Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 [3] 4   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Koncert Y. Avdeevej z Filharmonikami Nowojorskimi  (Przeczytany 20180 razy)
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #30 : Pa¼dziernik 29, 2010, 22:07:51 »

Chcia³am, tylko wróci³am za pó¼no, a jak na z³o¶æ internet wieczorem odmawia pos³uszeñstwa wiêc za³apa³am siê tylko na oklaski. ¯a³ujê, wszak by³a to moja faworytka.
Powiedzcie co i jak. Jestem ciekawa bardzo waszych opinii. Jak zagra³a?
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #31 : Pa¼dziernik 29, 2010, 22:08:40 »

Brawo!!!
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2010, 22:11:55 wys³ane przez ewa578 » Zapisane
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #32 : Pa¼dziernik 29, 2010, 22:11:17 »

Jak¿e ¿al, ¿e to ju¿ koniec! Dziêkujê Wam za wspólne sluchanie, tak jest znacznie przyjemniej.

Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #33 : Pa¼dziernik 29, 2010, 22:12:17 »

kilka lat temu odwiedzi³em grób Wac³awa Ni¿yñskiego. Na ma³ym paryskim cmentarzyku, po¶ród kwiatów siedzi p³asko na ziemi, podpierajac g³owê praw± d³oni±. U¶miecha siê i jest w czym¶ uroczo zas³uchany. Mo¿e dzisiejszym koncertem?

W³a¶nie Januszu, tak mi siê skojarzy³o Czy jest to przypadek, czy pokrewieñstwo ze s³awnym tancerzem?
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #34 : Pa¼dziernik 29, 2010, 22:13:10 »

Jak¿e ¿al, ¿e to ju¿ koniec! Dziêkujê Wam za wspólne sluchanie, tak jest znacznie przyjemniej.

i z po¿ytkiem dla nas wszystkich

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Bodek1
Ekspert

Wiadomo¶ci: 576

« Odpowiedz #35 : Pa¼dziernik 29, 2010, 22:14:19 »

By³o nie¼le - chcia³em dopisaæ, ¿e z Tak± orkiestr± nawet ja bym wspaniale wyst±pi³ - da³bym siê ca³kowicie zag³uszyæ - a Juliana oczywi¶cie siê nie da³a . Czy co¶ s³uchamy podczas weekendu?
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #36 : Pa¼dziernik 29, 2010, 22:14:38 »

Chcia³am, tylko wróci³am za pó¼no, a jak na z³o¶æ internet wieczorem odmawia pos³uszeñstwa wiêc za³apa³am siê tylko na oklaski. ¯a³ujê, wszak by³a to moja faworytka.
Powiedzcie co i jak. Jestem ciekawa bardzo waszych opinii. Jak zagra³a?
No có¿, to nie moja ulubiona chopinistka, ale III czê¶æ nawet przyjemna. By³o lepiej ni¿ na Konkursie!
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #37 : Pa¼dziernik 29, 2010, 22:17:49 »

Znowu Czajkowski i to nie najlepszy, ale orkiestra super!!!

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #38 : Pa¼dziernik 29, 2010, 22:18:01 »

kilka lat temu odwiedzi³em grób Wac³awa Ni¿yñskiego. Na ma³ym paryskim cmentarzyku, po¶ród kwiatów siedzi p³asko na ziemi, podpierajac g³owê praw± d³oni±. U¶miecha siê i jest w czym¶ uroczo zas³uchany. Mo¿e dzisiejszym koncertem?

W³a¶nie Januszu, tak mi siê skojarzy³o Czy jest to przypadek, czy pokrewieñstwo ze s³awnym tancerzem?

Bardzo daleki kuzyn, ale ani ja, ani nikt z mojej rodziny nie ro¶ci sobie pretensji do p³awienia siê jego blaskiem i chwa³±

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #39 : Pa¼dziernik 29, 2010, 22:21:10 »

Januszu, zaskakujesz coraz bardziej
skrzypczatka
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Pa¼dziernik 30, 2010, 03:40:14 »

Mia³am plany na dzi¶ - herbatka, radio II , ko³derka. A tu psikus, wróci³am dopiero. A czy wiecie mo¿e o rejestracji/powtórce? No nie daruje sobie, muszê pos³uchaæ!
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #41 : Pa¼dziernik 30, 2010, 13:10:38 »

Najciekawszym momentem koncertu by³a dla mnie uwertura z Popo³udnia fauna, jeden z moich ulubionych twórców i jego najlepsze, moim zdaniem, dzie³o... Mimo, hm, restartu. Trochê mnie zapiek³y policzki ze wstydu za nasz± publiczno¶æ... Uwertury s³ucha³am w piêknym otoczeniu wyludnionych uliczek starówki, przez s³uchawki, z komórki, warto by³o, prze¿ycie dubeltowe :) No i to wspomnienie tañca i choreografi Wac³awa Ni¿yñskiego. W³a¶nie zabieram siê za czytanie Dziennika, autorstwa Ni¿yñskiego. A co do laureatki, to mo¿e dlatego, ¿e siê nie znam, ale wydawa³o mi siê, ¿e gra zbyt g³o¶no w stosunku do orkiestry.
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #42 : Pa¼dziernik 30, 2010, 13:41:17 »

Kto¶ z Was, wczoraj pyta³ o nagranie Preludium do Popoludnia... Mam i chetnie sie podziele.
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #43 : Pa¼dziernik 30, 2010, 17:20:44 »

Było nieźle - chciałem dopisać, że z Taką orkiestrą nawet ja bym wspaniale wystąpił - dałbym się całkowicie zagłuszyć - a Juliana oczywiście się nie dała . Czy coś słuchamy podczas weekendu?
Możemy obejrzeć: http://programtv.interia.pl/pakiety/polski/viasat-history/sladami-verdiego,19498649,17025974,7
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #44 : Listopad 03, 2010, 01:47:42 »

Odkry³am przez przypadek punkt styczny miêdzy Ni¿yñskim a Chopinem, a jest nim ko¶ció³ ¦w. Krzy¿a w Warszawie. Wiadomo, ¿e jest w nim przechowywane serce Chopina, ale nie wiedzia³am, ¿e w³a¶nie w tym ko¶ciele ochrzczony by³ Wac³aw Ni¿yñski.
Strony: 1 2 [3] 4   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mini-land kalinowatyper paktprzyjazni animilkowo countrylife