Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
Muzyka
>
ArtyÂści i ich muzyka
>
Fortepian szlachetny i poetycki... Ingolf Wunder w Âświecie Chopina i nie tylko.
Strony:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
26
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Fortepian szlachetny i poetycki... Ingolf Wunder w Âświecie Chopina i nie tylko. (Przeczytany 148252 razy)
p.Joanna
UÂżytkownik
Odp: Fortepian szlachetny i poetycki... Ingolf Wunder w Âświecie Chopina i nie tylko.
«
Odpowiedz #315 :
Październik 30, 2012, 21:43:43 »
Julko, Asiu, dziĂŞkujĂŞ Wam bardzo za relacjĂŞ. OsÂłodziÂłyÂście mi nieco Âżal, Âże nie dotarÂłam ani do Warszawy na koncert Ingolfa, ani do Torunia.
Julka
Aktywny uÂżytkownik
Odp: Fortepian szlachetny i poetycki... Ingolf Wunder w Âświecie Chopina i nie tylko.
«
Odpowiedz #316 :
Październik 30, 2012, 23:09:42 »
Asiu, naprawdĂŞ szkoda, Âże nie miaÂłyÂśmy wiĂŞcej czasu, by mĂłc wspĂłlnie odreagowaĂŚ koncert Ingolfa.
KomĂłrka nam pomagaÂła - ale to nie to, prawda?
Jednak i tak fajnie, Âże mogÂłyÂśmy siĂŞ spotkaĂŚ " na Âżywo" - to chyba jest zawsze duÂże przeÂżycie...
PrzesyÂłam Ci zdjĂŞcie Auli UAM, zrobione tuÂż przed koncertem D. Trifonowa, w miniony piÂątek.
Mozarcie, napiszĂŞ. Pilnuj skrzynki
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #317 :
Październik 30, 2012, 23:15:24 »
Moze zechcialbys sie podzielic tym zdjeciem z innymi tutaj na forum Julko.
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #318 :
Październik 31, 2012, 09:28:53 »
Niektóre zdjêcia do³¹czane do wpisów nie pokazuj¹ siê na liœcie ostatnich postów, a dopiero po wejœciu w dany w¹tek.
"OdkryÂłam" ten fakt niedawno, ze zdziwieniem.
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #319 :
Październik 31, 2012, 09:42:10 »
Nie wiem, moze doczekamy sie na zdjecie od Julki troche pozniej.
Jak na razie wchodze "na watek", a tu nic.
Chyba, ze Julka wykorzystujac K.Sz. prowadzi niezalezne indywidualne forum incognito
tylko z niektorymi, bardziej zaufanymi, lepszymi czlonkami forum glownego.
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #320 :
Październik 31, 2012, 09:43:23 »
Mysle, ze Julka wyslala wiecej postow na prywatne skrzynki niz postow na glowna scene.
Osobiscie mie sie to nie podoba, a nawet odczytuje to jako niegrzecznosc.
Takie male kumoterstwo.
Chyba, ze Jula ma jakis plan...
«
Ostatnia zmiana: Październik 31, 2012, 09:46:56 wysłane przez bartus
»
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #321 :
Październik 31, 2012, 10:16:23 »
Bartus, moÂże nie masz jakiejÂś wtyczki zainstalowanej, mnie siĂŞ pod ostatnim postem Julki jak najbardziej wyÂświetla zdjĂŞcie, nawet po klikniĂŞciu powiĂŞksza siĂŞ, oczywiÂście nie na liÂście postĂłw, ale po wejÂściu w wÂątek.
Bartusie, wszyscy mamy plan, spiskowy, chcemy siê poznaÌ i utrzymywaÌ kontakty w realu, wszyscy oprócz Ciebie, st¹d te nasze knucia poprzez kable telefoniczne na przyk³ad. Wiem, wi¹za³byœ je nam w supe³ki najchêtniej, by uniemo¿liwiÌ pozaforumijne kontakty. Przestaù ju¿ marudziÌ w kó³ko o tym samym.
TeresaGrob
Ekspert
«
Odpowiedz #322 :
Październik 31, 2012, 10:35:01 »
Ja teÂż zdjĂŞcie Juli widzĂŞ, a tego czym pisze Beatka(zdjĂŞcia) nie zauwaÂżyÂłam.MoÂże to sprawa przegladarki.
Bartku a dlaczego nie chcesz korzystac z fejsa?
Rozumiem oczywiÂście chĂŞĂŚ zachowania prywatnoÂści, ale przecieÂż moÂżesz zaÂłoÂżyĂŚ jakies konto fikcyjne.
Bartek Szafarski na przykÂład
MĂłgÂłbyÂś mieĂŚ dostep do AlbumĂłw naszego Kuriera oraz do wielu innych fotek.
http://www.franzschubert.pl/
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #323 :
Październik 31, 2012, 10:49:41 »
Cytat: TeresaGrob Październik 31, 2012, 10:35:01
...Bartku a dlaczego nie chcesz korzystac z fejsa?
