Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
Muzyka
>
Arty¶ci i ich muzyka
>
Fortepian szlachetny i poetycki... Ingolf Wunder w ¶wiecie Chopina i nie tylko.
Strony:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
26
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Fortepian szlachetny i poetycki... Ingolf Wunder w ¶wiecie Chopina i nie tylko. (Przeczytany 143486 razy)
p.Joanna
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 90
Odp: Fortepian szlachetny i poetycki... Ingolf Wunder w ¶wiecie Chopina i nie tylko.
«
Odpowiedz #315 :
Pa¼dziernik 30, 2012, 21:43:43 »
Julko, Asiu, dziêkujê Wam bardzo za relacjê. Os³odzi³y¶cie mi nieco ¿al, ¿e nie dotar³am ani do Warszawy na koncert Ingolfa, ani do Torunia.
Julka
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 192
Odp: Fortepian szlachetny i poetycki... Ingolf Wunder w ¶wiecie Chopina i nie tylko.
«
Odpowiedz #316 :
Pa¼dziernik 30, 2012, 23:09:42 »
Asiu, naprawdê szkoda, ¿e nie mia³y¶my wiêcej czasu, by móc wspólnie odreagowaæ koncert Ingolfa.
Komórka nam pomaga³a - ale to nie to, prawda?
Jednak i tak fajnie, ¿e mog³y¶my siê spotkaæ " na ¿ywo" - to chyba jest zawsze du¿e prze¿ycie...
Przesy³am Ci zdjêcie Auli UAM, zrobione tu¿ przed koncertem D. Trifonowa, w miniony pi±tek.
Mozarcie, napiszê. Pilnuj skrzynki
bartus
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2896
«
Odpowiedz #317 :
Pa¼dziernik 30, 2012, 23:15:24 »
Moze zechcialbys sie podzielic tym zdjeciem z innymi tutaj na forum Julko.
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
«
Odpowiedz #318 :
Pa¼dziernik 31, 2012, 09:28:53 »
Niektóre zdjêcia do³±czane do wpisów nie pokazuj± siê na li¶cie ostatnich postów, a dopiero po wej¶ciu w dany w±tek.
"Odkry³am" ten fakt niedawno, ze zdziwieniem.
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #319 :
Pa¼dziernik 31, 2012, 09:42:10 »
Nie wiem, moze doczekamy sie na zdjecie od Julki troche pozniej.
Jak na razie wchodze "na watek", a tu nic.
Chyba, ze Julka wykorzystujac K.Sz. prowadzi niezalezne indywidualne forum incognito
tylko z niektorymi, bardziej zaufanymi, lepszymi czlonkami forum glownego.
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #320 :
Pa¼dziernik 31, 2012, 09:43:23 »
Mysle, ze Julka wyslala wiecej postow na prywatne skrzynki niz postow na glowna scene.
Osobiscie mie sie to nie podoba, a nawet odczytuje to jako niegrzecznosc.
Takie male kumoterstwo.
Chyba, ze Jula ma jakis plan...
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 31, 2012, 09:46:56 wys³ane przez bartus
»
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
«
Odpowiedz #321 :
Pa¼dziernik 31, 2012, 10:16:23 »
Bartus, mo¿e nie masz jakiej¶ wtyczki zainstalowanej, mnie siê pod ostatnim postem Julki jak najbardziej wy¶wietla zdjêcie, nawet po klikniêciu powiêksza siê, oczywi¶cie nie na li¶cie postów, ale po wej¶ciu w w±tek.
Bartusie, wszyscy mamy plan, spiskowy, chcemy siê poznaæ i utrzymywaæ kontakty w realu, wszyscy oprócz Ciebie, st±d te nasze knucia poprzez kable telefoniczne na przyk³ad. Wiem, wi±za³by¶ je nam w supe³ki najchêtniej, by uniemo¿liwiæ pozaforumijne kontakty. Przestañ ju¿ marudziæ w kó³ko o tym samym.
TeresaGrob
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2621
«
Odpowiedz #322 :
Pa¼dziernik 31, 2012, 10:35:01 »
Ja te¿ zdjêcie Juli widzê, a tego czym pisze Beatka(zdjêcia) nie zauwa¿y³am.Mo¿e to sprawa przegladarki.
Bartku a dlaczego nie chcesz korzystac z fejsa?
Rozumiem oczywi¶cie chêæ zachowania prywatno¶ci, ale przecie¿ mo¿esz za³o¿yæ jakies konto fikcyjne.
Bartek Szafarski na przyk³ad
Móg³by¶ mieæ dostep do Albumów naszego Kuriera oraz do wielu innych fotek.
http://www.franzschubert.pl/
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #323 :
Pa¼dziernik 31, 2012, 10:49:41 »
Cytat: TeresaGrob Pa¼dziernik 31, 2012, 10:35:01
...Bartku a dlaczego nie chcesz korzystac z fejsa?
