Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1] 2 3 ... 5   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 67 Miêdzynarodowy Festiwal Chopinowski w Dusznikach Zdroju 3-11 sierpnia 2012  (Przeczytany 35557 razy)
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« : Grudzieñ 05, 2011, 12:57:08 »

PROJEKT PROGRAMU
67 MIÊDZYNARODOWEGO FESTIWALU CHOPINOWSKIEGO W DUSZNIKACH ZDROJU

3.VIII.Pi±tek   Koncert Inauguracyjny Janusz Olejniczak Joaquin Achucarro Orkiestra Symfoniczna Filharmonii Wroc³awskiej   -----
4.VIII.Sobota   Recital Fortepianowy Mariangela Vacatello    Recital Fortepianowy Alberto Nose    -----
5.VIII.Niedziela   Recital Fortepianowy Nikolay Khozyainov   Recital Fortepianowy Francesco Piemontesi    -----
6.VIII.Poniedz.   Recital skrzypcowy So Young Yoon- skrzypce Marcin Sikorski-fortepian Recital Fortepianowy Alexander Gavrylyuk
7.VIII.Wtorek   Recital Fortepianowy Laureaci Konkursu Chopinowskiego (NIFC) NOKTURN Olgierd £ukaszewicz
8.VIII.¦roda   Recital Fortepianowy Seong-Jin Cho   Recital Fortepianowy Dmitrij Alexeev   
9.VIII.Czwartek   Recital FortepianowyAlexander Schimpf   Recital Fortepianowy Elisso Bolkvadze
10.VIII.Pi±tek   Recital Fortepianowy Duet Vilija Poskute & Tomas Daukantas   Recital Fortepianowy Denis Kozukhin 
11.VIII.Sobota   Recital Fortepianowy Laureaci Konkursu Chopinowskiego (NIFC)   Recital Fina³owy Ingrid Fliter

Koncert inauguracyjny odbêdzie siê w hali namiotowej ustawionej w Parku Zdrojowym, pozosta³e koncerty odbêd± siê w Dworku Chopina.

Cena karnetu : 860,00 z³.
Karnet obejmuje wstêp na koncerty o godz.:16.00 i 20.00 oraz koncert NOKTURN
Ceny biletów:
                     Koncert Inauguracyjny - 70,00 z³.
                     Koncerty w dniach 4 - 10 sierpnia godz.20.00 - 45,00 z³.
                     Koncerty w dniach 4-11 sierpnia godz.16.00 - 45,00 z³.
                     Koncert Fina³owy- 60,00 z³.
Rezerwacjê biletów od dnia 2 kwietnia 2012r.
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 05, 2011, 13:37:03 »

Ach, wiêc jednak bez Daniila?! Smutny
Niestety moje przysz³oroczne Duszniki s± nieaktualne. Niezdecydowany W³a¶nie w pierwszych dniach sierpnia, urodzi siê moje drugie wnuczê, wiêc bêdê je witaæ i pielesiæ przez jaki¶ czas, za oceanem. Ale wszystkim Wam ¿yczê co najmniej tak wspania³ych wra¿eñ jak na tegorocznym Festiwalu. Mam nadziejê czytaæ Wasze bie¿±ce relacje.
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 05, 2011, 14:52:49 »

Jest co¶ takiego jeszcze (dwukrotnie) jak Recital Fortepianowy - Laureaci Konkursu Chopinowskiego (NIFC). To mo¿e znaczyæ, ¿e Daniil bêdzie. No i zmiany w projekcie na pewno te¿ bêd±.
Ewu¶, grunt, ¿e te¿ bêdziesz w fajnym towarzystwie mi³o spêdza³a czas Pu¶æ maleñstwu Chopina jak ju¿ bêdzie na ¶wiecie! 
A "delegacja" na pewno we¼mie dla Ciebie jaki¶ pami±tkowy awtograf 
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 05, 2011, 15:06:23 »

Szkoda, ¿e bez Danii³a na razie, ale pani Elisso B. czêsto jest pozkazywana na mezzo
i bardzo mi siê podoba.

