Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nikolay Khozyainov  (Przeczytany 102570 razy)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #75 : Lipiec 18, 2011, 22:49:54 »

ok, masz racjĂŞ. Jesli ktoÂś zechce kontynuowaĂŚ ten pozamuzyczny watek - niech czyni to na "naszym forum"

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #76 : Lipiec 18, 2011, 23:01:44 »

No coz, nie chce sie naprzykrzac. Jezeli inni forumowicze zadecyduja, ze moje posty sa niestosowne, to ku uciesze Janusza, Ewy, Piotra..... opuszcze Forum.

Bartulusie, daj spokĂłj, prowokujesz troszkĂŞ.  Uprzykrzanie? W mojej ocenie byÂłaby to strata, myÂślĂŞ zresztÂą nawet, Âże choĂŚ Ty i Piotr vel Janusz stoicie nieraz na zupeÂłnie przeciwnych biegunach, to i oni nie chcÂą, byÂś upuszczaÂł forum.
JednoczeÂśnie, nie nazwaÂłbym postu Bartka agresywnym, Ewo... ChoĂŚ naleÂży teÂż uszanowaĂŚ to, Âże Janusz poczuÂł siĂŞ w jakiÂś sposĂłb dotkniĂŞty. SÂłusznie nasz Moderator twierdzi: bardzo wysoko zawieszono tu poprzeczkĂŞ.  

Januszu, uciĂŞcie nieprzyjemnej dyskusji moÂże byĂŚ akurat dobrym krokiem - bo, szczerze, nie widzĂŞ profitĂłw z pewnej dyskusji na wÂątku Mozartowym.

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #77 : Lipiec 18, 2011, 23:17:31 »

Januszu, uciĂŞcie nieprzyjemnej dyskusji moÂże byĂŚ akurat dobrym krokiem - bo, szczerze, nie widzĂŞ profitĂłw z pewnej dyskusji na wÂątku Mozartowym.

KaÂżdy zwykle widzi co chce i sÂłyszy, co chciaÂłby usÂłyszec, przyjacielu 

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
kati
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #78 : Lipiec 19, 2011, 02:24:36 »

Kochani, nie k³óÌcie siĂŞ ! To przykre, Âże Kola staÂł siĂŞ powodem ostrej wymiany poglÂądĂłw. A podobno muzyka Âłagodzi obyczaje....No dobra, zgadzam siĂŞ, repertuar na takÂą okolicznoœÌ powinien skÂładaĂŚ siĂŞ raczej z "piosenek, ktĂłre najbardziej lubimy i znamy", dostosowany do rodzaju publicznoÂści czyli tzw.targetu. Ale zastanawiaÂłam siĂŞ nad tym jakby od drugiej strony-moÂże Kola wiedzÂąc, Âże zdobyÂł sobie sympatiĂŞ publicznoÂści na Konkursie, ktĂłra bynajmniej nie jest tÂą przypadkowÂą,chciaÂł uszczĂŞÂśliwiĂŚ wÂłaÂśnie nas- choĂŚ powinien robiĂŚ to w bardziej komfortowych warunkach zarĂłwno dla siebie jak i dla nas.
KtoÂś poza tym zatwierdziÂł program recitalu, zostaÂły wydrukowane ulotki, czy nikt mu nie daÂł delikatnie do zrozumienia , Âże to nie za bardzo wypali, Âże lepiej coÂś lightowego? Kola nie wyglÂąda na uparciucha...
PomijajÂąc to wszystko, trochĂŞ mu siĂŞ dziwiĂŞ, Âże zdecydowaÂł siĂŞ graĂŚ coÂś tak karkoÂłomnego pod wzglĂŞdem technicznym i interpretacyjnym jak sonata h-moll w warunkach , ktĂłre nie sprzyjaÂły skupieniu i koncentracji pianisty. Szkoda mi pierwszych taktĂłw tego utworu: lubiĂŞ ten energetyczny poczÂątek, tu muszĂŞ obiektywnie stwierdziĂŚ Âże wyszedÂł trochĂŞ nieczysto.
Ale bardzo mi siĂŞ podobaÂło Largo, byÂło takie trochĂŞ inne, chozjajnowskie rzekÂłabym: smutne ,melancholijne , trochĂŞ jakby marche funebre.
Ale czy usÂłyszaÂła to pani z pÂłaczÂącym dzieckiem, czy wÂłaÂścicielka dzwoniÂącej komĂłrki?
 Tak czy siak, Kola wielkim pijanistÂą jest I ÂżyczyÂłabym sobie , aby p.Dargiel ktĂłra jest jego agentkÂą rzeczywiÂście mÂądrze pokierowaÂła karierÂą NikoÂłaja, jak to zapewnia na swojej stronie. Szkoda takiego talentu na zmarnowanie...
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #79 : Lipiec 19, 2011, 09:36:56 »

