Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 3 [4] 5   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 2. Zjazd Forumowiczów Kuriera Szafarskiego  (Przeczytany 14941 razy)
Bodek1
Ekspert

Wiadomo¶ci: 576

« Odpowiedz #45 : Styczeñ 07, 2012, 14:34:04 »

Mnie tak¿e (jak Januszowi) bardziej odpowiada wrze¶niowy wypad do Zakopanego...Jak wiecie uwielbiam wspinaczki wysokogórskie i jeszcze mam na tyle energii, ¿e mogê wci±gn±æ jak±¶ "kozicê"...
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #46 : Styczeñ 31, 2012, 12:30:32 »

Witam

Patrzê w³a¶nie na program festiwalu i wygl±da na to, ¿e wybiorê siê do Dusznik jedynie na niedzielê - 5.08, gra Khozyainov i Piemontesi. Prawie na pewno mogê powiedzieæ, ¿e bêdzie ze mn± Dorota (ze wzglêdu na tego pierwszego pianistê).

A jak z festiwalem Chopin i jego Europa? Mo¿e warto by by³o w tym roku spotkaæ siê w Warszawie?
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #47 : Luty 01, 2012, 21:29:19 »

Bardzo chêtnie, tylko czeku Warszawa le¿y tak daleko od Krakowa.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #48 : Luty 01, 2012, 22:06:38 »

Moniko, 3 godz. poci±giem z Krakowa to nie a¿ tak bardzo daleko 

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #49 : Kwiecieñ 20, 2012, 16:22:23 »

Witajcie!

Od razu przeproszê za swój brak aktywno¶ci, ale jest on wprost proporcjonalny do braku czasu. Obiecujê sobie, ¿e w wakacje nadrobiê czê¶æ zaleg³o¶ci na kurierze.

Ale do rzeczy.

Wczoraj rozmawia³em z Dorot± i w tej rozmowie pojawi³ siê w±tek festiwalu Chopin i jego Europa. Ju¿ jaki¶ czas temu nasycony reklamami tanich linii lotniczych postanowi³em, ¿e w wakacje odwiedzê stolicê. Pomy¶la³em wiêc, ¿e pobyt w Warszawie warto by po³±czyæ z wy¿ej wspomnianym festiwalem i oczywi¶cie odwiedzeniem muzeum Fryderyka. By³oby niezwykle mi³o spotkaæ siê z Wami przy tej okazji, dlatego chcia³bym siê zapytaæ, czy planujecie wybraæ siê na CHIJE, a je¶li tak, to jaki koncert Was zainteresowa³?

Pozdrawiam.
Piotrek
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #50 : Kwiecieñ 20, 2012, 17:01:18 »

Program ChiJE jest podobno jeszcze bardzo szcz±tkowy, w zwi±zku z wiadomo czym.
Moje maksimum na razie by zak³ada³o:
Dani³a,
Kennera,
Lisieckiego,
Katsarisa
i koncert tej pani, która w £azienkach bedzie ¶piewa³a pie¶ni Chopina
oraz (do dyskusji), ale ¿eby nie siedzieæ w mie¶cie jaki¶ wypad do ¯elazowej Woli albo do Szafarnii.
Ale dopóki nie ma cen biletów nie mo¿na zrobiæ cash flow,a w moim wypadku wszystko od tego zale¿y.
Minimum Dani³ i Katsaris.

su³ek
Ekspert

Wiadomo¶ci: 647

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #51 : Kwiecieñ 20, 2012, 17:35:18 »

Nie wiadomo jeszcze jaki bêdzie program (jak pisze Agnieszka). Ale z mojego punktu widzenia ka¿dy bêdzie dobry je¶li bêdzie mo¿liwo¶æ spotkania siê z Wami. Wci±¿ jeszcze mam przed oczami nasz I Zjazd i czêsto do niego wracam my¶lami. Tak wiêc ja siê piszê na II Zjazd.
Piotrusiu jak tam studia?

Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #52 : Kwiecieñ 20, 2012, 20:28:12 »

S³awku, dziêkujê, jako¶ sobie radze, ale czasu niestety brakuje.

Fajnie by by³o, gdyby¶my siê mogli umówiæ w miarê wcze¶niej ¿eby zarezerwowaæ bilety i nocleg. Czekamy w takim razie na ostateczny repertuar i bierzemy siê do pracy.
su³ek
Ekspert

Wiadomo¶ci: 647

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #53 : Kwiecieñ 21, 2012, 08:47:54 »

Fajnie Piotrusiu. W Was m³odych nasza nadzieja.  Chichot. Mo¿e uda siê spotkaæ i sobie pogadaæ i wspólnie (jak w Dusznikach) pochodziæ na koncerty.

TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #54 : Maj 05, 2012, 11:55:30 »

Dla zachêty, jakby ktos nie by³ jeszcze zdecydowany.
W programie CHiJE znalaz³ siê nowy koncert:
Isabelle Faust i Andreas Staier- m.in beda  grali sonatê skrzypcow± a-moll Schumanna, uwielbiam ten utwór, ju¿ dawno
chcia³am wrzuciæ ale na YT ¿adnej ciekawej interpretacji nie znalaz³am.S³ysz³am piêkn± wersjê tej sonaty w wykonaniu Gila Schahama i Helene Grimaud. Mo¿e kto¶ z naszych mi³ych skrzypków
pomo¿e?

Julka
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #55 : Maj 17, 2012, 20:40:13 »

Potwierdzam chêæ spotkania siê z Wami. Festiwal CHIJE by³by doskona³± okazj±- 28 sierpnia, recital Trifonowa, co Wy na to?
A potem d³ugie wieczorne pogaduchy. By³oby cudnie.
Jak wiecie wypadek mojej mamy bardzo skomplikowa³ moje ¿ycie i wprowadzi³ wiele ograniczeñ. Ale ¿ycie toczy siê dalej.
Bywam tu i tam i nie zapominam o Was!

anelik
Ekspert

Wiadomo¶ci: 544

« Odpowiedz #56 : Czerwiec 03, 2012, 22:07:38 »

A mnie siê pewnie nie uda dotrzeæ.  Zawstydzony Burzliwe piêæ miesiêcy tego roku, po trudnym roku poprzednim, zaczyna siê przeradzaæ u mnie w w±tek K³apouchego w wersji telewizyjnej "Na pewno siê nie uda!". Najpierw mia³am wra¿enie, ¿e siedzê w poci±gu, który nie zatrzymuje siê na ¿adnej stacji, potem - kiedy zdecydowa³am, ¿e wysiadam w biegu - okaza³o siê, ¿e siedzê sobie na karuzeli a ona siê krêci, krêci i krêci (facet z obs³ugi poszed³ na piwo a uczestników tej ko³omyjki zaczê³o coraz bardziej mdliæ).  I jak siê wydawa³o, ¿e te wszystkie k³opoty "ach jedn± chwilk±" by³y, zaczê³a siê matura, w trakcie której mój syn wyl±dowa³ w szpitalu. Zwyk³y rothawirus ale - a jak¿e - z megakonsekwencjami. Nie macie czasami wra¿enia, ¿e nad pewnymi okresami w ¿yciu ci±¿y jakie¶ fatum, które urz±dzi³o sobie naszym kosztem ma³y poligon? E, marudzê. Muszê daæ radê. Je¶li w ogóle bêdê mog³a przyjechaæ do Warszawy to raczej w pierszym tygodniu CHiJE. Dok³adnego programu nie znalaz³am. Bêdê szukaæ. Spotkania nie mogê obiecaæ ale bêdê siê staraæ. Na razie mo¿e uda mi siê czê¶ciej go¶ciæ na forum aktywnie a nie tylko  charakterze czytelnika. Pozdrawiam Was wszystkich Buziak   
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 03, 2012, 22:18:23 »

Pozdrawiam, Elu...
Coraz bardziej przekonujê siê, ¿e do ka¿dego ludzkiego ¿ywota doczepiona jest ¿elazna kula, któr± czy chcemy, czy nie, mozolnie  trzeba taszczyæ nierzadko do koñca podró¿y.

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Julka
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 192

« Odpowiedz #58 : Czerwiec 25, 2012, 21:33:05 »

Kochani!
Ponawiam pytanie - co z CHiJE, co zamierzacie? Co z naszym spotkaniem, np. z proponowanymi przeze mnie pogaduchami po koncercie Trifonowa? Nie mieszkam w Warszawie i muszê wszystko zaplanowaæ z wyprzedzeniem. No i bilety trzeba kupiæ!

bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #59 : Czerwiec 25, 2012, 21:57:02 »

Kochani!
Ponawiam pytanie - co z CHiJE, co zamierzacie? Co z naszym spotkaniem, np. z proponowanymi przeze mnie pogaduchami po koncercie Trifonowa? Nie mieszkam w Warszawie i muszê wszystko zaplanowaæ z wyprzedzeniem. No i bilety trzeba kupiæ!

Julko, co to jest  CHiJE?
Pytam serio.
Strony: 1 2 3 [4] 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

neder-live black-for kalinowatyper animilkowo thepunisher