Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
Wydarzenia
>
Chopin i jego Europa 16 sierpnia – 3 wrzeÂśnia 2011
Strony:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
20
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Chopin i jego Europa 16 sierpnia – 3 wrzeÂśnia 2011 (Przeczytany 92678 razy)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Odp: Chopin i jego Europa 16 sierpnia – 3 wrzeÂśnia 2011
«
Odpowiedz #210 :
Sierpień 31, 2011, 12:58:10 »
Cytat: bartus Sierpień 31, 2011, 12:55:04
Obecna technika (internet,fora, strona Gogusia itd) pozwolilaby calkowicie wyeliminowac posrednika zwanego impresario.
brawo!
A poza tym fajnie, Âże w mojej restauracyjce co rusz serwujÂą pomidorĂłkĂŞ z makaronem. Przepadam za tÂą zupÂą
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #211 :
Sierpień 31, 2011, 13:00:17 »
Ja tez.., ale nie przepadam.
GoguÂś
Ekspert
«
Odpowiedz #212 :
Sierpień 31, 2011, 13:08:37 »
Bartku, mĂłj projekt - ten przyszÂły, dotyczÂący muzyki klasycznej - opieraĂŚ siĂŞ bĂŞdzie na kontaktach m.in. z impresariatami. ZaÂłoÂżenie jest takie, ze przy odpowiednim wypromowaniu takiej strony wÂśrĂłd melomanĂłw, potencjalnych uczestnikĂłw koncertĂłw zmniejszy siĂŞ koszt promocji tak owych - tj. reklama kierowana bĂŞdzie stricte do zainteresowanej grupy odbiorcĂłw - uÂżytkownikĂłw portalu (ktĂłrymi z zaÂłoÂżenia majÂą byĂŚ melomani) i w ten sposĂłb moÂżna bĂŞdzie ograniczyĂŚ oklejanie autobusĂłw, tramwajĂłw i stawianiu bilbordĂłw gdzie wÂśrĂłd odbiorcĂłw takiej reklamy minimalny odsetek bĂŞdzie zainteresowany wydarzeniem.
JakoÂś trudno mi sobie wyobraziĂŚ, Âże czÂłowiek pochÂłoniĂŞty grÂą na fortepianie bĂŞdzie zamawiaÂł i akceptowaÂł noÂśniki reklamowe a potem jeszcze wybierze ich lokalizacjĂŞ, Âże nie wspomnĂŞ o samym umawianiu koncertĂłw i planowaniu terminarza. Impresariaty sÂą potrzebne - nie zgodzĂŞ siĂŞ z TwojÂą opiniÂą.
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #213 :
Sierpień 31, 2011, 13:16:12 »
Potrze.
Duzo w tym racji masz, ale zamiast kontaktu z impresario, to mozna bezposrednio rozmawiac z artysta.
Impresariaty tylko manipuluja, gdzie, kiedy, jaki program, by moc jak najwiecej wyciagnac kasy.
Taktyka i fortele - przeciez to brzydkie.
Sztuka wykonawcza sama sie broni.
Jak widzisz nie zawsze sie zgadzamy z programem, miejscem itd..
Nam podpowiada serce - co chcemy kupic i na co pojsc.
Paganini byl swoim wlasnym impresario a nawet kasjerem.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #214 :
Sierpień 31, 2011, 13:16:48 »
Martwi mnie co innego: oto bartus w zawoalowany sposób powyzywa³ wiêkszoœÌ najwiêkszych artystów swiata od bezmózgowców, którzy miast zarabiaÌ wielk¹ kasê - blisko po³owê z niej (ba, czasmi wiêcej!) oddaj¹ jakimœ paso¿ytom ¿eruj¹cym na ich ciê¿kiej doli.