Rozumiem oczywi¶cie chêæ zachowania prywatno¶ci, ale przecie¿ mo¿esz za³o¿yæ jakies konto fikcyjne.
Bartek Szafarski na przyk³ad
Móg³by¶ mieæ dostep do Albumów naszego Kuriera oraz do wielu innych fotek.
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Julka
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 192
«
Odpowiedz #324 :
Listopad 03, 2012, 15:03:23 »
"We are pleased to inform you that Ingolf is going to give his first performance... as a conductor. For the last two years he has been studying under the supervision of the head of Cracow Philharmonics and his dear friend Pawel Przytocki, filling this way every free moment of his time.
The concert of Ingolf leading the Cracow Academy Orchestra will take place on Dec. 15th in the Cracow Philharmonic Hall. Those who will be able to come will hear Schubert's Symphony No. 8 in B minor (the "Unfinished Symphony") and Chopin's Piano Concerto No. 1 in E minor. - IW Management"
Zatem 15 grudnia, w Krakowie, Ingolf po raz pierwszy wyst±pi w roli dyrygenta.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #325 :
Listopad 03, 2012, 17:32:19 »
Hmm... wola³bym, aby Ingolf najpierw uformowa³ swój warsztat dyrygencki na szkolnych i akademickich estradach, a dopiero pó¼niej, jako ukszta³towany "conductor" prezentowa³ swe swe dyrygenckie wizje przed publiczno¶ci± miêdzynarodow±. Z ca³a pewno¶ci± nie bedzie mnie na jego krakowskim koncercie. Nawet gdybym mia³ bilet - nie skorzysta³bym. Z ca³ym szacunkiem dla naszego Ingolfa, ale od jakiego¶ czasu nie lubiê i nie chce robiæ za królika do¶wiadczalnego. Takie prze¶wiadczenie nabra³em po debiucie dyrygenckim syna Rubinsteina, który kiedy¶ postanowi³ zostac dyrygentem i rzuciæ na kolana swym debiutanckim koncertem publiczno¶æ ³ódzkiej Filharmonii. By³em ¶wiadkiem tego performanc'u (czytaj: eksperymentu). To by³a ¿enada. Wszyscy "krytycy" wprawdzie silili sie prawiæ komplementy, ale na szczê¶cie i dla dobra Sztuki i dla publiczno¶ci pan syn Rubinsteina wiecej ju¿ swoim pos³annictwem artystycznym nie uszczê¶liwia³.
«
Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2012, 17:38:37 wys³ane przez Janusz1228
»
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
TeresaGrob
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2621
«
Odpowiedz #326 :
Listopad 03, 2012, 17:55:33 »
Te¿ mam w±tpliwo¶ci.
Krystian Zimerman nagrywaj±c p³ytê z Koncertami Chopina przygotowywa³ siê bardzo d³ugo.Wypad³o cudownie choæ
te¿ nie jest dyrygentem.Ale mia³ pomys³ na brzmienie orkiestry i sam j± skompletowa³.
I dlaczego od razu "Niedokoñczona" jako debiut, to nie jest ³atwa symfonia.Ale có¿ "po¿yjom uwidim" jak mawiali staro¿ytni Rosjanie.
http://www.franzschubert.pl/
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #327 :
Listopad 03, 2012, 18:20:05 »
Cytat: TeresaGrob Listopad 03, 2012, 17:55:33
Te¿ mam w±tpliwo¶ci.
Krystian Zimerman nagrywaj±c p³ytê z Koncertami Chopina przygotowywa³ siê bardzo d³ugo.Wypad³o cudownie choæ
te¿ nie jest dyrygentem.Ale mia³ pomys³ na brzmienie orkiestry i sam j± skompletowa³.
I dlaczego od razu "Niedokoñczona" jako debiut, to nie jest ³atwa symfonia.Ale có¿ "po¿yjom uwidim" jak mawiali staro¿ytni Rosjanie.
Tyle tylko, ze ta p³yta by³a nagrywana w studio... A koncerty na ¿ywo, jak to koncerty - rz±dzi³y sie swoimi prawami
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #328 :
Listopad 03, 2012, 19:49:29 »
Tak siê nietypowo z³o¿y³o, ze c±³kiem interesujac± dyskusjê w temacie dyrygenckiego debiutu Ingolfa razem z Julka i Kati± odbylismy na FB.
By³o ostro!
Zachêcam zatem do lektury htych, któzry oczywiscie maja konto na FB
«
Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2012, 22:42:31 wys³ane przez Janusz1228
»
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #329 :
Listopad 03, 2012, 20:14:23 »
Ta lektura nie jest dostepna dla wszyskich z naszego forum.
Nie wszyscy posiadaja kontono FB.
I nie wszyscy chca posiadac takie konto.
Strony:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
26