Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Humor w sieci  (Przeczytany 37030 razy)
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #60 : Czerwiec 01, 2011, 23:40:23 »

"nawet papier toaletowy siĂŞ rozwija". 
Chichot Chichot Chichot To jest cudne:)))
Dobrze, posÂłucham. FinaÂł - to juÂż po intensywnej selekcji, zatem nie gro¿¹ boleÂśniejsze doznania dÂźwiĂŞkowe;) 
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #61 : Czerwiec 05, 2011, 22:56:44 »

I oto facet inspirujÂący siĂŞ rozwijaniem papieru toaletowego (a rĂłwnoczeÂśnie - o niezÂłym wokalu) wygraÂł I polskÂą edycjĂŞ X-FACTOR. 

http://xfactor.plejada.pl/4432,odcinek,1,odcinek_14,odcinki_detal.html

kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #62 : Czerwiec 05, 2011, 23:14:50 »

KurczĂŞ, przegapiÂłem...MogÂłeÂś Pat reklamowaĂŚ czĂŞÂściej  , a goœÌ istotnie ma kawaÂłek dobrego wokalu..(ta z motorami teÂż ciekawa - niekoniecznie wokalnie.. )
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 05, 2011, 23:19:36 »

ta z motorami teÂż ciekawa - niekoniecznie wokalnie.. )

Ale wiesz, Conrado, w odcinku pó³finaÂłowym - Szpak byÂł na motorze! WiĂŞc na poczatku nie byÂłem pewien, o kim mĂłwisz...  Chichot

Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #64 : Czerwiec 06, 2011, 00:16:57 »

Ach.
http://www.youtube.com/watch?v=xaWLsgxDzuw

Alexandra ÂśpiewaÂła to ze Szpakiem w finale - ona Âświetna, piĂŞkna, on - beznadziejny.

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #65 : Czerwiec 06, 2011, 11:45:14 »

W X-Factor zadebiutowaÂł teÂż ciekawy "fortepian"

http://www.designspotter.com/product/2011/04/Whaletone-piano.html

http://www.paranoias.org/2011/04/whaletone-piano/
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #66 : Czerwiec 07, 2011, 01:15:08 »

Sorry, Pat - chcia³am ogl¹daÌ, ale szalony Orlando porwa³ mnie znienacka i nie chcia³ puœciÌ niemal do pó³nocy:))
Ale nadrobiĂŞ zalegÂłoÂści - tak myÂślaÂłam, Âże bĂŞdÂą jakieÂś linki do tych wykonaĂą. Zaraz zapoznam siĂŞ ze stopniem rozwoju pana od papieru Chichot
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #67 : Czerwiec 07, 2011, 18:11:59 »

Linki do programu nie byÂły satysfakcjonujÂące - tylko krĂłtkie urywki utworĂłw, aczkolwiek moÂżna byÂło siĂŞ zorientowaĂŚ, Âże nie bĂŞdzie to faktycznie zbyt traumatyczne doznanie i te wybrane spoÂśrĂłd wielu gÂłosy sÂą raczej miÂłe dla ucha. Ale od czego niezastÂąpione YouTube.
PoszukaÂłam wczeÂśniejszych wystĂŞpĂłw finalistĂłw. Z przyjemnoÂściÂą muszĂŞ przyznaĂŚ, Âże wybrali piosenki, ktĂłre lubiĂŞ. I na mĂłj kiepski gust nie ÂśpiewajÂą tak Âźle. Moim zdaniem rĂłwnieÂż Gienek Loska, prĂłcz urody Kristoffersona, ma rzeczywiÂście najciekawszy gÂłos, taki "bluesowy" z lat 80-tych, z charakterem - kojarzy mi siĂŞ jakoÂś z tym panem:
http://www.youtube.com/watch?v=y5c4H4oNZ0s&feature=related
Tak, DÂżem, klimaty Jarocina, lata przeÂłomu 80/90.
PodobaÂło mi siĂŞ "When a man loves a woman" i nawet "Layla". (od 1:35)
http://www.youtube.com/watch?v=1xX3-fU96yA
A przy okazji - muszĂŞ sprawdziĂŚ, co Âśpiewa ten Âśmiesznie mĂłwiÂący pan w jury:)

