Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Chopin i jego Europa 16 sierpnia – 3 wrze¶nia 2011  (Przeczytany 87436 razy)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #210 : Sierpieñ 31, 2011, 12:58:10 »

Obecna technika (internet,fora, strona Gogusia itd) pozwolilaby calkowicie wyeliminowac posrednika zwanego impresario.
brawo! Chichot

A poza tym fajnie, ¿e w mojej restauracyjce co rusz serwuj± pomidorókê z makaronem. Przepadam za t± zup± 

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #211 : Sierpieñ 31, 2011, 13:00:17 »

Ja tez.., ale nie przepadam.
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #212 : Sierpieñ 31, 2011, 13:08:37 »

Bartku, mój projekt - ten przysz³y, dotycz±cy muzyki klasycznej - opieraæ siê bêdzie na kontaktach m.in. z impresariatami. Za³o¿enie jest takie, ze przy odpowiednim wypromowaniu takiej strony w¶ród melomanów, potencjalnych uczestników koncertów zmniejszy siê koszt promocji tak owych - tj. reklama kierowana bêdzie stricte do zainteresowanej grupy odbiorców - u¿ytkowników portalu (którymi z za³o¿enia maj± byæ melomani) i w ten sposób mo¿na bêdzie ograniczyæ oklejanie autobusów, tramwajów i stawianiu bilbordów gdzie w¶ród odbiorców takiej reklamy minimalny odsetek bêdzie zainteresowany wydarzeniem.

Jako¶ trudno mi sobie wyobraziæ, ¿e cz³owiek poch³oniêty gr± na fortepianie bêdzie zamawia³ i akceptowa³ no¶niki reklamowe a potem jeszcze wybierze ich lokalizacjê, ¿e nie wspomnê o samym umawianiu koncertów i planowaniu terminarza. Impresariaty s± potrzebne - nie zgodzê siê z Twoj± opini±.
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #213 : Sierpieñ 31, 2011, 13:16:12 »

Potrze.

Duzo w tym racji masz, ale zamiast kontaktu z impresario, to mozna bezposrednio rozmawiac z artysta.
Impresariaty tylko manipuluja, gdzie, kiedy, jaki program, by moc jak najwiecej wyciagnac kasy.
Taktyka i fortele - przeciez to brzydkie.
Sztuka wykonawcza sama sie broni.
Jak widzisz nie zawsze sie zgadzamy z programem, miejscem itd..
Nam podpowiada serce - co chcemy kupic i na co pojsc.

Paganini byl swoim wlasnym impresario a nawet kasjerem.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #214 : Sierpieñ 31, 2011, 13:16:48 »

Martwi mnie co innego: oto bartus w zawoalowany sposób powyzywa³ wiêkszo¶æ najwiêkszych artystów swiata od bezmózgowców, którzy miast zarabiaæ wielk± kasê - blisko po³owê z niej (ba, czasmi wiêcej!) oddaj± jakim¶ paso¿ytom Â¿eruj±cym na ich ciê¿kiej doli.
Gdyby takie zdanie mia³ filozof-utopista, poeta, albo uczniak podstawówki - mo¿e bym siê i nie dziwi³, ale... tak uwa¿a nasz poczciwiec bartus  Smutny
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 31, 2011, 13:34:39 wys³ane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #215 : Sierpieñ 31, 2011, 13:24:37 »

Nie chodzi o zarabianiu wielkiej kasy a obnizeniu zabojczych cen biletow
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #216 : Sierpieñ 31, 2011, 13:29:10 »

Ceny biletów(zabójcze) ustala czasem sam artysta np.Zimerman, który przekazuje du¿e ¶rodki na cele
charytatywne.
Poza tym na koncercie 21 sierpnia, Ewa pyta³a p.H. o koncerty Dani³a w Radomiu, impresario odpowiedzia³,
¿e Dani³ swojej obecno¶ci tam nie potwierdzi³.Znaczy to,¿e tak o wszystkim nie decyduje.

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #217 : Sierpieñ 31, 2011, 13:31:28 »

Ceny biletów(zabójcze) ustala czasem

czasem
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #218 : Sierpieñ 31, 2011, 13:34:51 »

powyzywa³ wiêkszo¶æ najwiêkszych artystów swiata od bezmózgowców, którzy miast zarabiaæ wielk± kasê - blisko po³owê z niej (ba, czasmi wiêcej!) oddaj± jakim¶ paso¿ytom  ¿eruj±cym na ich ciê¿kiej doli.

"Paganini byl swoim wlasnym impresario a nawet kasjerem".
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #219 : Sierpieñ 31, 2011, 13:54:22 »

Chyba wróce do watku pomidorówki. Co do niej prawie ka¿dy uwa¿a, ze jest fajna zup±. Chichot

Tak, by³ Paganini, by³ Mozart, by³ Chopin (znakomicie siê sprawdza³ jako impresario sam dla siebie!) i pewno wielu, wielu innch, ³±cznie z Balzackiem, który te¿ zajmowa³ okienko w kasie biletera, by samemu sprzedawaæ bilety na swój spektakl (ale¿ by³a na tym spektaklu klapa!), który zakupi³ maszynê drukarsk±, by samemu wydawaæ swoje dzie³a (ale¿ poniós³ sromotn± pora¿kê biznesow±!). Biedny, Balzak - d³ugów nie pozby³ siê do konca zycia.  Wszyscy jednak oni, (gdyby¶ tego nie wiedzia³, bartusie) ju¿ nie ¿yj±, i ¿yli w ciut innch realiach i czasach.

