Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 26   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Fortepian szlachetny i poetycki... Ingolf Wunder w ¶wiecie Chopina i nie tylko.  (Przeczytany 143619 razy)
Julka
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #150 : Listopad 24, 2011, 23:53:14 »

Aga,
Yellow Lounge to sta³y cykl imprez muzycznych, których celem jest przybli¿enie m³odym (20- 40 lat, tak organizatorzy z grubsza okre¶laj± tê grupê docelow± ) muzyki powa¿nej. W formie lekkiej, ³atwej i przyjemnej.
Cel wspania³y i by³am bardzo zaciekawiona t± imprez± z socjologicznego ( i nie tylko!) punktu widzenia, ale moje emocje podpowiedzia³y mi " nie tym razem, nie po recitalu Ingolfa!"
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #151 : Listopad 24, 2011, 23:54:46 »

Julko, serdeczne dziêki za recenzjê, za przekazanie wra¿eñ, uczuæ, radosnych drgnieñ serca
Ogromnie siê cieszê, ¿e Ingolf spe³ni³ Twoje oczekiwania. Repertuar, jak widzê, taki sam jak ten, którego s³ucha³am w Gdañsku i podobne odczucia, wzruszenia:) I ³zy podczas Andante Chichot Tam te¿ przekaza³ nam mnóstwo emocji, id±cych z serca, i trafiaj±cych te¿ g³êboko w serce. Zatem jest znowu w pe³ni sob±:) I takim z pewno¶ci± pozostanie.
Rozbawi³o mnie to wytupywanie Fakt, ¿e ka¿dy rodzaj okazania zachwytu jest dobry - w Gdañsku czê¶æ widzów w zapale trzaska³a siedzeniami foteli  Chichot
Ach- z pewno¶ci± wszyscy zazdro¶cimy Ci tego u¶cisku Chichot Chichot

Mo¿e spotkamy siê w Warszawie - zapewne bli¿ej mi bêdzie tam, ni¿ do Krakowa. Mam nadziejê, ¿e uda mi siê wypad na Czajkowskiego.

Julka
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #152 : Listopad 25, 2011, 00:13:00 »

Och, Aleks,
tak, INGOLF JEST W PE£NI SOB¡!

Nasz u¶cisk by³ ze wszech stron kontrolowany - ale by³
Po piêciu spotkaniach chyba mo¿na nareszcie siê u¶ciskaæ?
By³o spontanicznie zatem i prawdziwie. Amen
Julka
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #153 : Listopad 25, 2011, 00:24:43 »

Aleks,
bêdê w Warszawie na koncercie Ingolfa 4 lutego z grup± przyjació³, ale i Ciebie i Agê i Ewê i Was wszystkich te¿ chêtnie u¶ciskam!
Je¶li Ingolf utrzyma do lutego tê formê z Berlina, to ten jego Czajkowski bêdzie.... tfu, nie chcê zapeszyæ!
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #154 : Listopad 25, 2011, 00:49:04 »

Och, Aleks,
tak, INGOLF JEST W PE£NI SOB¡!

Nasz u¶cisk by³ ze wszech stron kontrolowany - ale by³
Po piêciu spotkaniach chyba mo¿na nareszcie siê u¶ciskaæ?
By³o spontanicznie zatem i prawdziwie. Amen
No i to w³a¶nie jest wspania³e - ¿e nie jeste¶ ju¿ dla niego anonimow± fank±, ale kim¶ rozpoznawalnym, mi³ym, kogo ma ochotê spontanicznie przytuliæ do serca. ¦wietna sprawa!!
Te¿ odczuwam pewn± introwertyczno¶æ Ingolfa i to, ¿e on kumuluj±c w sobie tê energiê potrafi wrêcz wystrzeliæ ni± w s³uchaczy... A jednak, w³a¶nie z racji tej szczero¶ci uczuæ, wszystkie je ma wypisane na twarzy:))
Oczywi¶cie, ca³a ekipa Wunderowców bêdzie trzymaæ kciuki za wielk± i nieustaj±c± formê naszego Ingolfa
I czekamy równie¿ na p³ytê z tym Czajkowskim Chichot
Julka
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #155 : Listopad 25, 2011, 01:47:21 »

Na tê p³ytê z Czajkowskim przyjdzie nam jeszcze poczekaæ -  przecie¿ Ingolf musi sobie ten koncert  " ograæ".
My¶lê, ¿e kolejna p³yta mog³aby siê ukazaæ latem przysz³ego roku - mo¿e w sierpniu? Mo¿e siê uda?!
Uwa¿am jednak, ¿e graniczy³oby to z cudem. Choæ z marketingowego punktu widzenia taki termin by³by dobry.
DG ma swoich speców - ju¿ oni bêd± wiedzieli, co zrobiæ.
Jedno jest pewne -du¿o inwestuj± i dobrze promuj± swoj± gwiazdê
A my razem z nimi!

