Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Danii³ Trifonow - m³ody, genialny pianista  (Przeczytany 139907 razy)
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #45 : Pa¼dziernik 23, 2011, 17:13:22 »

Nie wiem, czy by³o, ale ja nie widzia³am, je¶li jednak tak to
przepraszam Beatko

http://www.youtube.com/watch?v=imGD8UsZxu8&feature=related

xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #46 : Pa¼dziernik 23, 2011, 19:52:44 »

W tym w±tku jeszcze nie by³o M³odego, kiedy by³ naprawdê m³ody, wiêc dobrze, ¿e ju¿ jest. Daniil - kompozytor 
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #47 : Pa¼dziernik 24, 2011, 10:34:52 »

Jutro o 19.00 (u nas o 17.00), Dani³ bêdzie koncertowa³ z orkiestr± w Mariinskim w Peersburgu. Oczywi¶cie, bêdzie gra³ Pierwszy Czajkowskiego, natomiast we ¶rodê, tam¿e, da recital m.in. Chopin i List. Znalaz³am stronê mariinski.tv i mam nadziejê, ¿e je¶li nie bêdzie bezpo¶redniej transmisji, to przynajmniej pojawi siê pó¼niej zapis obu koncertów. Bêdê ¶ledziæ i informowaæ.
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #48 : Listopad 06, 2011, 10:42:54 »

Dziêki niezrównanej Ewie A. mamy dusznicki recital Danii³a na mp3!
http://soundcloud.com/katiooshka/daniil-trifonov-in-duszniki/s-XzaUb

Radosnych wspomnieñ Wam ¿yczê!
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #49 : Listopad 06, 2011, 12:43:41 »

Podziêkuj Ewo Ewie :)Mo¿e do³±czy do nas??

chingate
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Listopad 06, 2011, 13:31:51 »

Piêknie gra smarkacz, a¿ ja stary pop³aka³ siê przy Pstr±gu Szuberta, zagra³ go nietypowo, bardzo szybko, ale z nadzwyczajn±, by tak rzec, elegancj±.
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #51 : Listopad 06, 2011, 13:41:50 »

Zgadzam sie, a z kolei "Fruhlingsglaube" bardzo marzycielsko, lirycznie, zupe³nie
nie po lisztowsku.Piêknie.

chingate
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Listopad 06, 2011, 13:51:06 »

£o, w³a¶nie doszed³em do lisztowskich dzwoneczków i, co tu du¿o mówiæ, dajê ¶wiadectwo (gdyby takie by³o potrzebne), i¿ m³ody daje radê. A z Pani± Teres± wypada mi siê nie zgodziæ w pewnej kwestii, mianowicie po linii, ¿e "po lisztowsku" znaczy nielirycznie. Liszt, moim skromnym zdaniem, by³ takim samym lirykiem jak wirtuozem, a w dzisiejszych czasiech  bywa oceniany niesprawiedliwie, byæ mo¿e z winy artystów maj±cych sk³onno¶ci do szar¿owania w jego utworach.
Ewa1
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 17

« Odpowiedz #53 : Listopad 06, 2011, 14:25:47 »

Bardzo dziêkujê za podziêkowania:) Ja ju¿ tu wcze¶niej by³am - przy okazji Konkursu Rubinsteina:) Pewnie pamiêtacie:)Mia³am ostatnio ma³o czasu (g³ównie z powodu intensywneej aktywno¶ci na FB), ale postaram siê wpadaæ czê¶ciej.  Serdecznie Wszystkich pozdrawiam!:)
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #54 : Listopad 06, 2011, 14:34:44 »

£o, w³a¶nie doszed³em do lisztowskich dzwoneczków i, co tu du¿o mówiæ, dajê ¶wiadectwo (gdyby takie by³o potrzebne), i¿ m³ody daje radê. A z Pani± Teres± wypada mi siê nie zgodziæ w pewnej kwestii, mianowicie po linii, ¿e "po lisztowsku" znaczy nielirycznie. Liszt, moim skromnym zdaniem, by³ takim samym lirykiem jak wirtuozem, a w dzisiejszych czasiech  bywa oceniany niesprawiedliwie, byæ mo¿e z winy artystów maj±cych sk³onno¶ci do szar¿owania w jego utworach.
Oczywi¶cie, ¿e Liszt potrafi³ byc liryczny, po prostu jego transkrypcje pie¶ni Schuberta s±
mocno okraszone wirtuozowskimi ozdobnikami, moim zdaniem niepotrzebnie.

chingate
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Listopad 06, 2011, 14:59:05 »

:Potrzebnie, Pani Tereso. Potrzebnie.
Ewa1
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 17

« Odpowiedz #56 : Listopad 06, 2011, 15:04:00 »

Zapomnia³am napisaæ o najwa¿niejszym - przegranie recitalu Danii³a z linku francuskiego radia, który ja znalaz³am, to w ca³o¶ci dzie³o innego fana Danii³a, któremu wszyscy jeste¶my bardzo wdziêczni!:) Gdy tylko siê zgodzi, to bêdziemy wiedzieæ, komu tyle zawdziêczamy:) Ja tylko rozpowszechniam to cudo dalej:)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #57 : Listopad 06, 2011, 15:58:33 »

Bardzo dziêkujê za podziêkowania:) Ja ju¿ tu wcze¶niej by³am - przy okazji Konkursu Rubinsteina:) Pewnie pamiêtacie:)Mia³am ostatnio ma³o czasu (g³ównie z powodu intensywneej aktywno¶ci na FB), ale postaram siê wpadaæ czê¶ciej.  Serdecznie Wszystkich pozdrawiam!:)
Pozdrawiamy Ewo z pok³onem do samej ziemi

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
kati
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 386

« Odpowiedz #58 : Listopad 06, 2011, 17:45:39 »

Dziêki Ewo

Ach, wspomnienia...Znów siê wzruszy³am, tak samo jak wtedy w Dusznikach, s³uchaj±c "Auf dem Wasser zu singen"... 
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2011, 17:51:38 wys³ane przez kati » Zapisane
su³ek
Ekspert

Wiadomo¶ci: 647

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #59 : Listopad 06, 2011, 19:22:00 »

dziêki Ewo. Mnie szczególnie zapad³ w g³owie Król Olch. Jakby nie patrzeæ to pierwsza pie¶ñ w naszej Schubertiadzie (m.in. moim dziecku)

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

animilkowo countrylife paktprzyjazni thepunisher mini-land