Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Humor w sieci  (Przeczytany 34685 razy)
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #60 : Czerwiec 01, 2011, 23:40:23 »

"nawet papier toaletowy siê rozwija". 
Chichot Chichot Chichot To jest cudne:)))
Dobrze, pos³ucham. Fina³ - to ju¿ po intensywnej selekcji, zatem nie gro¿± bole¶niejsze doznania d¼wiêkowe;) 
Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #61 : Czerwiec 05, 2011, 22:56:44 »

I oto facet inspiruj±cy siê rozwijaniem papieru toaletowego (a równocze¶nie - o niez³ym wokalu) wygra³ I polsk± edycjê X-FACTOR. 

http://xfactor.plejada.pl/4432,odcinek,1,odcinek_14,odcinki_detal.html

kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #62 : Czerwiec 05, 2011, 23:14:50 »

Kurczê, przegapi³em...Mog³e¶ Pat reklamowaæ czê¶ciej  , a go¶æ istotnie ma kawa³ek dobrego wokalu..(ta z motorami te¿ ciekawa - niekoniecznie wokalnie.. )
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 05, 2011, 23:19:36 »

ta z motorami te¿ ciekawa - niekoniecznie wokalnie.. )

Ale wiesz, Conrado, w odcinku pó³fina³owym - Szpak by³ na motorze! Wiêc na poczatku nie by³em pewien, o kim mówisz...  Chichot

Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #64 : Czerwiec 06, 2011, 00:16:57 »

Ach.
http://www.youtube.com/watch?v=xaWLsgxDzuw

Alexandra ¶piewa³a to ze Szpakiem w finale - ona ¶wietna, piêkna, on - beznadziejny.

xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #65 : Czerwiec 06, 2011, 11:45:14 »

W X-Factor zadebiutowa³ te¿ ciekawy "fortepian"

http://www.designspotter.com/product/2011/04/Whaletone-piano.html

http://www.paranoias.org/2011/04/whaletone-piano/
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #66 : Czerwiec 07, 2011, 01:15:08 »

Sorry, Pat - chcia³am ogl±daæ, ale szalony Orlando porwa³ mnie znienacka i nie chcia³ pu¶ciæ niemal do pó³nocy:))
Ale nadrobiê zaleg³o¶ci - tak my¶la³am, ¿e bêd± jakie¶ linki do tych wykonañ. Zaraz zapoznam siê ze stopniem rozwoju pana od papieru Chichot
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #67 : Czerwiec 07, 2011, 18:11:59 »

Linki do programu nie by³y satysfakcjonuj±ce - tylko krótkie urywki utworów, aczkolwiek mo¿na by³o siê zorientowaæ, ¿e nie bêdzie to faktycznie zbyt traumatyczne doznanie i te wybrane spo¶ród wielu g³osy s± raczej mi³e dla ucha. Ale od czego niezast±pione YouTube.
Poszuka³am wcze¶niejszych wystêpów finalistów. Z przyjemno¶ci± muszê przyznaæ, ¿e wybrali piosenki, które lubiê. I na mój kiepski gust nie ¶piewaj± tak ¼le. Moim zdaniem równie¿ Gienek Loska, prócz urody Kristoffersona, ma rzeczywi¶cie najciekawszy g³os, taki "bluesowy" z lat 80-tych, z charakterem - kojarzy mi siê jako¶ z tym panem:
http://www.youtube.com/watch?v=y5c4H4oNZ0s&feature=related
Tak, D¿em, klimaty Jarocina, lata prze³omu 80/90.
Podoba³o mi siê "When a man loves a woman" i nawet "Layla". (od 1:35)
http://www.youtube.com/watch?v=1xX3-fU96yA
A przy okazji - muszê sprawdziæ, co ¶piewa ten ¶miesznie mówi±cy pan w jury:)

