieszkÂą ale myslĂŞ, Âże po daniu szansy innym przyjacioÂłom odsÂłuchania tego - wyrzucimy to nagranie. MoÂże kiedyÂś do czegos sie przyda. Zobaczymy. DziĂŞki za krytyczne uwagi.
S³awku, tym siê akurat nie przejmuj:) T³umaczenie ma przecie¿ s³u¿yÌ przede wszystkim oddaniu sensu s³ów pieœni. Fakt, ¿e staram siê, kiedy tylko mogê, ¿eby pieœù nadawa³a siê tak¿e do œpiewu. I muszê przyznaÌ, ¿e z zadowoleniem nuci³am sobie polsk¹ wersjê;) Ale robi³am to przy akompaniamencie pieœni, któr¹ Agnieszka zamieœci³a na YT - jako pojedynczy, cichy g³osik gin¹cy w chórze:)
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #613 : Kwiecień 12, 2012, 13:41:07 »

Kolejna pieœù o Mignon do tekstu Goethego.. jakby tak Asia przet³umaczy³a..a Joanna skomentowa³a..
ByÂł taki polski film przedwojenny "Dwie Joasie" Zawstydzony
Zawsze warto sprĂłbowaĂŚ Spoko

http://www.youtube.com/watch?v=BBM_XtAabFQ

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #614 : Kwiecień 12, 2012, 19:07:21 »

O, podoba mi siê bardzo. Nastrojowa:) Postaram siê tym razem odnaleŸÌ tê w³aœciw¹
Strony: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 55   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

black-for thepunisher paktprzyjazni twistedgamers mini-land