Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Radomska Orkiestra Kameralna  (Przeczytany 11698 razy)
ewa578
Ekspert

Ewa

« : Październik 29, 2010, 20:15:18 »

6 listopada godz 18:00 Vadim Brodski w Radomiu! W programie IV Koncert skrzypcowy D-dur W.A.Mozarta oraz symfonie XV i XVII a takÂże dzieÂło sÂłynnego rywala Mozarta, A. Salieriego: Sinfonia Veneziana.
Bilety: 15, 19, 22, 26 zÂł
Zainteresowanych odsyÂłam na stronĂŞ http://www.rok.art.pl
Zapraszam!
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2010, 20:39:11 wysłane przez Niebieskooki » Zapisane
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #1 : Październik 29, 2010, 21:10:41 »

Oby na Twoim koncercie nie byÂło tak jak w Koszalinie gdy wystĂŞpowaÂł K A Kulka (graÂł na Stradiwariusie). ZnalazÂł siĂŞ jakiÂś nawiedzony pismak, ktĂłry my pstrykaÂł zdjĂŞcia z fleszem podczas grania. Kulka nie wytrzymaÂł i w przerwie miĂŞdzy czĂŞÂściami koncertu podszedÂł do niego i "poprosiÂł" Âżeby tego nie robiÂł -ale byÂła siara.. Chichot
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #2 : Październik 29, 2010, 22:46:47 »

Nie zdarzyÂło siĂŞ nic takiego do tej pory, chociaÂż na koncercie Marcina Koziaka, dwie starsze panie tak komentowaÂły uÂłoÂżenie jego dÂłoni, Âże sÂąsiedzi musieli je skarciĂŚ wzrokiem (ja teÂż).
Orkiestra jest m³oda, kameralna, sala koncertowa ma nienajlepsz¹ akustykê, ale radoœÌ z jak¹ gra pierwszy skrzypek rekompensuje ten niedostatek. Co dwa tygodnie daj¹ koncerty, bardzo czêsto zapraszaj¹ ciekawych goœci i muszê Wam powiedzieÌ, ¿e s¹ naprawdê nieŸli. Mieszkaj¹c od dwudziestu kilku lat na pustynii muzycznej, jak¹ byl Radom, przyzwyczai³am siê do s³uchania najlepszych nagraù, w najlepszych wykonaniach i mia³am obawy, ¿e wyjdê z koncertu zdegustowana, a tu bardzo mi³a niespodzianka! I tak, od prawie roku, nie opuœci³am ani jednego koncertu. Jeœli wiêc ktoœ z Was ma ochotê przyjechaÌ i posluchaÌ, zapraszam.
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Październik 29, 2010, 23:25:24 »

DziĂŞki za zaproszenie - uwielbiam Mozarta ale w Radomiu mogĂŞ byĂŚ obecny tylko duchowo. Ewa czy dziaÂła w Radomiu jakiÂś kabaret. Bo pamiĂŞtam caÂłkiem niezÂły kabaret z Radomia z lat 80-90 - miaÂłem nawet kasetĂŞ z ich wystĂŞpu na I PaKa w Krakowie?
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #4 : Październik 29, 2010, 23:31:01 »

Szczerze mówi¹c nie mam pojêcia, ale spróbujê zasiêgn¹Ì jêzyka... A w tamtych latach, by³am jeszcze jedn¹ nog¹ w Lublinie, wiêc mia³am zupe³nie inne ¿ycie kulturalne!
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Październik 30, 2010, 00:06:44 »

Ja w tamtych latach akompaniowaÂłem koszaliĂąskiemu kabaretowi "KoĂą Polski". JeÂździÂło siĂŞ po caÂłym kraju. W koĂącu muzyka kabaretowa to teÂż sztuka - no moÂże z przymruÂżeniem oka . Dobranoc
Tycjan
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 03, 2010, 16:59:32 »