Maciej Szpak - Ciekawa interpretacja piosenki Niemena. Zdaje siê nieco ekscentryczny w sposobie ubierania:) Ha - có¿ to jest w porównaniu z orygina³em:) Akurat niedawno czyta³am ten fragment we wspomnieniach Waldorffa dotycz±cy wystêpu Niemena - przez pana Jerzego nazywanego Niemnem (chyba obie formy prawid³owe, ale ponoæ Czes³aw wola³ tê pierwsz±) - muszê zacytowaæ:): "By³ zreszt± tak oryginalnie ubrany, ¿e mia³ za to osobny szmerek: buty d³ugie, czarne, haftowane na zielono, spodnie ¿ó³te, na ramionach zakopiañski ko¿uszek, za¶ pod nim co¶ w rodzaju koszuli-rubaszki, ale malowane w wielkie kwiaty – bardzo kolorowe; w³osy a la Piast Ko³odziej."  Chichot A by³ to rok 68! I publiczno¶æ jeszcze nie przyzwyczajona do ekscesów gwiazd rocka (bo go jeszcze nie by³o:)) Tak, kto pamiêta, choæby z dzieciñstwa, kolorowe lata 70-te, tego naprawdê ¿adna stylizacja nie jest w stanie zaskoczyæ:) Oczywi¶cie trudno tu porównywaæ g³osy Zreszt± Niemen jest w ogóle nie do porównania z kimkolwiek:))  Ale Szpak chyba ¶piewa nie¼le, i ma spore mo¿liwo¶ci g³osowe.
http://www.youtube.com/watch?v=WBJlHMoUAMI&feature=related

Ada Szulc ma bardzo delikatny g³os, którego ca³kiem przyjemnie siê s³ucha. Aczkolwiek "Fields of gold" bêdê jednak wybieraæ w moim ukochanym wykonaniu Stinga;) Jednak wydaje mi siê, ¿e ten g³osik ma w sobie bardzo du¿o uroku. Skromna, naturalna, sympatyczna.  "Love is all around me" na przyk³ad jakie¶ takie by³o ¶wie¿e i wzruszaj±ce:) Podoba³o mi siê "Ironic".
http://www.youtube.com/watch?v=VpBb-Pwq_oc

Generalnie dobrze siê bawi³am:) Przy okazji - tak, zabola³o mnie ucho:) Nie od d¼wiêków muzyki, lecz od zderzenia z brzmieniem straszliwego skrótu "wykon" Smutny  które kojarzy mi siê bardziej  z wykoñczeniem, ni¿ z ³adnym s³owem wykonanie ) Dok±d oni siê tak spiesz±? Oszczêdzaj± dwie sylaby, produkuj±c taki koszmarek:(
Jeszcze lepiej bêdê siê, oczywi¶cie, bawiæ dzi¶ na Beethovenie;) Ale to inna liga.

kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #68 : Czerwiec 07, 2011, 18:47:50 »

Asiu, co do tego Szpaka - nie ekscentryczny tylko podejrzany... Chichot (w³a¶ciwie wszystko u niego jakie¶ podejrzane - dajcie spokój  Chichot )
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #69 : Czerwiec 07, 2011, 21:53:08 »

Podejrzany?? Chichot. Je¶li chodzi o ¶piew, ja przecie¿ nie upieram siê, ¿e on robi to jako¶ szczególnie dobrze. W koñcu s± to, jak rozumiem, amatorzy i nie nale¿y jednak porównywaæ ich nie tylko do ¶piewaków operowych (¿eby znowu Bartus nie protestowa³:)), ale maj± nawet prawo mieæ mniej wprawy ni¿ zawodowi piosenkarze pop. I mo¿e to dziêki temu, ¿e lubiê piosenkê, ale naprawdê nie uwa¿am, ¿eby to by³o a¿ takie tragiczne:) No tak, przede wszystkim piosenka jest ³adna:)
Ale je¶li nie chodzi o ¶piew, a o powierzchowno¶æ, to wed³ug mnie to okre¶lenie tutaj nie pasuje. Podejrzany osobnik, to dla mnie nie osoba oryginalnie ubrana, a stanowi±ca potencjalne zagro¿enie jakim¶ czynem karalnym, prezentuj±ca agresjê, brutalno¶æ, chamstwo. To osoba, z któr± ba³abym siê przebywaæ w jednym pomieszczeniu, albo spotkaæ wieczorem, bêd±c sama na ulicy.
Owszem, s± u nas ¶piewaj±ce podejrzane typy. Jeden z nich chyba nawet jaki¶ czas temu zrobi³ komu¶ krzywdê. Jego na pewno bym siê ba³a. Poka¿ê Ci, jak w moim odczuciu wygl±da i brzmi podejrzana osoba:
http://www.youtube.com/watch?v=aWynVUSpQbU
Mog³o byæ jeszcze mocniej. Tylko tam po zajrzeniu nale¿y umyæ uszy:(  Fe... Smutny Nie zdecydowa³am siê zabrudziæ tym forum. Produkcja obiecuj±ca tyle samo, co wyraz twarzy.
O i tego pana te¿ bym siê ba³a:)
http://www.youtube.com/watch?v=-dzARsas29o&feature=fvsr
Zastanawiam siê nad kondycj± umys³ow± ludzi, którzy tego s³uchaj±:( Nie wiem, czy on im nie robi jakiej¶ krzywdy. To nie s± dobre energie:( My¶lê, ¿e gdybym tego d³u¿ej pos³ucha³a, mog³abym siê ¼le poczuæ - jednym s³owem, muzyka te¿ te¿ podejrzana.
W porównaniu z tymi indywiduami Szpaczek jest niegro¼ny i niewinny jak ta lilija:) Nie wzbudza strachu, nie wygl±da agresywnie, nie zachowuje siê w wulgarny sposób. Nie jest wiêc podejrzany, choæ oczywi¶cie pozory mog± myliæ i zdarzaj± siê przestêpcy obdarzeni dobrymi manierami i niegro¼n± powierzchowno¶ci±:) A wiêksza ilo¶æ bi¿uterii itp. nie czyni bandyty - najwy¿ej mo¿e dana osoba wygl±daæ trochê ¶miesznie, jak choæby Wi¶niewski, i tyle:) Ogólnie "inaczej". I tak± osobê nazywamy ekscentrykiem.
Aha, dawno siê nie k³ócili¶my Chichot
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #70 : Czerwiec 07, 2011, 22:12:34 »