Przy obecnym tempie ¿ycia, przy dzisiejszej rozpiêto¶ci rynku koncertowego, a przede wszystkim przy wszech-ogarniaj±cej konkurencji nie tylko ze strony w³asnego ¶rodowiska ale takze obszarów kulturowych alternatywnych  - artysta zdany tylko na siebie nie ma szans. Przyjmij to jako aksjomat, albo oszczêd¼ dalszej polemiki, bo oprocz nas - parê inteligentnych osób pewno tak¿e to czyta

Mam nadziejê, ¿e nie bêde musia³ wracaæ do w±tku pomidorówki... Ale, a propos: Dziewczyny! Która zna jaki¶ fajny, oryginalny przepis   Chichot
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 31, 2011, 14:11:10 wys³ane przez Janusz1228 » Zapisane

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #220 : Sierpieñ 31, 2011, 14:15:35 »

Przy obecnym tempie ¿ycia, przy dzisiejszej rozpiêto¶ci runku koncertowego, a przede wszystkim przy wszech-ogarniaj±cej konkurencji nie tylko ze strony w³asnego ¶rodowiska ale takze obszarów kulturowych alternatywnych  - artysta zdany tylko na siebie nie ma szans

Wystarczylby asystent, sekretarz, prawa reka, ale nie od razu wielki impresariat.
"Kontakty prywatne "zawsze maja charakter kumoterski a takimi przeciez posluguja sie impresariaty.
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #221 : Sierpieñ 31, 2011, 14:21:00 »

Ale, a propos: Dziewczyny! Która zna jaki¶ fajny, oryginalny przepis   

Na czarna polewke prosze.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #222 : Sierpieñ 31, 2011, 14:25:55 »

...A on nadal bêdzie dyktowa³ artystom, jak liczny ma byæ ich Impresariat. Please! Niech¿e kto¶ naszemu sympatycznemu bartkowi wyja¶ni, ¿e o skali decyduje nie tylko widzimisiê "poety" - a prawa rynku. Wielki, rozchwytywany po ¶wiecie artysta - miewa stosowny do majestatu i potrzeb wielki impresariat, ma³y artysta, taki co to tylko grywa na imprezach u so³tysa - ma³y, a nawet malusieñki. Cóz, bartusie, to trochê tak, jak z garniturem - dla wielkiego ch³opa nie idzie uszyc jak dla pluszowego misia. Chyba siê z tym zgodzisz, przyjacielu?

(I jeszcze co¶ na ucho Wam powiem: w tym roku da³em koncert w Dusznikach! Serio... Nigdy bym tego nie dokona³, gdyby nie kilkumiesiêczne (sic!) nak³aniania mnie i starania mojego mimowolnego Pana Impresaria z podleg³ym mu zespo³em. Ma on na imiê Piotrek i jest naszym forumijnym, sympatytcznym Gogusiem. Tak, kochani, nawet Wasz poczciwy Janusz nie oby³ siê bez impresaria i jego biura  Chichot Chichot. Takie czasy!)
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 31, 2011, 16:41:51 wys³ane przez Janusz1228 » Zapisane

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #223 : Sierpieñ 31, 2011, 15:00:40 »

¿e o skali decyduje nie tylko widzimisiê "poety" - a prawa rynku

, ktore zostaly wypaczone, skrzywione przez tych trzecich.
Lobby, kumoterstwo, kasa, kontakty osobiste, badanie rynku, lozko, przekupstwo....

Szkoda, ze "Piekno" musi sie z tym zmagac.

Teraz, jak mamy internet, to wszystko moze sie zmienic. Powiem wiecej po malu sie zmienia.

PS
Zarobiles cos i czy on (Piotrek) zarobil?
Jak nie, to nie byl Twoim impresario nawet tym mini.
On po prostu Ciebie naklonil do zagrania.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #224 : Sierpieñ 31, 2011, 15:14:37 »

Pomó¿cie mi, kto to kiedy¶ powiedzia³: "Je¶li fakty nie zgadzaj± siê z teori± - tym gorzej dla faktów!"

Zarobiles cos i czy on (Piotrek) zarobil?

Tak, bartusie, jasne ¿e zarobi³em. I Piotrek te¿. I to w walucie najwarto¶ciowszej, bo niezale¿nej od prosperity rynku.

Szkoda, ze "Piekno" musi sie z tym zmagac.

ch³opaku, zacznij pisaæ wiersze
(w ka¿dym bad¼ razie masz piêkne sw± naiwno¶ci± obszary w duszy, jak u niewinnego dziecka)

No co z t± pomidorówk±, dziewczyny?! (chyba siê bez niej tu nie obêdzie  Chichot )
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 31, 2011, 16:20:09 wys³ane przez Janusz1228 » Zapisane

Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

countrylife silverstar kalinowatyper neder-live black-for