Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
O wszystkim i o niczym
>
2. Zjazd Forumowiczów Kuriera Szafarskiego
Strony: [
1
]
2
3
...
5
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: 2. Zjazd Forumowiczów Kuriera Szafarskiego (Przeczytany 14883 razy)
Gogu¶
Ekspert
Wiadomo¶ci: 835
2. Zjazd Forumowiczów Kuriera Szafarskiego
«
:
Sierpieñ 15, 2011, 13:18:52 »
Kochani, zak³adam ten w±tek, bo nie ma na co czekaæ - decyzja ju¿ zapad³a - trzeba siê spotkaæ jeszcze raz.
Nie chcia³bym byæ nudny, ale proponujê Duszniki - jest to jedyne miejsce, w którym w okresie urlopowym bêdziemy w stanie wys³uchaæ tak wielu recitali, tak ró¿nych artystów. Termin festiwalu jest ju¿ ustalony -
67. Festiwal rozpocznie siê 3.08.2012 i potrwa do (bodaj¿e) 11.08.
. Zachêcam do kupna karnetów. Ci, którzy w tym roku tego nie zrobili strasznie tego ¿a³owali.
Piszê o tym na tyle wcze¶nie po to, aby ka¿dy z nas móg³ zaplanowaæ sobie ten, b±d¼ co b±d¼, spory wydatek i ewentualnie podj±æ kroki, które umo¿liwi± jego realizacjê - np. Ewa rzuca a ja ograniczam palenie.
Nie pamiêtam ile w tym roku kosztowa³ karnet, ale by³a to kwota w granicy 500 z³, do tego nocleg w cenie 40-60 z³ za dobê, gad¿ety festiwalowe, wy¿ywienie i codzienna herbata z cynamonem bez cynamonu - to s± wydatki które trzeba z góry przewidzieæ.
Chcia³bym wiedzieæ, czy wszystkim zainteresowanym podoba siê pomys³ powrotu do Dusznik. Je¿eli kto¶ ju¿ w tym momencie wie, ¿e chce przyjechaæ do Kotliny K³odzkiej na przysz³oroczny festiwal, to proszê zg³aszaæ swój akces.
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
Odp: 2. Zjazd Forumowiczów Kuriera Szafarskiego
«
Odpowiedz #1 :
Sierpieñ 15, 2011, 13:54:28 »
Karnet kosztowa³ 790 z³otych, plus wyk³ad 40 z³, jeden p³atny koncert (Chopin ¶piewany) zapewne te¿ oko³o 40 czy 60 z³, cegie³ka na koncert charytatywny, program 20 z³, codzienny biuletyn 3 z³ ka¿dy, p³yta z poprzedniego konkursu (w tym roku kosztowa³a 30 z³) plus jakie¶ jeszcze dodatkowe gad¿ety, materia³y (jest stoisko z pocztówkami, ksi±¿kami, albumami, p³ytami, je¶li kto¶ ma ochotê siê zaopatrzyæ). W przysz³ym roku mo¿e byæ dro¿ej.
Je¶li chodzi o noclegi, to w tym roku by³y kwatery prywatne czy noclegi u sióstr, w wiêkszym oddaleniu ale w cenie 25-35 z³ za dobê (informacje od ludzi wracaj±cych z Dusznik). W Grunwaldzie ju¿ przy trzech osobach w pokoju czteroosobowym z ³azienk± mo¿na zap³aciæ 40 z³ od osoby, je¶li siê dokona rezerwacji odpowiednio wcze¶nie i wp³aci zaliczkê. W Grunwaldzie s± 3 takie pokoje 4-osobowe z ³azienk±.
Z Dusznik s± organizowane wycieczki do Pragi (jako¶ nie pamiêtam ceny, ale niewiele), Wiednia (120 z³), Skalnego Miasta (30 z³) i w wiele ciekawych miejsc. Bardzo chcia³abym zobaczyæ Wambierzyce i Kaplicê Czaszek w Czermnej, no i w ogóle rozpoznaæ okolicê, nie koniecznie przy okazji 2. Zjazdu, bo przecie¿ bêdziemy tam ju¿ co roku, czy¿ nie?
