Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 [3] 4 5   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 2. Zjazd Forumowiczów Kuriera Szafarskiego  (Przeczytany 14907 razy)
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #30 : Sierpieñ 20, 2011, 12:43:27 »

No wiesz, Daniil koncertuje i w Japonii i w Brazylii i w Nowym Jorku, jako¶ muszê przeboleæ, ¿e nie mam mo¿liwo¶ci wyczarterowania odrzutowca  Nawet Antonin czy Gdañsk ju¿ przekracza, zdaje siê, moje mo¿liwo¶ci. Ale je¶li za rok w Dusznikach bêdzie tak¿e po raz trzeci Denis Ko¿uchin, to chyba ¿adne okoliczno¶ci mnie nie powstrzymaj±, dwóch ch³opaków z NN to zbyt silny magnes 
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #31 : Sierpieñ 22, 2011, 13:46:05 »

Kto jak kto, ale ty potrafisz dokonaæ niemo¿liwego i przyjechaæ. Szykuje nam siê kolejne fantastyczne spotkanie.
Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #32 : Styczeñ 01, 2012, 22:07:26 »

Witam

W³a¶nie zadzwoni³a do mnie Asia z pytaniem czy zabieramy siê do organizacji zjazdu. Nie ma co ukrywaæ - ju¿ czas.

Opublikowano ju¿ wstêpny program festiwalu w Dusznikach

http://www.chopin.festival.pl/program-67-festiwalu

Je¿eli mo¿ecie, to proszê o wstêpne deklaracjê, czy macie ochotê pojechaæ do Dusznik - je¶li tak, to czy na ca³y festiwal czy na weekend.

Konkretn± organizacj± zajmê siê w lutym, bêdê mia³ wtedy wiêcej wolnego czasu.

Pozdrawiam
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #33 : Styczeñ 02, 2012, 00:09:14 »

Piotrusiu jeste¶ nieoceniony!!! Ja niestety, w tym roku bêdê zupe³nie gdzie¶ indziej cia³em, ale dusz± napewno z Wami w Dusznikach!
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #34 : Styczeñ 02, 2012, 14:01:10 »

Niestety program siê zmienia co piêæ minut, nazwiska wykonawców pojawiaj± siê i znikaj±, wskakuj± skrzypce i w ogóle jeszcze s± puste miejsca. Nadal jestem wdow± i sierot± (w jednym) po konkursie chopinowskim, ale tegoroczne Duszniki mych ³ez nie obetr±. Trudno w takiej sytuacji zaklepaæ hotel i karnet. W tym roku je¶li siê pojawiê w Dusznikach to bêdzie to decyzja last minute... Je¶li ju¿ to zamykaj±cy weekend z Denisem Kozukhinem. Dusz± i cia³em chcia³abym, ach, jak bardzo, byæ znowu w Dusznikach, przez ca³y okres trwania festiwalu, dla fortepianu, dla muzyki, dla pianistów no i g³ównie z powodu forum w realu Zrobiê co siê da, aby byæ tam znowu.
su³ek
Ekspert

Wiadomo¶ci: 647

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #35 : Styczeñ 03, 2012, 21:47:14 »

Witaj Piotrze. Cieszê siê, ¿e podejmiesz siê organizacji Zjazdu. Ja podobnie jak w ubieg³ym roku przyjadê na weekend (mo¿e dzieñ d³u¿ej). Ju¿ siê cieszê na nasze spotkanie.
Co u Ciebie s³ychaæ? Jak studia? No i jaka forma przed sesj±?
Beatko, bêdzie dobrze. Na pewno uda siê nam spotkaæ ponownie. A Ewunia mo¿e siê jeszcze namy¶li.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2012, 21:49:15 wys³ane przez su³ek » Zapisane

Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #36 : Styczeñ 03, 2012, 22:56:04 »

Studia w porz±dku, póki co sobie radzê, od czwartku zaczyna siê gor±cy okres kolokwiów a od 23-go równie gor±cy okres egzaminów. Jak siê tylko uwinê, to zabieram siê za organizacje naszego spotkania.

Do tego czasu liczê na jakie¶ sugestie dotycz±ce terminu, ilo¶ci dni, wstêpne deklaracje - oczywi¶cie podkre¶lam s³owo WSTÊPNE. My¶lê, ¿e uda nam siê spotkaæ ponownie.

No chyba, ¿e sugerujecie zmianê miejsca spotkania - wiem, ¿e dotarcie na po³udnie Polski mo¿e byæ dla niektórych k³opotem. Proszê o jakiekolwiek sugestie.
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #37 : Styczeñ 04, 2012, 10:21:40 »

A Ewunia mo¿e siê jeszcze namy¶li.

