Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wunder Chopin :) Ingolf Wunder - Chopin Recital  (Przeczytany 57403 razy)
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #105 : Czerwiec 28, 2011, 21:32:39 »

Oj, przejechali siê panowie po Ingolfie, a¿ s³uchaæ hadko!!! Z politowaniem
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #106 : Czerwiec 28, 2011, 22:00:27 »

raczej sadzê, Ewo, ¿e wskazali¶my alternatywne strategie artystycznych rozwojów 

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #107 : Czerwiec 28, 2011, 22:11:57 »

raczej sadzê, Ewo, ¿e wskazali¶my alternatywne strategie artystycznych rozwojów 

Dok³adnie, nie mia³em niczego z³ego na my¶li, wrêcz stwierdzi³em, ¿e w obliczu komentarzy pokonkursowych Awdeewa wola³a unikn±æ budowania kariery na skandalu. W tym czasie Ingolf by³ na fali i wykorzystywa³ swoje 5 minut najlepiej jak tylko móg³.
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #108 : Czerwiec 28, 2011, 22:12:13 »

Mia³am na my¶li panów prowadz±cych P³ytomaniê. Niestety nie zd±¿y³am dzi¶ ods³uchaæ p³yty, wiêc nie mogê siê odnie¶æ do tej totalnej krytyki.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2011, 22:14:30 wys³ane przez ewa578 » Zapisane
Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #109 : Czerwiec 28, 2011, 22:42:55 »

W³a¶nie z³o¿y³em zamówienie na Dagli, po weekendzie powinienem mieæ p³yte. Zamówi³em te¿ "The Best of Opera" z tej samej serii co "The Best of Classic" i "The best of smooth jazz" - 4 p³yty podzielone na operowe epoki, liczê, ¿e znajdê jakie¶ pere³ki które zainteresuj± mnie wys³uchaniem ca³o¶ci dzie³a.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #110 : Czerwiec 29, 2011, 23:56:46 »

Dagla ma naprawdê du¿y wybór i nie jest tam trudno znale¼æ pere³kê:) Chodzi o "The Best Opera ...Ever!"?
S±dz±c z opisu, na pewno bêdzie warta wys³uchania - ¶wietne arie, najlepsze orkiestry, najlepsi ¶piewacy, nawet Callas, brzmi naprawdê zachêcaj±co!

Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #111 : Czerwiec 30, 2011, 09:10:47 »

Dagla ma naprawdê du¿y wybór i nie jest tam trudno znale¼æ pere³kê:) Chodzi o "The Best Opera ...Ever!"?
S±dz±c z opisu, na pewno bêdzie warta wys³uchania - ¶wietne arie, najlepsze orkiestry, najlepsi ¶piewacy, nawet Callas, brzmi naprawdê zachêcaj±co!

Tak - "The Best of Opera ... Ever". Czêsto s³ysze, ¿e tego typu p³yty s± dla laików, jednak moim zdaniem warto mieæ tego typu sk³adankê. Dzie³ operowych powsta³o tak wiele, ¿e dziêki takim sk³adankom mogê us³yszeæ co¶ nowego, co zainteresuje mnie wys³uchaniem ca³o¶ci, lub przynajmniej obszerniejszego fragmentu tego dzie³a. Druga rzecz - sk³adanki muzyki klasycznej czy operowej to ¶wietna muzyka do samochodu.

Cena te¿ ca³kiem atrakcyjna nieco ponad 50 z³ za 4 p³yty.
bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #112 : Czerwiec 30, 2011, 09:14:52 »

Cena te¿ ca³kiem atrakcyjna nieco ponad 50 z³ za 4 p³yty.

Czy pracujesz dla jakiejs firmy fonograficznej?
Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #113 : Czerwiec 30, 2011, 13:13:47 »

Nie Bartku, nie pracuje, przyjmuje po prostu za³o¿enie cena/ilo¶æ (ilo¶æ, bo o jako¶ci nie bêdê móg³ powiedzieæ niczego, dopóki albumu nie przes³ucham). 50 z³ za 4-p³ytowy album to moim zdaniem rozs±dne pieni±dze, niemniej nie nazwê tego wspania³± okazj±.
Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #114 : Czerwiec 30, 2011, 18:57:00 »

Uwa¿am, ¿e to niska cena, wychodzi nieca³e 13 z³ za p³ytê. No, z drugiej strony, to jest "The best of...", mamy wielu wykonawców, ró¿nych kompozytorów.

fille007
Ekspert

Wiadomo¶ci: 845

« Odpowiedz #115 : Czerwiec 30, 2011, 20:49:00 »

Pewnie ¿e tanio. Nie jestem mi³o¶niczk± sk³adanek, muszê mieæ dany utwór w ca³o¶ci - inaczej z¿era mnie straszna ciekawo¶æ co jest w innych czê¶ciach. Dobra cech± sk³adanek jest to, ze mo¿na siê "zaraziæ" danym kompozytorem/dzie³em/wykonawc±. Ja wpad³am jak ¶liwka w kompot  w opery Haendla po przes³uchaniu takiej skladanki. Wcze¶niej mia³am wra¿enie, ¿e wys³uchaæ jednej z nich, to tak jakby wys³uchaæ je wszystkie (tzn., ze wszystkie s± w ten sam deseñ). 

Amo la musica sopra tutte le arti
Allegra
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 110

« Odpowiedz #116 : Lipiec 01, 2011, 13:48:24 »

Moja siostra dokona³a zakupu impulsowego takiej sk³adanki, operowej zdaje siê, i jest zachwycona. Zgadzam sie, ¿e tego typu wydawnictwa rozbudzaj± apetyt na wiêcej.
Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #117 : Lipiec 04, 2011, 14:50:34 »

Mam ju¿ p³ytê - mo¿e dzi¶ wieczorem uda mi siê napisaæ drobn± recenzjê.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #118 : Lipiec 05, 2011, 18:47:25 »

Piotrze, czekam z ciekawo¶ci±:) Zajêli¶my siê innymi sprawami i nikt siê ju¿ nie odzywa na temat tej p³yty. Zaczynam siê te¿ obawiaæ, czy nie jest to milczenie dyplomatyczne Chichot
Pamiêtaj te¿, ¿e prócz tego masz do pos³uchania przepiêkne arie, kóre wybrali¶my specjalnie dla Ciebie z Czarodziejskiego fletu:)
Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #119 : Lipiec 05, 2011, 19:21:04 »

Ha, mam j±, w koñcu, kupi³em w Empiku... Zaraz zacznê s³uchanie z CD, choæ dziêki Tobie, Asiu, wiem ju¿, czego siê spodziewaæ. 

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kalinowatyper mini-land twistedgamers countrylife neder-live