Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
Muzyka
>
Arty¶ci i ich muzyka
>
Nikolay Khozyainov
Strony:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
14
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Nikolay Khozyainov (Przeczytany 96903 razy)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
Odp: Nikolay Khozyainov w Polsce
«
Odpowiedz #75 :
Lipiec 18, 2011, 22:49:54 »
ok, masz racjê. Jesli kto¶ zechce kontynuowaæ ten pozamuzyczny watek - niech czyni to na "naszym forum"
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Mozart
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3178
Patryk
«
Odpowiedz #76 :
Lipiec 18, 2011, 23:01:44 »
Cytat: bartus Lipiec 18, 2011, 22:30:56
No coz, nie chce sie naprzykrzac. Jezeli inni forumowicze zadecyduja, ze moje posty sa niestosowne, to ku uciesze Janusza, Ewy, Piotra..... opuszcze Forum.
Bartulusie, daj spokój, prowokujesz troszkê.
Uprzykrzanie? W mojej ocenie by³aby to strata, my¶lê zreszt± nawet, ¿e choæ Ty i Piotr vel Janusz stoicie nieraz na zupe³nie przeciwnych biegunach, to i oni nie chc±, by¶ upuszcza³ forum.
Jednocze¶nie, nie nazwa³bym postu Bartka agresywnym, Ewo... Choæ nale¿y te¿ uszanowaæ to, ¿e Janusz poczu³ siê w jaki¶ sposób dotkniêty. S³usznie nasz Moderator twierdzi: bardzo wysoko zawieszono tu poprzeczkê.
Januszu, uciêcie nieprzyjemnej dyskusji mo¿e byæ akurat dobrym krokiem - bo, szczerze, nie widzê profitów z pewnej dyskusji na w±tku Mozartowym.
Blog o muzyce:
https://muzykophil.wordpress.com
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #77 :
Lipiec 18, 2011, 23:17:31 »
Cytat: Mozart Lipiec 18, 2011, 23:01:44
Januszu, uciêcie nieprzyjemnej dyskusji mo¿e byæ akurat dobrym krokiem - bo, szczerze, nie widzê profitów z pewnej dyskusji na w±tku Mozartowym.
Ka¿dy zwykle widzi co chce i s³yszy, co chcia³by us³yszec, przyjacielu
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
kati
Zaawansowany u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 386
«
Odpowiedz #78 :
Lipiec 19, 2011, 02:24:36 »
Kochani, nie k³óæcie siê ! To przykre, ¿e Kola sta³ siê powodem ostrej wymiany pogl±dów. A podobno muzyka ³agodzi obyczaje....No dobra, zgadzam siê, repertuar na tak± okoliczno¶æ powinien sk³adaæ siê raczej z "piosenek, które najbardziej lubimy i znamy", dostosowany do rodzaju publiczno¶ci czyli tzw.targetu. Ale zastanawia³am siê nad tym jakby od drugiej strony-mo¿e Kola wiedz±c, ¿e zdoby³ sobie sympatiê publiczno¶ci na Konkursie, która bynajmniej nie jest t± przypadkow±,chcia³ uszczê¶liwiæ w³a¶nie nas- choæ powinien robiæ to w bardziej komfortowych warunkach zarówno dla siebie jak i dla nas.
Kto¶ poza tym zatwierdzi³ program recitalu, zosta³y wydrukowane ulotki, czy nikt mu nie da³ delikatnie do zrozumienia , ¿e to nie za bardzo wypali, ¿e lepiej co¶ lightowego? Kola nie wygl±da na uparciucha...
Pomijaj±c to wszystko, trochê mu siê dziwiê, ¿e zdecydowa³ siê graæ co¶ tak karko³omnego pod wzglêdem technicznym i interpretacyjnym jak sonata h-moll w warunkach , które nie sprzyja³y skupieniu i koncentracji pianisty. Szkoda mi pierwszych taktów tego utworu: lubiê ten energetyczny pocz±tek, tu muszê obiektywnie stwierdziæ ¿e wyszed³ trochê nieczysto.
Ale bardzo mi siê podoba³o Largo, by³o takie trochê inne, chozjajnowskie rzek³abym: smutne ,melancholijne , trochê jakby marche funebre.
Ale czy us³ysza³a to pani z p³acz±cym dzieckiem, czy w³a¶cicielka dzwoni±cej komórki?
Tak czy siak, Kola wielkim pijanist± jest
I ¿yczy³abym sobie , aby p.Dargiel która jest jego agentk± rzeczywi¶cie m±drze pokierowa³a karier± Niko³aja, jak to zapewnia na swojej stronie. Szkoda takiego talentu na zmarnowanie...
