Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 [2] 3 4 5   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 67 Miêdzynarodowy Festiwal Chopinowski w Dusznikach Zdroju 3-11 sierpnia 2012  (Przeczytany 35582 razy)
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #15 : Sierpieñ 03, 2012, 20:10:35 »

W domu wygodniej ni¿ na "madejowych" dusznickich krzese³kach, jednakowo¿, wola³abym byæ w Dworku i s³uchaæ koncertów na ¿ywo. Cmokam Dwójkê w oba policzki za mo¿liwo¶æ pos³uchania, Chopin cudny nawet na odleg³o¶æ.
kati
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 386

« Odpowiedz #16 : Sierpieñ 03, 2012, 20:21:51 »

Beatko, jaka jako¶æ transmisji? Bo u mnie z internetowego radia- nienajlepsza ( trzaski, szumy, jakie¶ sprzê¿enia, nawet krótkie przerwy)...Nie mówi±c ju¿ o jako¶ci d¼wiêku - jest po prostu "p³aski".
Oj, rozbestwi³am siê przez to Sydney...Radio ABC  idealnie transmitowa³o.
Wiem, marudzê...To, ¿e 'jestem' teraz w Dusznikach - tobie Dwójko zawdziêczam!

Ciekawe czy w niedzielê Kola bêdzie nieco lepiej przekazany?
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #17 : Sierpieñ 03, 2012, 20:24:06 »

Jako¶æ transmisji IDEALNA, d¼wiêk piêkny, jestem zachwycona i usatysfakcjonowana. Szkoda, ¿e nas tak ma³o, mo¿e w niedzielê o 16.00 Kola przyci±gnie t³umy
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #18 : Sierpieñ 03, 2012, 20:26:45 »

Zapali³am ¶wieczkê dla Mihaeli. Jestem od rana wstrz±¶niêta jej odej¶ciem...
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #19 : Sierpieñ 03, 2012, 20:30:35 »

Czy mi siê wydaje, czy maestro fa³szuje?
kati
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #20 : Sierpieñ 03, 2012, 20:32:04 »

Te¿ by³am zszokowana t± wiadomo¶ci±...Zmar³a w tym samym wieku jak jej krajan Dinu Lipatti.. Dlaczego tak zdolni ludzie tak szybko odchodz±?

kati
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #21 : Sierpieñ 03, 2012, 20:32:58 »

A jak wra¿enia?

Albo jestem zdekoncentrowana albo nie wiem co, bo jak na razie nie "wesz³am" w koncert..I jako¶ brakuje mi p³ynno¶ci i ¶piewno¶ci w graniu Joachino...Barkarola przyciê¿kawa, bez "wodnego" d¼wiêku i ko³ysania..
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #22 : Sierpieñ 03, 2012, 20:39:07 »

Mo¿e nie ka¿dy dostosowuje swój tryb ¿ycia do mo¿liwo¶ci w³asnego organizmu. Ka¿dy chce funkcjonowaæ na najwy¿szych obrotach, a tak siê nie da d³ugo, w ka¿dym razie nie wszystkim takie dokrêcanie ¶ruby s³u¿y. Czyta³am dzi¶ na jej stronie program koncertów, do¶æ szczelnie zape³niony, 29 sierpnia mia³a wystêpowaæ na ChiJE, do tego mia³a ma³e dziecko. Mo¿e chcia³a ogarn±æ wiêcej ni¿ móg³ znie¶æ jej organizm.
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #23 : Sierpieñ 03, 2012, 20:42:43 »

Jak dla mnie za du¿o wpadek i pomy³ek, jak na kogo¶, kto "otwiera" i na dodatek ma poprowadziæ kursy mistrzowskie. Ale je¶li przymknê ucho, to jest piêknie.
kati
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #24 : Sierpieñ 03, 2012, 20:46:06 »

Te¿ mi siê tak wydaje...Mo¿e za du¿a presja? Tak, jak rok temu Ingolf "otwiera³" i zdaje siê niektórych nadzieje zawiód³..

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #25 : Sierpieñ 03, 2012, 20:49:11 »

Cieszê siê, ¿e uda³o nam siê tak± zgrabn± ekip± poeksplorowaæ ubieg³oroczny festiwal, który by³ na wskro¶ NASZ, jedyny, niepowtarzalny, i na wysokim poziomie!
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #26 : Sierpieñ 03, 2012, 20:52:00 »

Przepraszam dla mnie irytuj±ce!!!Barkarola, polonez nie nie!!!

kati
Zaawansowany u¿ytkownik

« Odpowiedz #27 : Sierpieñ 03, 2012, 21:01:34 »

Widzê, ¿e mamy te same odczucia Teresko...Mam wra¿enie, ¿e maestro nie wyrabia³ technicznie, st±d te dziwne zwolnienia, zawieszenia...Pamiêtam niedawny koncert Indjica w naszej filharmonii, Chopin te¿ by³...
Ale¿ to by³ CHOPIN!
Cudo! Barwa d¼wiêku, interpretacja...Rozkosz dla uszu i duszy! 
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #28 : Sierpieñ 03, 2012, 21:02:55 »

Tak to jest kiedy Hiszpan gra Chopina. Jeste¶my tu trochê "rozpuszczeni", chcemy Chopina idealnego, mamy wy¶rubowane wymagania
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #29 : Sierpieñ 03, 2012, 21:03:23 »

Spó¼ni³am siê trochê, ale zd±¿y³am na czê¶æ koncertu. Ach, trochê smutno... niby fakt, ¿e w domu wygodniejszy fotel, herbatka, itp... A jednak te¿ wola³abym to niewygodne krzese³ko, i Pana z Kamer±, i przeci±gi z klimatyzacji... i t± nieporównywaln± atmosferê...
Mam mieszane uczucia - z jednej strony rozczulam siê ju¿ samym faktem, ¿e s³yszê piêkne utwory Chopina, i chopinowski dworek staje mi przed oczami, i od¿ywaj± wszystkie wspomnienia. A jednak przez radio to nie to samo... My chyba jeste¶my ju¿ te¿ mocno rozbestwieni Nas³uchali¶my siê zesz³ym razem, na ¿ywo, i przez ten rok w nagraniach, ¶cis³ej elity - wy¶rubowa³ nam siê poziom wymagañ i teraz zawsze bêdziemy mieæ jakie¶ "ale"  Chichot
Generalnie jednak przyjemnie mi siê go s³ucha³o. No ale z pewno¶ci± s³yszeli¶my lepsze wykonania. Polonez jako¶ mnie speszy³:)
Strony: 1 [2] 3 4 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

animilkowo thepunisher paktprzyjazni twistedgamers silverstar