Przykro mi S³awku, nie namy¶lê siê! W tym czasie, bêdê za oceanem zmieniaæ pieluszki mojemu nowemu wnuczêciu i wreszcie (po pó³torarocznej roz³±ce) cieszyæ siê pierwszym, Filipkiem.
Wiesz, ¿e rodzina, zw³aszcza rzucona przez los tek daleko, jest zawsze najwa¿niejsza.
Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #38 : Styczeñ 05, 2012, 00:21:19 »

Ewo, a kiedy wyje¿d¿asz, mo¿e gdyby¶my zmienili miejsce spotkania, o czym napisa³em powy¿ej, mogliby¶my zmieniæ równie¿ jego termin?
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #39 : Styczeñ 05, 2012, 08:40:01 »

Ja w tegorocznych Dusznikach ostatecznie prawie na pewno nie wezmê udzia³u. Liczy³em na trochê bardziej wystrza³ow± plejadê artystow. Za to planujê pojechac do Zakopanego na wrze¶niowy festiwal "Muzyka na szczytach". Zakoppane ma zawsze swe walory, nawet, gdy nazwiska artystów nie zahipnotyzuj± :-)

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
su³ek
Ekspert

Wiadomo¶ci: 647

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #40 : Styczeñ 05, 2012, 19:13:15 »

Ja jestem otwarty na wszelkie propozycje. Dostosujê siê i do miejsca i terminu. Ale wydaje siê mi Januszu, ¿e Duszniki by³yby dobrym miejscem. Dla mnie wa¿niejsz± spraw± jest mo¿liwo¶æ spotkania siê z Wami. Dobór artystów festiwalowych jest oczywi¶cie tak¿e wa¿ny. Ale mo¿e wspólnie prze¿yty czas zrekompensuje inne niedogodno¶ci. Je¶li jednak podejmiemy inna decyzjê - to tak jak napisa³em - dostosujê siê.

Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #41 : Styczeñ 05, 2012, 22:16:13 »

U mnie nie wiadomo jak bêdzie. Wolê nie deklarowaæ siê za wcze¶nie. Znowu bêdê musia³a oddawaæ bilety.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #42 : Styczeñ 06, 2012, 00:20:39 »

Ja zdecydowa³am siê jechaæ. Ostatnim razem w tym ogromnym koncertowym ko³owrotku, nat³oku wra¿eñ, dokucza³ mi nieco brak odrobiny czasu na oddech, spokojniejsze rozejrzenie siê po przepiêknej okolicy, pozwiedzanie, powolne degustowanie Pieniawy Chopina, rozkoszowanie siê klimatem, atmosfer± Bad Reinzerz.. Kupiê bilety na kilka koncertów, na kilka pójdê pod namiot:)) Z rado¶ci± powitam ka¿dego z przyjació³, który siê w miêdzyczasie przewinie;)) Tak przynajmniej sobie postanawiam. A jakie koncerty? Zobaczymy, jak bêdzie siê przedstawia³ program na pocz±tku kwietnia (ci tajemniczy laureaci:))
anelik
Ekspert

Wiadomo¶ci: 544

« Odpowiedz #43 : Styczeñ 06, 2012, 00:39:11 »

Mnie nie bêdzie na pewno. Na razie zreszt± kompletnie nie mogê zaplanowaæ nawet terminu urlopu, bo zale¿y to w tym roku od tak wielu czynników, ¿e mo¿e siê okazaæ, i¿ bêdzie to urlop last second (nawet nie minute). Na pewno dotrê w Tatry, bo schnê z têsknoty. Byæ mo¿e trafiê tam we wrze¶niu - jak Janusz - ale nawet wtedy pewnie raczej bêdê b³adziæ po szczytach i s³uchaæ muzyki wygrywanej przez wiatr na grani. Je¶li kto¶ jeszcze chcia³by siê pow³óczyæ, dostaæ zadyszki przy podchodzeniu lub z³apaæ zakwasy przy schodzeniu - Tatry s± w³a¶ciwym miejscem!
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #44 : Styczeñ 07, 2012, 10:43:47 »

Ewo, a kiedy wyje¿d¿asz, mo¿e gdyby¶my zmienili miejsce spotkania, o czym napisa³em powy¿ej, mogliby¶my zmieniæ równie¿ jego termin?
My¶lê, w ostatnim tygodniu lipca. Ale dok³adnie bêdê wiedziala, jak kupiê bilet na samototy! Uwielbiam lataæ, wiêc napewno dwa! Chichot Chichot Chichot
Strony: 1 2 [3] 4 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

thepunisher countrylife neder-live animilkowo silverstar