Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 38   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Sportowe miscellanea  (Przeczytany 93779 razy)
kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #285 : Wrzesieñ 11, 2011, 12:43:31 »

S³owa Kliczki wypowiedziane zaraz po walce: "Tomek jest najlepszy na ¶wiecie, ale nie w ciê¿kiej tylko pó³ciê¿kiej (...)". W sumie ca³y pojedynek kontrolowany przez Ukraiñca, walka przerwana przez techniczny nokaut w 10 rundzie, ale mog³a siê zakoñczyæ znacznie wcze¶niej..bo ju¿ po 3-4 rundach - moment krytyczny nast±pi³ w 6, kiedy to Adamek po raz pierwszy by³ liczony i dozna³ powa¿nej kontuzji (chyba nosa)..a¿ dziw ¿e wytrzyma³ ca³± rundê, s³aniaj±c siê zamroczony na ringu. Z ka¿d± kolejn± rund± by³o ju¿ coraz gorzej, widaæ by³o ¿e Ukrainiec wyra¼nie go oszczêdza, po prostu nie chcia³ go ju¿ zbyt "mocno" biæ..i w ostatnich rundach pozwala³ sobie nawet na ods³oniêcie gardy..Tak wiêc w pe³ni zas³u¿one zwyciêstwo Kliczki..
Ale jedno co mi siê nie podobalo, to fatalne zachowanie publiczno¶ci..i nie chodzi tu o doping, bo ten by³ rewelacyjny, ale o gwizdy wydobywaj±ce siê z garde³ ponad 40 tys publiczno¶ci - zarówno w momencie wej¶cia na ring Kliczki, jak i w czasie hymnu i zaraz po walce..nie potrafiono nawet uszanowaæ "minuty ciszy". I jeszcze jedna rzecz zastanawiaj±ca - walczy Polak, pojedynek ma miejsce na polskiej ziemi, publiczno¶æ w 99% jest tej¿e narodowo¶ci - a tu w kardach zamiast polskiej, prezentowana jest jedynie amerykañska flaga, za¶ konferansjer zapowiada walkê tylko po angielsku (ani s³owem w j.polskim) - no przepraszam bardzo, ale taki¿ rodzaj powiedzmy "wazeliniarstwa" nie zdarza³ siê nawet w czasach stacjonowania tutaj garnizonów radzieckich..zupe³nie (jak dla mnie) trudno to poj±æ..

http://sport.interia.pl/raport/tomasz-adamek/news/adamek-z-podniesiona-glowa-kliczko-tomek-jest-najlepszy-na,1693328
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 752

« Odpowiedz #286 : Wrzesieñ 11, 2011, 21:03:09 »

Aaaaaa. Zapomnia³em. Co s±dzicie o siatkarzach? Bo moim zdaniem z tak± gr± to nawet, je¶li wyjd± z grupy, to na tym skoñcz± siê ich dokonania w tych mistrzostwach.

A co do wczorajszej walki, to trzeba podkre¶liæ, ¿e co rzadko siê w tym sporcie zdarza, stanê³o naprzeciw siebie dwóch ludzi naprawdê na poziomie, d¿entelmenów ringu, sportowców, znaj±cych swoj± warto¶æ, ale tak¿e dostrzegaj±cych warto¶æ i klasê rywala.

O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
su³ek
Ekspert

Wiadomo¶ci: 647

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #287 : Wrzesieñ 14, 2011, 19:49:20 »

nie wiem jak Wy, ale ja ledwie dajê radê wytrzymaæ emocjonalnie przy ogl±daniu meczu naszych siatkarzy z Czechami

su³ek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #288 : Wrzesieñ 14, 2011, 20:13:57 »

uff. Ale¿ mecz. Wielki szacun dla naszych, zw³aszcza za to, ¿e tak dramatycznych okoliczno¶ciach potrafili podnie¶æ siê w 3 secie (wydawa³o siê - ju¿ przegranym)

Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #289 : Wrzesieñ 14, 2011, 20:28:28 »

W sporcie wygrywa siê g³ow±. To pokazali dzisiaj nasi. Czesi zbyt pewnie poczuli siê w 3. secie. Niesamowity zryw naszych, nietracenie g³owy nawet przy ewidentnych b³êdach sêdziów. Czesi, gdy zobaczyli, ¿e set im siê wynika, zbytnio zaanga¿owali siê w dyskusje z sêdziami. Po wygraniu w zasadzie prawie przegranego seta nasi musieli wygraæ ten mecz. I ju¿ pocz±tek seta 4. pokaza³, ¿e Czesi stracili wiarê. A nasi nie stracili koncentracji do koñca, by nie pope³niæ b³êdu Czechów z poprzedniego seta.
Uff. A teraz S³owacja, z któr± przegrali¶my w grupie, ale przegrali¶my celowo. Mimo wszystko mocno ich postraszyli¶my, pokazuj±c, ¿e gdyby¶my chcieli, pos³aliby¶my ich na kurs kolizyjny z Rosj±. Na pewno gdzie¶ to maj± w g³owach jedni i drudzy.

su³ek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #290 : Wrzesieñ 14, 2011, 21:23:01 »

prawdê mówi±c, ba³em siê tych Czechów. Bardzo dobrze sie zaprezentowali u nas w Katowicach na memoriale Wagnera.

Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #291 : Wrzesieñ 14, 2011, 21:27:19 »

Memoria³ Wagnera czêsto Polakom nie wychodzi³, co nie przeszkadza³o im graæ dobrze w nastêpuj±cych nied³ugo po nim wa¿nych imprezach. Ten memoria³ to tak naprawdê impreza o charakterze przygotowawczym.

Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #292 : Wrzesieñ 15, 2011, 17:11:40 »

A teraz S³owacja, z któr± przegrali¶my w grupie, ale przegrali¶my celowo. Mimo wszystko mocno ich postraszyli¶my, pokazuj±c, ¿e gdyby¶my chcieli, pos³aliby¶my ich na kurs kolizyjny z Rosj±. Na pewno gdzie¶ to maj± w g³owach jedni i drudzy.
I sta³o siê tak, jak przewidzia³em. My¶lê, ¿e gdyby¶my wtedy wygrali, to przy ewentualnym ponownym spotkaniu pora¿ka mniej by im siedzia³a w g³owach ni¿ takie zwyciêstwo.
Dot±d by³o ok. Ale teraz zaczn± siê prawdziwe wyzwania. W³osi to mo¿e nie ta dru¿yna co przed laty, ale nie jest to dla Polaków wygodny przeciwnik.

su³ek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #293 : Wrzesieñ 15, 2011, 21:01:58 »

mecz ze S³owakami nie by³ tak emocjonujacy jak wczorajszy z Czechami, choæ nie mniej wa¿ny. Tu Polacy mieli jednak kontrolê nad rywalem. By³y jednak momenty tak¿e nerwowe (bo i stawka olbrzymia). Muszê siê niejako przy okazji pochwaliæ, ¿e Bartka Kurka znam osobi¶cie. Spotkalismy siê kiedy¶, nawet rozegrali¶my mecz (przemilczê moje dokonania w nim  ). Mam z nim trochê zdjêæ. Z obecnej kadry znam tak¿e Marcina Mo¿d¿onka. Mo¿e kiedy¶ opowiem w jakich okolicznosciach pozna³em Ich.

su³ek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #294 : Wrzesieñ 18, 2011, 16:53:38 »

Co za mecz. Rosja na kolanach. Brawo ch³opaki, brawoooo!!!!

su³ek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #295 : Wrzesieñ 18, 2011, 17:17:39 »

To by³ "cud nad Dunajem" Chichot

Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #296 : Wrzesieñ 18, 2011, 17:50:00 »

A to niespodzianka. Szkoda, ¿e nie ogl±da³em. Ale to czêsto tak jest, ¿e je¶li dru¿yna celuj±ca w z³oto przegrywa pó³fina³, to koñczy bez ¿adnego medalu. Wiele razy mo¿na siê by³o o tym przekonaæ w odniesieniu do ró¿nych dyscyplin sportu.

Bodek1
Ekspert

Wiadomo¶ci: 576

« Odpowiedz #297 : Pa¼dziernik 26, 2011, 12:50:38 »

Ogl±da³em wczoraj mecz tenisowy (dwóch "Polek") w turnieju Masters - A. Radwañska z K. Wo¼niack±. Mecz sta³ na bardzo wysokim poziomie - by³ bardzo zaciêty i po prawie 3 godz. walce zwyciê¿y³a Karolina  Smutny- a szkoda bo Agnieszka przez wiêksz± czê¶æ spotkania gra³a znakomicie
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #298 : Pa¼dziernik 26, 2011, 22:25:22 »

No, koledzy, który z Was stanie z nim w konkury na sali treningowej  Spoko

http://youtu.be/apKvJME8bpw

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #299 : Pa¼dziernik 26, 2011, 22:31:00 »

Prawdê mówi±c nie rajcuje mnie tenis, podobnie jak babington (z dyscyplin pokrewnych zdecydowanie bardziej ping pong), ale ogl±da³em skrót w wiadomosciach - 3 godziny na korcie, to trzeba mieæ naprawdê ¿elazn± kondychê..przecie¿ to drugie tyle co mecz pi³karski - jestem pe³en podziwu dla tych dziewczyn, daj± z siebie wszystko..no i oczyw.wynagrodzenie za w³o¿ony trud jest niebotyczne  
Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 38   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kalinowatyper countrylife black-for twistedgamers animilkowo