Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 38   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sportowe miscellanea  (Przeczytany 101892 razy)
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #240 : Sierpień 20, 2011, 18:00:22 »

ÂŁukaszu, czy o coÂś takiego chodziÂło? - bramka z "roÂżnego" Kazika Deyny w meczu eliminacyjnym do mistrzostw Âświata z PortugaliÂą...tylko jedno co boli, to zachowanie ÂślÂąskich kibicĂłw w trakcie i zaraz po golu (bardzo nie fair)..i tylko dlatego Âże Kazik byÂł z Legii (niestety na lepszy link nie trafiÂłem..)

http://www.youtube.com/watch?v=byWb71SDnpM
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #241 : Sierpień 25, 2011, 19:06:58 »

sensacja w Moskwie!. Legia pokonaÂła Spartaka 3:2 i awansowaÂła do fazy grupowej LE. ÂŁukaszu - congratulation!!! Nie oglÂądaÂłem ale sÂłuchaÂłem. ÂŚwietny mecz

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #242 : Sierpień 25, 2011, 19:30:24 »

No proszĂŞ! Polacy znowu zdobyli MoskwĂŞ  Chichot

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #243 : Sierpień 25, 2011, 19:41:26 »

Ale ligi mistrzĂłw zdobyĂŚ juÂż nie potrafiÂą.

Ca³kowicie zrezygnowa³em z ogl¹dania polskiego futbolu - reprezentacja to cienizna, sukcesów klubowych brak, na stadionach zadymy. Kiedyœ co rundê mia³em karnet i niezwykle rzadko zdarza³o mi siê, ¿e opuœci³em jakiœ mecz. Có¿, wszystko siê zmienia.
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #244 : Sierpień 26, 2011, 10:13:43 »

Ja po teÂż juÂż zwÂątpiÂłem w nasze druÂżyny klubowe - zawiodÂłem siĂŞ na WiÂśle - takÂą mieli szansĂŞ pograĂŚ w lidze mistrzĂłw, a tu niespodzianka ze strony Legii...czyÂżby Warszawiacy gĂłrÂą?
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #245 : Sierpień 26, 2011, 10:37:53 »

PiÂłkarze Legii dokonali tego, co polscy siatkarze na mistrzostwach Âświata w 2007 roku. W obu przypadkach nasze druÂżyny przegrywaÂły 0:2, by pokazaĂŚ charakter i wygraĂŚ 3:2. To pierwsze. Drugie jest to, Âże zwyciĂŞstwa w meczach z dodatkowym podtekstem, a taki zawsze majÂą konfrontacje polsko-rosyjskie, cieszÂą szczegĂłlnie.
Wczoraj nad WarszawÂą przeszÂła gÂłoÂśna burza. Pioruny waliÂły jak wszyscy diabli. Na szczĂŞÂście to tylko burza, a nie ruscy piloci z gratulacjami Chichot
 W takich chwilach przypominajÂą siĂŞ mecze np. Legii z IFK, Widzewa z Broendby, naszych siatkarzy z RosjÂą, piÂłkarzy rĂŞcznych z DaniÂą i NorwegiÂą, a takÂże WisÂły z ParmÂą i Schalke...

O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
tuco82
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #246 : Sierpień 26, 2011, 12:09:08 »

Mówi siê, ¿e nie wa¿ny styl - lecz wynik. Nie podzielam tego pogl¹du nawet jeœli chodzi o sport. Dziwne, ¿e jeszcze tkwi w œwiadomoœci taki punkt widzenia. Z drugiej strony jeœli stylu nie ma, to z czegoœ trzeba siê cieszyÌ. I pisze to z punktu widzenia kibica. Bo mi przyjemnoœÌ sprawia ogl¹danie wydarzeù na boisku a nie przeczytanie w gazecie ¿e "by³o 3-2" w golach i "12-8 w rzutach ro¿nych".

OglÂądaÂłem mecze WisÂły i Legii (ÂŚlÂąsk sobie darowaÂłem, bo konfliktowaÂł z meczami Legii) i refleksja mi siĂŞ nasuwa nastĂŞpujÂąca:
najlepiej prezentowaÂła siĂŞ WisÂła KrakĂłw i miaÂła teÂż najtrudniejszego rywala. Sam dwumecz byÂł momentami caÂłkiem porywajÂący dla widza.

Dlaczego jest tak Âźle w polskiej piÂłce? Bo system jest zÂły. I nie tylko odnoszĂŞ siĂŞ tutaj do reprezentacji narodowej(ostatnio obywatelsko-polskiej) ale do realiĂłw przedsiĂŞbiorczoÂści w Polsce.
Zezwolenia na wydawanie pozwoleĂą na wydawanie zaÂświadczeĂą o zgodzie na budowĂŞ... pod warunkiem... przejÂściem testĂłw, szeregu komisji, badaĂą osĂłb uprawnionych przepisami do wydawania zezwoleĂą... itd.

