Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Chopin i jego Europa 16 sierpnia – 3 wrzeÂśnia 2011  (Przeczytany 92678 razy)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #210 : Sierpień 31, 2011, 12:58:10 »

Obecna technika (internet,fora, strona Gogusia itd) pozwolilaby calkowicie wyeliminowac posrednika zwanego impresario.
brawo! Chichot

A poza tym fajnie, Âże w mojej restauracyjce co rusz serwujÂą pomidorĂłkĂŞ z makaronem. Przepadam za tÂą zupÂą 

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #211 : Sierpień 31, 2011, 13:00:17 »

Ja tez.., ale nie przepadam.
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #212 : Sierpień 31, 2011, 13:08:37 »

Bartku, mĂłj projekt - ten przyszÂły, dotyczÂący muzyki klasycznej - opieraĂŚ siĂŞ bĂŞdzie na kontaktach m.in. z impresariatami. ZaÂłoÂżenie jest takie, ze przy odpowiednim wypromowaniu takiej strony wÂśrĂłd melomanĂłw, potencjalnych uczestnikĂłw koncertĂłw zmniejszy siĂŞ koszt promocji tak owych - tj. reklama kierowana bĂŞdzie stricte do zainteresowanej grupy odbiorcĂłw - uÂżytkownikĂłw portalu (ktĂłrymi z zaÂłoÂżenia majÂą byĂŚ melomani) i w ten sposĂłb moÂżna bĂŞdzie ograniczyĂŚ oklejanie autobusĂłw, tramwajĂłw i stawianiu bilbordĂłw gdzie wÂśrĂłd odbiorcĂłw takiej reklamy minimalny odsetek bĂŞdzie zainteresowany wydarzeniem.

JakoÂś trudno mi sobie wyobraziĂŚ, Âże czÂłowiek pochÂłoniĂŞty grÂą na fortepianie bĂŞdzie zamawiaÂł i akceptowaÂł noÂśniki reklamowe a potem jeszcze wybierze ich lokalizacjĂŞ, Âże nie wspomnĂŞ o samym umawianiu koncertĂłw i planowaniu terminarza. Impresariaty sÂą potrzebne - nie zgodzĂŞ siĂŞ z TwojÂą opiniÂą.
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #213 : Sierpień 31, 2011, 13:16:12 »

Potrze.

Duzo w tym racji masz, ale zamiast kontaktu z impresario, to mozna bezposrednio rozmawiac z artysta.
Impresariaty tylko manipuluja, gdzie, kiedy, jaki program, by moc jak najwiecej wyciagnac kasy.
Taktyka i fortele - przeciez to brzydkie.
Sztuka wykonawcza sama sie broni.
Jak widzisz nie zawsze sie zgadzamy z programem, miejscem itd..
Nam podpowiada serce - co chcemy kupic i na co pojsc.

Paganini byl swoim wlasnym impresario a nawet kasjerem.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #214 : Sierpień 31, 2011, 13:16:48 »

Martwi mnie co innego: oto bartus w zawoalowany sposĂłb powyzywaÂł wiĂŞkszoœÌ najwiĂŞkszych artystĂłw swiata od bezmĂłzgowcĂłw, ktĂłrzy miast zarabiaĂŚ wielkÂą kasĂŞ - blisko poÂłowĂŞ z niej (ba, czasmi wiĂŞcej!) oddajÂą jakimÂś pasoÂżytom ÂżerujÂącym na ich ciĂŞÂżkiej doli.
Gdyby takie zdanie miaÂł filozof-utopista, poeta, albo uczniak podstawĂłwki - moÂże bym siĂŞ i nie dziwiÂł, ale... tak uwaÂża nasz poczciwiec bartus  Smutny
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2011, 13:34:39 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #215 : Sierpień 31, 2011, 13:24:37 »

Nie chodzi o zarabianiu wielkiej kasy a obnizeniu zabojczych cen biletow
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #216 : Sierpień 31, 2011, 13:29:10 »

Ceny biletĂłw(zabĂłjcze) ustala czasem sam artysta np.Zimerman, ktĂłry przekazuje duÂże Âśrodki na cele
charytatywne.
Poza tym na koncercie 21 sierpnia, Ewa pytaÂła p.H. o koncerty DaniÂła w Radomiu, impresario odpowiedziaÂł,
Âże DaniÂł swojej obecnoÂści tam nie potwierdziÂł.Znaczy to,Âże tak o wszystkim nie decyduje.

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #217 : Sierpień 31, 2011, 13:31:28 »

Ceny biletĂłw(zabĂłjcze) ustala czasem

czasem
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #218 : Sierpień 31, 2011, 13:34:51 »

powyzywaÂł wiĂŞkszoœÌ najwiĂŞkszych artystĂłw swiata od bezmĂłzgowcĂłw, ktĂłrzy miast zarabiaĂŚ wielkÂą kasĂŞ - blisko poÂłowĂŞ z niej (ba, czasmi wiĂŞcej!) oddajÂą jakimÂś pasoÂżytom  ÂżerujÂącym na ich ciĂŞÂżkiej doli.

