Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
Wydarzenia
>
Radomska Orkiestra Kameralna
Strony: [
1
]
2
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Radomska Orkiestra Kameralna (Przeczytany 11242 razy)
ewa578
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1471
Ewa
Radomska Orkiestra Kameralna
«
:
Pa¼dziernik 29, 2010, 20:15:18 »
6 listopada godz 18:00 Vadim Brodski w Radomiu! W programie IV Koncert skrzypcowy D-dur W.A.Mozarta oraz symfonie XV i XVII a tak¿e dzie³o s³ynnego rywala Mozarta, A. Salieriego: Sinfonia Veneziana.
Bilety: 15, 19, 22, 26 z³
Zainteresowanych odsy³am na stronê
http://www.rok.art.pl
Zapraszam!
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2010, 20:39:11 wys³ane przez Niebieskooki
»
Bodek1
Ekspert
Wiadomo¶ci: 576
Odp: Radomska Orkiestra Kameralna
«
Odpowiedz #1 :
Pa¼dziernik 29, 2010, 21:10:41 »
Oby na Twoim koncercie nie by³o tak jak w Koszalinie gdy wystêpowa³ K A Kulka (gra³ na Stradiwariusie). Znalaz³ siê jaki¶ nawiedzony pismak, który my pstryka³ zdjêcia z fleszem podczas grania. Kulka nie wytrzyma³ i w przerwie miêdzy czê¶ciami koncertu podszed³ do niego i "poprosi³" ¿eby tego nie robi³ -ale by³a siara..
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #2 :
Pa¼dziernik 29, 2010, 22:46:47 »
Nie zdarzy³o siê nic takiego do tej pory, chocia¿ na koncercie Marcina Koziaka, dwie starsze panie tak komentowa³y u³o¿enie jego d³oni, ¿e s±siedzi musieli je skarciæ wzrokiem (ja te¿).
Orkiestra jest m³oda, kameralna, sala koncertowa ma nienajlepsz± akustykê, ale rado¶æ z jak± gra pierwszy skrzypek rekompensuje ten niedostatek. Co dwa tygodnie daj± koncerty, bardzo czêsto zapraszaj± ciekawych go¶ci i muszê Wam powiedzieæ, ¿e s± naprawdê nie¼li. Mieszkaj±c od dwudziestu kilku lat na pustynii muzycznej, jak± byl Radom, przyzwyczai³am siê do s³uchania najlepszych nagrañ, w najlepszych wykonaniach i mia³am obawy, ¿e wyjdê z koncertu zdegustowana, a tu bardzo mi³a niespodzianka! I tak, od prawie roku, nie opu¶ci³am ani jednego koncertu. Je¶li wiêc kto¶ z Was ma ochotê przyjechaæ i posluchaæ, zapraszam.
Bodek1
Ekspert
«
Odpowiedz #3 :
Pa¼dziernik 29, 2010, 23:25:24 »
Dziêki za zaproszenie - uwielbiam Mozarta ale w Radomiu mogê byæ obecny tylko duchowo. Ewa czy dzia³a w Radomiu jaki¶ kabaret. Bo pamiêtam ca³kiem niez³y kabaret z Radomia z lat 80-90 - mia³em nawet kasetê z ich wystêpu na I PaKa w Krakowie?
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #4 :
Pa¼dziernik 29, 2010, 23:31:01 »
Szczerze mówi±c nie mam pojêcia, ale spróbujê zasiêgn±æ jêzyka... A w tamtych latach, by³am jeszcze jedn± nog± w Lublinie, wiêc mia³am zupe³nie inne ¿ycie kulturalne!
Bodek1
Ekspert
«
Odpowiedz #5 :
Pa¼dziernik 30, 2010, 00:06:44 »
Ja w tamtych latach akompaniowa³em koszaliñskiemu kabaretowi "Koñ Polski". Je¼dzi³o siê po ca³ym kraju. W koñcu muzyka kabaretowa to te¿ sztuka - no mo¿e z przymru¿eniem oka
. Dobranoc
Tycjan
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 41
«
Odpowiedz #6 :
Listopad 03, 2010, 16:59:32 »
Kocham Radom! Cudowne rurki u Oleñki .... Strasznie mnie ciekawi, gdzie gra siê teraz koncerty w Radomiu ...