Gienek Loska wygra³ X-factor ... i co z tego? Zmierzam do tego, ¿e dam sobie rêkê uci±æ, ¿e jego p³yta przejdzie po rynku wydawniczym bez echa. Wiêksze szanse dawa³em Kamilowi Bednarkowi z ostatniego "Mam Talent" -on mia³ swój styl, swój g³os, swój gatunek muzyczny - wiedzia³ do czego dok³adnie zmierza, jaka jest jego wizja. Wyda³ p³ytê i obesz³o siê bez rewelacji (ani wokalnych ani handlowych). Co w takim razie mo¿emy wró¿yæ dla, b±d¼ co b±d¼ genialnego, ulicznego ¶piewaka?

Gienek Loska startowa³ tak¿e w "Mam Talent" i dosta³ siê do drugiego etapu, z tym, ¿e nie zgodzi³ siê na oddanie praw do wizerunku i zrezygnowa³ z dalszego udzia³u w programie (w x-factor ma podobno specjalne warunki kontraktu). Tym wzbudzi³ mój szacunek, szanuje go do tej pory, ma ¶wietny g³os ale niestety nie ma perspektyw.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #71 : Czerwiec 07, 2011, 22:56:48 »

Fakt, ¿e dzi¶ chyba nie tak ³atwo zrobiæ karierê bez intensywnego marketingu. Jednak je¶li spodoba³ siê wielu osobom, a chyba tak by³o, je¶li p³yta nie bêdzie droga i jako¶ przyzwoicie zostanie wyeksponowana, mo¿e siê sprzedawaæ, przynajmniej dopóki ludzie bêd± pamiêtaæ ten program:) Ma osobowo¶æ, ciekawy g³os, stosowny do niego repertuar. Tylko pewnie ma³e s± szanse, ¿e bêdzie siê móg³ z tego utrzymaæ:) Nie znam siê zbytnio na show biznesie, ale na pewno bêdzie móg³ dawaæ jakie¶ publiczne wystêpy, na tym chyba piosenkarze zarabiaj± wiêcej, ni¿ na p³ytach
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #72 : Czerwiec 07, 2011, 23:50:09 »

Uwa¿am, jak Asia, ¿e p³yta mo¿e byæ sukcesem. Wszedzie mówi siê teraz o x-factorze, a Gienek (czy wiecie, ¿e on ma 36 lat?!) jest wrêcz "na topie".  Chichot  Ma - moim zdaniem - dobry g³os, swoist±, ciekaw± i raczej przez wiêkszo¶æ akceptowan± osobowo¶æ. Jak zreszt± s³usznie stwierdzi³ Wojewódzki, Gienek to w zjawisko spo³eczne, pewnego rodzaju symbol, dowód na to, ¿e cz³owiek nieoszczêdzony przez ¿ycie mo¿e osi±gn±æ bardzo wiele...  Jego wykonania s± przekonuj±ce, przemawiaj±ce, pe³ne szczerej ekspresji. Technicznie g³os jest  sprawny i ma du¿e mo¿liwo¶ci, przez co jego repertuar mo¿e byæ naprawdê szeroki. Sam Loska przyzna³, ¿e nie zamieni ulicy (tam nieraz ¶piewa³ dotychczas) na scenê. Bêdzie ¶piewa³ i na scenie, i na ulicy. Orygina³... Powodzenia. 