"Paganini byl swoim wlasnym impresario a nawet kasjerem".
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #219 : Sierpień 31, 2011, 13:54:22 »

Chyba wrĂłce do watku pomidorĂłwki. Co do niej prawie kaÂżdy uwaÂża, ze jest fajna zupÂą. Chichot

Tak, byÂł Paganini, byÂł Mozart, byÂł Chopin (znakomicie siĂŞ sprawdzaÂł jako impresario sam dla siebie!) i pewno wielu, wielu innch, ³¹cznie z Balzackiem, ktĂłry teÂż zajmowaÂł okienko w kasie biletera, by samemu sprzedawaĂŚ bilety na swĂłj spektakl (aleÂż byÂła na tym spektaklu klapa!), ktĂłry zakupiÂł maszynĂŞ drukarskÂą, by samemu wydawaĂŚ swoje dzieÂła (aleÂż poniĂłsÂł sromotnÂą poraÂżkĂŞ biznesowÂą!). Biedny, Balzak - dÂługĂłw nie pozbyÂł siĂŞ do konca zycia.  Wszyscy jednak oni, (gdybyÂś tego nie wiedziaÂł, bartusie) juÂż nie ÂżyjÂą, i Âżyli w ciut innch realiach i czasach.

Przy obecnym tempie Âżycia, przy dzisiejszej rozpiĂŞtoÂści rynku koncertowego, a przede wszystkim przy wszech-ogarniajÂącej konkurencji nie tylko ze strony wÂłasnego Âśrodowiska ale takze obszarĂłw kulturowych alternatywnych  - artysta zdany tylko na siebie nie ma szans. Przyjmij to jako aksjomat, albo oszczĂŞdÂź dalszej polemiki, bo oprocz nas - parĂŞ inteligentnych osĂłb pewno takÂże to czyta

Mam nadziejĂŞ, Âże nie bĂŞde musiaÂł wracaĂŚ do wÂątku pomidorĂłwki... Ale, a propos: Dziewczyny! KtĂłra zna jakiÂś fajny, oryginalny przepis   Chichot
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2011, 14:11:10 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #220 : Sierpień 31, 2011, 14:15:35 »

Przy obecnym tempie Âżycia, przy dzisiejszej rozpiĂŞtoÂści runku koncertowego, a przede wszystkim przy wszech-ogarniajÂącej konkurencji nie tylko ze strony wÂłasnego Âśrodowiska ale takze obszarĂłw kulturowych alternatywnych  - artysta zdany tylko na siebie nie ma szans

Wystarczylby asystent, sekretarz, prawa reka, ale nie od razu wielki impresariat.
"Kontakty prywatne "zawsze maja charakter kumoterski a takimi przeciez posluguja sie impresariaty.
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #221 : Sierpień 31, 2011, 14:21:00 »

Ale, a propos: Dziewczyny! KtĂłra zna jakiÂś fajny, oryginalny przepis   

Na czarna polewke prosze.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #222 : Sierpień 31, 2011, 14:25:55 »

...A on nadal bĂŞdzie dyktowaÂł artystom, jak liczny ma byĂŚ ich Impresariat. Please! NiechÂże ktoÂś naszemu sympatycznemu bartkowi wyjaÂśni, Âże o skali decyduje nie tylko widzimisiĂŞ "poety" - a prawa rynku. Wielki, rozchwytywany po Âświecie artysta - miewa stosowny do majestatu i potrzeb wielki impresariat, maÂły artysta, taki co to tylko grywa na imprezach u soÂłtysa - maÂły, a nawet malusieĂąki. CĂłz, bartusie, to trochĂŞ tak, jak z garniturem - dla wielkiego chÂłopa nie idzie uszyc jak dla pluszowego misia. Chyba siĂŞ z tym zgodzisz, przyjacielu?

(I jeszcze coÂś na ucho Wam powiem: w tym roku daÂłem koncert w Dusznikach! Serio... Nigdy bym tego nie dokonaÂł, gdyby nie kilkumiesiĂŞczne (sic!) nakÂłaniania mnie i starania mojego mimowolnego Pana Impresaria z podlegÂłym mu zespoÂłem. Ma on na imiĂŞ Piotrek i jest naszym forumijnym, sympatytcznym Gogusiem. Tak, kochani, nawet Wasz poczciwy Janusz nie obyÂł siĂŞ bez impresaria i jego biura  Chichot Chichot. Takie czasy!)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2011, 16:41:51 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #223 : Sierpień 31, 2011, 15:00:40 »

Âże o skali decyduje nie tylko widzimisiĂŞ "poety" - a prawa rynku

, ktore zostaly wypaczone, skrzywione przez tych trzecich.
Lobby, kumoterstwo, kasa, kontakty osobiste, badanie rynku, lozko, przekupstwo....

Szkoda, ze "Piekno" musi sie z tym zmagac.

Teraz, jak mamy internet, to wszystko moze sie zmienic. Powiem wiecej po malu sie zmienia.

PS
Zarobiles cos i czy on (Piotrek) zarobil?
Jak nie, to nie byl Twoim impresario nawet tym mini.
On po prostu Ciebie naklonil do zagrania.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #224 : Sierpień 31, 2011, 15:14:37 »

Pomó¿cie mi, kto to kiedyœ powiedzia³: "Jeœli fakty nie zgadzaj¹ siê z teori¹ - tym gorzej dla faktów!"

Zarobiles cos i czy on (Piotrek) zarobil?

Tak, bartusie, jasne Âże zarobiÂłem. I Piotrek teÂż. I to w walucie najwartoÂściowszej, bo niezaleÂżnej od prosperity rynku.

Szkoda, ze "Piekno" musi sie z tym zmagac.

chÂłopaku, zacznij pisaĂŚ wiersze
(w kaÂżdym badÂź razie masz piĂŞkne swÂą naiwnoÂściÂą obszary w duszy, jak u niewinnego dziecka)

No co z tÂą pomidorĂłwkÂą, dziewczyny?! (chyba siĂŞ bez niej tu nie obĂŞdzie  Chichot )
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2011, 16:20:09 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kalinowatyper silverstar animilkowo black-for neder-live