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 752
«
Odpowiedz #79 :
Lipiec 19, 2011, 09:36:56 »
Cytat: kati Lipiec 19, 2011, 02:24:36
Szkoda mi pierwszych taktów tego utworu: lubiê ten energetyczny pocz±tek, tu muszê obiektywnie stwierdziæ ¿e wyszed³ trochê nieczysto.
Ale bardzo mi siê podoba³o Largo, by³o takie trochê inne, chozjajnowskie rzek³abym: smutne ,melancholijne , trochê jakby marche funebre.
Trochê nieczysto¶ci i usterek by³o, ale pomieszczenie, w którym gra pianista, nie jest zbyt komfortowe do grania, poza tym s³oneczko te¿ mog³o zrobiæ swoje, bo chyba kilka razy rozpromieni³o siê na naszego artystê.
Widzê, ¿e moje odczucia na temat Largo nie s± odosobnione. Wcze¶niej jako¶ nigdy nie zwróci³em na to uwagi, ale tym razem momentami czu³em siê, jakbym s³ysza³ frazy niemal¿e wyjête z analogicznej, III czê¶ci sonaty b-moll.
O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
«
Odpowiedz #80 :
Lipiec 19, 2011, 16:17:31 »
Sobotnie bolero "tarasowe"
http://www.youtube.com/watch?v=TbwMD4VNAos
kati
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #81 :
Lipiec 19, 2011, 16:32:57 »
Ale mi siê rêce trzês³y
Obraz lata jak....
Mozart
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3178
Patryk
«
Odpowiedz #82 :
Lipiec 19, 2011, 16:37:54 »
Szczerze mówi±c, dla mnie niektóre fragmenty s± nie do zaakceptowania - te "dziwne" akcenty, na przyk³ad na pocz±tku, miejscami - twarda gra... Ch³opak dysponuje wirtuozeri±, choæ z tym jego Chopinem...
Blog o muzyce:
https://muzykophil.wordpress.com
TeresaGrob
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2621
«
Odpowiedz #83 :
Lipiec 19, 2011, 18:27:15 »
W którym rzêdzie siedzia³a¶ Kati na tarasie?. Bo przede mn± siedzia³a jaka¶
ciemnow³osa pani z kamerk±, której zagl±da³am przez ramie, mo¿e to by³a¶ Ty??
http://www.franzschubert.pl/
kati
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #84 :
Lipiec 19, 2011, 19:19:44 »
Siedzia³am w pierwszym rzêdzie za rezerwacj±, czyli w trzecim, po¶rodku.
To chyba na pewno musia³am byæ ja, bo chyba nie by³o na tarasie wiêcej takich "zakrêconych" jak ja , którzy by filmowali.
No kamera to to nie by³a, zwyk³y aparat. My¶la³am, ¿e mi rêka odpadnie, ale czego siê nie robi dla przyjació³ z fan-clubu na FB. Wielu z nich bardzo chcia³o tam byæ , ale z ró¿nych przyczyn byli nieobecni.
Mam nadziejê, Teresko ¿e ci nie przeszkadza³am swoim krêceniem.
TeresaGrob
Ekspert
«
Odpowiedz #85 :
Lipiec 19, 2011, 19:29:11 »
Wrêcz przeciwnie, na ekraniku wyra¼niej widzia³am Kolê ni¿ w rzeczywisto¶ci.
A mo¿e by¶my sobie sprawili T-shirty z logo Kuriera, na takie okazje :)Poznamy siê wtedy w t³umie
kati
Zaawansowany u¿ytkownik
«
Odpowiedz #86 :
Lipiec 19, 2011, 19:42:20 »
Super pomys³ !!! No i promocja naszego forum
TeresaGrob
Ekspert
«
Odpowiedz #87 :
Lipiec 19, 2011, 20:30:07 »
No to wyindywidualizowa³am nas z rozentuzjazmowanego t³umu. Ja w czerwonym, Beatka na czarno,
a Kati w bia³ym sweterku.
«
Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 20:32:52 wys³ane przez TeresaGrob
»
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
«
Odpowiedz #88 :
Lipiec 19, 2011, 20:45:50 »
Tak, usiad³y¶my niczym kule do snookera w trójk±cie, tu¿ obok siebie. Oto kolejny dowód, ¿e nie ma przypadków, wszak by³ tam na tarasie spory t³umek. Przypomnia³o mi siê, jak kupili¶my z Januszem bilety na s±siaduj±cych miejscach, zupe³nie niezale¿nie. Duch Chopina siê nad nami unosi
Gogu¶
Ekspert
Wiadomo¶ci: 835
«
Odpowiedz #89 :
Lipiec 19, 2011, 20:51:05 »
Janusz to ten pan w bialym nakryciu g³owy zamazany przez Agnieszkê?
Strony:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
14