Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Muzeum Fryderyka Chopina  (Przeczytany 3823 razy)
fryderykwielki
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 1

« : Lipiec 12, 2013, 13:00:32 »

Dziwne wyda³o mi siê, ¿e brak na forum informacji o wydarzeniach w Muzeum Fryderyka Chopina (poza ¯elazow± Wol±). Dlatego zak³adam niniejszym w±tek, w którym mo¿emy podyskutowac o wydarzeniach, które Muzeum organizuje.

A na pocz±tek - jutro, czyli 13.07, w Muzeum odbêdzie siê wernisa¿ wystawy Chopinoskop. Portrety z kolekcji Muzeum Chopina od 1849 do dzi¶, z oprowadzaniem kuratorskim Macieja Janickiego. Warto i¶æ, podobno Muzeum uda³o siê wej¶æ w posiadanie portretów Chopina z legendarnej kolekcji André Meyera! W

Czekam na Wasze opinie tak o wystawie, jak w ogóle o Muzeum! Wystawa potrwa do 09.07.2014
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Lipiec 12, 2013, 14:57:21 »

Tak. To dobry pomys³ na utworzenie takiego topicu. Dobrze tylko, aby kto¶ na bie¿aco ¶ledzi³ i informowa³ o wydarzeniach w Muzeum.
Ja by³em w nim kilka razy. Ostatnio jednak - dwa lata temu. Wystawa o której wspominasz trwac bedzie przez ca³y rok. Pewno nadarzy siê okazja, bay j± obejrzeæ :-)

Witaj wielki na Forum...

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Fikamika
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 1

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 26, 2014, 13:57:09 »

W±tek widaæ zamar³, ale mo¿e ja siê podzielê:
od 1.06 w Sannikach mo¿na obejrzeæ wystawê po¶wiêcon± miejscom w których bywa³ Kompozytor. Wystawa nosi tytu³ "¦ladami Chopina".
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

black-for mini-land twistedgamers animilkowo neder-live