Ostatnie zdanie to oczywiÂście mĂłj beÂłkot, ale tak wÂłaÂśnie jest obecnie w Polsce. Kto by przypuszczaÂł, Âże ustawa Wilczka  z 88 roku, bĂŞdzie wielokroĂŚ liberalniejsza niÂż obecne ustawodawstwo (pod rzÂądami "liberalnej" PO)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2011, 12:11:07 wysłane przez tuco82 » Zapisane

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w¹tpliwa autentycznoœÌ." - Albert Einstein
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #247 : Sierpień 26, 2011, 12:30:50 »

Hej, miaÂło byĂŚ BEZ polityki!!!
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #248 : Sierpień 26, 2011, 13:09:55 »

Rewan¿owego meczu Wis³y nie ogl¹da³em, ale z relacji wnoszê, ¿e ró¿nica klas by³a widoczna, co w œwietle meczu w Krakowie, który Wis³a wygra³a dosyÌ szczêœliwie, wydaje siê wielce prawdopodobne.
Czy WisÂła miaÂła najmocniejszego rywala. Jak siĂŞ okazuje, chyba tak, chociaÂż zaraz po losowaniu wydawaÂło siĂŞ, Âże najgorzej trafiÂła Legia. Ale w Spartaku coÂś w pewnym momencie przestaÂło trybiĂŚ. O druÂżynie z Cypru nie piszĂŞ, bo od razu mĂłwiÂłem, Âże uznanie jej za Âłatwego rywala Âświadczy o patrzeniu na futbol wedÂług kryteriĂłw sprzed przynajmniej kilkunastu lat. O ile w przypadku niezorientowanego kibica mnie to nie dziwi, o tyle jeÂśli chodzi o dziennikarzy, wydaje siĂŞ Âźle o ich wiedzy ÂświadczyĂŚ, oj Âźle...
Po raz kolejny okaza³o siê te¿, ¿e nasz sposób patrzenia na Rumuniê wymaga rewizji. B³¹d polega na mylnym uto¿samianiu dworcowych i podkoœcielnych Cyganów z Rumunami (którzy stanowi¹ de facto tylko jedn¹ z mniejszoœci etnicznych w Rumunii). Tymczasem kraj ten w pewnych dziedzinach zd¹¿y³ nam uciec. W pi³ce na pewno...

O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #249 : Sierpień 26, 2011, 13:19:06 »

Ostatnie zdanie to oczywiÂście mĂłj beÂłkot, ale tak wÂłaÂśnie jest obecnie w Polsce. Kto by przypuszczaÂł, Âże ustawa Wilczka  z 88 roku, bĂŞdzie wielokroĂŚ liberalniejsza niÂż obecne ustawodawstwo (pod rzÂądami "liberalnej" PO)

Masz racje Tuco.
"PO" tez mnie zawiodlo na calej linii.
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #250 : Sierpień 26, 2011, 18:37:58 »

PrzegapiÂłam taki fajny meczyk... DziÂś wyczytaÂłam wszystkie prasowe relacje i nabraÂłam ochoty, Âżeby tĂŞ poraÂżkĂŞ Spartaka na wÂłasne oczy obejrzeĂŚ w powtĂłrce. Podobno nasi dzielni byli i waleczni, no i ta trzecia bramka w ostatniej minucie, Gol strzeliÂł gola. Pewnie jest coÂś lub bĂŞdzie na YT.

W Dusznikach Antoni niejaki, niektĂłrym znany ( ) pokazaÂł nam fajny bar z telewizorkiem na ca³¹ ÂścianĂŞ opuszczanym w czasie transmisji meczĂłw, zaÂłapaÂłam siĂŞ razu pewnego miĂŞdzy koncertami o 16.00 i 20.00 na fragment meczu ligowego Ruchu ChorzĂłw, ku zgorszeniu Asi 
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #251 : Sierpień 27, 2011, 11:30:10 »

Nieprawdopodobny fuks, a jednak przeszli  Chichot ..a tak na powaÂżnie - w peÂłni zasÂłuÂżone zwyciĂŞstwo Legii..zaÂś dwie ostatnie bramy, to istne "mistrzostwo Âświata"..Gratulacje dla wszystkich WarszawiakĂłw 
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #252 : Sierpień 27, 2011, 11:35:31 »

Legia dziady
Wisla pany Chichot
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #253 : Sierpień 27, 2011, 11:40:49 »

Chichot..Bart zaraz wyskoczy tu jeszcze z "szalikiem"..
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #254 : Sierpień 27, 2011, 11:43:04 »

Nie chce kontynuowac, gdyz zostalbym zbanowany za obraze uczuc...
Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 38   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

paktprzyjazni neder-live kalinowatyper animilkowo twistedgamers