Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 26   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Fortepian szlachetny i poetycki... Ingolf Wunder w ¶wiecie Chopina i nie tylko.  (Przeczytany 143420 razy)
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #45 : Sierpieñ 11, 2011, 20:34:54 »

Mê¿czy¼ni w polo s± bardzo sexy, niezale¿nie od wzrostu

Blechacz to zupe³nie nie moja bajka. Na pewno ¶wietny pianista tylko nie dla mnie.
A i Yundi Li nie podoba³ mi siê tak bardzo jak Wunder. Zreszt± pamiêtacie tê owacjê na stoj±co na Konkursie.
Jakby nagle w Filharmonii kto¶ pootwiera³ wszystkie okna.¦wie¿o¶æ , temperament, rado¶æ grania, by³o to wspania³e!

Julka
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #46 : Sierpieñ 11, 2011, 20:40:52 »

Ingolf niepozorny?!
Ale¿ on jest bardzo przystojny!!!

Julka
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #47 : Sierpieñ 11, 2011, 20:45:12 »

Och, Teresko, czyta³am o tym koncercie w Krakowie
I Agnieszka Duczmal 5 lat temu by³a Ingolfem zachwycona!

Y.L. - bardzo siê cieszê, ¿e nareszcie spotka³am kogo¶, komu on siê zupe³nie nie podoba!
Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #48 : Sierpieñ 11, 2011, 20:47:03 »

Ingolf niepozorny?!

Ja mówi³em tylko o wzro¶cie. Chichot Reszty przecie¿ nie oceniam. Kole¿anka powiedzia³ mi kiedy¶, ¿e ma "to co¶". 

fille007
Ekspert

Wiadomo¶ci: 845

« Odpowiedz #49 : Sierpieñ 11, 2011, 20:47:24 »

Mam identyczn±, te¿ czerwon±, tylko trochê wiêkszy rozmiar (Ingolf jest niepozornego wzrostu). 

Ale do czerwonego surdutu znanego z portretu Barbary Krafft nie nosi Pan jednak, Maestro, tej czerwonej Polohemd?  Chichot

Amo la musica sopra tutte le arti
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #50 : Sierpieñ 11, 2011, 20:54:29 »

Ale do czerwonego surdutu znanego z portretu Barbary Krafft nie nosi Pan jednak, Maestro, tej czerwonej Polohemd?  Chichot

Hah, oczywi¶cie, co to by by³o za bezgu¶cie! Ale trzeba i¶æ 'z postêpem' i okazjonalnie nie stroniæ o polohemdów.  A w ogóle wiecie, Wolfgang Mozart uwielbia³ siê stroiæ, stroi³ siê co nie miara dla Luizy Lodron (1776 r., prawdopodobnie by³a 'wczesn±' wybrank± jego serca), córki bogatej hrabiny - Wolfi j± uczy³ i z ni± muzykowa³. Tak samo w okresie wiedeñskim... Z tego co pamiêtam, uwielbia³ niebieski surdut z ¿ó³tymi dodatkami (gust trochê werteryczny).

Julka
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #51 : Sierpieñ 11, 2011, 20:56:35 »

Teresko, korekta - to mnie Y.L. siê nie podoba.
Ty jedynie porówna³a¶ go z Wunderem, na korzy¶æ tego ostatniego!
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #52 : Sierpieñ 11, 2011, 21:30:06 »

Z tego co pamiêtam, uwielbia³ niebieski surdut z ¿ó³tymi dodatkami (gust trochê werteryczny).

No tak, te musztardowe buty za kolana, moda jak moda, ale podobno pod wp³ywem Werthera zdarza³y siê i
samobójstwa.