Szpak jest kontrowersyjny, a mo¿e i nawet podejrzany... Mia³em z nim problem. G³os - trudno go ocenic jednoznacznie.  Niemen ciekawie i sprawnie za¶piewany, a "Dziwny jest ten ¶wiat" to przecie¿ nie³atwy utwór. Ale ju¿ na przyk³ad fina³owe "Hallelujah", piêkna muzyka, zupe³nie mnie nie zachwyci³o. Klasê pokaza³a Alexandra z Wysp, z ³atwo¶ci± i wokaln± gracj± ¶piewaj±c tekst i wszystkie improwizacje. Micha³ by³ wyra¼nie o poziom ni¿ej. S³ychaæ jego g³osowe ograniczenia. To urodzony perfomer, nieboj±cy siê krytyki (stroje itd.); na scenie czuje siê niesamowicie pewnie. Jego ekstrawertyczne gesty i - zw³aszcza - wielk± pewno¶æ siebie (wiadomo, domena artystów  ) wielu odbiera jako arogancjê (spójrzcie te¿: jego wywiady po finale).  On jest trochê samoozwañczym artyst± - I'm a real artist - og³osi³ to ju¿ gdzie¶ na pocz±tku przygody z x-factorem.  Chichot To na pewno ciekawa postaæ, ale raczej ogólnie - w showbiznesie; mniejsza za¶ chyba warto¶æ - dla sceny muzycznej...
N

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #73 : Czerwiec 08, 2011, 00:23:01 »

Te¿ my¶lê, i mam nadziejê, ¿e Gienek sobie poradzi:) Ma w sobie co¶ bardzo ujmuj±cego. Wiêc ¶piewa³ na ulicy - jak Maleñczuk:) Mo¿e tak jak i on zaistnieje na trwa³e w oficjalnym obiegu muzycznym.
Co do Szpaka - o, kontrowersyjny, to dobre s³owo:) Ogl±da³e¶ wiêcej ni¿ ja, bardziej siê orientujesz. Z pewno¶ci± jest troszkê zmanierowany (choæ w tym fachu to nie jest wyj±tek; a pewno¶æ siebie, nawet granicz±ca z arogancj±, raczej mu pomo¿e w przepychaniu siê w tym ¶rodowisku:)). Co do g³osu - w³a¶nie te¿ spodoba³ mi siê ten Niemen - inaczej, nie kalkuj±cy mistrza, a ciekawie. Ta piosenka, któr± znalaz³am na YT te¿ mi siê podoba³a, jeszcze inna nie bardzo. Je¶li te wykonania s± tak nierówne, mo¿e on siê jeszcze mo¿e g³osowo bardziej ukszta³towaæ - a performance na scenie jest zapewniony:) I tak lepszy on, ni¿ kolejny hiphopowiec;)
Pos³ucha³am Alexandry w linku, który wklei³e¶. A tak, dla mnie te¿ zjawiskowa:)
aro 59
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1263

--- Marek ---

« Odpowiedz #74 : Czerwiec 08, 2011, 08:40:44 »

Nie ogl±da³em programu.

Ale czytaj±c teraz recenzje po programie i ogl±daj±c filmiki z wystêpów

dziwiê siê jak dzia³aj± ludzie w³adni wychwytywaæ talenty muzyczne.
Gienek Loska przez 15 lat ¶piewa³ na ulicach, przy ogródkach restauracyjnych
i nikt z klienteli  - kompetentnej do odkrywania tych talentów - nie odkry³ go.
Beatlesi pracuj±c na swój sukces musieli siê tak mêczyæ przez parê lat graj±c po wiele godzin w klubach.

Dzisiejsze „gwiazdy” pop kultury opowiadaj± w tabloidach jak mêcz± siê przy nak³adaniu makija¿u.

pozdrawiam          
               Marek
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

thepunisher black-for animilkowo twistedgamers neder-live