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 05, 2011, 15:20:18 »

Bêdzie okazja do odkrywania i poznawania NOWEGO. Mo¿e kolejne do¿ywotnie "mi³o¶ci"? 

Terenia, ale jedziemy razem, oczywi¶cie, nie ma inaczej.
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 05, 2011, 23:11:20 »

Smutno mi. Trochê. No nie bêdzie Daniila w Dusznikach. Ju¿ wiadomo, ma trasê koncertow± w USA w tym czasie.
kati
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 386

« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 06, 2011, 02:04:32 »

Ale ja nareszcie doczeka³am siê Koli

Posmucê siê troszkê z wami, ale potem pozwolicie mi siê cieszyæ? 
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 10, 2011, 11:16:48 »

Od poniedzia³ku do czwartku - oczywi¶cie w dwójce - o 13.00, bêdziemy mogli s³uchaæ koncertów dusznickich z 2010 i 2011 roku. Z tegorocznych koncertów, przypomniane zostan± te w których uczestniczyli¶my: Julianny i Ko¿uchina. Poza tym Dang Thai Son i Piemontesi. Znów bêdzimy mieæ okazjê posiedzieæ w dworku Chopina i pos³uchaæ!
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 10, 2011, 11:46:57 »

Ewa, dziêki! Przegapi³abym...

prowadzi Marcin Majchrowski

Z ostatniego festiwalu - Piemontesi we wtorek 13. grudnia
66. Miêdzynarodowy Festiwal Chopinowski w Dusznikach Zdroju
Recital Francesca Piemontesi (8.08.2011)
Leo¹ Janáèek Sonata (1905); Fryderyk Chopin: Preludium cis-moll op. 45; Mazurki op. 59; Ludwig van Beethoven Sonata A-dur op. 101; Franciszek Schubert Sonata A-dur D 959

Z przedostatniego festiwalu - Ko¿uchin - czwartek 15. grudnia (szkoda, ¿e nie z ostatniego)
65. Miêdzynarodowy Festiwal Chopinowski w Dusznikach Zdroju – recital Denisa Ko¿uchina (11.08.2010)
Antonio Soler Sonaty: D-dur nr 75, g-moll nr 87, fis-moll nr 84, D-dur nr 78; Fryderyk Chopin III Sonata h-moll op. 58; Modest Musorgski Obrazki z wystawy
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 15, 2011, 23:04:20 »

S³ucha³am dzi¶ Denisa archiwalnego w Dwójce i odlecia³am trochê jak w Dusznikach w sierpniu. Trochê dziwna sonata h-moll, nie taka "nasza", grana trochê jak Rachmaninow czy Czajkowski, nie jak Chopin, ale i tak do mnie przemówi³a. Cudne sonaty Solera.

Warto pojechaæ i pos³uchaæ, zaproszony po raz trzeci pod rz±d Ko¿uchin zagra 10 sierpnia.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #10 : Styczeñ 01, 2012, 23:46:38 »

Trzeba bêdzie podj±æ decyzjê - kiedy pojechaæ, czego warto pos³uchaæ. My¶lê, ¿e dobrze by by³o zapoznaæ siê z sylwetkami niektórych mniej znanych nam wykonawców, którzy przyjad± na tegoroczny festiwal.