Szkoda mi pierwszych taktĂłw tego utworu: lubiĂŞ ten energetyczny poczÂątek, tu muszĂŞ obiektywnie stwierdziĂŚ Âże wyszedÂł trochĂŞ nieczysto.
Ale bardzo mi siĂŞ podobaÂło Largo, byÂło takie trochĂŞ inne, chozjajnowskie rzekÂłabym: smutne ,melancholijne , trochĂŞ jakby marche funebre.
TrochĂŞ nieczystoÂści i usterek byÂło, ale pomieszczenie, w ktĂłrym gra pianista, nie jest zbyt komfortowe do grania, poza tym sÂłoneczko teÂż mogÂło zrobiĂŚ swoje, bo chyba kilka razy rozpromieniÂło siĂŞ na naszego artystĂŞ.
WidzĂŞ, Âże moje odczucia na temat Largo nie sÂą odosobnione. WczeÂśniej jakoÂś nigdy nie zwrĂłciÂłem na to uwagi, ale tym razem momentami czuÂłem siĂŞ, jakbym sÂłyszaÂł frazy niemalÂże wyjĂŞte z analogicznej, III czĂŞÂści sonaty b-moll.

O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #80 : Lipiec 19, 2011, 16:17:31 »

Sobotnie bolero "tarasowe"

http://www.youtube.com/watch?v=TbwMD4VNAos
kati
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #81 : Lipiec 19, 2011, 16:32:57 »

Ale mi siĂŞ rĂŞce trzĂŞsÂły Obraz lata jak....
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #82 : Lipiec 19, 2011, 16:37:54 »

Szczerze mĂłwiÂąc, dla mnie niektĂłre fragmenty sÂą nie do zaakceptowania - te "dziwne" akcenty, na przykÂład na poczÂątku, miejscami - twarda gra...  ChÂłopak dysponuje wirtuozeriÂą, choĂŚ z tym jego Chopinem... 

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #83 : Lipiec 19, 2011, 18:27:15 »

W ktĂłrym rzĂŞdzie siedziaÂłaÂś Kati na tarasie?. Bo przede mnÂą siedziaÂła jakaÂś
ciemnowÂłosa pani z kamerkÂą, ktĂłrej zaglÂądaÂłam przez ramie, moÂże to byÂłaÂś Ty??

kati
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #84 : Lipiec 19, 2011, 19:19:44 »

SiedziaÂłam w pierwszym rzĂŞdzie za rezerwacjÂą, czyli w trzecim, poÂśrodku.
To chyba na pewno musiaÂłam byĂŚ ja, bo chyba nie byÂło na tarasie wiĂŞcej takich "zakrĂŞconych" jak ja , ktĂłrzy by filmowali.
No kamera to to nie by³a, zwyk³y aparat. Myœla³am, ¿e mi rêka odpadnie, ale czego siê nie robi dla przyjació³ z fan-clubu na FB. Wielu z nich bardzo chcia³o tam byÌ , ale z ró¿nych przyczyn byli nieobecni.

Mam nadziejĂŞ, Teresko Âże ci nie przeszkadzaÂłam swoim krĂŞceniem.
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #85 : Lipiec 19, 2011, 19:29:11 »

WrĂŞcz przeciwnie, na ekraniku wyraÂźniej widziaÂłam KolĂŞ niÂż w rzeczywistoÂści.
A moÂże byÂśmy sobie sprawili T-shirty z logo Kuriera, na takie okazje :)Poznamy siĂŞ wtedy w tÂłumie

kati
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #86 : Lipiec 19, 2011, 19:42:20 »

Super pomysÂł !!! No i promocja naszego forum 
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #87 : Lipiec 19, 2011, 20:30:07 »

No to wyindywidualizowaÂłam nas z rozentuzjazmowanego tÂłumu. Ja w czerwonym, Beatka na czarno,
a Kati w biaÂłym sweterku.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2011, 20:32:52 wysłane przez TeresaGrob » Zapisane

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #88 : Lipiec 19, 2011, 20:45:50 »

Tak, usiadÂłyÂśmy niczym kule do snookera w trĂłjkÂącie, tuÂż obok siebie. Oto kolejny dowĂłd, Âże nie ma przypadkĂłw, wszak byÂł tam na tarasie spory tÂłumek. PrzypomniaÂło mi siĂŞ, jak kupiliÂśmy z Januszem bilety na sÂąsiadujÂących miejscach, zupeÂłnie niezaleÂżnie. Duch Chopina siĂŞ nad nami unosi 
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #89 : Lipiec 19, 2011, 20:51:05 »

Janusz to ten pan w bialym nakryciu gÂłowy zamazany przez AgnieszkĂŞ? 
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mini-land animilkowo kalinowatyper thepunisher black-for