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #7 :
Listopad 03, 2010, 20:44:22 »
NIESTETY, wci±¿ w marniutkiej akustycznie sali koncertowej dawnego Urzêdu Wojewódzkiego. W tej chwili, sala jest we w³adaniu Radomskiej Orkiestry Kameralnej ale nie zmienia to faktu, ¿e tylko miejsca ¶rodkowe umo¿liwiaj± w miarê dobr± percepcjê. We wrze¶niu oddano do u¿ytku now± siedzibê Zespo³u Szkó³ Muzycznych z najnowocze¶niejsz± sal± koncertow± w Europie, ale obawiam siê, ¿e dla przeciêtnego melomana nie bêdzie dostêpna. No có¿, zobaczymy... Ja siê cieszê, ¿e wreszcie!, od czterech lat, raz lub dwa razy w miesi±cu, mo¿na pos³uchaæ muzyki na ¿ywo, w naprawdê dobrym wykonaniu.
Tycjan
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 41
«
Odpowiedz #8 :
Listopad 03, 2010, 20:49:45 »
Za moich czasów tam by³ ... teatr
Jaki¶ rok temu by³em za to w obecnym teatrze na "Skrzypku na dachu" ... Dziêkujê za wie¶ci
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #9 :
Listopad 06, 2010, 22:36:05 »
W³a¶nie wróci³am z koncertu. No có¿, nie jestem entuzjastk± wiolinistyki ale Brodski wspania³y! B³yskotliwy, czaruj±cy, u¶miechniêty. I ten cudowny kontakt z orkiestr± i publiczno¶ci±! A na bis Eine kleine nacht music wymieszane z Jingle bells w ró¿nych stylach muzycznych - sama rado¶æ!
kozio³
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #10 :
Listopad 07, 2010, 01:51:50 »
Z Radomiem równie¿ wi±¿e mi³e wspomnienia, poniek±d natury "artystycznej"
..Swego czasu jezdzili¶my trochê po kraju z koncertami, czy ma³ymi koncercikami konkursowymi ( w tamtych terenach min. Skar¿ysko, Kielce, I³¿a - w tej ostatniej mieli¶my nawet zaszczyt
zagraæ jako "support" Oddzia³u Zamkniêtego) Zanim jednak tam dotarli¶my "ubaw" by³ co nie miara. Przeje¿d¿aj±c bowiem przez W¡CHOCK, zaczêli¶my g³o¶no opowiadaæ dowcipy na temat tej "s³awnej" mie¶ciny...ca³y autobus dos³ownie "pêka³" ze ¶miechu. Tak wiêc epizod równie¿ nieco o charakterze kabaretowym
A swoj± drog±..Radom to bardzo piêkne miasto..(architektura do Stargardu nawet trochê
)
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1049
«
Odpowiedz #11 :
Listopad 08, 2010, 22:41:39 »
kozio³ku znam tamte tereny jak w³asn± kieszeñ i dziwiê siê, ¿e przejechali¶cie tak ³atwo przez W±chock, ponoæ tam na noc zwijaj± asfalt
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #12 :
Listopad 08, 2010, 23:28:05 »
A ja, kilka tygodni po maturze, na obozie jezykowym w Radomiu pozna³em pierwsz± swoj± sympatiê
a potem, gdy koñczy³em studia i SOR mia³em tam uroczyst± promocjê na podporucznika
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #13 :
Listopad 08, 2010, 23:29:41 »
... i do dzisiaj wci±¿ jestem tym podporucznikiem... rezerwy
a moja sympatia przepad³a na wieki bez ¶ladu
«
Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2010, 23:31:38 wys³ane przez Janusz1228
»
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #14 :
Listopad 08, 2010, 23:43:58 »
No proszê! Jakie macie mi³e zwi±zki... Mo¿e i ja kiedy¶ polubiê to miasto?
Strony: [
1
]
2
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Dzia³y forum