Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 25   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Danii³ Trifonow - m³ody, genialny pianista  (Przeczytany 140061 razy)
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #225 : Grudzieñ 08, 2012, 14:54:39 »

I trzy fragmenty I koncertu Czajkowskiego, sprzed miesi±ca.

http://www.youtube.com/watch?v=BAuuYbsq7jw&list=PL5Xxm20ymp8azkchtXhJrECzOoMtb3NuS&index=1
http://www.youtube.com/watch?v=FcrBWI1gKsI&list=PL5Xxm20ymp8azkchtXhJrECzOoMtb3NuS&index=2
http://www.youtube.com/watch?v=eBdw-S8wqLw&list=PL5Xxm20ymp8azkchtXhJrECzOoMtb3NuS&index=3
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #226 : Grudzieñ 27, 2012, 01:14:24 »

Nie wiem, kto mia³ wiêksz± "radochê", Daniil graj±c czy ja s³uchaj±c jak gra III koncert fortepianowy Rachmaninowa. Choæ to tylko fragment.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dvkiDRtTz3o

Bardzo proszê, je¶li kto¶ bêdzie mia³ ten koncert w ca³o¶ci - oz³ocê

Z jak± lekko¶ci± i ³atwo¶ci± on gra, a¿ nie do wiary. No to sobie trochê pofruwam.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 27, 2012, 01:25:29 wys³ane przez xbw » Zapisane
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #227 : Luty 05, 2013, 21:18:41 »

DG naprawi³o swój b³±d

http://www.artsjournal.com/slippeddisc/2013/02/breaking-tchaikovsky-winner-gets-a-label-deal.html
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #228 : Luty 05, 2013, 23:25:05 »

Nareszcie!!!!!! ale siê cieszê!!!!

bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #229 : Luty 06, 2013, 12:20:33 »

Nareszcie!!!!!! ale siê cieszê!!!!

Beato i Agnieszko.

Tak prawde mowiac , ta wiadomosc mnie zmartwila.
DG (albo GDG) potrafi skutecznie zniszczyc artyste.
Po podpisaniu kontraktu, firma (DG) wpuszcza w ruch maszyne, ktora oczyszcza
artyste z jego indywidualnych cech, zostawiajac jedynie te elementy, ktore sa potrzebne
do zwabienia potencjalnych nabywcow plyt i biletow..
Akcje promocyjne DG sa zenujace, a reklama artysty i jego nagrania podobna jest do
zwyklych reklam pasty do zebow lub podpasek.
Poszukiwanie imazu artysty jest samo w sobie czyms nienaturalnym.
Przeciez musimy trafic w "gusta" wiekszosci. Tym samym szukamy cech pospolitych, modnych.
chwytliwych. Artysta staje sie wiec produktem, ktory trzeba dobrze sprzedac.
Czesto bywa tak, ze artysta, ktory minimalnie traci popularnosc zostaje brutalnym kopniakiem odsuniety.

Widze juz spora zmiane (na niekorzysc) u Ingolfa Wundera, ktory ma stac sie maskotka rozmazonych kobiet.
Jego mistycyzm w grze jest na pograniczu ach!! och!!
DG pracuje usilnie, by z wesolego, temperamentnego chlopca zrobic melancholijnego rozmarzonego ksiecia z bajki, hamujac
jego naturalny ped do dynamiki i wigoru. 
Przeciez Ingolf byl pianista z duzym forte, otwartym na kontrowesyjne pomysly,
 a teraz... zawoalowana ciepla klucha (no...moze troche przesadzam).

Ciekaw jestem co DG szykuje dla Trifonova.

P.S.
Lubie NAXOS. Duzo tytulow, normalne nagranie (nie jakies ekstra upiekszane brzmienia).
Nagrania robione czasami z jednego mikrofonu!!