Rozumiem oczywiÂście chĂŞĂŚ zachowania prywatnoÂści, ale przecieÂż moÂżesz zaÂłoÂżyĂŚ jakies konto fikcyjne.
Bartek Szafarski na przykÂład
MĂłgÂłbyÂś mieĂŚ dostep do AlbumĂłw naszego Kuriera oraz do wielu innych fotek.
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Julka
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #324 :
Listopad 03, 2012, 15:03:23 »
"We are pleased to inform you that Ingolf is going to give his first performance... as a conductor. For the last two years he has been studying under the supervision of the head of Cracow Philharmonics and his dear friend Pawel Przytocki, filling this way every free moment of his time.
The concert of Ingolf leading the Cracow Academy Orchestra will take place on Dec. 15th in the Cracow Philharmonic Hall. Those who will be able to come will hear Schubert's Symphony No. 8 in B minor (the "Unfinished Symphony") and Chopin's Piano Concerto No. 1 in E minor. - IW Management"
Zatem 15 grudnia, w Krakowie, Ingolf po raz pierwszy wystÂąpi w roli dyrygenta.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #325 :
Listopad 03, 2012, 17:32:19 »
Hmm... wola³bym, aby Ingolf najpierw uformowa³ swój warsztat dyrygencki na szkolnych i akademickich estradach, a dopiero póŸniej, jako ukszta³towany "conductor" prezentowa³ swe swe dyrygenckie wizje przed publicznoœci¹ miêdzynarodow¹. Z ca³a pewnoœci¹ nie bedzie mnie na jego krakowskim koncercie. Nawet gdybym mia³ bilet - nie skorzysta³bym. Z ca³ym szacunkiem dla naszego Ingolfa, ale od jakiegoœ czasu nie lubiê i nie chce robiÌ za królika doœwiadczalnego. Takie przeœwiadczenie nabra³em po debiucie dyrygenckim syna Rubinsteina, który kiedyœ postanowi³ zostac dyrygentem i rzuciÌ na kolana swym debiutanckim koncertem publicznoœÌ ³ódzkiej Filharmonii. By³em œwiadkiem tego performanc'u (czytaj: eksperymentu). To by³a ¿enada. Wszyscy "krytycy" wprawdzie silili sie prawiÌ komplementy, ale na szczêœcie i dla dobra Sztuki i dla publicznoœci pan syn Rubinsteina wiecej ju¿ swoim pos³annictwem artystycznym nie uszczêœliwia³.
«
Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2012, 17:38:37 wysłane przez Janusz1228
»
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
TeresaGrob
Ekspert
«
Odpowiedz #326 :
Listopad 03, 2012, 17:55:33 »
TeÂż mam wÂątpliwoÂści.
Krystian Zimerman nagrywajÂąc pÂłytĂŞ z Koncertami Chopina przygotowywaÂł siĂŞ bardzo dÂługo.WypadÂło cudownie choĂŚ
teÂż nie jest dyrygentem.Ale miaÂł pomysÂł na brzmienie orkiestry i sam jÂą skompletowaÂł.
I dlaczego od razu "Niedokoùczona" jako debiut, to nie jest ³atwa symfonia.Ale có¿ "po¿yjom uwidim" jak mawiali staro¿ytni Rosjanie.
http://www.franzschubert.pl/
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #327 :
Listopad 03, 2012, 18:20:05 »
Cytat: TeresaGrob Listopad 03, 2012, 17:55:33
TeÂż mam wÂątpliwoÂści.
Krystian Zimerman nagrywajÂąc pÂłytĂŞ z Koncertami Chopina przygotowywaÂł siĂŞ bardzo dÂługo.WypadÂło cudownie choĂŚ
teÂż nie jest dyrygentem.Ale miaÂł pomysÂł na brzmienie orkiestry i sam jÂą skompletowaÂł.
I dlaczego od razu "Niedokoùczona" jako debiut, to nie jest ³atwa symfonia.Ale có¿ "po¿yjom uwidim" jak mawiali staro¿ytni Rosjanie.
Tyle tylko, ze ta pÂłyta byÂła nagrywana w studio... A koncerty na Âżywo, jak to koncerty - rzÂądziÂły sie swoimi prawami
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #328 :
Listopad 03, 2012, 19:49:29 »
Tak siê nietypowo z³o¿y³o, ze c¹³kiem interesujac¹ dyskusjê w temacie dyrygenckiego debiutu Ingolfa razem z Julka i Kati¹ odbylismy na FB.
ByÂło ostro!
ZachĂŞcam zatem do lektury htych, ktĂłzry oczywiscie maja konto na FB
«
Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2012, 22:42:31 wysłane przez Janusz1228
»
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #329 :
Listopad 03, 2012, 20:14:23 »
Ta lektura nie jest dostepna dla wszyskich z naszego forum.
Nie wszyscy posiadaja kontono FB.
I nie wszyscy chca posiadac takie konto.
Strony:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
26