Gdyby takie zdanie miaÂł filozof-utopista, poeta, albo uczniak podstawĂłwki - moÂże bym siĂŞ i nie dziwiÂł, ale... tak uwaÂża nasz poczciwiec bartus
«
Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2011, 13:34:39 wysłane przez Janusz1228
»
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #215 :
Sierpień 31, 2011, 13:24:37 »
Nie chodzi o zarabianiu wielkiej kasy a obnizeniu zabojczych cen biletow
TeresaGrob
Ekspert
«
Odpowiedz #216 :
Sierpień 31, 2011, 13:29:10 »
Ceny biletĂłw(zabĂłjcze) ustala czasem sam artysta np.Zimerman, ktĂłry przekazuje duÂże Âśrodki na cele
charytatywne.
Poza tym na koncercie 21 sierpnia, Ewa pytaÂła p.H. o koncerty DaniÂła w Radomiu, impresario odpowiedziaÂł,
Âże DaniÂł swojej obecnoÂści tam nie potwierdziÂł.Znaczy to,Âże tak o wszystkim nie decyduje.
http://www.franzschubert.pl/
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #217 :
Sierpień 31, 2011, 13:31:28 »
Ceny biletĂłw(zabĂłjcze) ustala czasem
czasem
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #218 :
Sierpień 31, 2011, 13:34:51 »
powyzywa³ wiêkszoœÌ najwiêkszych artystów swiata od bezmózgowców, którzy miast zarabiaÌ wielk¹ kasê - blisko po³owê z niej (ba, czasmi wiêcej!) oddaj¹ jakimœ paso¿ytom ¿eruj¹cym na ich ciê¿kiej doli.
"Paganini byl swoim wlasnym impresario a nawet kasjerem".
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #219 :
Sierpień 31, 2011, 13:54:22 »
Chyba wrĂłce do watku pomidorĂłwki. Co do niej prawie kaÂżdy uwaÂża, ze jest fajna zupÂą.
Tak, by³ Paganini, by³ Mozart, by³ Chopin (znakomicie siê sprawdza³ jako impresario sam dla siebie!) i pewno wielu, wielu innch, ³¹cznie z Balzackiem, który te¿ zajmowa³ okienko w kasie biletera, by samemu sprzedawaÌ bilety na swój spektakl (ale¿ by³a na tym spektaklu klapa!), który zakupi³ maszynê drukarsk¹, by samemu wydawaÌ swoje dzie³a (ale¿ poniós³ sromotn¹ pora¿kê biznesow¹!). Biedny, Balzak - d³ugów nie pozby³ siê do konca zycia. Wszyscy jednak oni, (gdybyœ tego nie wiedzia³, bartusie) ju¿ nie ¿yj¹, i ¿yli w ciut innch realiach i czasach.
Przy obecnym tempie Âżycia, przy dzisiejszej rozpiĂŞtoÂści rynku koncertowego, a przede wszystkim przy wszech-ogarniajÂącej konkurencji nie tylko ze strony wÂłasnego Âśrodowiska ale takze obszarĂłw kulturowych alternatywnych - artysta zdany tylko na siebie nie ma szans. Przyjmij to jako aksjomat, albo oszczĂŞdÂź dalszej polemiki, bo oprocz nas - parĂŞ inteligentnych osĂłb pewno takÂże to czyta
Mam nadziejĂŞ, Âże nie bĂŞde musiaÂł wracaĂŚ do wÂątku pomidorĂłwki... Ale, a propos: Dziewczyny! KtĂłra zna jakiÂś fajny, oryginalny przepis
«
Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2011, 14:11:10 wysłane przez Janusz1228
»
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #220 :
Sierpień 31, 2011, 14:15:35 »
Przy obecnym tempie Âżycia, przy dzisiejszej rozpiĂŞtoÂści runku koncertowego, a przede wszystkim przy wszech-ogarniajÂącej konkurencji nie tylko ze strony wÂłasnego Âśrodowiska ale takze obszarĂłw kulturowych alternatywnych - artysta zdany tylko na siebie nie ma szans
Wystarczylby asystent, sekretarz, prawa reka, ale nie od razu wielki impresariat.