Ciesze sie rowniez, ze obecnie mamy  inernet, YouTube....gdzie ludzie moga promowac
sie bez przynalezenia do ociekajacych zlotem wytworni, gdzie nie ma ukladow i podlizywania sie.
Mozemy zobaczyc genialnych artystow w ich orginalnej szacie.
Zachecam do YT....
Bye.. bye.. DG
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #230 : Luty 06, 2013, 13:12:17 »

My¶lê, ¿e bêdzie ciekawie, bo Daniil nie jest marionetk± i siê nie da. Czekam na akcje promocyjne i, oczywi¶cie, owoce wspó³pracy. Mam nadziejê, ¿e p³yta nie bêdzie za bardzo podrasowana, do stopnia eliminuj±cego s³uchanie jej przeze mnie.

A dla Trifonova, dla jego kariery to sukces ogromny.
Biez buma¿ki ty kakaszka, a s buma¿koj cze³owiek.
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #231 : Luty 06, 2013, 14:24:54 »

Taka wielka firma jak DG daje arty¶cie przede wszystkim doskona³± dystrybucjê.P³yty DG s± dostêpne w Londynie, Pary¿u i w Timbuktu.
Jako¶ siê o oryginalno¶æ Dani³a nie martwiê

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #232 : Luty 06, 2013, 15:08:11 »

poza wszystkim mam takie przemy¶lenie: nikt Arty¶cie nie ka¿e promowaæ siê pod szyldem jakiegokolwiek studia /wytwórni. Artysta ma prawo byæ niezale¿ny i basta!
Ale wówczas - niech prywatnie wynajmuje studio, niech sobie sam robi swoj± autorsk± w³asn± promocje, finansuje dystrybutorów i z w³asnej kieszeni pokrywa manko (bo, ze bêdzie klapa - to pewnik).

To jednak mrzonka. Nie ma szans na tak± niezale¿no¶æ. A skoro nie ma - trzeba przystawac na kompromisy.
Ot i wszystko w tej sprawie.

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #233 : Luty 06, 2013, 16:15:39 »

Beato:
"...bo Daniil nie jest marionetk± i siê nie da" -  nie takie indywidualnosci byly znieksztalcane przez wytwornie (Pogorelic)
Przyjda pieniadze, splendor - artysta przyjmie warunki. Oby Trifonov sie nie dal.

"...Mam nadziejê, ¿e p³yta nie bêdzie za bardzo podrasowana, do stopnia eliminuj±cego s³uchanie jej przeze mnie."
co masz na mysli?

"...A dla Trifonova, dla jego kariery to sukces ogromny. "
Trifonov tego nie potrzebuje, i tak jest juz znany, czego dowodem jestescie Wy, bezgranicznie oddane fanki.

Agnieszko:
Gdyby mentalnosc ludzi byla troche inna, to taka dystrybucja nie bylaby potrzebna.
Mamy internet, strony autorskie, fora, fb tweetery itd.
Po prostu zawsze bylismy przyzwyczajeni do tego, ze wytwornia to jest TO!!,
ze DG jest czyms naprawde specjanym. Tymczasem Trifonov bedzie gral tak samo po podpisaniu kontraktu, a moze nawet gorzej (oczym pisalem wczesniej)
Mozliwosci promocji i pokazania sie w obecnym swiecie sa b. duze. Sukces artysty zalezy od nas samych i naszej mentalnosci.
 Kupie, bo to DG.... Kupuje, bo to Trifonov (Czy widzisz roznice?)

Januszu:
Tradycyjnie sie Toba nie zgadzam.
Technika pozwala teraz na doskonale nagrania w domu.
Promocja w necie, moze byc b. tania. Dystrybucja rowniez.
Problem lezy w ludziach takich jak Ty, ktorzy potrafia odczytac sztuke tylko poprzez posrednikow i handlarzy.
Dlaczego DG ma byc ta wyrocznia, co dobre, a co zle.
Sam nie masz uszu?, sam nie potrafisz rozpoznac wartosci?
Watpie, gdyz znam Twoje mozliwosci.

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #234 : Luty 06, 2013, 17:50:01 »

Zgadzam siê Bartku, ale mentalno¶c ludzi jest jaka jest.
Po prostu ³atwiej jest kupiæ p³yte dostêpn± w sklepie za rogiem ni¿ polowaæ na ni± w internecie lub w jaki¶ sklepikach z niszowymi  wydawnictwami.