Mo¿e na pocz±tek Mariangela Vacatello. Finalistka van Cliburna w 2009 (i nagroda publiczno¶ci!) i laureatka w Brukseli w 2007, itp. Zdoby³a te¿ II nagrodê na konkursie Liszta w Utrechcie (tym, który wygra³ Masataka:)) Jej wykonania s± ca³kiem dobrze udokumentowane na YT:
http://www.forte-piano-pianissimo.com/mariangelavacatello.html

Ma te¿ ciekaw± stronê internetow±:
http://www.mariangelavacatello.com/

A tak gra rondo Es-dur:
http://www.youtube.com/watch?v=3_x17e9JsIY

My¶lê, ¿e z przyjemno¶ci± bym pos³ucha³a jej koncertu:)
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #11 : Maj 18, 2012, 15:06:08 »

"Uprzejmie informujemy, i¿ zosta³a wyczerpana pula rezerwacji karnetów.
Brak wolnych miejsc na koncerty:
3 sierpnia, 4 sierpnia o godz. 20.00
6 sierpnia o godz. 20.00
10 sierpnia o godz. 19.00 (!!!  Smutny)
11 sierpnia o godz. 20.00."

http://www.chopin.festival.pl/program-67-festiwalu
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2012, 15:08:24 wys³ane przez xbw » Zapisane
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Maj 18, 2012, 15:27:21 »

...dlatego ja proponujê tegoroczne Duszniki zamieniæ na 'Muzykê na szczytach'

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #13 : Maj 18, 2012, 23:52:01 »

Beatu¶, jest po³owa maja. By³o do przewidzenia, ¿e je¶li bêdziemy zwlekali tak d³ugo, to oficjalnymi kana³ami ma³o co siê ju¿ dostanie. Pamiêtasz, kiedy mia³y¶my wszystko poza³atwiane w zesz³ym roku? W tym wyra¼nie jako¶ zabrak³o grupowej motywacji.Smutny

Ja chcia³abym i tak wyskoczyæ do Dusznik (nie bêdê mia³a zbyt daleko) - choæ na jeden-dwa dni. Pos³uchaæ choæby w namiocie, ale odetchn±æ atmosfer±:) No i - obowi±zkowo - kupiæ p³ytê z naszym - zesz³orocznym festiwalem Chichot Zreszt± sama wiesz, ¿e na miejscu trwa gie³da biletowa i nieoczekiwanie mo¿na siê za³apaæ nawet na bardzo popularny koncert. Tak wiêc bêdê celowaæ w Denisa i Alberta, o którym jeszcze w najbli¿szym czasie bêdê pisaæ:)

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #14 : Sierpieñ 03, 2012, 16:03:24 »

To dzisiaj, ale bez nas. Transmisja z festiwalu dzi¶ od 20.00. Radiowa Dwójka. Mo¿e jakie¶ spotkanie? Ze ¶wieczk± dla Mihaeli w tle... Pogoda pod psem, siatkarze dzi¶ nie graj±, mo¿e uda nam siê zebraæ wiêksz± gromadk±?

67. Miêdzynarodowy Festiwal Chopinowski w Dusznikach Zdroju – recital inauguracyjny: Joquin Achucarro
Fryderyk Chopin Fantaisie-Impromptu cis-moll op. 66, Barkarola Fis-dur op. 60, Lento con gran espressione cis-moll op. posth., Nokturn Fis-dur op. 15 nr 2, Walce: h-moll op. 69 nr 2, e-moll op. posth., Polonez As-dur op. 53; Enrique Granados Quejas, ó la maja y el ruiseñor z cyklu Goyescas (op. 11 nr 4); Claude Debussy Preludia: Feux d´artifice, La puerta del vino, La soirée dans Grenade ze zbioru Estampes; Manuel de Falla Hommage à Debussy, Fantasía Bética

Przerwa: Z pianist± Joquinem Achucarro rozmawia Agata Kwieciñska
             Z Piotrem Palecznym rozmawia Anna Skulska

http://www.polskieradio.pl/8/688/Artykul/656600,Nowy-Rubinstein-w-Dusznikach-Transmisja-w-Dwojce-juz-dzis-wieczorem
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 03, 2012, 16:06:41 wys³ane przez xbw » Zapisane
Strony: [1] 2 3 ... 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

black-for paktprzyjazni mini-land neder-live countrylife