"Kontakty prywatne "zawsze maja charakter kumoterski a takimi przeciez posluguja sie impresariaty.
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #221 :
Sierpień 31, 2011, 14:21:00 »
Ale, a propos: Dziewczyny! KtĂłra zna jakiÂś fajny, oryginalny przepis
Na czarna polewke prosze.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #222 :
Sierpień 31, 2011, 14:25:55 »
...A on nadal bĂŞdzie dyktowaÂł artystom, jak liczny ma byĂŚ ich Impresariat. Please! NiechÂże ktoÂś naszemu sympatycznemu bartkowi wyjaÂśni, Âże o skali decyduje nie tylko widzimisiĂŞ "poety" - a prawa rynku. Wielki, rozchwytywany po Âświecie artysta - miewa stosowny do majestatu i potrzeb wielki impresariat, maÂły artysta, taki co to tylko grywa na imprezach u soÂłtysa - maÂły, a nawet malusieĂąki. CĂłz, bartusie, to trochĂŞ tak, jak z garniturem - dla wielkiego chÂłopa nie idzie uszyc jak dla pluszowego misia. Chyba siĂŞ z tym zgodzisz, przyjacielu?
(I jeszcze coÂś na ucho Wam powiem: w tym roku daÂłem koncert w Dusznikach! Serio... Nigdy bym tego nie dokonaÂł, gdyby nie kilkumiesiĂŞczne (sic!) nakÂłaniania mnie i starania mojego mimowolnego Pana Impresaria z podlegÂłym mu zespoÂłem. Ma on na imiĂŞ Piotrek i jest naszym forumijnym, sympatytcznym Gogusiem. Tak, kochani, nawet Wasz poczciwy Janusz nie obyÂł siĂŞ bez impresaria i jego biura
. Takie czasy!)
«
Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2011, 16:41:51 wysłane przez Janusz1228
»
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #223 :
Sierpień 31, 2011, 15:00:40 »
Âże o skali decyduje nie tylko widzimisiĂŞ "poety" - a prawa rynku
, ktore zostaly wypaczone, skrzywione przez tych trzecich.
Lobby, kumoterstwo, kasa, kontakty osobiste, badanie rynku, lozko, przekupstwo....
Szkoda, ze "Piekno" musi sie z tym zmagac.
Teraz, jak mamy internet, to wszystko moze sie zmienic. Powiem wiecej po malu sie zmienia.
PS
Zarobiles cos i czy on (Piotrek) zarobil?
Jak nie, to nie byl Twoim impresario nawet tym mini.
On po prostu Ciebie naklonil do zagrania.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #224 :
Sierpień 31, 2011, 15:14:37 »
Pomó¿cie mi, kto to kiedyœ powiedzia³: "Jeœli fakty nie zgadzaj¹ siê z teori¹ - tym gorzej dla faktów!"
Cytat: bartus Sierpień 31, 2011, 15:00:40
Zarobiles cos i czy on (Piotrek) zarobil?
Tak, bartusie, jasne Âże zarobiÂłem. I Piotrek teÂż. I to w walucie najwartoÂściowszej, bo niezaleÂżnej od prosperity rynku.
Cytat: bartus Sierpień 31, 2011, 15:00:40
Szkoda, ze "Piekno" musi sie z tym zmagac.
chÂłopaku, zacznij pisaĂŚ wiersze
(w kaÂżdym badÂź razie masz piĂŞkne swÂą naiwnoÂściÂą obszary w duszy, jak u niewinnego dziecka)
No co z tÂą pomidorĂłwkÂą, dziewczyny?! (chyba siĂŞ bez niej tu nie obĂŞdzie
)
«
Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2011, 16:20:09 wysłane przez Janusz1228
»
Strony:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...