Kocham Radom! Cudowne rurki u OleĂąki .... Strasznie mnie ciekawi, gdzie gra siĂŞ teraz koncerty w Radomiu ...
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #7 : Listopad 03, 2010, 20:44:22 »

NIESTETY, wci¹¿ w marniutkiej akustycznie sali koncertowej dawnego Urzêdu Wojewódzkiego. W tej chwili, sala jest we w³adaniu Radomskiej Orkiestry Kameralnej ale nie zmienia to faktu, ¿e tylko miejsca œrodkowe umo¿liwiaj¹ w miarê dobr¹ percepcjê. We wrzeœniu oddano do u¿ytku now¹ siedzibê Zespo³u Szkó³ Muzycznych z najnowoczeœniejsz¹ sal¹ koncertow¹ w Europie, ale obawiam siê, ¿e dla przeciêtnego melomana nie bêdzie dostêpna. No có¿, zobaczymy... Ja siê cieszê, ¿e wreszcie!, od czterech lat, raz lub dwa razy w miesi¹cu, mo¿na pos³uchaÌ muzyki na ¿ywo, w naprawdê dobrym wykonaniu.
Tycjan
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #8 : Listopad 03, 2010, 20:49:45 »

Za moich czasĂłw tam byÂł ... teatr JakiÂś rok temu byÂłem za to w obecnym teatrze na "Skrzypku na dachu" ... DziĂŞkujĂŞ za wieÂści
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #9 : Listopad 06, 2010, 22:36:05 »

W³aœnie wróci³am z koncertu. No có¿, nie jestem entuzjastk¹ wiolinistyki ale Brodski wspania³y! B³yskotliwy, czaruj¹cy, uœmiechniêty. I ten cudowny kontakt z orkiestr¹ i publicznoœci¹! A na bis Eine kleine nacht music wymieszane z Jingle bells w ró¿nych stylach muzycznych - sama radoœÌ!
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #10 : Listopad 07, 2010, 01:51:50 »

Z Radomiem równie¿ wi¹¿e mi³e wspomnienia, poniek¹d natury "artystycznej" ..Swego czasu jezdziliœmy trochê po kraju z koncertami, czy ma³ymi koncercikami konkursowymi ( w tamtych terenach min. Skar¿ysko, Kielce, I³¿a - w tej ostatniej mieliœmy nawet zaszczyt zagraÌ jako "support" Oddzia³u Zamkniêtego) Zanim jednak tam dotarliœmy "ubaw" by³ co nie miara. Przeje¿d¿aj¹c bowiem przez W¥CHOCK, zaczêliœmy g³oœno opowiadaÌ dowcipy na temat tej "s³awnej" mieœciny...ca³y autobus dos³ownie "pêka³" ze œmiechu. Tak wiêc epizod równie¿ nieco o charakterze kabaretowym A swoj¹ drog¹..Radom to bardzo piêkne miasto..(architektura do Stargardu nawet trochê )
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Listopad 08, 2010, 22:41:39 »

kozioÂłku znam tamte tereny jak wÂłasnÂą kieszeĂą i dziwiĂŞ siĂŞ, Âże przejechaliÂście tak Âłatwo przez WÂąchock, ponoĂŚ tam na noc zwijajÂą asfalt
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Listopad 08, 2010, 23:28:05 »

A ja, kilka tygodni po maturze, na obozie jezykowym w Radomiu poznaÂłem pierwszÂą swojÂą sympatiĂŞ  a potem, gdy koĂączyÂłem studia i SOR miaÂłem tam uroczystÂą promocjĂŞ na podporucznika   

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Listopad 08, 2010, 23:29:41 »

... i do dzisiaj wci¹¿ jestem tym podporucznikiem... rezerwy  a moja sympatia przepadÂła na wieki bez Âśladu 
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2010, 23:31:38 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #14 : Listopad 08, 2010, 23:43:58 »

No proszĂŞ! Jakie macie miÂłe zwiÂązki... MoÂże i ja kiedyÂś polubiĂŞ to miasto?
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kalinowatyper silverstar neder-live countrylife black-for