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #235 : Luty 06, 2013, 18:13:31 »

Technika pozwala teraz na doskonale nagrania w domu.
Promocja w necie, moze byc b. tania. Dystrybucja rowniez.

a teraz zadaj sobie trud i odpowiedz na proste pytanie:
skoro 'technika pozwala' a promocja i dystrybucja moze byc dziêki netowi bardzo tania to, drogi bartusie, dlaczego wszyscy najwiêksi ze swiatowych estrad nie korzystaj± z bartusowej rady  Co? Zbyt ograniczeni na umysle? czy jednak zbyt rozs±dni  Spoko

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #236 : Luty 06, 2013, 18:41:33 »

Januszu.
Dlatego, ze wiekszosc ludzi mentalnie jest jeszcze w sredniowieczu.
Po prostu, self-marketing nie ma bazy, by sie rozwinac. Bazy ludzkiej , ze tak powiem.
Stereotypy myslenia sa tak zakorzenione, ze dopiero kilka pokolonie zmieni ten stan rzeczy.

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #237 : Luty 06, 2013, 19:27:48 »

Stereotypy myslenia sa tak zakorzenione, ze dopiero kilka pokolonie zmieni ten stan rzeczy.

ok.   Chichot
wobec tego powróæmy z ob³oków na Ziemiê i rady o self-promocjach zostawmy futurystom. Tak bedzie dla Artystów lepiej (no przynajmniej tych dzisiejszych        )

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #238 : Luty 06, 2013, 19:44:06 »

Wydaje mi sie, ze wszyscy powinnismy rozmawiac na ten temat, zeby ten niesprawiedliwy
porzadek rzeczy zmienic.
 Wytwornie zawsze mialy na bakier z artystami.
Wytwornie spowodowaly, ze dopiero teraz, po latach dzieki YT i internetowi mozemy uslyszec niezwyklych fantastycznych wykonawcow.

Chce jeszcze raz powtorzyc, ze to my jestesmy odpowiedzialni za ten "zlimitowany" swiat artystyczny.
Gdyz my akceptujemu ten ogranicznik, gloryfikujac DG i jemu podobne.

Dziekuje niezaleznym,malym produkcjom za wspaniale filmy, ktore taraz wlasnie mozemy obejrzec, bez pozwolenia zamoznych i chciwych.
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #239 : Luty 09, 2013, 10:39:01 »

"...Mam nadziejê, ¿e p³yta nie bêdzie za bardzo podrasowana, do stopnia eliminuj±cego s³uchanie jej przeze mnie."
co masz na mysli?

Mam na my¶li, ¿e nie bêdzie pociachana i zmontowana jak film, tu fraza, tam fraza. W trakcie gry nastêpuje jaki¶ ca³o¶ciowy przekaz, i je¶li jest on poszatkowany to tym samym jest unicestwiony. Kojarzy mi siê z operacj± plastyczn± dokonan± na osobie samej w sobie ³adnej, robi siê po ingerencji cz³owiekokszta³tny potworek, nie wiadomo zupe³nie, w imiê czego, z poszczególnymi czê¶ciami doskona³ymi, ale ju¿ nie komponuj±cymi siê w idealn± pierwotn± harmoniê.

Ogl±da³am przypadkowo 4 odcinek kilkuletniego ju¿, ale ciekawego i przyjemnego w ogl±daniu (rzecz dzieje siê na mazurskich jeziorach) serialu polskiego "Przystañ". Rzecz dotyczy³a m³odej piosenkarki dopadniêtej przez "agentów promuj±cych". Je¶li kto¶ ma charakter i osobowo¶æ, to ¿adne chore zabiegi w celu wypromowania artysty nie s± takie straszne i mo¿na znale¼æ w³a¶ciwe rozwi±zanie tego "problemu".

http://www.tvp.pl/vod/seriale/obyczajowe/przystan/wideo/odc413-zuza/974748
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2013, 10:51:27 wys³ane przez xbw » Zapisane
Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 25   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mini-land animilkowo paktprzyjazni kalinowatyper thepunisher