Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 [3] 4 5   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 67 Miêdzynarodowy Festiwal Chopinowski w Dusznikach Zdroju 3-11 sierpnia 2012  (Przeczytany 36532 razy)
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #30 : Sierpieñ 03, 2012, 21:06:15 »

Nie zd±¿y³am na barkarolê - widzê, ¿e mo¿e i dobrze Chichot
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #31 : Sierpieñ 03, 2012, 21:07:01 »

Polonez jest tak "ograny i os³uchany", ¿e ka¿da nutka zagrana ciut nie tak razi. A piani¶ci ³api± siê w tê pu³apkê chyba nie¶wiadomie.
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #32 : Sierpieñ 03, 2012, 21:11:55 »

Nie chodzi mi Beatko o nietrafione nutki.Mnie to nie przeszkadza, ale ten pan mówi,¿e Rubinstein jest jego
bohaterem, ale mnie siê wydaje,¿e chyba dawno go nie s³ucha³.
Zgadzam sie z Kati w ca³ej rozci±g³o¶ci.Na ale s³uchajmy dalej:)))

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #33 : Sierpieñ 03, 2012, 21:15:06 »

No tak, maestro s³yszy siebie zdecydowanie inaczej ni¿ my jego. Mnie bardziej ra¿± techniczne b³êdy, do odmiennej interpretacji jednorazowo jestem w stanie siê nagi±æ. Mo¿e to wp³yw flamenko, hiszpañskiego s³oñca i tego czego¶ w ich powietrzu 
kati
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 386

« Odpowiedz #34 : Sierpieñ 03, 2012, 21:30:01 »

Hiszpan zagra³ hiszpañskiego Granadosa i ju¿ lepiej by³o...Swój swojego zrozumie..

Debussy i jego "Feux d'artifice" ? - zwracam honor Maestro...Byæ mo¿e Chopin ¶rednio mu "le¿y"?
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #35 : Sierpieñ 03, 2012, 21:57:30 »

Chopin naprawdê jest ogromnie trudny. Nie-S³owianin musi mieæ szczególny dar, ¿eby go naprawdê poczuæ. Tak, ten Granados przyjemny bardzo, klimatyczny... Dobrze by siê s³ucha³o pod ksiê¿ycem... I nie ma te¿ tak precyzyjnie ustawionego punktu odniesienia;) I dalej te¿ ciep³o, nastrojowo. Czuje te klimaty. W koñcu ten wieczór w drugiej czê¶ci by³ w Grenadzie... Podoba³o mi siê.
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #36 : Sierpieñ 03, 2012, 21:59:00 »

Dziêkujê za wspó³s³uchanie!
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #37 : Sierpieñ 03, 2012, 22:02:18 »

No tak, ale teraz zabrak³o mi tak istotnego elementu dusznikowego koncertu - majestatycznego wychodzenia z sali koncertowej w tempie piêciu centymetrów na minutê, ustawiania siê w kolejce do autografu, Beatki szalej±cej z aparatem, alei parkowej w ¶wietle okr±g³ych lamp...  
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #38 : Sierpieñ 03, 2012, 22:09:56 »

I herbatki po koncercie 
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #39 : Sierpieñ 03, 2012, 22:21:48 »

Herbatka obowi±zkowo... Mia³am tam wpa¶æ na kilka dni, potem choæ na jeden dzieñ, w ostatnich tygodniach to siê jako¶ ostatecznie porozpada³o:( No nie, w przysz³ym roku, to ju¿ naprawdê muss sein
Ciekawa jestem, czy bêdzie transmisja z koncertu mojego znajomego Alberta Chichot Akurat jego Chopin bardzo mi siê spodoba³.

kati
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 386

« Odpowiedz #40 : Sierpieñ 04, 2012, 00:25:14 »

Z tego, co mówi³ pan Majchrowski zdaje siê, to transmisj± objêty jest Kola i  koncert So Young Yoon  w poniedzia³ek o 16.
Reszta jest rejestrowana i bêdzie wyemitowana w Dwójce w ci±gu roku.
Wiêc Asiu, twój Alberto kiedy¶ na pewno bêdzie

A jeszcze taka anegdotka-dygresja: moja znajoma W³oszka wraz ze swym przyjacielem pianist± s± w³a¶nie teraz w Dusznikach..
Oczywi¶cie nie omieszka³am wys³aæ smsa z pytaniem o wra¿enia z koncertu Joachino.
Podobno znajomy po wyj¶ciu z Dworku odetchn±³ z ulg±, mówi±c: " Jestem szczê¶ciarzem, zaoszczêdzi³em mnóstwo pieniêdzy!"  Szok Co?

Okaza³o siê, ¿e dzisiaj próbowa³ zapisaæ siê, w charakterze biernego uczestnika, na masterclassy prowadzone przez Achucarro( oczywi¶cie po wp³aceniu odpowiedniej, niema³ej na pewno sumki).
Organizatorzy  jednak nie wyrazili zgody...
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #41 : Sierpieñ 05, 2012, 16:30:50 »

Co za galop by³ w walcu i barkaroli, st±d pewnie tyle pomy³ek.No ale w ko³ysance musia³ Kola przyhamowaæ i jest juz du¿o lepiej.

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #42 : Sierpieñ 05, 2012, 16:34:21 »

Wyobra¼nia pozwala mi na szczê¶cie przenosiæ siê do Dworku Chopina w Dusznikach. Dobrze siê Miko³aja s³ucha, leciutko ¿al, ¿e nie do koñca real. Bolero mnie porwa³o. Brawo, ch³opaku!

Przekaz telepatyczny do Kati: pozdrów Kolê od "t³umnie" zgromadzonej przy radiach i komputerach naszych spo³eczno¶ci Kuriera
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #43 : Sierpieñ 05, 2012, 16:57:05 »

Mnie najbardziej podoba³a siê ballada:) A Agnieszka z pewno¶ci± najbardziej siê wzruszy po przerwie;) Beatko, wierzmy optymistycznie, ¿e doczekamy siê realu

Kati, mam nadziejê zachêciæ Was do wykonañ Alberta Jego koncert oczarowa³ mnie, a preludia Chopina to materia³
na wspania³± p³ytê (mam nadziejê, ¿e j± nagra:)
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #44 : Sierpieñ 05, 2012, 17:28:06 »

Wspania³a kreacja, fe-no-me-na-lnie!!!!!!!!!!!!

Strony: 1 2 [3] 4 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

thepunisher countrylife twistedgamers mini-land silverstar