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #156 : Listopad 25, 2011, 07:46:05 »

Julko, gratulujê! Bardzo ciekawie napisana relacja. Twoje emocje a¿ wzruszaj±. Nie trudno wiec wyobraziæ sobie, co musia³as odczuwac na sali... i co ca³a sala z Tob±

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #157 : Listopad 25, 2011, 09:41:30 »

Ewuniu, wielkie dziêki, znów us³ysza³am Ingolfa tak blisko. Wybacz, ale strasznie zazdroszczê Ci tego koncertu! Mam nadziejê na spotkanie w lutym i wspólne prze¿ywanie jego cudownej gry.
Julka
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #158 : Listopad 25, 2011, 12:11:12 »

Ewo, powiem Ci szczerze, ¿e sama sobie zazdroszczê tego recitalu Ingolfa!
I gdyby nie 6 biletów w szufladzie na jego koncert 4 lutego w Warszawie, by³oby mi trochê smutno.

Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #159 : Listopad 26, 2011, 01:09:07 »

Julko, dziêki za fantastyczn± relacjê z berliñskiego recitalu Ingolfa. Bardzo oddzia³uje - czujê jakbym by³ realnym s³uchaczem...    Nie mogê siê doczekaæ Ingolfowego powrotu do Auli UAM.  Miejmy nadziejê, ¿e przybêdzie do Poznania ze s³awetnym Koncertem Czajkowskiego - umieram z ciekawo¶ci; jak zaprezentuje go Wunder?!
Co do Yellow Lounge - uwa¿am, ¿e to ¶wietny pomys³. Mo¿e który¶ z polskich 'klubów' zaproponowa³by co¶ podobnego?

Julka
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #160 : Listopad 26, 2011, 20:16:20 »

Tak, Mozarcie,
Yellow Lounge to bardzo interesuj±cy projekt i jak¿eby inaczej " dziecko" DG   i, co oczywiste, ma ogromne wsparcie logistyczno- promocyjno- finansowej machiny.
To " dziecko" ma ju¿ 10 lat i ma swoje " rodzeñstwo" w kilku najwiêkszych miastach Niemiec.
Nie chcê dalej rozwijaæ marketingowego w±tku, bo miejsce nie jest w³a¶ciwe!
Ale mo¿e znajd± siê w Polsce ludzie -  w³a¶ciciele, organizatorzy, sponsorzy - którzy podchwyc± pomys³ i zechc± z DG wspó³pracowaæ?!
Wtedy mieliby¶my Ingolfa po koncercie w filharmonii w Poznaniu w jakim¶ kolejnym, ciekawym miejscu?
Obiecujê, spróbujê nadaæ bieg sprawie - znam jedno takie miejsce i ludzi.

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2011, 20:22:04 wys³ane przez Julka » Zapisane
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #161 : Listopad 27, 2011, 01:09:43 »

Julko, wielkie brawa za inicjatywê! To by³oby co¶, gdyby takie przedsiêwziêcie uda³o siê przeprowadziæ, bo idea naprawdê wspania³a, a firma z ¿ó³tym logo ma u nas, jak s±dzê, równie¿ nie¼le rokuj±cy rynek zbytu i mog³aby odnie¶æ siê przychylnie do takiej promocji. 
Naturalnie ju¿ samo to, by¶my mieli Ingolfa w Poznaniu, jest niezmiernie mile widziane:))
Julka
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #162 : Listopad 27, 2011, 21:57:23 »

Hej,
wys³a³am dzisiaj wiadomo¶æ do fanów Ingolfa na prywatne skrzynki - je¶li kogo¶, nieopatrznie!, pominê³am, serdecznie przepraszam!!!
Mi³ego wieczoru ¿yczê wszystkim!
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #163 : Listopad 27, 2011, 22:59:34 »

Jasne, ¿e pominê³a¶! Smutny
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #164 : Grudzieñ 02, 2011, 14:28:04 »

Bêdê na koncercie Ingolfa 4 lutego w Warszawie.Wiem, ¿e bêdzie Julka, czy kto¶ siê jeszcze wybiera??

Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 26   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mini-land thepunisher twistedgamers neder-live paktprzyjazni