Yundi Li wystêpowa³ parê lat temu w Warszawie, co¶ siê z tym ch³opakiem chyba ¼le dzieje

Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #53 : Sierpieñ 11, 2011, 23:40:30 »

Wracaj±c do prze¿ywania emocji muzycznych, dreszcze to u mnie rzadko¶æ, ale po Dusznikach zauwa¿y³em jedn± prawid³owo¶æ - zdajê siê - mój wyznacznik piêkna muzyki. Mianowicie potrafiê siê momentalnie wy³±czyæ do tego stopnia, ¿e dociera do mnie wy³±cznie melodia, nie zwracam uwagi na potkniêcia, dobór si³y d¼wiêku, wirtuozeriê i inne aspekty techniczne - liczy siê tylko muzyka, nie s³yszê niczego innego. Dziwne jest natomiast to, ¿e po chwili w ogóle nie pamiêtam, jaki utwór by³ wykonywany i nie jestem w stanie oceniæ, czy dana interpretacja podoba³a mi siê czy nie - wtedy zak³adam, ¿e wykonanie to przypad³o mi do gustu.

Pamiêtam jak na maratonie na mojej twarzy zago¶ci³ szeroki u¶miech w momencie gdy us³ysza³em wyczekiwan± przeze mnie 1. Balladê.

A mora³ tej bajki ... no có¿, krytyk by³by ze mnie fatalny, moje recenzje ogranicza³yby siê do lakonicznej wzmianki "By³em, ale zapomnia³em, czyli wystêp mi siê podoba³".
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #54 : Sierpieñ 12, 2011, 01:08:21 »

Ingolf nie doszed³ wtedy nawet do III etapu, a gdzie tu my¶leæ o finale...

Choæ powiem Ci, ods³ucha³am wielu nagrañ sprzed 5 lat.
I dosz³am do wniosku, ¿e Blechaczowi 5 lat temu wiele brakowa³o...
A ju¿ fina³owy koncert - hm, sprzecza³bym siê, czy koncert Blechacza by³ tak fantastyczny, jak tegoroczny fina³ Wundera?
Ha, wówczas wszystkiego by³y tylko trzy etapy Chichot Co prawda Ingolf gra³ wtedy koncert tak, ¿e Harasiewicz po wys³uchaniu go stwierdzi³, ¿e mo¿e i lepiej, ¿e go nie zagra³:)) Jednak dopuszczenie go do fina³u uczyni³oby ów fina³ o wiele bardziej pasjonuj±cym, poza tym, ¿e dowiedzieliby¶my siê, jak szybko mo¿na zagraæ emola
A tegoroczny fina³... tyle ju¿ o nim pisali¶my, ¿e chyba wyczerpa³y siê ze szczêtem wszystkie górnolotne przymiotniki Chichot
Te¿ pamiêtam ciep³e s³owa Agnieszki Duczmal pod adresem Ingolfa cytowane bodaj przed jego koncertem w Poznaniu. To przecie¿ nie jedyny przypadek, gdy osoby, których bynajmniej nie mo¿na podejrzewaæ o brak s³uchu i profesjonalizmu wyra¿aj± siê o nim z zachwytem. I te¿ uwa¿am, ¿e jego p³yta siê obroni, sprosta próbie czasu.
Julka
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #55 : Sierpieñ 12, 2011, 10:11:40 »

No to jeszcze jedno zdjêcie Ingolfa z konkursu sprzed 5 laty.
Tak, on odpad³ wtedy po II etapie, a fina³ by³ dwustopniowy.
Ciekawe, po raz pierwszy za³±czam tu zdjêcie, nie wiem, czy siê uda?...
Ju¿ wtedy chêtnie go fotografowano.
A podczas tegorocznego konkursu zrobiono mu najpe³niejsz± i najobszerniejsz± dokumentacjê
Julka
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #56 : Sierpieñ 12, 2011, 10:20:20 »

Wystarczy klikn±æ i fotka jest du¿a!:)

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #57 : Sierpieñ 13, 2011, 19:52:17 »

S³uchamy dzi¶ Ingolfa??Kto sie melduje??

Julka
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #58 : Sierpieñ 13, 2011, 20:18:33 »

Teresko, ja!!!
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #59 : Sierpieñ 13, 2011, 20:37:33 »

Jestem, nieco pod³amany...