Gogu¶
Ekspert
«
Odpowiedz #2 :
Sierpieñ 15, 2011, 14:01:06 »
Praga za 55 z³ - to zapamiêta³em
Nasz plan na przysz³y rok obejmowa³ przyjazd ok 2 dni przed festiwalem i/lub opuszczenie Dusznik ok 2 dni po jego zakoñczeniu. Powodem takich planów jest brak czasu na zwiedzanie ze wzglêdu na napiêty plan koncertowy
A wiêc, wracaj±c do kosztów:
Karnet 790 z³ + nocleg (14 dni po 40 z³/d) 560 z³ + gad¿ety (program, p³yta, biuletyny) 100 z³ =
1450 z³
Do tego trzeba doliczyæ dojazd i wy¿ywienie, ale to ju¿ ka¿dy we w³asnym zakresie.
ewa578
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1471
Ewa
«
Odpowiedz #3 :
Sierpieñ 15, 2011, 14:51:17 »
Przypominam, herbata z cynamonem i malinami - bez malin i cynamonu - za to w du¿ej szklance 5 z³. Na szczê¶cie w tym okresie s± smaczniutkie, tanie pomidorki (w tym roku 1,90 za kg), wiêc z g³odu umrzeæ nie mo¿na!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #4 :
Sierpieñ 15, 2011, 14:59:55 »
Gdyby kto¶ jednak mia³ umierac z g³odu (podczas Festiwalu) - niech przyjdzie do mnie. Wspomogê, podzielê siê ostatni± koszul± i do herbaty dokupiê bu³eczkê
Nie pozwolê, by ktokolwiek z naszej szafarskiej Rodzinki do¶wiadcza³ umartwienia...
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #5 :
Sierpieñ 15, 2011, 15:04:46 »
Proponujê zakup dobrej herbaty (nasze ulubione gatunki, np. Earl Gray) i flaszki soku malinowego i posiedzenia herbatkowe w pokoju, np. przy cie¶cie z rabarbaru
Lub kokosankach z pobliskiej cukierni. Ostatnia herbatka z cynamonem bez cynamonu by³a, hm, niezbyt, mo¿e w zaaferowaniu nie zauwa¿yli¶cie. Chyba, ¿e sobie zastrze¿emy niewrzucanie cytryny do szklanki przed zaparzeniem herbaty
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #6 :
Sierpieñ 15, 2011, 15:16:02 »
Je¶li chodzi o mnie, cytryna i tak zepsu³a smak herbaty, jakikowiek on by³! Ca³e szczê¶cie, ¿e w ciepe³ku wspólnych emocji i prze¿yæ, ale tak¿e ¿alu rozstania i po¿egnañ, nikt nie zwróci³ na to uwagi.
Aha, nikt nie napisa³, ¿e naszym zamówieniom w Oazie poza zwrotem "jak zwykle" towarzyszy³ szczególny gest, jakby¶my zamawiali butelkê wódki, a oznacza³ po prostu du¿e szklanki!
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #7 :
Sierpieñ 15, 2011, 15:20:13 »
Cytat: ewa578 Sierpieñ 15, 2011, 15:16:02
Aha, nikt nie napisa³, ¿e naszym zamówieniom w Oazie poza zwrotem "jak zwykle" towarzyszy³ szczególny gest, jakby¶my zamawiali butelkê wódki, a oznacza³ po prostu du¿e szklanki!
Nastêpnym razem utrwalimy ten gest na zdjêciu, mo¿e grupowym
Gogu¶
Ekspert
«
Odpowiedz #8 :
Sierpieñ 15, 2011, 16:28:00 »
Czy kto¶ jest w stanie z³o¿yæ ju¿ dzi¶ deklaracjê, ¿e pojawi siê w Dusznikach w przysz³ym roku.
Ja zacznê - bêdê! Ju¿ siê cieszê.
