niebieskooki, s³ysza³em, ¿e Legia mia³a jak±¶ wpadkê w Krakowie? ale mo¿e mi siê przes³ysza³o
te¿ za spraw± konkursu opu¶ci³em mecz Lecha, ale chyba nie mamy czego ¿a³owaæ, za to rewan¿ w Poznaniu by³ wyborny,
dla mnie pi³ka to baaaardzo go¶cinne wystêpy
tenis to mój sport
kibicujê z mê¿czyzn:
Soderling, Robin (SWE), si³a spokoju i mocna pewna rêka
Verdasco, Fernando (ESP) mój ulubieniec
Del Potro, Juan Martin (ARG) co¶ ostatnio po wygranym US Open w 2009r. siê opuszcza, kasa m±ci w g³owie
Tsonga, Jo-Wilfried (FRA) weso³ek, nigdy nie wiadomo co mu do g³owy strzeli
podziwiam:
Nadal, Rafael (ESP) za si³ê i upór
Federer, Roger (SUI) za bycie w sporcie 100% d¿entelmenem (nigdy nie rzuci³ rakiet±, tylko w³osy uk³ada jak nie idzie)
nie lubiê:
D N (SRB)
D N (RUS) ale ta zbie¿no¶æ inicja³ów to przypadek
kobiety:
absolutnie moj± ulubiona tenisistk± jest Rumunka
Alexandra Dulgheru,
ostatnio straci³em serce po tym jak odda³a mecz i przegrywa³a z u¶miechem na ustach do Kim Clijsters (a tak j± lubi³em)
uwa¿am jednak, ¿e ch³odna kalkulacja i oddawanie meczy jest zaprzeczeniem piêkna sportu
mam te¿ pewne zastrze¿enia do naszej rodaczki z Krakowa, chocia¿by za to, ¿e nie przyjedzie na turniej do Warszawy
no có¿..." do takiej wiochy"... przepraszam Warszawiaków, my¶lê, ¿e dobrze odczytacie to co napisa³em
i jeszcze jedna uwaga, pieni±dze przeznaczone na I nagrodê w Konkursie Chopinowskim w porównaniu do zarobków tenisistów
to jaka¶ koszmarna pomy³ka, jedna z wymienionych wy¿ej tenisistek za samo zg³oszenie siê do turnieju mistrzyñ, powtarzam jeszcze raz, za samo zg³oszenie siê do turnieju otrzyma³a wiêcej bez gry, bo za to, ¿e wysz³a jednak na kort po jednym przegranym, powtarzam: przegranym meczu mia³a dwa razy wiêcej ni¿ wynosi I nagroda w Konkursie Chopinowskim, ale mecz wygra³a i wiêcej nie bêdê pisa³ ....
bo o czym...