Maciej Szpak - Ciekawa interpretacja piosenki Niemena. Zdaje siĂŞ nieco ekscentryczny w sposobie ubierania:) Ha - có¿ to jest w porĂłwnaniu z oryginaÂłem:) Akurat niedawno czytaÂłam ten fragment we wspomnieniach Waldorffa dotyczÂący wystĂŞpu Niemena - przez pana Jerzego nazywanego Niemnem (chyba obie formy prawidÂłowe, ale ponoĂŚ CzesÂław wolaÂł tĂŞ pierwszÂą) - muszĂŞ zacytowaĂŚ:): "ByÂł zresztÂą tak oryginalnie ubrany, Âże miaÂł za to osobny szmerek: buty dÂługie, czarne, haftowane na zielono, spodnie ¿ó³te, na ramionach zakopiaĂąski koÂżuszek, zaÂś pod nim coÂś w rodzaju koszuli-rubaszki, ale malowane w wielkie kwiaty – bardzo kolorowe; wÂłosy a la Piast KoÂłodziej."  Chichot A byÂł to rok 68! I publicznoœÌ jeszcze nie przyzwyczajona do ekscesĂłw gwiazd rocka (bo go jeszcze nie byÂło:)) Tak, kto pamiĂŞta, choĂŚby z dzieciĂąstwa, kolorowe lata 70-te, tego naprawdĂŞ Âżadna stylizacja nie jest w stanie zaskoczyĂŚ:) OczywiÂście trudno tu porĂłwnywaĂŚ gÂłosy ZresztÂą Niemen jest w ogĂłle nie do porĂłwnania z kimkolwiek:))  Ale Szpak chyba Âśpiewa nieÂźle, i ma spore moÂżliwoÂści gÂłosowe.
http://www.youtube.com/watch?v=WBJlHMoUAMI&feature=related

Ada Szulc ma bardzo delikatny gÂłos, ktĂłrego caÂłkiem przyjemnie siĂŞ sÂłucha. Aczkolwiek "Fields of gold" bĂŞdĂŞ jednak wybieraĂŚ w moim ukochanym wykonaniu Stinga;) Jednak wydaje mi siĂŞ, Âże ten gÂłosik ma w sobie bardzo duÂżo uroku. Skromna, naturalna, sympatyczna.  "Love is all around me" na przykÂład jakieÂś takie byÂło ÂświeÂże i wzruszajÂące:) PodobaÂło mi siĂŞ "Ironic".
http://www.youtube.com/watch?v=VpBb-Pwq_oc

Generalnie dobrze siĂŞ bawiÂłam:) Przy okazji - tak, zabolaÂło mnie ucho:) Nie od dÂźwiĂŞkĂłw muzyki, lecz od zderzenia z brzmieniem straszliwego skrĂłtu "wykon" Smutny  ktĂłre kojarzy mi siĂŞ bardziej  z wykoĂączeniem, niÂż z Âładnym sÂłowem wykonanie ) DokÂąd oni siĂŞ tak spieszÂą? OszczĂŞdzajÂą dwie sylaby, produkujÂąc taki koszmarek:(
Jeszcze lepiej bĂŞdĂŞ siĂŞ, oczywiÂście, bawiĂŚ dziÂś na Beethovenie;) Ale to inna liga.

kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #68 : Czerwiec 07, 2011, 18:47:50 »

Asiu, co do tego Szpaka - nie ekscentryczny tylko podejrzany... Chichot (wÂłaÂściwie wszystko u niego jakieÂś podejrzane - dajcie spokĂłj  Chichot )
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #69 : Czerwiec 07, 2011, 21:53:08 »

Podejrzany?? Chichot. JeÂśli chodzi o Âśpiew, ja przecieÂż nie upieram siĂŞ, Âże on robi to jakoÂś szczegĂłlnie dobrze. W koĂącu sÂą to, jak rozumiem, amatorzy i nie naleÂży jednak porĂłwnywaĂŚ ich nie tylko do ÂśpiewakĂłw operowych (Âżeby znowu Bartus nie protestowaÂł:)), ale majÂą nawet prawo mieĂŚ mniej wprawy niÂż zawodowi piosenkarze pop. I moÂże to dziĂŞki temu, Âże lubiĂŞ piosenkĂŞ, ale naprawdĂŞ nie uwaÂżam, Âżeby to byÂło aÂż takie tragiczne:) No tak, przede wszystkim piosenka jest Âładna:)
Ale jeœli nie chodzi o œpiew, a o powierzchownoœÌ, to wed³ug mnie to okreœlenie tutaj nie pasuje. Podejrzany osobnik, to dla mnie nie osoba oryginalnie ubrana, a stanowi¹ca potencjalne zagro¿enie jakimœ czynem karalnym, prezentuj¹ca agresjê, brutalnoœÌ, chamstwo. To osoba, z któr¹ ba³abym siê przebywaÌ w jednym pomieszczeniu, albo spotkaÌ wieczorem, bêd¹c sama na ulicy.
Owszem, s¹ u nas œpiewaj¹ce podejrzane typy. Jeden z nich chyba nawet jakiœ czas temu zrobi³ komuœ krzywdê. Jego na pewno bym siê ba³a. Poka¿ê Ci, jak w moim odczuciu wygl¹da i brzmi podejrzana osoba:
http://www.youtube.com/watch?v=aWynVUSpQbU
MogÂło byĂŚ jeszcze mocniej. Tylko tam po zajrzeniu naleÂży umyĂŚ uszy:(  Fe... Smutny Nie zdecydowaÂłam siĂŞ zabrudziĂŚ tym forum. Produkcja obiecujÂąca tyle samo, co wyraz twarzy.
O i tego pana teÂż bym siĂŞ baÂła:)
http://www.youtube.com/watch?v=-dzARsas29o&feature=fvsr
Zastanawiam siĂŞ nad kondycjÂą umysÂłowÂą ludzi, ktĂłrzy tego sÂłuchajÂą:( Nie wiem, czy on im nie robi jakiejÂś krzywdy. To nie sÂą dobre energie:( MyÂślĂŞ, Âże gdybym tego dÂłuÂżej posÂłuchaÂła, mogÂłabym siĂŞ Âźle poczuĂŚ - jednym sÂłowem, muzyka teÂż teÂż podejrzana.
W porównaniu z tymi indywiduami Szpaczek jest niegroŸny i niewinny jak ta lilija:) Nie wzbudza strachu, nie wygl¹da agresywnie, nie zachowuje siê w wulgarny sposób. Nie jest wiêc podejrzany, choÌ oczywiœcie pozory mog¹ myliÌ i zdarzaj¹ siê przestêpcy obdarzeni dobrymi manierami i niegroŸn¹ powierzchownoœci¹:) A wiêksza iloœÌ bi¿uterii itp. nie czyni bandyty - najwy¿ej mo¿e dana osoba wygl¹daÌ trochê œmiesznie, jak choÌby Wiœniewski, i tyle:) Ogólnie "inaczej". I tak¹ osobê nazywamy ekscentrykiem.
Aha, dawno siê nie k³óciliœmy Chichot
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #70 : Czerwiec 07, 2011, 22:12:34 »

Gienek Loska wygra³ X-factor ... i co z tego? Zmierzam do tego, ¿e dam sobie rêkê uci¹Ì, ¿e jego p³yta przejdzie po rynku wydawniczym bez echa. Wiêksze szanse dawa³em Kamilowi Bednarkowi z ostatniego "Mam Talent" -on mia³ swój styl, swój g³os, swój gatunek muzyczny - wiedzia³ do czego dok³adnie zmierza, jaka jest jego wizja. Wyda³ p³ytê i obesz³o siê bez rewelacji (ani wokalnych ani handlowych). Co w takim razie mo¿emy wró¿yÌ dla, b¹dŸ co b¹dŸ genialnego, ulicznego œpiewaka?

Gienek Loska startowaÂł takÂże w "Mam Talent" i dostaÂł siĂŞ do drugiego etapu, z tym, Âże nie zgodziÂł siĂŞ na oddanie praw do wizerunku i zrezygnowaÂł z dalszego udziaÂłu w programie (w x-factor ma podobno specjalne warunki kontraktu). Tym wzbudziÂł mĂłj szacunek, szanuje go do tej pory, ma Âświetny gÂłos ale niestety nie ma perspektyw.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #71 : Czerwiec 07, 2011, 22:56:48 »

Fakt, ¿e dziœ chyba nie tak ³atwo zrobiÌ karierê bez intensywnego marketingu. Jednak jeœli spodoba³ siê wielu osobom, a chyba tak by³o, jeœli p³yta nie bêdzie droga i jakoœ przyzwoicie zostanie wyeksponowana, mo¿e siê sprzedawaÌ, przynajmniej dopóki ludzie bêd¹ pamiêtaÌ ten program:) Ma osobowoœÌ, ciekawy g³os, stosowny do niego repertuar. Tylko pewnie ma³e s¹ szanse, ¿e bêdzie siê móg³ z tego utrzymaÌ:) Nie znam siê zbytnio na show biznesie, ale na pewno bêdzie móg³ dawaÌ jakieœ publiczne wystêpy, na tym chyba piosenkarze zarabiaj¹ wiêcej, ni¿ na p³ytach
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #72 : Czerwiec 07, 2011, 23:50:09 »

UwaÂżam, jak Asia, Âże pÂłyta moÂże byĂŚ sukcesem. Wszedzie mĂłwi siĂŞ teraz o x-factorze, a Gienek (czy wiecie, Âże on ma 36 lat?!) jest wrĂŞcz "na topie".  Chichot  Ma - moim zdaniem - dobry gÂłos, swoistÂą, ciekawÂą i raczej przez wiĂŞkszoœÌ akceptowanÂą osobowoœÌ. Jak zresztÂą sÂłusznie stwierdziÂł WojewĂłdzki, Gienek to w zjawisko spoÂłeczne, pewnego rodzaju symbol, dowĂłd na to, Âże czÂłowiek nieoszczĂŞdzony przez Âżycie moÂże osiÂągn¹Ì bardzo wiele...  Jego wykonania sÂą przekonujÂące, przemawiajÂące, peÂłne szczerej ekspresji. Technicznie gÂłos jest  sprawny i ma duÂże moÂżliwoÂści, przez co jego repertuar moÂże byĂŚ naprawdĂŞ szeroki. Sam Loska przyznaÂł, Âże nie zamieni ulicy (tam nieraz ÂśpiewaÂł dotychczas) na scenĂŞ. BĂŞdzie ÂśpiewaÂł i na scenie, i na ulicy. OryginaÂł... Powodzenia. 

Szpak jest kontrowersyjny, a moÂże i nawet podejrzany... MiaÂłem z nim problem. GÂłos - trudno go ocenic jednoznacznie.  Niemen ciekawie i sprawnie zaÂśpiewany, a "Dziwny jest ten Âświat" to przecieÂż nieÂłatwy utwĂłr. Ale juÂż na przykÂład finaÂłowe "Hallelujah", piĂŞkna muzyka, zupeÂłnie mnie nie zachwyciÂło. KlasĂŞ pokazaÂła Alexandra z Wysp, z ÂłatwoÂściÂą i wokalnÂą gracjÂą ÂśpiewajÂąc tekst i wszystkie improwizacje. MichaÂł byÂł wyraÂźnie o poziom niÂżej. SÂłychaĂŚ jego gÂłosowe ograniczenia. To urodzony perfomer, niebojÂący siĂŞ krytyki (stroje itd.); na scenie czuje siĂŞ niesamowicie pewnie. Jego ekstrawertyczne gesty i - zwÂłaszcza - wielkÂą pewnoœÌ siebie (wiadomo, domena artystĂłw  ) wielu odbiera jako arogancjĂŞ (spĂłjrzcie teÂż: jego wywiady po finale).  On jest trochĂŞ samoozwaĂączym artystÂą - I'm a real artist - ogÂłosiÂł to juÂż gdzieÂś na poczÂątku przygody z x-factorem.  Chichot To na pewno ciekawa postaĂŚ, ale raczej ogĂłlnie - w showbiznesie; mniejsza zaÂś chyba wartoœÌ - dla sceny muzycznej...
N

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #73 : Czerwiec 08, 2011, 00:23:01 »

TeÂż myÂślĂŞ, i mam nadziejĂŞ, Âże Gienek sobie poradzi:) Ma w sobie coÂś bardzo ujmujÂącego. WiĂŞc ÂśpiewaÂł na ulicy - jak MaleĂączuk:) MoÂże tak jak i on zaistnieje na trwaÂłe w oficjalnym obiegu muzycznym.
Co do Szpaka - o, kontrowersyjny, to dobre s³owo:) Ogl¹da³eœ wiêcej ni¿ ja, bardziej siê orientujesz. Z pewnoœci¹ jest troszkê zmanierowany (choÌ w tym fachu to nie jest wyj¹tek; a pewnoœÌ siebie, nawet granicz¹ca z arogancj¹, raczej mu pomo¿e w przepychaniu siê w tym œrodowisku:)). Co do g³osu - w³aœnie te¿ spodoba³ mi siê ten Niemen - inaczej, nie kalkuj¹cy mistrza, a ciekawie. Ta piosenka, któr¹ znalaz³am na YT te¿ mi siê podoba³a, jeszcze inna nie bardzo. Jeœli te wykonania s¹ tak nierówne, mo¿e on siê jeszcze mo¿e g³osowo bardziej ukszta³towaÌ - a performance na scenie jest zapewniony:) I tak lepszy on, ni¿ kolejny hiphopowiec;)
PosÂłuchaÂłam Alexandry w linku, ktĂłry wkleiÂłeÂś. A tak, dla mnie teÂż zjawiskowa:)
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #74 : Czerwiec 08, 2011, 08:40:44 »

Nie oglÂądaÂłem programu.

Ale czytajÂąc teraz recenzje po programie i oglÂądajÂąc filmiki z wystĂŞpĂłw

dziwiĂŞ siĂŞ jak dziaÂłajÂą ludzie wÂładni wychwytywaĂŚ talenty muzyczne.
Gienek Loska przez 15 lat ÂśpiewaÂł na ulicach, przy ogrĂłdkach restauracyjnych
i nikt z klienteli  - kompetentnej do odkrywania tych talentĂłw - nie odkryÂł go.
Beatlesi pracujÂąc na swĂłj sukces musieli siĂŞ tak mĂŞczyĂŚ przez parĂŞ lat grajÂąc po wiele godzin w klubach.

Dzisiejsze „gwiazdy” pop kultury opowiadajÂą w tabloidach jak mĂŞczÂą siĂŞ przy nakÂładaniu makijaÂżu.

pozdrawiam          
               Marek
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

twistedgamers paktprzyjazni kalinowatyper neder-live countrylife