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #9 :
Sierpieñ 15, 2011, 16:38:00 »
Ja równie¿!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #10 :
Sierpieñ 15, 2011, 16:47:47 »
Cóz, Piotrze... Nie jest dla mnie problemem deklarowanie siê (lub nie) ju¿ dzi¶. Problemem (pewno dla kazdego) bêdzie godzenie ro¿nych okoliczno¶ci, które mog± pojawiæ siê jutro. Dlatego ukladanie "listy" na dzi¶ - to wró¿enie z fusow.
Z dfrugiej strony - podczas tego festiwalu siedzia³em obok pewnej mi³ej, starszej Pani (z Niemiec), która ju¿ raz szósty z rzêdu bra³a udzia³. Trochê jej pozazdro¶ci³em, gdy twardo zadeklarowa³a, przyjazd na kolejny, siódmy z rzêdu. Pomy¶la³em: no tak, czemu nie mam i¶æ w jej ¶lady? Ale ona - pewno emerytka - mo¿e spokojnie planowaæ... a ja - jak kazde z nas: praca, dom, obowi±zki, rodzina, bliscy...
Ale ok. Na dzi¶ - przyjmuje: bêdê. Tym razem chyba w pojedynkê(?). W tym samym strategicznym (mam nadziejê) lokum. Dlatego baaaaaaaardzo by³oby fajnie, gdybym mia³ tam kogo¶ do towarzystwa. ¦niadania u boku boskich pos³añców bez bratniej duszy - to wcale nic takiego fajnego.
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Gogu¶
Ekspert
«
Odpowiedz #11 :
Sierpieñ 15, 2011, 17:04:43 »
Januszu, nie wymagam przecie¿ wi±¿±cych deklaracji, doskonale zdajê sobie sprawê ze z³o¶liwo¶ci losu. Chcia³bym po prostu, ¿eby ka¿dy, kto mia³by ochotê pojawiæ siê w przysz³ym roku w Dusznikach ten fakt zasygnalizowa³. Dziêki temu bêdziemy mogli sprawniej dokonaæ rezerwacji biletów czy (mam nadziejê) karnetów i spróbowaæ zrobiæ tak, ¿eby¶my mogli usi±¶æ w Dworku obok siebie - teraz ju¿ wiem, ¿e trzeba bêdzie w tej sprawie negocjowaæ z pracownikami fundacji.
W tym roku rezerwacja karnetów ruszy³a 1-go stycznia - gdyby uda³o siê nam skompletowaæ listê zainteresowanych do koñca roku mogliby¶my liczyæ na dobre miejsca. Po zarezerwowaniu karnetów zbierzemy deklaracje dotycz±ce pojedynczych biletów i na tym etapie zarezerwujemy pokój, po czym na dzieñ startu rezerwacji biletów zg³osimy ten fakt do Fundacji.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3011
Asia
«
Odpowiedz #12 :
Sierpieñ 15, 2011, 17:06:16 »
Ano tak, Januszu: rado¶æ dzielona - podwójn± rado¶ci±
Mo¿na to bêdzie równie¿ rozwi±zaæ w ten sposób, ¿e bêdzie siê delegowa³o spo¶ród rezydentów innych miejsc wys³annika towarzysz±cego Ci przy ¶niadaniu
Uda siê, czy nie - jak mi³o jest planowaæ, marzyæ...
anelik
Ekspert
Wiadomo¶ci: 544
«
Odpowiedz #13 :
Sierpieñ 16, 2011, 22:04:37 »
Chcia³abym bardzo pojechaæ. Bardzo, bardzo. W tym roku nie wysz³o, mo¿e przysz³y bêdzie ³askawszy.
Gogu¶
Ekspert
«
Odpowiedz #14 :
Sierpieñ 16, 2011, 22:07:15 »
Cytat: anelik Sierpieñ 16, 2011, 22:04:37
Chcia³abym bardzo pojechaæ. Bardzo, bardzo. W tym roku nie wysz³o, mo¿e przysz³y bêdzie ³askawszy.
Trzymamy za Ciebie kciuki, mam nadziejê, ¿e tym razem uda Ci siê do nas do³±czyæ.
Strony: [
1
]
2
3
...
5
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do: