xbw
|
|
« Odpowiedz #15 : Maj 05, 2012, 18:04:14 » |
|
No i koniec na dzi¶, a Tanya narobi³a mi wielkiego apetytu na ci±g dalszy, postaram siê codziennie choæ kilku uczestników pos³uchaæ, przyjemno¶æ muzyczna w czystej postaci Problem w tym, ¿eby trafiaæ na tych "bardziejszych".
|
|
|
|
|
|
|
TeresaGrob
|
|
« Odpowiedz #16 : Maj 05, 2012, 18:30:18 » |
|
Jutro zaraz po Koli wyst±pi Jung Eun Kim i zagra sonate B-dur D575.
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
|
« Odpowiedz #17 : Maj 05, 2012, 18:47:22 » |
|
Ogl±dam w przerwie tego Lubjancewa( tak po polsku by by³o?) i widzê zbli¿enia kamery na d³onie artysty, gdy podczas gry one tak zmys³owo siê krzy¿uj±....I od razu mi siê przypomina, ¿e Liszt - kobieciarz i uwodziciel, salonowy lew i flirciarz, celowo umieszcza³ takie wstawki w swoich utworach, bo ponoæ to bardzo dzia³a³o na niewiasty... Wprost mdla³y z wra¿enia...Gdzie¶ to wyczyta³am...A mo¿e na forum kto¶ o tym pisa³? Co maja placzace sie palce (dlonie) do zmyslowosci i mdlenia kobiet? Nie rozumiem. Moze Dorotko rozwiniesz temat.
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
|
« Odpowiedz #18 : Maj 05, 2012, 18:50:27 » |
|
Czy jest szansa na ponownie wysluchanie przesluchan?
Strona konkursu jest wyjatkowo niesprawna.
|
|
|
|
|
|
|
xbw
|
|
« Odpowiedz #19 : Maj 06, 2012, 08:25:48 » |
|
Piszmy do organizatora z wszelkimi pytaniami i sugestiami - dublinpianocomp@gmail.com Mo¿e nastêpne Competition bêd± ju¿ sprawniej udostêpnione ¶wiatu. Dzi¶ oprócz Koli 11.02 GTM czyli 12.02 czasu naszego (ki diabe³ podkusi³ kogo¶ z tym czasem majstrowaæ, kolejny absurd ¶wiata tego) nasi czyli Rados³aw Kurek ze szko³y pani profesor Popowej-Zydroñ, bêdzie Chopin - (15.02 GTM czyli 16.02) Z ciekawo¶ci± czekam na wystêp Estoñczyka, lat 18. 20.01 GTM czyli 21.01. Holger Marjamaa niew±tpliwie ciekaw± osob± jest. Tutaj II koncert Chopina w jego wykonaniu http://www.myspace.com/holgermarjamaa/music/songs/chopin-piano-concerto-no-2-in-f-minor-66184981
|
|
|
|
|
|
|
xbw
|
|
« Odpowiedz #20 : Maj 06, 2012, 09:15:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
|
« Odpowiedz #21 : Maj 06, 2012, 09:21:59 » |
|
Kiedy gra ten Estonczyk?
|
|
|
|
|
|
|
xbw
|
|
« Odpowiedz #22 : Maj 06, 2012, 09:25:47 » |
|
First Round 06-May-2012 (dzisiaj) 20:01 (GMT) 21:01 czasu "naszego"
Holger Marjamaa Beethoven - Sonata in A flat Op 26 “Funeral March” Schumann - Novelette in f sharp minor Op 21 No 8
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
|
« Odpowiedz #23 : Maj 06, 2012, 09:29:07 » |
|
Dziekuje Beato za szybka odpowiedz. Postaram sie posluchac, o ile moje radyjko na to pozwoli. A nie zawsze pozwala.
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
|
« Odpowiedz #24 : Maj 06, 2012, 09:37:05 » |
|
Dobry pomysl, zeby napisac pare uwag do organizatorow koncertu ( dublinpianocomp@gmail.com ). Juz to robie. Strona ich jest bardzo niefunkcjonalna. Czas oczekiwania na zaladowanie dlugiego ogona ze zdjeciami uczestnikow jest zbyt duzy i mnie osobiscie zniecheca do dalszej nawigacji. A sama nawigacja nie pozwala na uzyskanie informacji, ktorych zreszta jest bardzo malo. itd itd
|
|
|
|
|
|
|
TeresaGrob
|
|
« Odpowiedz #25 : Maj 06, 2012, 09:49:01 » |
|
Mnie te¿ siê ciê¿ko otwiera. Ale s³ychaæ bardzo dobrze.W¶ród publiczno¶æi jest kto¶ , kto klaszcze basem. Zabawne.£up,³up, ³up...
|
|
|
|
|
|
|
xbw
|
|
« Odpowiedz #26 : Maj 06, 2012, 13:47:49 » |
|
Piêkne utwory wybra³a Sangwon Kim i piêknie je wykonuje.
|
|
|
|
|
|
|
TeresaGrob
|
|
« Odpowiedz #27 : Maj 06, 2012, 14:16:44 » |
|
Wspania³a gra Koli, Chopin bardzo dobry. Ale Liszt! ciarki chodzi³y po krzy¿u. Jak dalej Kola bedzie tak gra³ to chyba go polubiê(Liszta znaczy). Ciekawe jaki bêdzie program II etapu.Chodzi mi o to czy bed± formy bardziej klasyczne. Bo zdaje siê ¿e jury tak¿e bierze pod uwagê stopieñ trudno¶ci utworów. Ostatnia pianistka(przepraszam nie zanotowa³am nazwiska) gra³a sonatê op.110 Bethoveena bardzo dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
xbw
|
|
« Odpowiedz #28 : Maj 06, 2012, 16:15:29 » |
|
Wspania³a gra Koli, Chopin bardzo dobry. Ale Liszt! ciarki chodzi³y po krzy¿u. Jak dalej Kola bedzie tak gra³ to chyba go polubiê(Liszta znaczy). Ostatnia pianistka(przepraszam nie zanotowa³am nazwiska) gra³a sonatê op.110 Bethoveena bardzo dobrze.
No to¿ w³a¶nie wspomniana przeze mnie Sangwon Kim gra³a tak cudnie sonatê Beethovena. W pierwszej chwili by³am zachwycona samym piêknem utworu, a potem do mnie dotar³o, ¿e to interpretacja ¶wietna. Cieszê siê Agnieszko, ¿e zaczynasz lubiæ Liszta, mo¿e oddaæ Ci p³ytê?
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
|
« Odpowiedz #29 : Maj 06, 2012, 16:26:03 » |
|
Nie powiem. Niezly jest ten Kurek (Radoslaw) Podoba mi sie nokturn. Gra jego jest b. naturalna, bez udziwnien. Malutkie bledy nie przeszkadzaja.
Trudno ocenic mi dzwiek. Radyjko buczy za bardzo.
|
|
|
|
|
|
|
|